pa da, treba cijeli objekat istraziti, ako se vec ide za tim.dezurni_ucenik wrote: Ma, ako cemo pravo, samo je minijaturni dio obrađen
Drugim rijecima - nista.
Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
-
Drinski
#1726 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Last edited by Drinski on 06/04/2016 14:04, edited 1 time in total.
-
Drinski
#1727 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
a ne znam ni ja, nema se razloga biti, treba gledati da svako unaprijedi nesto na svom ličnom planu, i tad cemo biti bogato društvo, umjesto da mislimo o komisijnim problemima i parama.dezurni_ucenik wrote:Drinski wrote:Boga mi, kod da vi imate nesto lično u cijeloj priči.
Ajd sad, za ovog šibicara, znamo sta je, to dođe neka konkurencija, sta li, ali kod ostalih valjda proradila zavist, sta li.
Zavist prema cemu?
- MyTao
#1728 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Pa i nisu bas pametni... ali su definitivno pametniji od nas. Pogledaj gdje su oni a gdje smo mi... njihova jedna srednja firma zaradjuje vise nego cijela nasa drzava... Oni ne prodaju maglu, vec rade i prave. Mi komuniciramo trenutno zbog njih, koristimo njihove kopijutere, njihove software... i trenutno raspravljamo o ideji kako praviti novac tako sto cemo lagati kako je brdo piramida... ko je tu zaostao? Ali iskren budi...Patriotska_Liga wrote:Inače svi Amerikanci su izuzetno pametni, zato će od dva republikanska kandidata u trku za Predsjednika onaj koji bolje citira Bibliju i koji bolje pljune po muslimanima. Svi pametni, niko nikad nije nasjeo ni na kakvu foru.
-
dezurni_ucenik
#1729 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Drinski wrote:a ne znam ni ja, nema se razloga biti, treba gledati da svako unaprijedi nesto na svom ličnom planu, i tad cemo biti bogato društvo, umjesto da mislimo o komisijnim problemima i parama.dezurni_ucenik wrote:
Zavist prema cemu?
Ne bavim se komsijinim finansijama, samo mojne mi vrijedjati inteligenciju (ne ti licno) sa pricama oko nekih piramida koje se otkopavaju deset godina a sipak pronadjen odmah u startu.
- MyTao
#1730 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Nikada mi necemo biti bogato drustvo dok pokusavamo prodati brdo za piramidu. Pa vise bi zaradili da smo napravili novu piramidu... bar bi neko dosao da vidi eto onako... al vraga, valja mrdnuti guzicom u tom slucaju, treba ustati i uraditi nesto. Bolje ovako... Zato i jesmo kokuzi i uvijek cemo biti.Drinski wrote:a ne znam ni ja, nema se razloga biti, treba gledati da svako unaprijedi nesto na svom ličnom planu, i tad cemo biti bogato društvo, umjesto da mislimo o komisijnim problemima i parama.dezurni_ucenik wrote:Drinski wrote:Boga mi, kod da vi imate nesto lično u cijeloj priči.
Ajd sad, za ovog šibicara, znamo sta je, to dođe neka konkurencija, sta li, ali kod ostalih valjda proradila zavist, sta li.
Zavist prema cemu?
-
dezurni_ucenik
#1731 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ne kokuzi, vec moralne fukare.
-
Patriotska_Liga
#1732 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Gdje to ja sporim? Njihovi genijalci vode civilizaciju naprijed već skoro 100 godina tj. otkad su preuzeli primat od Britanaca.MyTao wrote: Pa i nisu bas pametni... ali su definitivno pametniji od nas. Pogledaj gdje su oni a gdje smo mi... njihova jedna srednja firma zaradjuje vise nego cijela nasa drzava... Oni ne prodaju maglu, vec rade i prave. Mi komuniciramo trenutno zbog njih, koristimo njihove kopijutere, njihove software... i trenutno raspravljamo o ideji kako praviti novac tako sto cemo lagati kako je brdo piramida... ko je tu zaostao? Ali iskren budi...
Moj cilj ne bi bio da priču o piramidama prodam Billu Gatesu. Cilj je priču prodati lakovjernim tupanima željnim senzacije od Japana do Kalifornije, od Drine do Une.
Ali vi mene ovdje uvjeravate da nema onih koji bi nasjeli na tu priču. Preko 7 milijardi ljudi a niko budala, sve fakultet.
-
Patriotska_Liga
#1733 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ma jeldezurni_ucenik wrote:Ne kokuzi, vec moralne fukare.
Inače kompletan biznis zasnovan na kapitalizmu prati isključivo moralna načela. Bruka jedna bogatit se nemoralno.
Što ne mogu ovih moralista na baterije
-
dezurni_ucenik
#1734 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Patriotska_Liga wrote:Ma jeldezurni_ucenik wrote:Ne kokuzi, vec moralne fukare.![]()
Inače kompletan biznis zasnovan na kapitalizmu prati isključivo moralna načela. Bruka jedna bogatit se nemoralno.
Što ne mogu ovih moralista na baterije
ni ja ovih "hajmo zajebat glupog stranca"
Uzme mu 10 eura i okolo prica kako ga je izlevatio
- dječak sa šibicama
#1735 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Treba pustiti Semira da radi, za 10 godina otkopao je 0% piramide, mozda za 50 godina zagrebe po povrsini 
-
Patriotska_Liga
#1736 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Da se uzimalo 10 eura po osobi ovo bi bio El Dorado.dezurni_ucenik wrote: ni ja ovih "hajmo zajebat glupog stranca"![]()
Uzme mu 10 eura i okolo prica kako ga je izlevatio.
Al bolje slušat tvoje moralisanje na baterije, yebo pare. Ja kad čitam tvoje kvazipametovanje odma bacim pare kroz prozor, doživim duhovno pročišćenje
- MyTao
#1737 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Problem je to sto oni koji glasaju za Trumpa i Cruza, i oni koji su toliko glupi da povjeruju u tvoju pricu su kokuzi i ljudi koji nikada nisu mrdnuli iz svog grada. Piramide po svijetu obilaze edukovani ljudi, ljudi koje zanima historija i arhitektura... problem je sto je njih teze zeznuti. Ocekujes da covjek koji je vjerovatno isao u Egipat, Mexico, Kinu i vidio prave piramide dodje ovdje i povjeruje u tvoju pricu?Patriotska_Liga wrote:Gdje to ja sporim? Njihovi genijalci vode civilizaciju naprijed već skoro 100 godina tj. otkad su preuzeli primat od Britanaca.MyTao wrote: Pa i nisu bas pametni... ali su definitivno pametniji od nas. Pogledaj gdje su oni a gdje smo mi... njihova jedna srednja firma zaradjuje vise nego cijela nasa drzava... Oni ne prodaju maglu, vec rade i prave. Mi komuniciramo trenutno zbog njih, koristimo njihove kopijutere, njihove software... i trenutno raspravljamo o ideji kako praviti novac tako sto cemo lagati kako je brdo piramida... ko je tu zaostao? Ali iskren budi...
Moj cilj ne bi bio da priču o piramidama prodam Billu Gatesu. Cilj je priču prodati lakovjernim tupanima željnim senzacije od Japana do Kalifornije, od Drine do Une.
Ali vi mene ovdje uvjeravate da nema onih koji bi nasjeli na tu priču. Preko 7 milijardi ljudi a niko budala, sve fakultet.
Tesko mi je zamisliti nekog Trumpovog supportera, rednecka koji nema ni jednog zuba u glavi kako ide i obilazi svijet, piramide, muzeje
-
Patriotska_Liga
#1738 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Nije tačno.MyTao wrote: Problem je to sto oni koji glasaju za Trumpa i Cruza, i oni koji su toliko glupi da povjeruju u tvoju pricu su kokuzi i ljudi koji nikada nisu mrdnuli iz svog grada. Piramide po svijetu obilaze edukovani ljudi, ljudi koje zanima historija i arhitektura... problem je sto je njih teze zeznuti. Ocekujes da covjek koji je vjerovatno isao u Egipat, Mexico, Kinu i vidio prave piramide dodje ovdje i povjeruje u tvoju pricu?
Tesko mi je zamisliti nekog Trumpovog supportera, rednecka koji nema ni jednog zuba u glavi kako ide i obilazi svijet, piramide, muzeje![]()
Piramide u Egiptu je obišlo toliko ljudi da je prosto nemoguće da su svi veliki zaljubljenici u historiju i arhitekturu. Za te piramide zna svako, obišlo ih je na milione budala profila Trumpovih glasača. U Americi imaš pun kufer ljudi koji sebi mogu priuštiti da putuju po svijetu, a mnogi od njih su željni senzacije. Mnogi obilaze i Loch Ness i čekaju da se čudovište pojavi. Al de 'ta će glupi Britanac varalica. Onom brdu u Visokom trebao je samo dobar marketing, ništa više.
Muzej je jedno, piramida je drugo. Piramida je senzacija, privlači sve.
-
dezurni_ucenik
#1739 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Patriotska_Liga wrote:Da se uzimalo 10 eura po osobi ovo bi bio El Dorado.dezurni_ucenik wrote: ni ja ovih "hajmo zajebat glupog stranca"![]()
Uzme mu 10 eura i okolo prica kako ga je izlevatio.
Al bolje slušat tvoje moralisanje na baterije, yebo pare. Ja kad čitam tvoje kvazipametovanje odma bacim pare kroz prozor, doživim duhovno pročišćenje
Ok onda, to je tvoje razmisljanje. Nemoj onda jebavati sve po spisku nasim politicarima.
- MyTao
#1740 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Na stranu to sto da bi to radilo treba da imas piramiduPatriotska_Liga wrote:Nije tačno.MyTao wrote: Problem je to sto oni koji glasaju za Trumpa i Cruza, i oni koji su toliko glupi da povjeruju u tvoju pricu su kokuzi i ljudi koji nikada nisu mrdnuli iz svog grada. Piramide po svijetu obilaze edukovani ljudi, ljudi koje zanima historija i arhitektura... problem je sto je njih teze zeznuti. Ocekujes da covjek koji je vjerovatno isao u Egipat, Mexico, Kinu i vidio prave piramide dodje ovdje i povjeruje u tvoju pricu?
Tesko mi je zamisliti nekog Trumpovog supportera, rednecka koji nema ni jednog zuba u glavi kako ide i obilazi svijet, piramide, muzeje![]()
Piramide u Egiptu je obišlo toliko ljudi da je prosto nemoguće da su svi veliki zaljubljenici u historiju i arhitekturu. Za te piramide zna svako, obišlo ih je na milione budala profila Trumpovih glasača. U Americi imaš pun kufer ljudi koji sebi mogu priuštiti da putuju po svijetu, a mnogi od njih su željni senzacije. Mnogi obilaze i Loch Ness i čekaju da se čudovište pojavi. Al de 'ta će glupi Britanac varalica. Onom brdu u Visokom trebao je samo dobar marketing, ništa više.
Muzej je jedno, piramida je drugo. Piramida je senzacija, privlači sve.
Ti imas ideju kako su u Americi svi bogati, imaju para, idu po svijetu i trose i sad ces ti njih izlevatiti... to apsolutno nije tacno. Ljudi koji imaju para i koji putuju ti nece povjerovati, one budale koje bi su klosari koji nikada nisu posjetili Egipat, a o Bosni da ne pricam...
-
Drinski
#1741 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
A stvarno, kako to nije nemoralno i neistinito?Patriotska_Liga wrote:Mnogi obilaze i Loch Ness i čekaju da se čudovište pojavi.
-
broj dva
#1742 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
------Drinski wrote:A stvarno, kako to nije nemoralno i neistinito?Patriotska_Liga wrote:Mnogi obilaze i Loch Ness i čekaju da se čudovište pojavi.
Kako je ono Konjic dobio ime, ima neka legenda nesto u vezi jezera i neki nadnaravni dogadjaja, ne sjecam se detalja ali nesto tako...
E da grad Konjic na tom pravi atrakciju ne bi bilo ni nemoralno ni neistinito jer spada pod domen legende.
Niko ozbiljan ne vjeruje u vile, vodenjake, vukodlake i slicno i niko normalan ne ocekuje da ih vidi.
Dok su piramide potpuno druga prica-kazes ima piramida, nemoguce stara, nemoguce velika. Ja te pitam da mi je pokazes, ti je ne mozes pokazati.
Ja te pitam gdje je cudoviste iz Loch Ness-a, ti kazes tu je samo je prileglo nakon rucka - sve u redu, ne mogu dokazati da lazes.
Dok je vec vrlo lako dokazati da sesirko laze - raskopas brdo, vidis da nema piramide i gotovo.
-
Patriotska_Liga
#1743 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ima špicasto brdo koje liči na piramidu. Za takve dosta.MyTao wrote: Na stranu to sto da bi to radilo treba da imas piramiduAli to nije tacno... jedan obicni Trumpov glasac nikada u svom zivotu ne ide dalje iz svoje savezne drzave, a da ne pricam o svijetu.
Ti imas ideju kako su u Americi svi bogati, imaju para, idu po svijetu i trose i sad ces ti njih izlevatiti... to apsolutno nije tacno. Ljudi koji imaju para i koji putuju ti nece povjerovati, one budale koje bi su klosari koji nikada nisu posjetili Egipat, a o Bosni da ne pricam...
Ne slažem se, Trump ima isuviše puno glasača da bismo mogli konstatovati da svi oni borave u svom selu. Dosta njih putuje po svijetu i takav zaključak je stvar statistike.
Ja nikad ne generalizujem pa tako nemam ideju da su svi bilo šta, siromašni, bogati, ružni, lijepi, sretni, tužni. Nikad ne koristim svi za takve ocjene. Veliki broj Amerikanaca ima dovoljno novca da putuje, čak i veliki procenat. Veliki broj Kineza ima dovoljno da putuje, istina ne veliki udio ukupnog stanovništva, ali je to svejedno veliki broj ljudi. Veliki broj Japanaca uz veliki udio ima mogućnost da putuje. Svaka senzacija ima svoju publiku samo što treba napraviti dobru reklamu. Ja tvrdim da ću uz dobru reklamu vrlo dobro prodavati ništa. Znači ne brdo nego ništa.
Oni su dužni da obezbijede poslovnu klimu kako bi se ljudima omogućilo da rade i dobro žive, kao što su to uradili zapadnoeuropski, američki, kanadski, australski, novozelandski, japanski i ini političari. Ovaj turistički marketing prodavanja magle nema nikakve veze s tim.dezurni_ucenik wrote: Ok onda, to je tvoje razmisljanje. Nemoj onda jebavati sve po spisku nasim politicarima.
- MyTao
#1744 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Trump nema puno glasaca, ovo su primeries, a ne general elections gdje ce ispusiti... Vecina njegovih pristalica ne putuje, a I kada putuje to je Vegas I te zajebancije ne piramide.
A samo ti nastavi prodavati nista... I onda kukaj kako je drzava u kurcu... za svaki uspjeh treba ustati I raditi, a ne cekati da ti neki redneck iz Albame dodje I da 10 dolara da vidi tvoje brdo koje moze naci bilo gdje na svijetu.
A samo ti nastavi prodavati nista... I onda kukaj kako je drzava u kurcu... za svaki uspjeh treba ustati I raditi, a ne cekati da ti neki redneck iz Albame dodje I da 10 dolara da vidi tvoje brdo koje moze naci bilo gdje na svijetu.
-
Drinski
#1745 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
A jezero se ne moze istraziti...pa koliko je to jezero - ko Atlantik?broj dva wrote:Ja te pitam gdje je cudoviste iz Loch Ness-a, ti kazes tu je samo je prileglo nakon rucka - sve u redu, ne mogu dokazati da lazes.Drinski wrote:A stvarno, kako to nije nemoralno i neistinito?Patriotska_Liga wrote:Mnogi obilaze i Loch Ness i čekaju da se čudovište pojavi.
Dok je vec vrlo lako dokazati da sesirko laze - raskopas brdo, vidis da nema piramide i gotovo.
-
Patriotska_Liga
#1746 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Kako rekoh ranije ovo nije tačno, ali ako želiš vjerovati u to onda vjeruj. Trump ima puno glasača, pa iako će izgubiti izbore od Clintonove, on će na izborima dobiti i nove glasače od Cruza i Kasicha. Mi pričamo o preko 40% biračkog tijela u SAD-u, a ti tvrdiš da tu nema niko ko je makar jednom otišao da posjeti neki svjetski monument. Smiješno.MyTao wrote:Trump nema puno glasaca, ovo su primeries, a ne general elections gdje ce ispusiti... Vecina njegovih pristalica ne putuje, a I kada putuje to je Vegas I te zajebancije ne piramide.
Ja ne prodajem ni ništa ni nešto, ja govorim o tome šta je trebalo napraviti a nije napravljeno. Ova zadnja rečenica ne zavrijeđuje nikakav komentar.
- Pismonosa
#1747 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
To bi najbolje bilo pošteno nazvati "mogućom piramidom" ili "eventualnom piramidom" i svi zadovoljni. Nema prevare. Možda jeste a možda i nije. Pa ti dođi pa sam provjeri. A za jednu malu čaršiju poput Visokog bi i broj takvih turista bio nezanemariv. Jest da je riječ o sadaka taktici, al haj, daj šta daš 
- MyTao
#1748 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Znaci plan je prodati obicno brdo kao piramidu Trumpovim glasacima jer su glupi
jbt zivot...
-
Avetinho
#1749 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ali nekako ima smisla. Trumpovi glasaci su po mentalnom sklopu piramidioti.
Sumnjam da bi posjecivali "piramidu", ali bi voljeli korist od prevare.
Sumnjam da bi posjecivali "piramidu", ali bi voljeli korist od prevare.
- dječak sa šibicama
#1750 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Eno sad, Cudoviste iz Loch Nesa 
Pa nista, poraditi malo sa Semirom na popularizaciji ljudi zaba, mozda svjetski avanturisti dodju do Visokog i pocnu praviti cheke za ljude zabe, sa namjerom da ih uslikaju. Famous frogman from Visoko.

ovo moze biti maskota i ujedno turisticki vodic
Pa nista, poraditi malo sa Semirom na popularizaciji ljudi zaba, mozda svjetski avanturisti dodju do Visokog i pocnu praviti cheke za ljude zabe, sa namjerom da ih uslikaju. Famous frogman from Visoko.

ovo moze biti maskota i ujedno turisticki vodic