To je bilo valjda svima jasn (osim Fueleu) vec od pocetka pregovora. Tesko je ovdje bilo naci kompromis neki, nigdje nema dodirnih tacaka. Pitanje je sta ce Evropa sada da radi, i dali ce Amerika ipak intenzivnije da se ukljuci. Vidjecemo po cijim ledjima ce da krene. Mada je tesko zamisliti da bi Bosnjaci "opet" mogli nadrljat.madner wrote:Nista od dogovora, po mojoj procjeni.
Razocarenje za 3,2,1...
- 512MB
#1726 Re: Razocarenje za 3,2,1...
- Drvosjeca iz Dejcica
#1727 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Evropa pravi iste greške kao i 90-tih kao i u ratu, sve se svodi od 2006. godine na famozno dogovorite se što je po meni apsurd za državu koja kao istav ima mirovni sporazum a taj sporazum je proizvod upravo njih EU i Amerike ne BiH. Da su od početka imali ovako mlitav stav, dogovorite se, i danas bi razgovarali o jedinstvenim tablicama i jedninstvenoj valuti. Ali evo da vidimo na šta će sve ovo izaći ali po meni ništa bez Amerike od dogovora.512MB wrote:To je bilo valjda svima jasn (osim Fueleu) vec od pocetka pregovora. Tesko je ovdje bilo naci kompromis neki, nigdje nema dodirnih tacaka. Pitanje je sta ce Evropa sada da radi, i dali ce Amerika ipak intenzivnije da se ukljuci. Vidjecemo po cijim ledjima ce da krene. Mada je tesko zamisliti da bi Bosnjaci "opet" mogli nadrljat.madner wrote:Nista od dogovora, po mojoj procjeni.
-
channel10
#1728 Re: Razocarenje za 3,2,1...
"Mislim da su se definirale stvari vezano za to da je Federacija BiH jedna izborna jedinica, da se direktno biraju dva člana predsjedništva. Ostalo je da se definišu dva područja u okviru Federacije BiH, gdje predstavnici hrvatskog naroda traže da se u Ustav BiH ugradi mehanizam, da se kaže da u dva izborna područja jedan konstitutivni narod ne može biti većina", rekao je Dodik.
To na neki način, mišljenje je Dodika, Bošnjacima smeta.
"O tome se svemu vodi diskusija", istakao je Dodik.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O cemu ovaj prica? Jedna izborna jedinica, dva podrucja? O cemu pricaju SDP, SDA, SBB zadnjih par mjeseci ?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O cemu ovaj prica? Jedna izborna jedinica, dva podrucja? O cemu pricaju SDP, SDA, SBB zadnjih par mjeseci ?
- 512MB
#1729 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Najvaznije je sada da Bosnjaci imaju zajednicki stav i crvenu liniju ispod koje se nesmije ici. A kolko vidim imamo ga. I to trebamo svima jasno reci.
- 512MB
#1730 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Kako nekontas, jedna izborna jedinica sastavljena od dva izborna podrucjachannel10 wrote:"Mislim da su se definirale stvari vezano za to da je Federacija BiH jedna izborna jedinica, da se direktno biraju dva člana predsjedništva. Ostalo je da se definišu dva područja u okviru Federacije BiH, gdje predstavnici hrvatskog naroda traže da se u Ustav BiH ugradi mehanizam, da se kaže da u dva izborna područja jedan konstitutivni narod ne može biti većina", rekao je Dodik.
-
channel10
#1731 Re: Razocarenje za 3,2,1...
O cemu ti ? Ja nesto ne kontam?! Ja koliko vidim sve bosnjacke stranke pricaju jednu pricu, a drugo rade jer kako nazvati ovo sto je vodic stoke izjavio: Svo vrijeme se razgovara oko ta dva izborna podrucja? Eh sad ti meni reci kako su to bosnjaci jedinstveni, a jos uvijek razgovaraju od izbornim podrucjima o kojima su navodno davno rekli NE.512MB wrote:Najvaznije je sada da Bosnjaci imaju zajednicki stav i crvenu liniju ispod koje se nesmije ici. A kolko vidim imamo ga. I to trebamo svima jasno reci.
Eh sad ko ovdje ne konta, ti ili ja?
- Drvosjeca iz Dejcica
#1732 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Akrobacija samo takva kao i BiH, dva entiteta i Distrikt. Kasnije će se fatati za glavu kada to sve ne bude funkcionisalo i ponavljati - dogovorite se. Ovo u stvari nema nikakve veze sa presudom Sejdić-Finci samo mi nije jasno kako je Evropa glupa a Amerika dopušta.512MB wrote:Kako nekontas, jedna izborna jedinica sastavljena od dva izborna podrucjachannel10 wrote:"Mislim da su se definirale stvari vezano za to da je Federacija BiH jedna izborna jedinica, da se direktno biraju dva člana predsjedništva. Ostalo je da se definišu dva područja u okviru Federacije BiH, gdje predstavnici hrvatskog naroda traže da se u Ustav BiH ugradi mehanizam, da se kaže da u dva izborna područja jedan konstitutivni narod ne može biti većina", rekao je Dodik.
-
channel10
#1733 Re: Razocarenje za 3,2,1...
On njima ustvari govori: bosnjaci popustite vise. Na to je on mislio kad je rekao imate pola sata da se dogovorite.
Nije Evropa glupa, Evropa i jeste tu da se pritisnu bosnjaci jer kako drugacije shvatiti cijeli tok razgovora gdje dvije strane drze konstantu u pregovorima, dok treca konstantno popusta i ne smije reci ne.
Nije Evropa glupa, Evropa i jeste tu da se pritisnu bosnjaci jer kako drugacije shvatiti cijeli tok razgovora gdje dvije strane drze konstantu u pregovorima, dok treca konstantno popusta i ne smije reci ne.
-
Lug
#1734 Re: Razocarenje za 3,2,1...
znaci ustavne promjene FBiH se desavaju pod okriljem presude Sejdic-Finci, svi su ukljuceni u prevaru..Amerika, EU, i njihovi sateliti u BiH. Dodik im dodje ko kvisko..
-
channel10
#1735 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Ma vodic stoke drzi svijecu dok se stoka pokusava g.ziti.
-
Lug
#1736 Re: Razocarenje za 3,2,1...
ne g.ze oni stoku, nego svi zajedno nas vecinu u BiH, sto smo protiv preustroja samo FBiH.channel10 wrote:Ma vodic stoke drzi svijecu dok se stoka pokusava g.ziti.
-
Lug
#1737 Re: Razocarenje za 3,2,1...
da su bosnjacki predstavnici iskreni u svojim izjavama, davno bi napustili ovu komediju zvanu SF i imali bi svako pravo na to jer se uopste ne razgovara o presudi..
-
channel10
#1738 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Ma stoka se pokusava g.ziti izmedju sebe(sda, sbb, sdp, dva adz-a), dok vodic stoke(dodik) kao i svaki vodic je tu da ih drzi na okupu, da se ne otmu kontroli. Vodic stoke svaki sastanak ko najveci gospodin dodje i kaze moj stav je isti kao sto je bio, a vi se stoko dogovarajte i izadje. Onda ovi bezmudani prionu da rade ono sto govore mjesecima da ne rade i da nema nikakvih podjela, novih izbornih podrucja itd... Tacno je ovu bosnjacku trojku sevap nabubati jednom za sva vremena.
Jedva cekam izjave navedene trojke nakon ovog sastanka, da vidimo sta ce sad lagati. Sto neko rece, nema dogovora dok ne prodju izbori(ako ih uopste bude) i onda ce neko od navedene trojke popustit jer je ocito da ni Evropa ni USA nece ici u korist bosnjaka.
Jedva cekam izjave navedene trojke nakon ovog sastanka, da vidimo sta ce sad lagati. Sto neko rece, nema dogovora dok ne prodju izbori(ako ih uopste bude) i onda ce neko od navedene trojke popustit jer je ocito da ni Evropa ni USA nece ici u korist bosnjaka.
Last edited by channel10 on 17/01/2014 23:10, edited 3 times in total.
- Danguba
#1739 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Hrvati su upregli sve svoje resurse ne bi li dobili treci.
Slusam neki dan, Picula i kompanija nista drugo ne rade u EP nego po nekim komisijama lobiraju za Hrvate iz BiH. Malo je i to nego su jednu delegaciju poslali u Ameriku SD. Puljic kod Franje, Cova u Saboru.
Ja da sam u pregovorima oko S-F odnosno Covic- Kristo, svima bi pokazao kako se nose drva u Bosni.
Slusam neki dan, Picula i kompanija nista drugo ne rade u EP nego po nekim komisijama lobiraju za Hrvate iz BiH. Malo je i to nego su jednu delegaciju poslali u Ameriku SD. Puljic kod Franje, Cova u Saboru.
Ja da sam u pregovorima oko S-F odnosno Covic- Kristo, svima bi pokazao kako se nose drva u Bosni.
- Havatar
#1740 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Kad bi to uradili zavrsili bi kao Silajdzic koji je napustio pregovore o aprilskom paketu koji je bio stetan po BIH.Lug wrote:da su bosnjacki predstavnici iskreni u svojim izjavama, davno bi napustili ovu komediju zvanu SF i imali bi svako pravo na to jer se uopste ne razgovara o presudi..
-
channel10
#1741 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Kako je zavrsio?Havatar wrote:Kad bi to uradili zavrsili bi kao Silajdzic koji je napustio pregovore o aprilskom paketu koji je bio stetan po BIH.Lug wrote:da su bosnjacki predstavnici iskreni u svojim izjavama, davno bi napustili ovu komediju zvanu SF i imali bi svako pravo na to jer se uopste ne razgovara o presudi..
- Drvosjeca iz Dejcica
#1742 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Štetan jer je to rekao Lepi? Dosta i je i vašeg bilo iz ZagraBiH, sve go lopov do lopova. Taj isti govnar Siladžić je napravio onu famoznu reformu policije...mamu jebem po Turskoj.Havatar wrote:Kad bi to uradili zavrsili bi kao Silajdzic koji je napustio pregovore o aprilskom paketu koji je bio stetan po BIH.Lug wrote:da su bosnjacki predstavnici iskreni u svojim izjavama, davno bi napustili ovu komediju zvanu SF i imali bi svako pravo na to jer se uopste ne razgovara o presudi..
- Danguba
#1743 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Covjek odbio direktan izbor i automatski lopticu prebacio u Federaciju a to je najoptimalnije rjesenje i S-F i hrvatskog pitanja.channel10 wrote:Ma stoka se pokusava g.uziti izmedju sebe(sda, sbb, sdp, dva adz-a), dok vodic stoke(dodik) kao i svaki vodic je tu da ih drzi na okupu, da se ne otmu kontroli. Vodic stoke svaki sastanak ko najveci gospodin dodje i kaze moj stav je isti kao sto je bio, a vi se stoko dogovarajte. Onda ovi bezmudani prionu da rade ono sto govore mjesecima da ne rade i da nema nikakvih podjela, novih izbornih podrucja itd... Tacno je ovu bosnjacku trojku sevap nabubati jednom za sva vremena.
Jedva cekam izjave navedene trojke nakon ovo sastanka, da vidimo sta ce sad lagati. Ste neko rece, nema dogovora dok ne prodju izbori(ako ih uopste bude) i onda se neko od navedene trojke popustit jer je ocito da ni Evropa ni USA nece ici u korist bosnjaka.
Nasi nasjeli na Dodikovu i sada se koprcaju.
-
Lug
#1744 Re: Razocarenje za 3,2,1...
ne mogu svi zajedno zavrsiti kao Silajdjic, stvar je sto oni nece i sto su u istom krugu.. samo se trazi nacin kako prodati narodu.Havatar wrote:Kad bi to uradili zavrsili bi kao Silajdzic koji je napustio pregovore o aprilskom paketu koji je bio stetan po BIH.Lug wrote:da su bosnjacki predstavnici iskreni u svojim izjavama, davno bi napustili ovu komediju zvanu SF i imali bi svako pravo na to jer se uopste ne razgovara o presudi..
-
Lug
#1745 Re: Razocarenje za 3,2,1...
ma daj ba, kakav Dodik i nekakva pamet..radi kako mu se kaze. Jedini iskreni protivnik podjele je narod koji i jedini ima snagu da sve zaustavi, tog se doticni i boje.Danguba wrote:Covjek odbio direktan izbor i automatski lopticu prebacio u Federaciju a to je najoptimalnije rjesenje i S-F i hrvatskog pitanja.channel10 wrote:Ma stoka se pokusava g.uziti izmedju sebe(sda, sbb, sdp, dva adz-a), dok vodic stoke(dodik) kao i svaki vodic je tu da ih drzi na okupu, da se ne otmu kontroli. Vodic stoke svaki sastanak ko najveci gospodin dodje i kaze moj stav je isti kao sto je bio, a vi se stoko dogovarajte. Onda ovi bezmudani prionu da rade ono sto govore mjesecima da ne rade i da nema nikakvih podjela, novih izbornih podrucja itd... Tacno je ovu bosnjacku trojku sevap nabubati jednom za sva vremena.
Jedva cekam izjave navedene trojke nakon ovo sastanka, da vidimo sta ce sad lagati. Ste neko rece, nema dogovora dok ne prodju izbori(ako ih uopste bude) i onda se neko od navedene trojke popustit jer je ocito da ni Evropa ni USA nece ici u korist bosnjaka.
Nasi nasjeli na Dodikovu i sada se koprcaju.
-
Lug
#1746 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Taj isti govnar Siladžić je napravio onu famoznu reformu policije...mamu jebem po Turskoj.
-
daddy-kool
#1747 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Ovakvom politikom HDZ-ovi se ne pokazuju kao pouzdani partneri.Danguba wrote:Hrvati su upregli sve svoje resurse ne bi li dobili treci.
Ne razumijem logiku, pokušali su u ratu - nije išlo, pa su pokušali u miru opet na silu, i opet nije išlo. Ali sada stvarno želimo treći, inače će EU da se naljuti?
-
Lug
#1748 Re: Razocarenje za 3,2,1...
jel´opet konspiracija ako kazem da EU i SAD imaju i te kako upetljane ruke u svemu ovome..?!
-
Hafis
#1749 Re: Razocarenje za 3,2,1...
A lijepo je bilo dok su ispunjavali želje 
-
channel10
#1750 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Ne bi pokusavali da ne vide sansu. Ocito ce im se (srbima i hrvatima) u razgradnji drzave prikljuciti i bosnjaci. Tacnije prikljucili su im se i ne fali im jos puno da to objave i objasne narodu.