hrvatska-more

Post Reply
Micaha

#1726 Re: hrvatska-more

Post by Micaha »

Tesko da se Hrvatska moze nositi sa Spanijom, Turskom, Francuskom...
Spanija i Turska mogu primit deset puta vise turista od broja koji sada primaju. To su stotine kilometara plaze desetak metara siroke. Dok u slucaju Hrvatske to nije slucaj. Nego se porani ujutru pa stavljaj cetri kamenice na peskir i dusek da se mjesto zauzme...
Dalje, u Hrvatskoj nikad nisi sto posto siguran sa vremenom. Moze ti se desit da u januaru rezervises neki termin u julu, odes i kisa ti bude 4 od deset dana. U Anatoliji i Andaluziji si maltene sto posto siguran da ce ti biti suncano u tom periodu.
Sto se usluge tice Hrvati i Turci su bara bara. U Spaniji je vec ozbiljnije, koliko para toliko muzike.
Tunis je fina destinacija. Fantasticna hrana na primjer
uglavnomja

#1727 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

neko vece rvaCki ministar turizma rece:

za manju posjetu do 15.7. su krivi lose vrijeme i raspored praznika.

od 15. je ludilo :-)
LEDA

#1728 Re: hrvatska-more

Post by LEDA »

Micaha wrote:Tesko da se Hrvatska moze nositi sa Spanijom, Turskom, Francuskom...
Spanija i Turska mogu primit deset puta vise turista od broja koji sada primaju. To su stotine kilometara plaze desetak metara siroke. Dok u slucaju Hrvatske to nije slucaj. Nego se porani ujutru pa stavljaj cetri kamenice na peskir i dusek da se mjesto zauzme...
Dalje, u Hrvatskoj nikad nisi sto posto siguran sa vremenom. Moze ti se desit da u januaru rezervises neki termin u julu, odes i kisa ti bude 4 od deset dana. U Anatoliji i Andaluziji si maltene sto posto siguran da ce ti biti suncano u tom periodu.
Sto se usluge tice Hrvati i Turci su bara bara. U Spaniji je vec ozbiljnije, koliko para toliko muzike.
Tunis je fina destinacija. Fantasticna hrana na primjer
Ne znam odakle ti upoređivanje Tr i Hr po usluzi ,ili tamo nisi bio.Usluga je odlična -moji gosti iz HR su i izjavili da bi trebalo hrvatske turističke radnike trebali slati u TR na obuku. Anadolija je centralna Turska i tu nema mora ....nekada bilo :) jer ima veliko slano jezero ( Tuz golu) ....živjela sam u TR 12 god , tako da sam imala priliku obići je skoro cijelu. Mene je Tunis razočarao ,mada se i tamo ima dosta toga za obići.
BTW. Nije Tr obala samo Antalija :-D
Micaha

#1729 Re: hrvatska-more

Post by Micaha »

Mislio sam na Antaliju...
Bio sam i nije mi se svidila usluga... Napravio sam gresku da nisam uzeo all inclusive nego se hranio po restoranima i kupovo po prodavnicama. Moras biti ko kobac da ti ne ukradu.
A u Tunisu sam imo fantasticnu uslugu. Ima tu i faktor srece, kako te sta zapane
LEDA

#1730 Re: hrvatska-more

Post by LEDA »

Micaha wrote:Mislio sam na Antaliju...
Bio sam i nije mi se svidila usluga... Napravio sam gresku da nisam uzeo all inclusive nego se hranio po restoranima i kupovo po prodavnicama. Moras biti ko kobac da ti ne ukradu.
A u Tunisu sam imo fantasticnu uslugu. Ima tu i faktor srece, kako te sta zapane
E pa drugi put idi u hotel :) ,ne mora biti all inclusive . A ako želiš dobar noćni život onda Bodrum ,samo je tu skuplje ,ali je vrhunska zabava :-D
P308

#1731 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

LEDA wrote:Često odem u Tursku i ne kupam se u bazenu. I tamo je Sredozemno more ,čisto i divne boje . Ima i hladovine ,zavisi gdje odeš.Meni je čak ljepše na Egejskom. Za ono što platiš u Hrvatskoj + svi ostali troškovi , možeš u TR ....odeš avionom ,titraju ti,jedeš dobru hranu,biraš ,ako želiš na izlet ,doplatiš ( kao u i HR) .....imaš za obići more historijskih lokacija .....noćni život -za svakoga po nešto.Restorani nisu bezobrazno skupi ,tj.ima za svačiji džep .....ma kakva HR ,smučila mi se njihova neljubaznost ,osim u Istri -tamo je drugačije ,ali i neuporedivo skuplje.

Tacno. Ljetujem godinama u Turskoj, nikada se u bazenu nisam okupao. Istina, hladovine ima manje, ali nije istina da je uopce nema. Sve sto si napisala - potpuno tacno! Da se razumijemo, volim Hrvatsku i Jadran ali i Katarina pretjeruje. Ali opet, i sama je rekla, sve je to stvar ukusa.
LEDA

#1732 Re: hrvatska-more

Post by LEDA »

P308 wrote:
LEDA wrote:Često odem u Tursku i ne kupam se u bazenu. I tamo je Sredozemno more ,čisto i divne boje . Ima i hladovine ,zavisi gdje odeš.Meni je čak ljepše na Egejskom. Za ono što platiš u Hrvatskoj + svi ostali troškovi , možeš u TR ....odeš avionom ,titraju ti,jedeš dobru hranu,biraš ,ako želiš na izlet ,doplatiš ( kao u i HR) .....imaš za obići more historijskih lokacija .....noćni život -za svakoga po nešto.Restorani nisu bezobrazno skupi ,tj.ima za svačiji džep .....ma kakva HR ,smučila mi se njihova neljubaznost ,osim u Istri -tamo je drugačije ,ali i neuporedivo skuplje.

Tacno. Ljetujem godinama u Turskoj, nikada se u bazenu nisam okupao. Istina, hladovine ima manje, ali nije istina da je uopce nema. Sve sto si napisala - potpuno tacno! Da se razumijemo, volim Hrvatsku i Jadran ali i Katarina pretjeruje. Ali opet, i sama je rekla, sve je to stvar ukusa.
Volim i ja Jadran, posebno otoke :) ali za ono što pružaju preskupo .Meni je Turska super ,ali ja sam tamo dugo živjela ,pa mi je lakše ,znam jezik i imam prijatelje. Inače nije lako se snaći prvi put.
Micaha

#1733 Re: hrvatska-more

Post by Micaha »

LEDA wrote:
E pa drugi put idi u hotel :) ,ne mora biti all inclusive . A ako želiš dobar noćni život onda Bodrum ,samo je tu skuplje ,ali je vrhunska zabava :-D
Bio sam u hotelu, hotel je bio super. Ali sam se hranio po restoranima. To je bila greska.
A i ti turisticki radnici... Dole oko Alanye ih je dobar dio pravi divljaci - drski, nervozni, hoce ukrast.
Sto se tice kupanja i suncanja tu nema packe
Ambrozija

#1734 Re: hrvatska-more

Post by Ambrozija »

Micaha wrote:
LEDA wrote:
Bio sam u hotelu, hotel je bio super. Ali sam se hranio po restoranima. To je bila greska.
A i ti turisticki radnici... Dole oko Alanye ih je dobar dio pravi divljaci - drski, nervozni, hoce ukrast.
Sto se tice kupanja i suncanja tu nema packe
Meni je usluga u Alanyi ubjedljivo najlosija u Turskoj plus je put jako naporan. Kemer i Belek su vec druga prica :thumbup:
LEDA

#1735 Re: hrvatska-more

Post by LEDA »

Alanya ....hmmm ima super hotela i tamo ,ali je u tom dijelu ,meni, pretoplo tj. jako je visok % vlage i ne prija mi . Puno mi je ljepše u Marmarisu ,pa i izleti za Grčku -otoke su vrlo pristupačni. Uvijek danak plaćaju stranci .....najčešće zbog jezičke barijere. To ti je porez na strance :)
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#1736 Re: hrvatska-more

Post by UltrasNaBaterije »

Do prije tri godine sam išao stalno u Hrvatsku, onda sam otišao u Kemer i vidio sam šta je usluga i ljubaznost za iste pare. Od tad me Jadran neće vidjeti dugo vremena. Vidi me preko dana za vikend kad sam raspoložen sjednem sa curom ili jaranima do Makarske rivijere, ponesemo sebi pice i hranu i ostavimo im ukupno 0 kuna. Tačno koliko su i zaslužili za uslugu koju su pružili (more i sunce).

I ja sam ih branio i govorio ma sve je to isto, ali NIJE. Nije ni blizu, kad idem da se odmorim, neću skup hotel za nikakvu uslugu, neću babu na ulazu u apartmane koja mi gleda u zube po cijeli dan i prije nego dođem traži pare za smještaj. Necu neljubaznu policiju koja gleda samo kako ce te ogulit i zaustavlja da provjeri rikverc svjetlo u sred dana. Neću dosta toga, a to mi se sve uklopilo u plaže Grčke i Turske. Preporučujem Krf, poluotok Halkidiki gdje aBd ljetujem ove godine i Lezbos :thumbup: .

Kein Geld fur kroatischen puppies.
Micaha

#1737 Re: hrvatska-more

Post by Micaha »

@Amrbrozija, nisam se previse raspitivo nego samo uplatio i otiso. I zajebo se. Kasnije sam i ja cuo da ne treba ici u mjesta masovnog turizma, da ti ima i turizma sa tradicijom. Kikso i gotovo.
Mada i ovi sto odu u Alanyi sa all inclusive varijantom budu zadovoljni. Tu se kupaju, jedu, piju i ne misle se previse. Zaposleni u hotelima su obicno vrlo usluzni
Micaha

#1738 Re: hrvatska-more

Post by Micaha »

LEDA wrote:Alanya ....hmmm ima super hotela i tamo ,ali je u tom dijelu ,meni, pretoplo tj. jako je visok % vlage i ne prija mi . Puno mi je ljepše u Marmarisu ,pa i izleti za Grčku -otoke su vrlo pristupačni. Uvijek danak plaćaju stranci .....najčešće zbog jezičke barijere. To ti je porez na strance :)
Shvatio sam :D . Zato vise ne mislim posjecivat Tursku
Havatar

#1739 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

Po meni su u Turskoj najbolja mjesta za ljetovanje Kusadasi i Sarimsakli
Warashii

#1740 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Evo jedna informacija za one koji imaju namjeru u Hrv. sa autom a imaju stare tablice, jutros znam da dvojica nisu uspjeli preci granicu zbog ovog problema.
Jbga neki dan sam citao o ovom da nasi granicari nedaju autima iz Hrv. da udju ako nemaju onu plavu oznaku EU na tablicama sad ovi nama vracaju :) .
LEDA

#1741 Re: hrvatska-more

Post by LEDA »

Micaha wrote:
LEDA wrote:Alanya ....hmmm ima super hotela i tamo ,ali je u tom dijelu ,meni, pretoplo tj. jako je visok % vlage i ne prija mi . Puno mi je ljepše u Marmarisu ,pa i izleti za Grčku -otoke su vrlo pristupačni. Uvijek danak plaćaju stranci .....najčešće zbog jezičke barijere. To ti je porez na strance :)
Shvatio sam :D . Zato vise ne mislim posjecivat Tursku
Ni nemoj :-D idi u Grčku , a kada se smiri u Egipat. slijedeće ljeto idem u Domenikanu -rekoše mi da je super.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1742 Re: hrvatska-more

Post by Entropio »

LEDA wrote:Za ono što platiš u Hrvatskoj + svi ostali troškovi , možeš u TR ....odeš avionom ,titraju ti,jedeš dobru hranu,biraš ,ako želiš na izlet ,doplatiš ( kao u i HR)
:-)

Još jedna koja kaže da za istu lovu koju potrošiš u Hrvatskoj možeš otići u Tursku (i to avionom)... Hajd' mi molim te to objasni. Kako?
LEDA

#1743 Re: hrvatska-more

Post by LEDA »

Entropio wrote:
LEDA wrote:Za ono što platiš u Hrvatskoj + svi ostali troškovi , možeš u TR ....odeš avionom ,titraju ti,jedeš dobru hranu,biraš ,ako želiš na izlet ,doplatiš ( kao u i HR)

Još jedna koja kaže da za istu lovu koju potrošiš u Hrvatskoj možeš otići u Tursku (i to avionom)... Hajd' mi molim te to objasni. Kako?
Odeš u agenciju i vidiš što nude. Ako ti je skupo ,pogledaj agencije u Srbiji ,preko njih je jeftinije. Možeš i autom,ali je podaleko . Do Istanbula 1.250 km ,a do npr Antalije još 800 km. Benzin je skuplji u TR .....pa računaj.
Micaha

#1744 Re: hrvatska-more

Post by Micaha »

Primjetio sam i ja da je puno jeftinije otici u Tursku preko agencija u Srbiji, ima li neko sa logickim objasnjenjem?
LEDA

#1745 Re: hrvatska-more

Post by LEDA »

Micaha wrote:Primjetio sam i ja da je puno jeftinije otici u Tursku preko agencija u Srbiji, ima li neko sa logickim objasnjenjem?
I ovi naši trebaju zaraditi + udaljenost tj. put -avinske karte su bezobrazno skupe iz BiH.
Ambrozija

#1746 Re: hrvatska-more

Post by Ambrozija »

Entropio wrote:

Pa uporedi cijenu hotela sa 4 zvjezdice u Hrvatskoj, i onog sa 4* u Turskoj i sve ce ti biti jasno. S tim da je u Turskoj all inclusive, a u Hrvatskoj PP (najcesce). Eh, druga je stvar naravno privatni smjestaj koji mi najcesce biramo u Hrvatskoj :)
detroit-mercy

#1747 Re: hrvatska-more

Post by detroit-mercy »

palermo wrote:
KatarinaKosaca wrote:Baš da je ljepše more u Španji ili Grčkoj, ili isto, nije ali nikako :roll:
U Grčkoj ima divnih plaža. I mjesta. Npr, Mykonos.

Iako su plaže u Hrvatskoj jako lijepe, ipak je samo mit da nigdje nema plaža kao u njih. Recimo Egipat, njihove plaže i more su, za mene barem, fantastični.
Vidis, meni egipatske plaze nisu nista posebno, necu reci da ne valjaju ali brate sam pijesak, jedino sto vidis od zelenila je pokoji fixus u saksiji i upekne da ne moze hodati po pijesku. Druga stvar i sa Egiptom i Dominikanskom i Jamaicom, dobro je dok si sa ove strane ograde, kod ograde covo sa masinkom a preko ograde na svoju odgovornost :D . Florida, svjestka destinacija za mene pickin dim, zaljevska strana, more plitko, voda ko pisa i jos dodas po koji znak "No shark fishing" :-). Ona okeanska strana, veliki talasi, plaze nisu nesto i onda opet bazen, tako je i u S. Carolini. Meni licno, Jadran je jedno o ljepsih mora, voda ni pretopla ni prehladna, taman :D i sto je najvaznije, nije bitno kako daleko da otplivam, nemam shuhve da ce me kakva baja progutati :D . Ja volim one male plazice, gdje dodje par ljudi da se kupa, ponekad i niko, volim ona mala sela na Jadranu ali i osjecaj sigurnosti koji imam na Jadranu a koji ne mozes imati ni na jednom mjestu gdje vidis u hotelu ili na kapiji covu sa kalashom :D . Mogu ti reci, da sam bio na prilicno razvikanijih destinacija u svijetu od Hrvatske ali kad podvucem, nista posebno, cak su poneke i prilicno razocaravajuce :D . Kazu da su Havaji raj na zemlji, jos nisam bio ali cim i to okusim, javim. Sve u svemu, mi i Hrvati imamo nekih drugih problema pa nam to vjerovatno utice na nasu percepciju odmora u Hrvatskoj. Mada ja licno, nisam nikada imao nikakvih problema u croaciji, ljudi su se uvijek postavljali prema meni onako kako sam se ja postavljao prema njima.
Ambrozija

#1748 Re: hrvatska-more

Post by Ambrozija »

LEDA wrote:
Micaha wrote:Primjetio sam i ja da je puno jeftinije otici u Tursku preko agencija u Srbiji, ima li neko sa logickim objasnjenjem?
I ovi naši trebaju zaraditi + udaljenost tj. put -avinske karte su bezobrazno skupe iz BiH.
Da, i aerodromske takse. Iz Sarajeva su 160KM, iz Beograda svega 30 eura.
LEDA

#1749 Re: hrvatska-more

Post by LEDA »

svako od nas traži i trba različit odmor. Zavisi i koliko smo u mogućnosti novaca odvojiti za odmor. Meni nije odmor -odmor u Hr. zato i tražim druge destinacije .
Havatar

#1750 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

LEDA wrote:svako od nas traži i trba različit odmor. Zavisi i koliko smo u mogućnosti novaca odvojiti za odmor. Meni nije odmor -odmor u Hr. zato i tražim druge destinacije .
U Hrvatskoj bi da im posaljes pare za smjestaj a da ni ne dolazis toliko su ljubazni i vrijedni.
Post Reply