Upravo su me zvali iz Euroimpexa i bas kao sto ti kazes opisali su situaciju na isti nacin.Lozac wrote:Ja također koristim Euroimpex-ov pelet i 90% tog peleta je jako lošeg kvaliteta. Najmanje jednom dnevno (a često i dva puta) moram čistiti gorionik od šljake. Možda da sam sastavio 10-15 dana od početka sezone da na kraju dana zateknem čistu posudu za sagorijevanje. Jedan vikend (dva dana) nisam otvarao peć, nisam bio kod kuće, kad sam otvorio zatekao sam užas... gorionik pun šljake, pelet presipa preko posude za sagorijevanje i pada neizgoren u posudu za pepeo, kompletna peć se crni od čađi.... Da napomenem, kotao je TF 25 kW, dakle nije kamin pa da je inače osjetljiv na loš kvalitet peleta.
S druge strane, kolega koji je kupio pelet u istoj turi sa mnom kaže da nema tih problema, još ga koristi u kaminu. Baš što kaže "karabajaze" nemaju ujednačen kvalitet.
Bilo bi korektno da nam izađu u susret po pitanju obeštećenja jer ja lično, najvjerovatnije, sljedeću sezonu tražim novog proizvođača.
Poslat ce zamjenu kad budu imali turu za Sarajevo.
Kaze da je na toj istoj turi poslao pelet drugoj osobi koja kaze da je prezadovoljna. Vjerovatno sve zavisi sta te zapadne.
Takodjer me je pitao i za pec i jacinu ventilatora. Pec je centrometal a jacinu ventilatora sam podigao sa 1000 na 2000 obrtaja, ali djaba ne moze jednostavno da otpuse onu sljaku.
Vidjet cemo kad dodje zamjena nadat se da cemo imat srece.