Demokratska fronta Željko Komšić
- madner
#1726 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Liljani za reverom smetaju 
- Mister Yes
#1727 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Glavna ulica našeg glavnog grada se zove po tom čovjeku za kojeg kažeš da je diktator. Smiješan si.webby-x wrote: Inače, što ti misliš je li u redu da u 21. stoljeću
član Predsjedništva demokratske države u uredu
drži sliku diktatora? Što bi bilo da Predsjednik
Njemačke drži sliku Honeckera u uredu?
- madner
#1728 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bismarck cini mi se visoko kotira u Berlinu.
- draganbl
#1729 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne možeš ti ni shvatiti satiru čak i kada bi je bilo u mojim postovima.nosara wrote:Sta si ocekivao na reveru, hakenkrajc...? Ne provaljuj se... Eto, vapite za istinskom demokratijom, ali zle sile vam ne daju da je ostvarite...draganbl wrote:Čovjek koji je 7 godina predsjednik države nije se udostojio da jednom dođe u drugi po veličini grad u toj istoj državi, grad koji sa okolinom ima glasačko tijelo skoro jednako broju glasova koje je osvojio, grad koji vapi za promjenom, istinskom demokratijom i istinskim frontom. Nije li to tvrdoglavost? Ili je ipak nedostatak mudrosti.
Doduše, bio je dvaput, jednom sa ljiljanom na reverima, a jednom kao Dodikov gost na nekakvoj svečanosti (arogancija).
Da da, sad će neko da kaže, niko ga nije ni zvao. Vrlo mudro i - netvrdoglavo.![]()
Sta si ti, satiricar u pokusaju...?
Aroganciju ne vidiš jer si i sam arogantan. Ni tvrdoglavost ti nije diskutabilna. A o mudrosti u tvojim postovima najbolje govori tvoj rječnik: nekulturan, mahalaški i ponižavajući prema sagovorniku.
Ne piše se post zbog posta, već zbog mišljenja koje iz njega proističe. Doći sa ljiljanima je u redu, kada se već nije moglo 95, došlo se, deset godina kasnije (ili malo manje). Nije problem što se došlo i tada, već je problem što se OD TADA više nije nijednom došlo. Šta je to drugo već arogancija? Predsjednik si države, dobijaš platu da budeš predsjednik svih građana, dužan si, po opisu posla da brineš o svima, da djeluješ diplomatski, privlačiš prijatelje, pomažeš vrijedne, afirmišeš dobre ideje i radiš u interesu svih građana, pa i onih koji te baš i ne vole.
Znam i ja da je prijatnije piti kafu sa komšijama u čaršiji, nego zasukati rukave i raditi ono za šta te plaćaju. O tom izgledu i o tom pogledu (oštrom, iz daljine, onako, sa stavom) govorim. I to bez satire. Možda blago sarkastično.
- Mister Yes
#1730 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam za njega ali meni se povraća kada prolazim tim krajem. Po glavi mi se vrte slike logoraša iza bodljikavih žica i slike uplakanih majki. Normalan čovjek treba izbjegavati takva mjesta u širokom luku.draganbl wrote:Čovjek koji je 7 godina predsjednik države nije se udostojio da jednom dođe u drugi po veličini grad u toj istoj državi
-
baxul
#1731 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
to je ono što upravo žele da čuju neprijatelji BiH... kod tebe su postigli svoj cilj...Mister Yes wrote:Ne znam za njega ali meni se povraća kada prolazim tim krajem. Po glavi mi se vrte slike logoraša iza bodljikavih žica i slike uplakanih majki. Normalan čovjek treba izbjegavati takva mjesta u širokom luku.draganbl wrote:Čovjek koji je 7 godina predsjednik države nije se udostojio da jednom dođe u drugi po veličini grad u toj istoj državi
- Panini
#1732 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve pet, med i mlijeko slusajuci gdina. Komsica, i eto samo dan nakon konvencije ispostavi se da je Demokratska Fronta upravo ista, identicna sa ovima aktuelnim.
Hanka Vajzovic ne samo da je promjenila mnogo stranaka vec se i o svaku okoristila stoga svaka rijec je suvisna. Sacekajmo na eventualne reakcije predsjednistva DF.
Hanka Vajzovic ne samo da je promjenila mnogo stranaka vec se i o svaku okoristila stoga svaka rijec je suvisna. Sacekajmo na eventualne reakcije predsjednistva DF.
- slucajni prolaznik
#1733 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Panini wrote:...Hanka Vajzovic ne samo da je promjenila mnogo stranaka vec se i o svaku okoristila stoga svaka rijec je suvisna...
Koja joj je to zadnja korist?
-
Max Bunker
#1734 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I da je diktator, narod ga voli.Mister Yes wrote:Glavna ulica našeg glavnog grada se zove po tom čovjeku za kojeg kažeš da je diktator. Smiješan si.webby-x wrote: Inače, što ti misliš je li u redu da u 21. stoljeću
Sto se tice Komsica, meni je zalosno da smo se mi doveli u situaciju da biramo covjeka samo zato sto je posten. Nama treba LIDER, osoba koja ima plan i znanje za realizaciju tog plana, treba nam fakin i gospodin.
Sto se tice DF-a ( kao stranci ), ja im zelim svu srecu i u ovome trenutku, na njima je veliki pritisak jer trenutno izgledaju kao kakva-takva nada. Nakon 2014. godine, vrlo lako bi se mogli narod mogao razocarati u njih jer ce imati dvije solucije:
1- Da podrze SDA ( izgubit ce glasace zbog te podrske ).
2- Da se drze po strani ( tada ce ih raja popljuvat jer " dali smo im glasove a nista ne rade " )
Jedino da se u SDA i HDZ-u pojavi malo pameti, pa onda da DF moze suradjivati sa njima ( ne uci u koaliciju ).
Last edited by Max Bunker on 08/04/2013 23:29, edited 1 time in total.
- travnik
#1735 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od ŽK ne očekujem ništa naročito dobro. On je populista, k'o na primjer Dragan Č. i Milorad D. On dobiva glasove na šupljiranju o patriotizmu, a pri tome je jedan od omrženijih likova na 60% teritorije države u koju se kune i sramotno, da predsjednici iz drugih država borave više u pojedinim dijelovima BiH od njega koji je član PBiH; Soko iz Mostara o ugroženosti, a na vlasti godinama i godinama; Laktaški vožd o referendumu, a ima sve poluge vlasti pa nikad da ga raspiše. Dakle, ŽK će dobiti na istu foru glasove kao i Dragan i Mile. On će privući patriote i "patriote" lijepim i milim pričama za uho o državi BiH, Draganče o nekom trećem entitetu od Drvara do Mostara, a Mile o povezivanju sa braćom preko Drine. Ništa konkretno za obične ljude.
Dalje, ŽK je sedam godina član PBiH. U tih sedam godina bi trebao imati barem 20 diplomatskih inicijativa i to kvalitetnih, a on nema niti jednu. Da ne pričamo da njegovo ponašanje vrlo često izgleda primitivno, pa je više primjereno članu predsjedništva ruralne mjesne zajednice, a ne države. Njegova dosadašnja politika je bila totalno ulizivanje sarajevskoj raji, k'o da mu je cilj da mu netko pošalje pivu u kafani, a ne da pokuša nešto konkretno uraditi.
Jedina iole pozitivna stvar može biti, što ipak, ne znam zbog čega, ali čini mi se da se jedan dio mlađe populacije, obrazovane i neopterećene podjelama, okuplja oko njega. Možda se stoga nešto i izrodi od te ekipe.
Naposljetku, kako god, DF će biti stranka koja će imati podršku u KS, a u ostalom dijelu FBiH tek ponegdje. U RS neće ni postojati, a tamo gdje su H većina ili čine značajan dio stanovništva, imat će podršku, ali opet ne značaju, samo među B. Toga je svjestan i ŽK. Imao je 7 godina da nešto promjeni po tom pitanju i nije. Ne vjerujem da će i sada.
Dalje, ŽK je sedam godina član PBiH. U tih sedam godina bi trebao imati barem 20 diplomatskih inicijativa i to kvalitetnih, a on nema niti jednu. Da ne pričamo da njegovo ponašanje vrlo često izgleda primitivno, pa je više primjereno članu predsjedništva ruralne mjesne zajednice, a ne države. Njegova dosadašnja politika je bila totalno ulizivanje sarajevskoj raji, k'o da mu je cilj da mu netko pošalje pivu u kafani, a ne da pokuša nešto konkretno uraditi.
Jedina iole pozitivna stvar može biti, što ipak, ne znam zbog čega, ali čini mi se da se jedan dio mlađe populacije, obrazovane i neopterećene podjelama, okuplja oko njega. Možda se stoga nešto i izrodi od te ekipe.
Naposljetku, kako god, DF će biti stranka koja će imati podršku u KS, a u ostalom dijelu FBiH tek ponegdje. U RS neće ni postojati, a tamo gdje su H većina ili čine značajan dio stanovništva, imat će podršku, ali opet ne značaju, samo među B. Toga je svjestan i ŽK. Imao je 7 godina da nešto promjeni po tom pitanju i nije. Ne vjerujem da će i sada.
-
Max Bunker
#1736 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I Josipovica su pljuvali prvi put kada je dosao, pa ga danas docekaju sa postovanjem. Nista ga ne bi kostalo da je otisao u zapadnu Hercegovinu pa taman i da su ga popljuvali. Uvijek je mogao reci: " Ja sam dole otisao ! "Mister Yes wrote:Ne znam za njega ali meni se povraća kada prolazim tim krajem. Po glavi mi se vrte slike logoraša iza bodljikavih žica i slike uplakanih majki. Normalan čovjek treba izbjegavati takva mjesta u širokom luku.draganbl wrote:Čovjek koji je 7 godina predsjednik države nije se udostojio da jednom dođe u drugi po veličini grad u toj istoj državi
-
udrch
#1737 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
daj ba Libero, rekao sam ti davno..-LIBERO- wrote:DF se pod hitno i sto prije treba distancirati, i razrijesiti duznosti, HV.
Nemam potrebu bilo kome se ovdje pravdati, niti nesto slicno, ali zaista zelim sve najbolje ovoj stranci. Moraju istrajati u principijelnostia koje propagiraju, ili ce se samo uklopiti u masu ovih stranaka koje sve bajno-sjajno pricaju, a na terenu se ponasaju sasvim drugacije.![]()
Na DF je red.
DF će nakon izbora 2014. u koaliciju sa SDA na svim nivoima..
- nosara
#1738 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bio je par puta, sasvim dovoljno... Da ste se izvinili, mozda bi dolazio cesce...draganbl wrote:Ne možeš ti ni shvatiti satiru čak i kada bi je bilo u mojim postovima.nosara wrote:Sta si ocekivao na reveru, hakenkrajc...? Ne provaljuj se... Eto, vapite za istinskom demokratijom, ali zle sile vam ne daju da je ostvarite...draganbl wrote:Čovjek koji je 7 godina predsjednik države nije se udostojio da jednom dođe u drugi po veličini grad u toj istoj državi, grad koji sa okolinom ima glasačko tijelo skoro jednako broju glasova koje je osvojio, grad koji vapi za promjenom, istinskom demokratijom i istinskim frontom. Nije li to tvrdoglavost? Ili je ipak nedostatak mudrosti.
Doduše, bio je dvaput, jednom sa ljiljanom na reverima, a jednom kao Dodikov gost na nekakvoj svečanosti (arogancija).
Da da, sad će neko da kaže, niko ga nije ni zvao. Vrlo mudro i - netvrdoglavo.![]()
Sta si ti, satiricar u pokusaju...?
Aroganciju ne vidiš jer si i sam arogantan. Ni tvrdoglavost ti nije diskutabilna. A o mudrosti u tvojim postovima najbolje govori tvoj rječnik: nekulturan, mahalaški i ponižavajući prema sagovorniku.
Ne piše se post zbog posta, već zbog mišljenja koje iz njega proističe. Doći sa ljiljanima je u redu, kada se već nije moglo 95, došlo se, deset godina kasnije (ili malo manje). Nije problem što se došlo i tada, već je problem što se OD TADA više nije nijednom došlo. Šta je to drugo već arogancija? Predsjednik si države, dobijaš platu da budeš predsjednik svih građana, dužan si, po opisu posla da brineš o svima, da djeluješ diplomatski, privlačiš prijatelje, pomažeš vrijedne, afirmišeš dobre ideje i radiš u interesu svih građana, pa i onih koji te baš i ne vole.
Znam i ja da je prijatnije piti kafu sa komšijama u čaršiji, nego zasukati rukave i raditi ono za šta te plaćaju. O tom izgledu i o tom pogledu (oštrom, iz daljine, onako, sa stavom) govorim. I to bez satire. Možda blago sarkastično.
- travnik
#1739 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo tako. Josipović je pokazao da i ljevčar i antifašista ima prolaza u ZH. Samo se treba potruditi malo. Evo za zadnje izbore je SDP malo se više angažirao u Grudama i dva vijećnika su dobili i osnovali Forum mladih. Dakle, iako brojni "tolerantni", "multi-kulti" i "progresivni" forumaši smatraju da u ZH živi samo fašistički šljam, ipak kada malo prošire vidike, razočarat će se.Max Bunker wrote:I Josipovica su pljuvali prvi put kada je dosao, pa ga danas docekaju sa postovanjem. Nista ga ne bi kostalo da je otisao u zapadnu Hercegovinu pa taman i da su ga popljuvali. Uvijek je mogao reci: " Ja sam dole otisao ! "Mister Yes wrote:Ne znam za njega ali meni se povraća kada prolazim tim krajem. Po glavi mi se vrte slike logoraša iza bodljikavih žica i slike uplakanih majki. Normalan čovjek treba izbjegavati takva mjesta u širokom luku.draganbl wrote:Čovjek koji je 7 godina predsjednik države nije se udostojio da jednom dođe u drugi po veličini grad u toj istoj državi
-
baxul
#1740 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pričaš o tom dijelu BiH kao da nije dio BiH... a on je član predsjedništva BiH i slažem se da je morao izgradit kakve takve kapacitete tamo...nosara wrote:
Bio je par puta, sasvim dovoljno... Da ste se izvinili, mozda bi dolazio cesce...
Last edited by baxul on 08/04/2013 23:34, edited 1 time in total.
-
Krushna mrva
#1741 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakve ba 2014? Do 2014. pitanje je hoces li bit u istom politickom i pravnom okviru.Max Bunker wrote:I da je diktator, narod ga voli.Mister Yes wrote:Glavna ulica našeg glavnog grada se zove po tom čovjeku za kojeg kažeš da je diktator. Smiješan si.webby-x wrote: Inače, što ti misliš je li u redu da u 21. stoljeću
Sto se tice Komsica, meni je zalosno da smo se mi doveli u situaciju da biramo covjeka samo zato sto je posten. Nama treba LIDER, osoba koja ima plan i znanje za realizaciju tog plana, treba nam fakin i gospodin.
Sto se tice DF-a ( kao stranci ), ja im zelim svu srecu i u ovome trenutku, na njima je veliki pritisak jer trenutno izgledaju kao kakva-takva nada. Nakon 2014. godine, vrlo lako bi se mogli narod mogao razocarati u njih jer ce imati dvije solucije:
1- Da podrze SDA ( izgubit ce glasace zbog te podrske ).
2- Da se drze po strani ( tada ce ih raja popljuvat jer " dali smo im glasove a nista ne rade " )
Jedino da se u SDA i HDZ-u pojavi malo pameti, pa onda da DF moze suradjivati sa njima ( ne uci u koaliciju ).
- vedra nebesa
- Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.
#1742 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A tamo bi ga dočekali s cvijećem? Bez uvrede, ali u manjem entitetu je lakše ljudima utjerati metar u guzicu nego cent u glavu. Njima je Dodik i co. Tito i nema tog Sarajlije koji bi njima bio bolji od te kompanije.draganbl wrote:Čovjek koji je 7 godina predsjednik države nije se udostojio da jednom dođe u drugi po veličini grad u toj istoj državi, grad koji sa okolinom ima glasačko tijelo skoro jednako broju glasova koje je osvojio, grad koji vapi za promjenom, istinskom demokratijom i istinskim frontom. Nije li to tvrdoglavost? Ili je ipak nedostatak mudrosti.
Da da, sad će neko da kaže, niko ga nije ni zvao. Vrlo mudro i - netvrdoglavo.
-
Krushna mrva
#1743 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne znam iz koje si ti stranke, ali sto ih vi za ove godine ne izgradiste?baxul wrote:pričaš o tom dijelu BiH kao da nije dio BiH... a on je član predsjedništva BiH i slažem se da je morao izgradit kakve takve kapacitete tamo...nosara wrote:
Bio je par puta, sasvim dovoljno... Da ste se izvinili, mozda bi dolazio cesce...
- nosara
#1744 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I sta ima od toga...? Da ne bi dobio nove glasace... ? On, ratni heroj, da sebi dozvoli da ga bagra, koja mu nije ni do clanaka, pljuje... Imaju svog clana predsjednistva... U stvari nemaju, jebi ga...Max Bunker wrote:I Josipovica su pljuvali prvi put kada je dosao, pa ga danas docekaju sa postovanjem. Nista ga ne bi kostalo da je otisao u zapadnu Hercegovinu pa taman i da su ga popljuvali. Uvijek je mogao reci: " Ja sam dole otisao ! "Mister Yes wrote:Ne znam za njega ali meni se povraća kada prolazim tim krajem. Po glavi mi se vrte slike logoraša iza bodljikavih žica i slike uplakanih majki. Normalan čovjek treba izbjegavati takva mjesta u širokom luku.draganbl wrote:Čovjek koji je 7 godina predsjednik države nije se udostojio da jednom dođe u drugi po veličini grad u toj istoj državi
- travnik
#1745 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ništa od toga. I nemoj se čuditi...većina likova iz DF-a (barem po forumu) se ovdje i onako samo fura na neke progresivne priče i govore da su za "multi-kulti" državu, promoviraju kao neku toleranciju....a u biti, "multi-kulti", al' na moj način, tolerancija, al' na moj način...dakle, licimjerna stajališta koja kao dozivaju ŽK i slične da nama i našoj djeci osiguraju budućnost u našoj državi BiH, a još uvijek žive prošlom stoljeću, nemaju pojma o državi u koju se kunu i svojim stavovima mogu djelovati samo u pravcu dezintegracije, a ne integracije bh društva.draganbl wrote:Čovjek koji je 7 godina predsjednik države nije se udostojio da jednom dođe u drugi po veličini grad u toj istoj državi, grad koji sa okolinom ima glasačko tijelo skoro jednako broju glasova koje je osvojio, grad koji vapi za promjenom, istinskom demokratijom i istinskim frontom. Nije li to tvrdoglavost? Ili je ipak nedostatak mudrosti.
- nosara
#1746 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakve kapacitete, ne razumijem...?baxul wrote:pričaš o tom dijelu BiH kao da nije dio BiH... a on je član predsjedništva BiH i slažem se da je morao izgradit kakve takve kapacitete tamo...nosara wrote:
- EverlasTT
#1747 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jos jedan propali projekat, a sve zato sto Zeljko nije jak politicar. On jeste zlatni ljiljan i dobar insan ali nikakav politicar.travnik wrote:Od ŽK ne očekujem ništa naročito dobro. On je populista, k'o na primjer Dragan Č. i Milorad D. On dobiva glasove na šupljiranju o patriotizmu, a pri tome je jedan od omrženijih likova na 60% teritorije države u koju se kune i sramotno, da predsjednici iz drugih država borave više u pojedinim dijelovima BiH od njega koji je član PBiH; Soko iz Mostara o ugroženosti, a na vlasti godinama i godinama; Laktaški vožd o referendumu, a ima sve poluge vlasti pa nikad da ga raspiše. Dakle, ŽK će dobiti na istu foru glasove kao i Dragan i Mile. On će privući patriote i "patriote" lijepim i milim pričama za uho o državi BiH, Draganče o nekom trećem entitetu od Drvara do Mostara, a Mile o povezivanju sa braćom preko Drine. Ništa konkretno za obične ljude.
-
baxul
#1748 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
je l' moram biti iz stranke? drugo argument "šta vi pričate? pa niste ni vi uradili to-i-to" nije validan i ako već tvrdiš da si nekakva promjena budi onda ta promjena.Krushna mrva wrote:ne znam iz koje si ti stranke, ali sto ih vi za ove godine ne izgradiste?baxul wrote:pričaš o tom dijelu BiH kao da nije dio BiH... a on je član predsjedništva BiH i slažem se da je morao izgradit kakve takve kapacitete tamo...nosara wrote:
pa politikom se bavi. valjda politička kapacitete.nosara wrote: Kakve kapacitete, ne razumijem...?
Last edited by baxul on 08/04/2013 23:40, edited 1 time in total.
- vedra nebesa
- Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.
#1749 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
De nam ti malo pričaj o državi. Šta ćeš, ne maštamo svi da rascjepkamo ovu državu i pripojimo je susjednim državama.travnik wrote:Ništa od toga. I nemoj se čuditi...većina likova iz DF-a (barem po forumu) se ovdje i onako samo fura na neke progresivne priče i govore da su za "multi-kulti" državu, promoviraju kao neku toleranciju....a u biti, "multi-kulti", al' na moj način, tolerancija, al' na moj način...dakle, licimjerna stajališta koja kao dozivaju ŽK i slične da nama i našoj djeci osiguraju budućnost u našoj državi BiH, a još uvijek žive prošlom stoljeću, nemaju pojma o državi u koju se kunu i svojim stavovima mogu djelovati samo u pravcu dezintegracije, a ne integracije bh društva.draganbl wrote:Čovjek koji je 7 godina predsjednik države nije se udostojio da jednom dođe u drugi po veličini grad u toj istoj državi, grad koji sa okolinom ima glasačko tijelo skoro jednako broju glasova koje je osvojio, grad koji vapi za promjenom, istinskom demokratijom i istinskim frontom. Nije li to tvrdoglavost? Ili je ipak nedostatak mudrosti.
- draganbl
#1750 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne vidim razlog zašto se meni obraćaš (govoriš u drugom licu), kome ja da se izvinjavam i zašto bih?nosara wrote:Bio je par puta, sasvim dovoljno... Da ste se izvinili, mozda bi dolazio cesce...draganbl wrote: Ne možeš ti ni shvatiti satiru čak i kada bi je bilo u mojim postovima.
Pa zadnji put kad je dolazio, sjedio je ZA ISTIM STOLOM sa Dodikom, na nekakvoj žurci koju je organizovao Dodikov plaćeni novinar Kopanja. Što nije od Dodika tom prilikom tražio i izvinjenje? Možda bi ga dobio, sve u Kusturicinoj režiji.
Moram ponovo naglasiti aroganciju koja buja iz tvojih postova. Nije ni čudo što nisi svjestan Komšićeve.