Opetja033 wrote:
Jesam li ja rekao svako ko se ne slaze sa mnom ili sam tacno citirao islamofobicno izjave? Jesam li tacno citirao izjavu koja se ne moze shvatiti na drugaciji nacin osim kao bolesna mrznja prema Bosnjacima? Evo kako bi ti protumacio izjave koje sam citirao?
Nisi. Covjek je fino rekao da ce Bosnjacima biti gore ako budu imali vise islamista. Dje ti tu vidis uvredu za Bosnjake? Ja se ne osjecam prozvanim - to je upozorenje.
Od juce ovdje dolazis sa dvolicnim bljuvotinama koje vrijedjaju intelekt svake iole normalne osobe, ali ovaj komentar ti je vrhunac.
Dakle stajes na stranu osobe koja kaze da masta kako u bosnjackom korpusu treba da bude sto vise bijede i jada. Mrtav-hladan.
Stao sam u odbranu tvrdnje da bi Bosnjacima bilo gore sa vise islamista - jer se slazem s njom. Nemam pojma ko je lik ni kakva su mu uvjerenja, ali ovdje ima pravo.
A ti mrtav-hladan mene osudjujes sto sam ga nazvao cetnikom/ustasom radi toga (i radi jos par njegovih komentara) bez da si se i osvrnuo na njegovu bljuvotinu. Da li to mozda znaci da se slazes sa njim? Ili da si mu spreman cuvati ledja jer ipak sve "bitke" imaju svoje prioritete pa ti je u ovom kontekstu drazi neko ko mrzi Bosnjake i to ne skriva?
Zacrvenis li se i imas li obraza MENI replicirati a i ne osvrnuti se na ove bljuvotine o Bosnjacima? Imas li obraza?
Ovo je prozivka islamista, a ne Bosnjaka, ni muslimana. To je ono sto vazda govorim za bradonje - ko fol niko se ne slaze s njima, al opet "nasi su". Moji nisu.
Da, cetnik je ili ustasa. I da osoba koja kaze da "Islam je tiranija" jeste islamofob, kao i svako onaj ko se slozi sa tim. Kako bi ti to drugacije nazvao? Ili samo baljezgas, baljezganja radi?
Islamofob je dakle svako ko kaze da su monoteisticke religije forma tiranije? Nesto novo se nauci svaki dan...
I jesi li ti slijep ili blago ogranicen? Ili pak samo bezobrazan? Gdje sam napisao da muslimanima u BiH nemaju sva prava? Pa upravo pozivam na to da se ta prava brane. Dakle ako nesto branis, to znaci da vec imas. Zar ne? Onako cista logika, dijete od 7-8 godina bi moglo skontati.
Koja prava su ugrozena, koja prava se trebaju braniti, od koga i kojim sredstvima. Daj jedan, samo jedan primjer.
Cisto informativno: dakle i ti si na strani ovih koji se nadaju sto vecem jadu i bijedi u bosnjackom korpusu? I na strani ovih sto kazu da je Islam tiranija? Ili im samo gladis muda jer ste sada na istim talasnim duzinama? Pa nebitno ko je i sta propagira.
Radikalna religija preslikana kao nazadna forma drustvenog uredjenja jeste tiranija. Ne znam kako bi je drugacije nazvao. Ako tebi vlast u Iranu ili Saudiji nije tiranija, onda ne znam sta je. Sad zavisi kako se primjenjuje... Imas islam u Turskoj, Bosni, Indoneziji itd... Sasvim normalnim drzavama. Ali politicki islam, ono za sta se MB zalaze sve ove godine, nigdje, ali bas nigdje i nikad nije napravio normalno drustvo. Ako se ne slazes, daj opet samo jedan primjer.