Vijesti iz Tuzle

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1726 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote:Nisam ćuo za taj tepih s Irca... ali sam jutros na kolima, na Stupinama, našao kesu smeča... Bingova...:lol:
trebas vratiti u bingo
kao posteni pronalazac :lol:
kmirsad

#1727 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

Šipak im... štede... treba ti pištolj da iskamčiš onu veliku... :twisted: :lol: :lol: :lol:
Nego, istreso smeče u kontejner... a kesu lijepo odnio kuči... :lol: :lol: :lol:
dolmetscher

#1728 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by dolmetscher »

-Ljekarska komora Tuzlanskog kantona organizuje sada već tradicionalnu manifestaciju Bal ljekara u petak, 17. decembra u 20,00 u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla. U pitanju je druženje ljekara u povodu godišnice osnivanja Ljekarske komore TK koja je najstarija komora ljekara u našoj zemlji. Osnovana je 18. decembra 1998.

-Festival sevdalinke odrzat ce se 22 decebra 2010.

-U povodu Božića, Franjevački samostan „Svetih apostola Petra i Pavla” u Tuzli, organizira tradicionalni Božićni koncert. Koncert će biti održan u nedjelju 19. decembra s početkom u 19 sati u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

-U organizaciji Udruženja “Zemlja djece” petu godinu zaredom pokrenuta je humanitarna akcija „Jedan slatkiš, jedno dijete”, u okviru koje će se prikupljati slatkiši za novogodišnje paketiće namjenjene djeci koja su članovi TTC “Telex”, djeci koja se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad Tuzla, te djeci oboljeloj od celijakije i dijabetesa. Pomenuta akcija trajat će do 19. decembra, a realizuje se u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, osnovnim i srednjim školama općine Tuzla, te prodajnim centrima: Bingo Tuzla-Šićki Brod, Dramaring-Slavinovići, Tuš BiH-Irac, Mercator BiH- samoposluga u robnoj kući Omega i Mercator centar i Interex Tuzla- Slavinovići. U svim navedenim objektima je postavljena uočljiva kutija u koje građani imaju priliku ubaciti slatkiš koji kupe za ovu priliku.
kmirsad

#1729 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

Ja ću postavit tezgu sa slatkišima i kutiju za ubacivanje ispred pošte... :-D
Last edited by kmirsad on 14/12/2010 14:07, edited 1 time in total.
plain vanilla

#1730 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote:Nisam ćuo za taj tepih s Irca... ali sam jutros na kolima, na Stupinama, našao kesu smeča... Bingova...:lol:
Image

Image
kmirsad

#1731 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
Image

Image
nema slika... :?
plain vanilla

#1732 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by plain vanilla »

ne znam sto uvijek tako kad se s utzlarija postavlja
ja vidim slike :lol: :lol: :lol:

evo link
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=38957
dolmetscher

#1733 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by dolmetscher »

Ma meni ovo ne lici na Irac nego na neboder u Skojevskoj.
plain vanilla

#1734 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by plain vanilla »

moguce, ne pise gdje je
seln

#1735 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by seln »

kmirsad wrote:ali sam jutros na kolima, na Stupinama, našao kesu smeča...
Sve se nejma, a zivi se na Stupinama. :roll:
kmirsad

#1736 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

seln wrote:
kmirsad wrote:ali sam jutros na kolima, na Stupinama, našao kesu smeča...
Sve se nejma, a zivi se na Stupinama. :roll:
:lol: :lol: :lol:
Noči se ponekad i tamo... :lol:
Sretna Nova selne... :-D
Last edited by kmirsad on 01/01/2011 20:25, edited 1 time in total.
kmirsad

#1737 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

Nego, ovaj doček Nove Godine je nekako marginalizirao onaj zločin silovanja, jadne devetnaestogodišnjakinje kod SC Mejdan... izveden gotovo u po dana... i to na izuzetno surov i ponižavajuči način...
Tuzlanskoj policiji je praznik lego ko kec na desetku... da ih spasi od nezgodnih pitanja novinara...bjesa građana...
Ima li kakvih saznanja jel koga policija do sada uhapsila...
rusmir.ba

#1738 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by rusmir.ba »

nasli su jednog, a naci ce i drugog, no citam opet isto u tuzli danas??

sta je tom narodu gore, tuzla je nekako najcesca sa tim vrstama crne hronike...
plain vanilla

#1739 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote:Nego, ovaj doček Nove Godine je nekako marginalizirao onaj zločin silovanja, jadne devetnaestogodišnjakinje kod SC Mejdan... izveden gotovo u po dana... i to na izuzetno surov i ponižavajuči način...
Tuzlanskoj policiji je praznik lego ko kec na desetku... da ih spasi od nezgodnih pitanja novinara...bjesa građana...
Ima li kakvih saznanja jel koga policija do sada uhapsila...
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110103026
kmirsad

#1740 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

em
03.01.2011. u 11:47

mogu samo da kazem da u tom "silovanju" nije bilo E.K... policija lose radii.
Jel ko provjerio ovaj komentar... :roll:
plain vanilla

#1741 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote:
em

pa dokazi upucuju na tu osobu

e sad, je li ili nije, mi to ne znamo..

sto je najgore, u subotu jos jednu djevojku silovala trojica :( :-)
kmirsad

#1742 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
kmirsad wrote:
em

pa dokazi upucuju na tu osobu

e sad, je li ili nije, mi to ne znamo..

sto je najgore, u subotu jos jednu djevojku silovala trojica :( :-)
Nismo se razumjeli. Htio sam reči da bi ovaj em koji je napisao komentar na članak iz gornjeg linka, mogao imati značajne informacije o tome ko jest počinioc tog strašnog zlodjela... A IP adrese nije problem otkriti...

Informacije o novom silovanju su tragične... kriminal u Tuzli buja... kriminalce ne hvataju... ko fol nemaju ljudstava, tehnike i ovlaštenja... zato iskaču s radarima iz postavljenih zasjeda, ko Jack in the Box, sa gotovo svake autabuske stanice, proširenja ili parkinga kraj ceste i prestravljuju vozače...

Dobro, trebamo se složiti s činjenicom je največi bezbjedonosni problem u BiH... bezbjednost saobračaja, atesti na vatrogasne aparate i kompletiranost prve pomeči i kompleta sijalica... :D
plain vanilla

#1743 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by plain vanilla »

ma jos je manji problem MUP, oni i uhvate ovakve

ali Sud je druga prica :-)
kmirsad

#1744 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

Tu si potpuno u pravu... sudovi su leglo korupcije...straha i beznađa...
Ivo Lola

#1745 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by Ivo Lola »

E.K je Elvis Krajnovic, poznatiji kao ELI sa bulevara
to je onaj visoki crni zgoljavi idiot opste poznat kao sitni kriminalac, narkoman i probisvijet
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1746 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by Chmoljo »

kmirsad wrote:
em

kmirso, koliko vidim već su pojedinci hapšeni :wink: ako neko nije bio na tom mjestu neka sam traži alibi :wink:

kad bi se mi obazirali na svaki komentar koji neko piše dole ispod članaka :roll: :)
kmirsad

#1747 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

Chmoljo wrote:
kmirsad wrote:
em

kmirso, koliko vidim već su pojedinci hapšeni :wink: ako neko nije bio na tom mjestu neka sam traži alibi :wink:

kad bi se mi obazirali na svaki komentar koji neko piše dole ispod članaka :roll: :)
Nisam ni mislio da ovaj EM daje alibi ovom Eliju... Pomislio sam da bi taj EM mogao biti počinilac ... pa mu krivo što se njegovim zaslugama kite drugi...:)
A krajinu znam, više nego dobro... četri puta mi opljačkao firmu... crkotina narkomanska...
kmirsad

#1748 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

Maloprije mi javiše da su u subotu, kraj Meše i Ismeta, zakazane demonstracije povodom nehvatanja silovatelja... nije provjereno, ali čujem da se dogodilo još jedno, na Slatini... narovno istrasga je u toku, a cilju istrage, ne može biti saopšteno više detalja...
dolmetscher

#1749 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by dolmetscher »

˝Strah me je!˝
Masovni protest građana Tuzle protiv silovanja, nasilja i kriminala.

Na inicijativu građana Tuzle, a uz podršku UG „Zemlja djece”, Odreda izviđača „Krin”, OP Revolt, Udruženja studenata Pravnog fakulteta Tuzla, Vive žene, FTZ-a, i drugih organizacija, u subotu će u Tuzli biti održan mirni protest protiv silovanja i nasilja pod parolom „Strah me je!”
Prema najavi organizatora protest će biti održan u subotu, 8. januara, sa početkom u 12 sati, okupljanjem na Korzou „kod Ismeta i Meše” i predstavlja spontanu reakciju građana na silovanja i druge oblike nasilja koji se posljednjih sedmica svakodnevno događaju u Tuzli i Tuzlanskom kantonu.

˝Građani i građanke zahtijevaju što hitnije i strožije kažnjavanje počinioca ovih monstruoznih krivičih dijela, a prije i tokom samog protesta će iznijeti niz konkretnih prijedloga za izmjenu krivičnog zakonodavstva u smislu strožijeg sankcionisanja silovatelja i nasilnika, te povećanja ovlasti i kapaciteta policije, tužilaštva i sudova˝, ističu iz OP Revolt.

Protest predstavlja otvoreno i nenasilno suprostavljanje teroru kojeg nad građankama i građanima Tuzle i Tuzlanskog kantona svakodnevno vrše razne siledžije, nasilnici i kriminalci, podstaknuti blagom i neefikasnom kaznenom politikom. Ovim poručujemo da nećemo šutjeti i živjeti u strahu potencijalnih žrtvi, te da smo odlučni mijenjati sistem i zakone kako bi štitili nas, a ne kriminalce, saopćeno je. Kako je najavljeno protest će početi okupljanjem građana na Korzou „kod Ismeta i Meše”, odakle će građani mirnom šetnjom otići do zgrade Tužilaštva TK i Kantonalnog suda Tuzla.

(TIP/A.J.)
dolmetscher

#1750 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by dolmetscher »

Jos vijesti iz Tuzle...

U prvom vanrednom kolu TV Binga održanom u srijedu, 5. januara 2011.,zadnji izvučeni broj 89, donio je jack pot u iznosu od 3.296.275,90 KM igraču/ici sa listićem kupljenim u Tržnom centru na Slatini u Tuzli. Ovo je drugi po veličini ostvareni dobitak u historiji igre na sreću TV Bingo. Podsjećamo, najveći dobitak u ovoj igri ostvaren je 2003.godine, a iznosio je vrtoglavih 3,7 miliona KM.
Post Reply