Ukrajina

Post Reply
Dionysios

#1726 Re: Ukrajina

Post by Dionysios »

Klavikula wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Divno je vidjeti kako su se slobodni Ukrajinci dali u potragu za snajperistima. Jednog su danas uhvatili i doveli ga da klekne pred kovčeg sa žrtvama. Bila je čak i slika na twitteru...

Vidim, i ovdje imamo euroskeptike i rusofile u koaliciji sa komunjarama - svi ujedinjeni u tome da se ugrožavanje pozicije "majlice Rusije" prikaže kao grozan zločin, da se kompormituju demonstranti i slobodni Ukrajinci na svaki mogući način... Čime li su vas Rusi samo zadužili toliko ?! Onim jedinicama na Jevrejskom groblju ?!
sami su se kompromitovali
Image
danasnja slika parlamenta ukrajine

pristupas navijacki, kao i vecina. nije stvar koga neko voli ili ne voli, vec sta je realno a sta nije.
sa 20 sekundi guglanja saznas da ovo nije ukrajinski parlament, shodno tome tvoje informacija nije tacna.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#1727 Re: Ukrajina

Post by Picajzla »

radostan dan wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
S obzirom da ne želim više dolaziti na ovu temu, samo ću još potcrtati svoj stav - Što slabija i nesretnija Rusija i Rusi, to sretnija ja, moja domovina ...
da te podsjetim da mirovni ugovor i ustavno uređenje tvoje domovine nisu rađeni i potpisani u rostovu nego u dejtonu... :wink:
Sreca u nesreci. Da je radjen u Rostovu vjerovatno BiH vise ne bi ni postojala.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1728 Re: Ukrajina

Post by KatarinaKosaca »

Lakat Jebić wrote:to je otprilike trebala bit poenta ono gore moje opaske. al eto, jebajiga, valjda sam glup il nemam dovoljno informacija, nisam anketirao 93. ukrajince na zlatistu, jesu li rusofili ili pro-EU. ko me jebe kad sam bio mlad :D
:D :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1729 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Woole Triwunovich wrote::lol:

jbg, halali što ne vidim ništa pametno u eu :mrgreen:
i ne treba tražiti ništa ni pametno, ni lijepo vego IMT
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1730 Re: Ukrajina

Post by Velkoski »

JoseMujica wrote:
Woole Triwunovich wrote::lol:

jbg, halali što ne vidim ništa pametno u eu :mrgreen:
i ne treba tražiti ništa ni pametno, ni lijepo vego IMT
ne vjerujem da eu nosi IMT, štaviše.. mislim da će im biti gore nego trenutno, al' nisam ja neka Džemila ionako.
Klavikula

#1731 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

Dionysios wrote:
Klavikula wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Divno je vidjeti kako su se slobodni Ukrajinci dali u potragu za snajperistima. Jednog su danas uhvatili i doveli ga da klekne pred kovčeg sa žrtvama. Bila je čak i slika na twitteru...

Vidim, i ovdje imamo euroskeptike i rusofile u koaliciji sa komunjarama - svi ujedinjeni u tome da se ugrožavanje pozicije "majlice Rusije" prikaže kao grozan zločin, da se kompormituju demonstranti i slobodni Ukrajinci na svaki mogući način... Čime li su vas Rusi samo zadužili toliko ?! Onim jedinicama na Jevrejskom groblju ?!
sami su se kompromitovali
Image
danasnja slika parlamenta ukrajine

pristupas navijacki, kao i vecina. nije stvar koga neko voli ili ne voli, vec sta je realno a sta nije.
sa 20 sekundi guglanja saznas da ovo nije ukrajinski parlament, shodno tome tvoje informacija nije tacna.
kijevs(ka) (nesto) rada. nije govno nego se pas posro.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1732 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Lakat Jebić wrote:
cyprus wrote:Da vas pitam ljudi: kako se vama tako lako svrstat na neku stranu... Meni je prilično evidentno da maslo niti jedne niti druge strane nije za Ramazana...

:-) :-)
to je otprilike trebala bit poenta ono gore moje opaske. al eto, jebajiga, valjda sam glup il nemam dovoljno informacija, nisam anketirao 93. ukrajince na zlatistu, jesu li rusofili ili pro-EU. ko me jebe kad sam bio mlad :D
i nabijem na qooratz ukrajinski unprofor
Prpa.ba

#1733 Re: Ukrajina

Post by Prpa.ba »

Picajzla wrote:Sreca u nesreci. Da je radjen u Rostovu vjerovatno BiH vise ne bi ni postojala.
Ruski i planovi tzv. EU su bili tu negdje. S tim da je tzv. EU bila daleko aktivnija po pitanju osiguranja raspada BiH nego Ruska Federacija. Sjetimo se faca poput Carla Bildta, i ostalih anonimusa iz gornjih esalona tzv. EU koji su predlozili 1001 plan raspada zemlje. Naravno, sto nisu uspjeli ratom (ipak su Amerikanci i nesto kasnije Britanci imali drugacije planove.. :mrgreen: ) sada ce pokusati eurointegracijama i "federalizacijom" radi "lakseg puta ka EU" i "postivanja prava svih naroda", sve uz klicanje narodnih masa koje bi i guze dali samo da mogu biti kelneri i slagaci polica po euro-metropolama. :lol:
kanocale

#1734 Re: Ukrajina

Post by kanocale »

Dionysios wrote: sa 20 sekundi guglanja saznas da ovo nije ukrajinski parlament, shodno tome tvoje informacija nije tacna.
jeste,ali... :-D
Image
kanocale

#1735 Re: Ukrajina

Post by kanocale »

japin_mutapi wrote:
Lakat Jebić wrote:
cyprus wrote:Da vas pitam ljudi: kako se vama tako lako svrstat na neku stranu... Meni je prilično evidentno da maslo niti jedne niti druge strane nije za Ramazana...

:-) :-)
to je otprilike trebala bit poenta ono gore moje opaske. al eto, jebajiga, valjda sam glup il nemam dovoljno informacija, nisam anketirao 93. ukrajince na zlatistu, jesu li rusofili ili pro-EU. ko me jebe kad sam bio mlad :D
i nabijem na qooratz ukrajinski unprofor
sad cemo mi ici u ukrajinu,odoh da se prijavim. :lol:
radostan dan

#1736 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

Picajzla wrote:
ali nije...znači američka volja, a ne ruska... :)

kad je bila ruska volja, nije bilo ni srbije ni bih, doduše jedan kratak period, petstotinjak godina... :wink:
Michio Kaku

#1737 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

celava_dlaka wrote:
Michio Kaku wrote:ah, kako sa merakom ovde navijam za ruse :D posebno kad pogledam kakvi likovi prosipaju demagogiju o rusikim šapama i tobožnjoj borbi za slobodu ovih ukrajinskih genocidaša...

jebote tito i jovanka, ukrajinci igrali na strani hitlera i danas ih nije stid biti nacisti, a rusi prosuli 25 miliona ljudi i još im pride dali krim na tacni, džaba gas, jeftin kredit šta još hoće? ali džaba kad imaš kompleks pa to ti je... bezobrazna đubrad sa kompleksom niže vrijednosti salutira hitleru e vidićemo ko će zadnji da se smije mamicu vam genocidnu.
Znas li koliko u Rusiji ima nacista? Haman sve velike navijacke skupine su nacisticki orijentirane :-)
da, ali rus ima klredit da bude idiot. platio ga je.

ovi dole nisu zasluzili taj luksuz.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1738 Re: Ukrajina

Post by pici »

radostan dan wrote:
Picajzla wrote:
ali nije...znači američka volja, a ne ruska... :)

kad je bila ruska volja, nije bilo ni srbije ni bih, doduše jedan kratak period, petstotinjak godina... :wink:

en sad...znao sam ja da Će se sad prozvat braĆa TuRci...ako ništHa uveli smo kaške i viljuške...naravno sogadolmu, japrak ćevap...i islam :mrgreen:
McMoy

#1739 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Bezveze dramu pravite.
Yanukovych otišao na zatvaranje ZOI u Sočiju.
Eto njega u ponedeljak nazad... sa pratnjom :mrgreen:
kanocale

#1740 Re: Ukrajina

Post by kanocale »

McMoy wrote:Bezveze dramu pravite.
Yanukovych otišao na zatvaranje ZOI u Sočiju.
Eto njega u ponedeljak nazad... sa pratnjom :mrgreen:
mirnije bi bilo da se vRne bez pratnje. :D
Challenger__

#1741 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Murat Sabanovic wrote:Image

PARTIJA SAHA !!! VASINGTON(TEL AVIV, LONDON) SU POVUKLI LOVCA... CEKA SE POTEZ MOSKVE ...
To je to!
Akibh

#1742 Re: Ukrajina

Post by Akibh »

Putinovci, vise srece drugi put, zao mi je...
I vratite se lagano na Siriju i pljescite na ubijanje djece po Alepu i Homsu...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1743 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

iz kojih rupa ovi vampiri iskaču :roll: nastati od majmuna je blagodet pored vake božije djece
Klavikula

#1744 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

ovi iz Desnog sektora dizu ljestvicu iz sata u sat. jutros je bila ostavka predsjednika, sad zabrana Stranke regija i KP-a :lol: :lol: :lol: :lol:
rasuta_riza

#1745 Re: Ukrajina

Post by rasuta_riza »

Michio Kaku wrote:
Challenger__ wrote:
Michio Kaku wrote: jebote tito i jovanka, ukrajinci igrali na strani hitlera i danas ih nije stid biti nacisti, a rusi prosuli 25 miliona ljudi i još im pride dali krim na tacni, džaba gas, jeftin kredit šta još hoće? ali džaba kad imaš kompleks pa to ti je... bezobrazna đubrad sa kompleksom niže vrijednosti salutira hitleru e vidićemo ko će zadnji da se smije mamicu vam genocidnu.
Image

Galicija, Galicija. Galicija i par oblasti oko nje. Ne mješajte Ukrajinu sa Galicijom. Ukrajina i Ukrajinci su zajedno sa Rusima, pazi sad, dva puta u dva vijeka ušli u Berlin.
kad pogledaš ko su lideri nacističkih grupacija u ukrajini kao i lideri nacista u ww2, svi su iz galicije i to grko-katolici.
Ccc,.odvalim kada čitam šupljiranja. Navalili ste na Galiciju kao da je ona leglo zla, pa zar mislite da bi samo Galičani bez velike podrške ostalih Ukrajinaca uspjeli izgurati svoje? Galičani su nacinalno najsvjesniji Ukrajinci jer se rusifikacija nikada nije u potpunosti sprovela tamo. Tačno je da su Unijati tj. grko-katolici i to im je kao najveći grijeh. Slabo vi pojma imate. Rusifikacija se masovno forsirala u Ukrajini čak do te mjere da veliki dio Ukarijinaca jedva tečno govori svoj maternji jezik, ni sama Timoshenko ga ne govori najbolje. Ukrajinci su na svojoj koži dobro osjetili ruski hegemonizam i totalitarizam i nije tačno da su kao prst i nokat. Mržnja bi bila prejaka riječ, ali ih ne vole.Međutim smatraju ih nužnim zlom s kojim se mora živjeti.

Dalje, ispadoše Ukrajinci nacisti gori od Himlerovog SS-a. Tačno je da su neke nacističke formacije bile sastavljene od Ukrajinaca iz Galicije, ali ne samo njih. Staljinov režim je zbog reperkusija i forsirane rusfikacije bio toliko omražen u Ukrajini posebno zbog Holodroma da im se čak i Hitler činio kao normalna pojava. Mnogo brojnije kvislinške jedinice za naciste su činili Bjelorosi i Rusi. Ali, naravno nakon 2.sv.rata opet je kolektivna krivica bila svaljena na Ukrajince, jer Rus je mogao biti samo good guy i bili bi dobro najebali da ih Nikita Hruščov inače Ukrajinac nije amortizovao.
Kad smo kod ksenofobije i nacizma; upravo je ta slobodarska Rusija koja je zaista najviše dala žrtava protiv nacista klasičan primjer izopačene svijesti. Najbrojnije ekstremne, nacističke organizacije na evropskom kontinentu se nalaze u Rusiji! I najveći rekord po ubistvima drugih i drugih teških oblika nasilja protiv "obojenih" je kod njih. Famozna ruska nacistička organizacija "Slavic union" bi mogla biti mentor i waffen SS-u, uostalom i koriste svastike kao obilježje te salutiraju naci pozdravima nad spomenicima nacističkih zločinaca koji su očeve i djedove trijebili kao zlatice. Da ti se smuči život. Da stvar bude još gora mnoge od tih imaju polu-legalni status i ruskoj politici nisu bili mrski. Ipak j S.U.pretjerao (valjda što je snimao i to javno objavljivao), video snimke gdje odsijecaju glave nekim emigrantima, streljaju druge itd, te je to procurilo u javnost. Tada je zvanično zabranjena a vođe poslati u zatvor iz kojeg su vrlo brzo izašli sa uslovnima.
Mnogi nemaju blage veze o čemu pričaju i jednu ultra desnu stranku vežu za maltene sve antiruske Ukrajince, što nonsens.
Takvih kao SVOBODA je u samoj Rusiji toliko da bi mogli skupiti par solidnih divizija. Ksenofobičnije i ultradesničarske sredine momentalno nema gore od Rusije, KKK hipi-komuna za njih.
Challenger__

#1746 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Image
Brkooo

#1747 Re: Ukrajina

Post by Brkooo »

Dodavali su teritorij jer su mislili da ce ostati Ukrajina u okviru Ruske imperije / SSSR-a vjecno :D
jastuk1

#1748 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

rasuta_riza,

MA NEMOJ! MA NEMOJ!

To što ultra-dešnjka ima u drugim zemljama ne umanjuje istorijske činjenice da su ovi iz Galicije uvijek izgleda bili i biti će korisna goveda - useful idiots i to na onaj najpoganiji, najogavniji, najneljudskiji način. Galicija - fujlicija. Zgadili su Ukrajinu do daske. Bljak.

I sad su se pokazali kao najveće glupe, kurketine.

Uostalom, Ukrajini tek sad slijedi igranka. Tri-četiri opozicijske stranke koje vladaju zapadnom Ukrajinom, sad nek se pokušaju dogovoriti međusobno. LOL. Juče i danas oborili su Lenjinove statue širom Ukrajine. Aferim. Al ako su junaci nek probaju uvodit red u istočnim pokrajinama. Koliko su ludi ne bi me čudilo da počnu igranke na istoku Ukrajine predvođene trenutnim entuzijazmom ultraša.

Ali, niko ne spominje ono najbitnije. One 2 milijarde što Ruje trebadoše kupiti u petak - a nisu kupili!!!!! Čisto sumnjam da će veću količinu kupiti u ponedeljak neko drugi. Onaj britanac (Hague, ako se ne varam) je u subotu ujutro požurio da prizna pučiste i odmah je pozovao IMF da im kupi obveznice. IMF teško da će trgovati sa nejedinstvenom ruljom. Kad nema peMzija, plata ide se u...

Ovo u Ukrajini sa odlaskom kralja (mudar potez - da je ostao nacisti bi ga linčovali ) i dolaskom zle kraljice (koja se pretvara da je dobra) iz ignanstva i mnoštvom sitnih podanika koji ratuju za tuđe interese - isto ko the Game of Thrones, zar ne.
Challenger__

#1749 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Brkooo wrote:Dodavali su teritorij jer su mislili da ce ostati Ukrajina u okviru... SSSR-a vjecno :D
Ili, baš suprotno? Znali su da je SSSR prolazna kategorija? Sasvim nebitno u čitavoj priči... Šta je bitno? Evo šta je zaista bitno na globalnoj ravni:

1. BRISC

Image

2. Šangajska organizacija

Image

3. Euroazijska unija

Image

4. Rusija je, za sada, spriječila plan invazije na Siriju i Iran; sklopila ugovore o naoružavanju Egipta, odnosno pristupila interesnom pozicioniranju u rejonu Sueca i Nila.

_____

Dakle, svjedoci smo procesa izgradnje multipolarnog svijeta. Oni koji sa ovim procesima gube monopol, dali su sve od sebe da, 1. spriječe ili odgode ulazak Ukrajine u interesnu orbitu Kremlja, ili, još više: 2. objave otvoreni rat Kremlju.

UKRATKO: Kako lijepo reče brat Murat, nakon nekoliko jakih ruskih poteza, Vašington, London i Tel Aviv su povukli jako smjeo i vrlo rizičan potez. U preiodu ispred nas ćemo vidjeti odgovor.
Challenger__

#1750 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Dakle, sa željom da:

1. pišemo šta se dešava,
2. pokušamo da objasnimo zašto se to dešava, i
3. najzahtjevnije, probamo da vidimo gdje to sve vodi, daću odgovore:

1. ukrajinska dešavanja su, govoreći jezikom filmske trilogije "Rat zvijezda", drugi dio - "Imperija uzvraća udarac". Mislim na SAD, jeli;
2. sve se to dešava jer Imperija ne trpi konkurenciju;
3. šta će biti iza ćoška? Pa biće "Povratak Džedaja", nema dileme.

Znači, R'n'R, ali totalni.
Post Reply