Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
- aditon
#1726 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
lakše je bilo nabrojati mjesta koja nisu toliko jadna. To vam je 10tak mjesta u državi, ostalo, truba, čitavi dijelovi zemlje su u komi poput npr istočne Hercegovine, ustvari mnogih dijelova Hercegovine, jugo-zapadna Bosna, Istočna Bosna itd. Ono što iole valja koncentrisano je u srednjoj Bosni, zatim oko Banja Luke, Mostara, Tuzle, Bihaća, Brčkog i Bijeljine, sve ostalo su nijanse... ne treba se tješiti
- bach
#1727 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Stanovnici Vareša su lijene komunjare i jugonostalgičari koji smatraju da im država mora dati posao. Kaže načelnik "Treba se navići na rad..." Građani Vareša, smatra njihov načelnik, još nisu naučili da "ne postoji takvo nešto kao što je besplatan ručak..."
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nacelni ... /180417072
"Ko god je želio raditi, našao je posao. Dolaze mi ljudi raznih struka. Svi hoće sjediti kod načelnika u kancelariji. Ne znači to što je neko visokoobrazovan da treba biti beskorisni službenik. Treba se prihvatiti ideje i bilo kakvog rada na početku. Treba se navići na rad i pripremiti za tržište rada. Stoga ja svima poručujem neka idu slobodno za Njemačku. Platit ću im kartu u jednom pravcu. Ali, neka svi znaju da Njemačkoj ne trebaju neradnici. Da bi bio radnik za njemačko tržište, moraš i ovdje znati raditi. Spavati do 12 sati kod majke, dok babo unosi drva na treći sprat nije uredu. Oni koji su invalidi u poslu ovdje, takvi će biti i gore. Stalno radno mjesto je nešto za šta se treba potruditi i zaslužiti. Vareš nije kriv što je neko ovdje proizveo PTT tehničara kojeg ne može zaposliti Evropa, a kamoli BiH. Ekonomista i pravnika ima da ih ne možemo zaposliti kad bi nam cijeli Balkan bio na raspolaganju. Ja moram stvarati administraciju za budućnost i stoga dobrog ekonomistu ne mogu naći na birou ili na cesti. Ja ga moram stvarati, ali mladi neće da rade na ugovor o djelu. Na prste jedne ruke mogu nabrojati koliko mi je takvih pokucalo na vrata", kazao nam je Marošević.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nacelni ... /180417072
"Ko god je želio raditi, našao je posao. Dolaze mi ljudi raznih struka. Svi hoće sjediti kod načelnika u kancelariji. Ne znači to što je neko visokoobrazovan da treba biti beskorisni službenik. Treba se prihvatiti ideje i bilo kakvog rada na početku. Treba se navići na rad i pripremiti za tržište rada. Stoga ja svima poručujem neka idu slobodno za Njemačku. Platit ću im kartu u jednom pravcu. Ali, neka svi znaju da Njemačkoj ne trebaju neradnici. Da bi bio radnik za njemačko tržište, moraš i ovdje znati raditi. Spavati do 12 sati kod majke, dok babo unosi drva na treći sprat nije uredu. Oni koji su invalidi u poslu ovdje, takvi će biti i gore. Stalno radno mjesto je nešto za šta se treba potruditi i zaslužiti. Vareš nije kriv što je neko ovdje proizveo PTT tehničara kojeg ne može zaposliti Evropa, a kamoli BiH. Ekonomista i pravnika ima da ih ne možemo zaposliti kad bi nam cijeli Balkan bio na raspolaganju. Ja moram stvarati administraciju za budućnost i stoga dobrog ekonomistu ne mogu naći na birou ili na cesti. Ja ga moram stvarati, ali mladi neće da rade na ugovor o djelu. Na prste jedne ruke mogu nabrojati koliko mi je takvih pokucalo na vrata", kazao nam je Marošević.
-
Nadzorna_ploca
#1728 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Ima mu ova i mjesta.
- Ommadawn
#1729 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Jest jest_BataZiv_0809 wrote:Ma ne znam koliko ima istine, jedno vrijeme sam bio cest na toj dionici u svaka doba i nikad nista incidentno nisam dozivio.Ommadawn wrote: Jebo joj ja majku dva puta sam tuda prolazio u gluho doba i nije mi bilo svejedno.
Kasnije mi prijatelj, koji je inace iz Dervente, rekao "Dobro si to smio, jarane tuda se ni u Titino doba nije navecer islo, svakakvih budala se znalo zadesiti na putu". Mi smo samo naletili na nekakvu pjanduru koja je "plesala" ispred nas sa Peugeotom 309, pa nikako ga preteci. Srecom, skrenuo je u selo Zboriste.
Inace, cuo sam price o presretanju nekakvih drumskih pljackasa ali koliko je tu bilo istine...
Vise je to do utiska...groblja, mrak, porusene kuce, zaraslo rastinje, nidje zive duse, smece kraj puta...uhvati covjeka prpa![]()
Kad ugledas rafineriju i njena svjetla obradujes se ko da je Las Vegas
Ne znam, eto ja sam dva puta prolazio, nije bilo nista. Cuo sam ali ne znam koliko je to istina da su znali da presretnu auta sa stranim registracijama, zaustave i opljackaju ali kao sto rekoh - u istinitost se ne mogu zakleti. Jesam u Avazu citao samo jedan clanak negdje tamo 2000-e i to je to.
-
Seyfo
#1730 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Sjoo nacelnika Varesa sto prica nepopulisticki. Hrabro ! I neko rece da mu je svaka na mjestu? Hm,svaka bi mu bila na mjestu da je on kojim slucajem nacelnik onih opcina gdje skoro nema nezaposlenih (Gorazde,Tesanj,Gracanica isl.),gdje ima mnogo fabrika sa kakvim -takvim platama, tako da svak ko hoce raditi to i moze. Medjutim Vares,podijeljen unisten grad na kraju puta...
- bach
#1731 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
http://www.biznisinfo.ba/australski-div ... -u-varesu/
Došli ljudi iz daleke Australije, pa kupuju rudnike u Varešu. Što neko iz Vareša nije kupio rudnik u svom gradu?
Ili onaj mali brko došao iz Indije pa od malog brke iz Kuvajta kupio Željezaru u Zenici? Što niko iz Zenice nije kupio željezaru u svom gradu?
Zašto smo lijeni tako?
Došli ljudi iz daleke Australije, pa kupuju rudnike u Varešu. Što neko iz Vareša nije kupio rudnik u svom gradu?
Ili onaj mali brko došao iz Indije pa od malog brke iz Kuvajta kupio Željezaru u Zenici? Što niko iz Zenice nije kupio željezaru u svom gradu?
Zašto smo lijeni tako?
-
belfy
#1732 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
zato sto u Zenici nema milijardera. koliko ti plitko razmisljas to je nevjerovatno. doduse, mozda je i do neznanja...bach wrote:http://www.biznisinfo.ba/australski-div ... -u-varesu/
Zašto smo lijeni tako?
- perscitus
#1733 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
"Gradovi" i sela na putu Sarajevo - Uvac.
. Imal neki smajli koji povraca (x10000)? Grob te jebo, taj put treba rentat strancima za pare.
A inace glas odlazi..........Zenica
Nista licno 
A inace glas odlazi..........Zenica
-
detroit-mercy
#1734 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Stvarno dobro pitanje, zasto si tako lijen, sto ne odes u Vares na pijacu i pazaris jedno kilo-dvije rudnikabach wrote:http://www.biznisinfo.ba/australski-div ... -u-varesu/
Zašto smo lijeni tako?
-
invincible1921
#1735 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Za pocetak da navedem da ovim postom nikoga ne vrijedjam niti omalovazavam na bilo koji nacin. Iznosim subjektivno misljenje.
Odlicna tema zaista sam se cesto pitao kakav je zivot u dijelovima BiH koje nisam posjetio, međutim cinjenica je bar meni da ni ujednom manjem mjestu BiH nema nikakve prespektive za zivot, gdje sam god bio uhvati te depresija od same pomisli da bi tu mogao zivjeti. Mi smo mrtva drzava samo nam niko nije javio.
Veliki gradovi: Definitivno , ali bez ikakve dileme na prvom mjestu sa tri prazna mjesta iza je Zenica. Nevjerovatno koliko se covjek (bar ja) depresivno osjeca kad tamo dodje. Imam osjecaj da je oblacno 365 dana u godini, dosta naselja u kojima sam bio me podsjecaju na najoronulija naselja Sarajeva. Beton i gdje treba i gdje ne treba, raja mi se sva doima nekako tuzno i tmurnom.Turisticki potencijal 0 bodova.. Da me za ovo iduce sto cu reci neko ne napadne, ali zaista sam stekao utisak da je ekonoska situaciaj u zenici katastrofalna cak i za BiH uslove...a kad je tako u jednom velikom gradu onda te bas pogodi i zapadne za oko.
Vidim ovdje neki navode Mostar, ja ne znam zbog cega to? Ako cemo gledat ekonomsku situaciju haj nije bajno ko ni u ostatku drzave, ali nez po cemu je mostar jadan? Jeste da sam porijeklo iz Mostara(da ne bude da sam pristrasasan), ali ne postoji osoba koju Mostar nece dojmiti kad dodje da ga posjeti. Turisticki top mjesto i za Evropske uslove, pocevsi od infrastrutkrue, smjestajnih kapaciteta, sadrzaja pa do historije i klime....Uostalom koliko sam shvatio ovdje se uopste ne prica o tome kakav je grad samo za zivot nego i opcenito.
Hercegovina: Capljina, Stolac, Pocitelj, Blagaj, Trebinje su zaista prelijepi gradovi predpostavljam da ekonsmka situacija i nije nesto, ali zaista daleko su makar izgledom ispred dosta gradova u BiH koji se ovdje spominju.
Nevesijne i Gacko onako klasicnci mali gradici nista posebno, ali ni blizu recimo cirkusa i depresije koju sam vidjo po srednjoj i zapadnoj Bosni. Bio sam nekoliko puta oba grada i po meni ono sto ti najvise steti utisku je nacionalizam i cetnistvo koje se propagira. U svakom segmentu tih gradova , a da ne govorim o ljudima ...mozes vidjeti da nesrbi nisu dobrodosli(bar ja sam stekao taj dojam). Pogotovo u Gacku jer tamo ljudi zbog TE nisu usko vezani sa Mostarom...
Bileca mi djeluje ko zadnja rupa na svijetu.
Citluk, Siroki Brijeg su gradovi u kojima sam bio od ZH, i tamo mi se ucinilo sve da je vrh osim jedne stvari. Tamo bas cak i vise nego u IH imas osjecaj da uopste nisi u BiH..
Opcenito Hercegovina mi je najljepsi i najbolji dio BiH (izuzimajuci sarajevo), ali hajde mozda je to i zbog krvi pa necu nametat to misljenje
Srednja Bosna:
Ima svega i svacega od za oko lijepih prizora do epskih katstrofa i gradova u kojima bi mogao snimati horore. Fojnica, Vitez, Kiseljak su mi djelovali onako OK, ali kao sto je i vecina forumasa ovdje navela slazem se da je VARES vjerovatno u vrhu ove nezahvalne TOP LISTE.
U travniku sam bio nekoliko puta i nije mi se doimao toliko los kolko su ovdje neki navodili.
Daleko najgore stanje od prijedela BiH u kojima sam bio je zapadna BiH...pustinja.
Odlicna tema zaista sam se cesto pitao kakav je zivot u dijelovima BiH koje nisam posjetio, međutim cinjenica je bar meni da ni ujednom manjem mjestu BiH nema nikakve prespektive za zivot, gdje sam god bio uhvati te depresija od same pomisli da bi tu mogao zivjeti. Mi smo mrtva drzava samo nam niko nije javio.
Veliki gradovi: Definitivno , ali bez ikakve dileme na prvom mjestu sa tri prazna mjesta iza je Zenica. Nevjerovatno koliko se covjek (bar ja) depresivno osjeca kad tamo dodje. Imam osjecaj da je oblacno 365 dana u godini, dosta naselja u kojima sam bio me podsjecaju na najoronulija naselja Sarajeva. Beton i gdje treba i gdje ne treba, raja mi se sva doima nekako tuzno i tmurnom.Turisticki potencijal 0 bodova.. Da me za ovo iduce sto cu reci neko ne napadne, ali zaista sam stekao utisak da je ekonoska situaciaj u zenici katastrofalna cak i za BiH uslove...a kad je tako u jednom velikom gradu onda te bas pogodi i zapadne za oko.
Vidim ovdje neki navode Mostar, ja ne znam zbog cega to? Ako cemo gledat ekonomsku situaciju haj nije bajno ko ni u ostatku drzave, ali nez po cemu je mostar jadan? Jeste da sam porijeklo iz Mostara(da ne bude da sam pristrasasan), ali ne postoji osoba koju Mostar nece dojmiti kad dodje da ga posjeti. Turisticki top mjesto i za Evropske uslove, pocevsi od infrastrutkrue, smjestajnih kapaciteta, sadrzaja pa do historije i klime....Uostalom koliko sam shvatio ovdje se uopste ne prica o tome kakav je grad samo za zivot nego i opcenito.
Hercegovina: Capljina, Stolac, Pocitelj, Blagaj, Trebinje su zaista prelijepi gradovi predpostavljam da ekonsmka situacija i nije nesto, ali zaista daleko su makar izgledom ispred dosta gradova u BiH koji se ovdje spominju.
Nevesijne i Gacko onako klasicnci mali gradici nista posebno, ali ni blizu recimo cirkusa i depresije koju sam vidjo po srednjoj i zapadnoj Bosni. Bio sam nekoliko puta oba grada i po meni ono sto ti najvise steti utisku je nacionalizam i cetnistvo koje se propagira. U svakom segmentu tih gradova , a da ne govorim o ljudima ...mozes vidjeti da nesrbi nisu dobrodosli(bar ja sam stekao taj dojam). Pogotovo u Gacku jer tamo ljudi zbog TE nisu usko vezani sa Mostarom...
Bileca mi djeluje ko zadnja rupa na svijetu.
Citluk, Siroki Brijeg su gradovi u kojima sam bio od ZH, i tamo mi se ucinilo sve da je vrh osim jedne stvari. Tamo bas cak i vise nego u IH imas osjecaj da uopste nisi u BiH..
Opcenito Hercegovina mi je najljepsi i najbolji dio BiH (izuzimajuci sarajevo), ali hajde mozda je to i zbog krvi pa necu nametat to misljenje
Srednja Bosna:
Ima svega i svacega od za oko lijepih prizora do epskih katstrofa i gradova u kojima bi mogao snimati horore. Fojnica, Vitez, Kiseljak su mi djelovali onako OK, ali kao sto je i vecina forumasa ovdje navela slazem se da je VARES vjerovatno u vrhu ove nezahvalne TOP LISTE.
U travniku sam bio nekoliko puta i nije mi se doimao toliko los kolko su ovdje neki navodili.
Daleko najgore stanje od prijedela BiH u kojima sam bio je zapadna BiH...pustinja.
- Dope_Man
#1736 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Ja ne znam zasto ljudi ovoliko Zenicu spominju. Cesto sam tamo i stvarno ne vidim svo to sivilo. Znam da mladji bjeze il vani, il prema Sarajevu, klasika. Imam raje iz Zenice i oni se slazu da nije idealno, ali da nije ni toliko mrtvilo.
Grad nema turistickog potencijala, to je tacno. Nema tu nekog starog dijela grada, nekih lijepih spomenika ili gradjevina.. ali inace sasvim lijep mali grad. Ima dijelova za srediti kao i svugdje ali arhitektonski, i po cistoci, meni je Sarajevo losije, o Mostaru da i ne govorim (ulice nikakve na istocnoj strani, rusevina na obje strane koliko hoces a po onog glavnoj zoni gdje su lijepo sad sredili ulice se vozikaju auta umjesto da se zatvori i bude pjesacka zona).
Ali moj opci dojam je da je grad kao grad prilicno lijep, raje uvijek dosta po Kamberovica polju, po trgu kod kina, gore Smetovima.. samo Titova im je malo vece sivilo koje bi se dalo lako srediti uz par intervencija policije i malo ciscenja, ne treba nikakvo ulaganje. Tu sam gledao nekog od majmuna koji prodaje cigare kako uze bananu, oguli je i koru nonsalantno baci na ulicu.
Grad nema turistickog potencijala, to je tacno. Nema tu nekog starog dijela grada, nekih lijepih spomenika ili gradjevina.. ali inace sasvim lijep mali grad. Ima dijelova za srediti kao i svugdje ali arhitektonski, i po cistoci, meni je Sarajevo losije, o Mostaru da i ne govorim (ulice nikakve na istocnoj strani, rusevina na obje strane koliko hoces a po onog glavnoj zoni gdje su lijepo sad sredili ulice se vozikaju auta umjesto da se zatvori i bude pjesacka zona).
Ali moj opci dojam je da je grad kao grad prilicno lijep, raje uvijek dosta po Kamberovica polju, po trgu kod kina, gore Smetovima.. samo Titova im je malo vece sivilo koje bi se dalo lako srediti uz par intervencija policije i malo ciscenja, ne treba nikakvo ulaganje. Tu sam gledao nekog od majmuna koji prodaje cigare kako uze bananu, oguli je i koru nonsalantno baci na ulicu.
-
invincible1921
#1737 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Ako cemo zenicu sa koliko 100 000+ stanovnika poredit sa Bugojnom, Travnikom, Capljinom i ostalim po nekoliko puta manjim gradovima onda je TOP, ali ako ceom je stavit tamo gdje i spada, a to je u nekoliok najvecih gradova zajedno sa Mostarom, Sarajevom, Tuzlom,BL onda je daleko najgora....Dope_Man wrote:Ja ne znam zasto ljudi ovoliko Zenicu spominju. Cesto sam tamo i stvarno ne vidim svo to sivilo. Znam da mladji bjeze il vani, il prema Sarajevu, klasika. Imam raje iz Zenice i oni se slazu da nije idealno, ali da nije ni toliko mrtvilo.
-
channel10
#1738 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Sve je to (fener) bahce u pet deka, Zenica,Tuzla pa i Mostar. Mostar malo bolji zbog turista, ostalo ko i Zenica.invincible1921 wrote:Ako cemo zenicu sa koliko 100 000+ stanovnika poredit sa Bugojnom, Travnikom, Capljinom i ostalim po nekoliko puta manjim gradovima onda je TOP, ali ako ceom je stavit tamo gdje i spada, a to je u nekoliok najvecih gradova zajedno sa Mostarom, Sarajevom, Tuzlom,BL onda je daleko najgora....Dope_Man wrote:Ja ne znam zasto ljudi ovoliko Zenicu spominju. Cesto sam tamo i stvarno ne vidim svo to sivilo. Znam da mladji bjeze il vani, il prema Sarajevu, klasika. Imam raje iz Zenice i oni se slazu da nije idealno, ali da nije ni toliko mrtvilo.
- Dope_Man
#1739 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Ma eto stavljam je u tu ligu sa Sarajevom, Tuzlom, Mostarom, Banja Lukom.. u toj ligi meni Mostar, naravno uz izuzece Starog, bi djelovao najjadnije na prvu. Zapadnii je iole uredjen, ali par ulica oko Neretve na obje strane je katastrofa. Smeca, rusevina itd.. na bacanje. Ima toga i u Sarajevu dabome, ne fali. BL mi je po tom i najbolja od ovih velikih. Ekonomski naravno da valjda Sarajevo i BL kao centri entiteta imaju priliv resursa, a cijene u zapadnom Mostaru su takodjer pofine, ima tu nekog standarda, dakle ima i love. Ekonomski bih se slozio, Zenica je tu vjerovatno najlosija od velikih gradova, samo taj opci dojam o samom gradu, uredjenju itd.. meni nije sivilo kako mnogima jeste.
-
channel10
#1740 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Trenutno u Zenici nema sivila jer se radi visoka pec
. Znaci ovo proljeće u gradu je pravo proljeće
. Sta ce biti u Julu, to ćemo vidjeti
- fortaleza
#1741 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
S izuzetkom cijena usluga u Mostaru gdje standard odrzavaju studenti poglavito iz zapadne Hercegovine, ali i jednim dijelom i iz Hrvatske, nije mala brojka oko 18000 studenata na sveucilistu i univerzitetu zajedno.Dope_Man wrote:Ma eto stavljam je u tu ligu sa Sarajevom, Tuzlom, Mostarom, Banja Lukom.. u toj ligi meni Mostar, naravno uz izuzece Starog, bi djelovao najjadnije na prvu. Zapadnii je iole uredjen, ali par ulica oko Neretve na obje strane je katastrofa. Smeca, rusevina itd.. na bacanje. Ima toga i u Sarajevu dabome, ne fali. BL mi je po tom i najbolja od ovih velikih. Ekonomski naravno da valjda Sarajevo i BL kao centri entiteta imaju priliv resursa, a cijene u zapadnom Mostaru su takodjer pofine, ima tu nekog standarda, dakle ima i love. Ekonomski bih se slozio, Zenica je tu vjerovatno najlosija od velikih gradova, samo taj opci dojam o samom gradu, uredjenju itd.. meni nije sivilo kako mnogima jeste.
- geralt
#1742 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Dosta dobro poznajem Mostar i provodim dosta vremena u njemu. Daleko od toga da je to "jadan" grad, ali ja ne bih mogao tamo zivjeti najvise zbog podjele koja postoji u glavama ljudi na "ovu" i "onu" stranu. Jednostavno je u pitanju psihicki nezdrava sredina u kojoj disfunkcionalnost nase drzave najvise dolazi do izrazaja.
Sto se estetike tice, smetaju mi rusevine koje usred centra stoje vec 23 godine i za koje nekad imam osjecaj da ih jedino ja primjecujem, kao i generalni nedostatak parkova i zelenila.
S druge strane znam dosta Mostaraca koji nikad ne bi mogli zivjeti u Sarajevu, tako da ovdje ima dosta subjektivnog osjecaja.
Sto se estetike tice, smetaju mi rusevine koje usred centra stoje vec 23 godine i za koje nekad imam osjecaj da ih jedino ja primjecujem, kao i generalni nedostatak parkova i zelenila.
S druge strane znam dosta Mostaraca koji nikad ne bi mogli zivjeti u Sarajevu, tako da ovdje ima dosta subjektivnog osjecaja.
-
Ci-Nick
#1743 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Zenica je bolja od Mostara, u Mostaru u sred grada nema trotoara,..channel10 wrote:Sve je to (fener) bahce u pet deka, Zenica,Tuzla pa i Mostar. Mostar malo bolji zbog turista, ostalo ko i Zenica.invincible1921 wrote:Ako cemo zenicu sa koliko 100 000+ stanovnika poredit sa Bugojnom, Travnikom, Capljinom i ostalim po nekoliko puta manjim gradovima onda je TOP, ali ako ceom je stavit tamo gdje i spada, a to je u nekoliok najvecih gradova zajedno sa Mostarom, Sarajevom, Tuzlom,BL onda je daleko najgora....Dope_Man wrote:Ja ne znam zasto ljudi ovoliko Zenicu spominju. Cesto sam tamo i stvarno ne vidim svo to sivilo. Znam da mladji bjeze il vani, il prema Sarajevu, klasika. Imam raje iz Zenice i oni se slazu da nije idealno, ali da nije ni toliko mrtvilo.
Ne znam je li ovo Bachov brat ili je on lično. Al nek su Počitelj, Blagaj i Stolac OK sa svojom širokom ponudom sadržaja za rad i zabavu,..
- bersK
#1744 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
perscitus wrote:"Gradovi" i sela na putu Sarajevo - Uvac.![]()
. Imal neki smajli koji povraca (x10000)? Grob te jebo, taj put treba rentat strancima za pare.
A inace glas odlazi..........ZenicaNista licno
Redovan sam na tom putu. A ima gradova u pm. Čak 5. Gradića. Šta to fali Goraždu? Dobro, realno, Rogatica i Prača su baš u tri pičke materine otišli. Rogatica ko da je umrla prije 300 godina. Doline od Sokoca do Ustiprače su prelijepe, al to nije tema. Prošle izbore je u Rudo upao Rato Rajak. Imam neke familije koja je radila u opštini dok je on bio manja pozicija. Kažu čestitijeg čovjeka nisu vidjeli u Rudom. Vidjećemo hoće li se popravit situacija. Čekamo isto i sa Ustikolinom.
- BarbaDue
#1745 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Mene interesuje kako vama sada djeluje Goražde, bar za one koji su ga nedavno posjetili?
Interesuju me iskreni utisci.
Interesuju me iskreni utisci.
-
invincible1921
#1746 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
@ci-nik pa dobro stolac i ostale porefis sa gradovima slične velicine.,..Mostar mi je bolji sto puta od Zenice ali kao što sam i napisao to je moje mišljenje i licni stav
-
Ci-Nick
#1747 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
@ invincible1921, jadan je onaj ko ne nudi ništa, bez obzira da li se radi od čovjeku ili gradu.
Možda se tebi Zenica ne dopada ali spada u naseljena mjesta u BiH koja najviše nude, od urednog vodosnabdjevanja ( najboljeg u BiH), od urednog odvoza smeća, uređenih zelenih površina, parkova, saobraćajnica, sportskih terena,..povoljne i dobrosnabdjevene zelene pijace, ... itd.
Dakle nema nikvog smisla reći da je Zenica najjadnija pa poslije nje tri tačke,.. a da su Vitez i Kiseljak ili Stolac i Počitelj OK.
Jesi li bio kad u Vitezu u gradu ? To je mrtvo mjesto, spavaonica bez ikakvih sadržaja, sve što se dešava je trgovina uz M5.
Možda se tebi Zenica ne dopada ali spada u naseljena mjesta u BiH koja najviše nude, od urednog vodosnabdjevanja ( najboljeg u BiH), od urednog odvoza smeća, uređenih zelenih površina, parkova, saobraćajnica, sportskih terena,..povoljne i dobrosnabdjevene zelene pijace, ... itd.
Dakle nema nikvog smisla reći da je Zenica najjadnija pa poslije nje tri tačke,.. a da su Vitez i Kiseljak ili Stolac i Počitelj OK.
Jesi li bio kad u Vitezu u gradu ? To je mrtvo mjesto, spavaonica bez ikakvih sadržaja, sve što se dešava je trgovina uz M5.
-
channel10
#1748 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Pusti bolan dilajle. Ne vrijedi ulaziti u priču sa ovakvim likovima. Četvrti grad u ovoj državi ovako nazivati i svrstavati ga u red gradova u kojima u najmanju ruku vlada shuga, kolera i tifus zajedno, u kojem nema ničega, a ima 110 000 stanovnika
je potpuni bezobrazluk, mržnja ili sta vec.
Ko ima imalo mozga, može ukucati u Google pretraživač Zenica slike i vidjeti tu gadost o kojoj ovi pričaju i sami se uvjeriti u tačnost i istinitost priče, bez da dolaze u isti.
Ko ima imalo mozga, može ukucati u Google pretraživač Zenica slike i vidjeti tu gadost o kojoj ovi pričaju i sami se uvjeriti u tačnost i istinitost priče, bez da dolaze u isti.
-
belfy
#1749 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
nema potrebe osudjivati ljude koji nisu imali vise iskustva, a pogotovo ne ako su emotivno vezani.
Zenica je nastala kao, prvenstveno, indrustrijski grad. ako ima nekoga sa kime se moze porediti to je Tuzla. i sa istom je uvijek bare-bare. Glupo je porediti Sarajevo i Mostar sa Zenicom iz vise razloga.
Sarajevo je odavno bilo glavni grad Republike, a i nakon rata. naravno da je moralo biti reprezentativnije od Zenice. to se nastavilo i poslije i glupo je uopste reci da Glavni grad ne treba da bude Glavni grad! osim toga ono ima siri dijapazon poslova koje moze ponuditi, pa i turizam. naravno da i Zenica ima dijapazon poslova koje moze ponuditi, bas kao i turizma, ali Sarajevo jednostavno toga ima vise. sto je i razumljivo svakome sa gramom mozga.
Mostar je tu profitirao, sto u ratu, sto nesto poslije, jer su pokupili dio ingerencija Federacije, pa samim tim i novca (bas kao i ulaganje u njega zbog eventualnog "Stolnog"). ja bih rekao da ga nisu dobro iskoristili, ali eto, napravili su taj studentski centar, kao i klinicki, pa i Pavaroti centar (dakle muzicki). to mora da privlaci ljude iz okoline. ne treba zaboraviti ni Abrasevica, ali on je daleko od teme da bi bio toliko bitan kao iznad pobrojano. i, naravno, imaju bolji turisticki potencijal, jer Zenica nikada nije ni bila takav.
evo, nakon svega recenog lako je zakljuciti da je Tuzla grad sa kojim se mozemo mjeriti. oni su nastali skoro na istom osnovu samo sto je industrijska infrastruktura nesto drugacija. oni su se potrudili da naprave nesto i na tom turistickom planu (Panonska jezera) i to prosiruju svako malo. to je bila vizija njenog rukovodstva. nasi u Zenici su se orjentisali vise na bolji promet robe i ljudi. koji je nacelnik bolje odabrao vrijeme ce pokazati. ja licno mislim da je najbolje balansirati i nikada se ne osloniti samo na jednu granu, ali ja se svakako ne pitam.
poredjenje Zenice sa Banja Lukom nema smisla, pogotovo sa ukljucenim razlozima iznad navedenim. sa Bijeljinom isto tako, samo sa drugog aspekta. baj d vej Bijeljinu pominjem zato sto je sada vjerovatno veca nego Zenica.
ako krenem o manjim gradovima bice predugo. zaustavit cu se ovdje.
Zenica je nastala kao, prvenstveno, indrustrijski grad. ako ima nekoga sa kime se moze porediti to je Tuzla. i sa istom je uvijek bare-bare. Glupo je porediti Sarajevo i Mostar sa Zenicom iz vise razloga.
Sarajevo je odavno bilo glavni grad Republike, a i nakon rata. naravno da je moralo biti reprezentativnije od Zenice. to se nastavilo i poslije i glupo je uopste reci da Glavni grad ne treba da bude Glavni grad! osim toga ono ima siri dijapazon poslova koje moze ponuditi, pa i turizam. naravno da i Zenica ima dijapazon poslova koje moze ponuditi, bas kao i turizma, ali Sarajevo jednostavno toga ima vise. sto je i razumljivo svakome sa gramom mozga.
Mostar je tu profitirao, sto u ratu, sto nesto poslije, jer su pokupili dio ingerencija Federacije, pa samim tim i novca (bas kao i ulaganje u njega zbog eventualnog "Stolnog"). ja bih rekao da ga nisu dobro iskoristili, ali eto, napravili su taj studentski centar, kao i klinicki, pa i Pavaroti centar (dakle muzicki). to mora da privlaci ljude iz okoline. ne treba zaboraviti ni Abrasevica, ali on je daleko od teme da bi bio toliko bitan kao iznad pobrojano. i, naravno, imaju bolji turisticki potencijal, jer Zenica nikada nije ni bila takav.
evo, nakon svega recenog lako je zakljuciti da je Tuzla grad sa kojim se mozemo mjeriti. oni su nastali skoro na istom osnovu samo sto je industrijska infrastruktura nesto drugacija. oni su se potrudili da naprave nesto i na tom turistickom planu (Panonska jezera) i to prosiruju svako malo. to je bila vizija njenog rukovodstva. nasi u Zenici su se orjentisali vise na bolji promet robe i ljudi. koji je nacelnik bolje odabrao vrijeme ce pokazati. ja licno mislim da je najbolje balansirati i nikada se ne osloniti samo na jednu granu, ali ja se svakako ne pitam.
poredjenje Zenice sa Banja Lukom nema smisla, pogotovo sa ukljucenim razlozima iznad navedenim. sa Bijeljinom isto tako, samo sa drugog aspekta. baj d vej Bijeljinu pominjem zato sto je sada vjerovatno veca nego Zenica.
ako krenem o manjim gradovima bice predugo. zaustavit cu se ovdje.
- Inteligencija
#1750 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
4 grad na popisu 2013 godine sa 240 stanovnika manje od Tuzle.channel10 wrote:Pusti bolan dilajle. Ne vrijedi ulaziti u priču sa ovakvim likovima. Četvrti grad u ovoj državi ovako nazivati i svrstavati ga u red gradova u kojima u najmanju ruku vlada shuga, kolera i tifus zajedno, u kojem nema ničega, a ima 110 000 stanovnikaje potpuni bezobrazluk, mržnja ili sta vec.
Kada uzmes podatke da se u Zenici rodi 30%, vise novorodjenih(20% vise brakova ) i da je samo u 2017 po natalitetu i mortalitetu, Zenica + 500 u odnosu na Tuzlu lagano zakljuciti da je Zenica trenutno treci grad.
Ali ova tema je svakako napravljena da se lijece kompleksi jednog bolesnog uma.