Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
radostan dan

#1726 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

nego u ovome -

život van dunavske, gospodske, mihajlove...je tako passe.
Chisum

#1727 Re: Istočno Sarajevo

Post by Chisum »

Banksy wrote:
Black swan wrote:
dođu vam u kanton uzmu pare i vrate se svojim kućama u svoje srpske ulice i škole dje se djeca ne stide srpskog imena
:lol:
Za šit godine, vrlo visoko u konkurenciji ...

Nego, zanimljivo, u par postova iznad spominješ Kosovo i Blajburg. Čitam Slobodnu u nedjelju, članak, naslov: Blajburg je ustašama što Kosovo polje Srbima, tako nekako. Dobar naslov.
Mojne ga, satra se jadan ne bi li ga raja iz iz istocnog starog centra prihvatila. :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1728 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

iako si pogriješio općinu
zapravo su moji tu starosjedioci
doveli i struju o privatnom trošku prvi prije olimpijade
te napravili put

a kasnije se drugi doseljavali kako su bježali s koševskog i aneksa :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1729 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

trebao sam dodati stambene objekte :D niko ne spori da je kanton jači u svim segmentima
ali startne pozicije nisu iste tako da se možda i ne može porediti
Cossack

#1730 Re: Istočno Sarajevo

Post by Cossack »

Ovu temu par likova tipa ovog Black swan baš nazor forsira. Pametnije bi vam bilo da ga ovdje opletete: http://forum.sarajevo-rs.com/ :thumbup: Evo ima i tema "dje izlazite?" http://forum.sarajevo-rs.com/index.php? ... -izlazite/ :lol:
Last edited by Cossack on 28/05/2014 22:23, edited 2 times in total.
StupskaBitanga

#1731 Re: Istočno Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

swan jel ti sada si istočnjak ili federalac?
Chisum

#1732 Re: Istočno Sarajevo

Post by Chisum »

Nemojte tako, vidim ima poucnih tema, sa sve gradskom patinom... "Sprem'te se sprem'te...", "Bog vas kleo pogani izrodi", "Milorade bekrijo"... pa "Poturice danas" :lol:
Last edited by Chisum on 28/05/2014 22:37, edited 1 time in total.
sumirprimus

#1733 Re: Istočno Sarajevo

Post by sumirprimus »

Black swan wrote:trebao sam dodati stambene objekte :D niko ne spori da je kanton jači u svim segmentima
Onda su druze dzenex i lucianaiz l6kavca za vas pariz. :D
Cossack

#1734 Re: Istočno Sarajevo

Post by Cossack »

AtleticoMadrid wrote:
Chisum wrote:Nemojte tako, vidim ima poucnih tema, sa sve gradskom patinom... "Sprem'te se sprem'te...", pa "Poturice danas" :lol:
Sve intelektualac do intelektualca, kvazi historicari :D
Iz zbirke bisera bih još izdvojio i temu "Rad bošnjačko-muslimanskih fašista da unište Srbe u BiH" http://forum.sarajevo-rs.com/index.php? ... rbe-u-bih/

Nema labavo! :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1735 Re: Istočno Sarajevo

Post by pici »

radostan dan wrote:nego u ovome -

život van dunavske, gospodske, mihajlove...je tako passe.
eno ti je novo pazarska rusi granice entiteta...jos malo pa ce zaobilaznica mladih muslimana bitnut haman do pala :mrgreen:
Dino777

#1736 Re: Istočno Sarajevo

Post by Dino777 »

dulekrele wrote:
Dino777 wrote:Gdje ima da se kupi pirotehnika ovdje u Lukavici,neki dio commerce..jel najblize Tomu?
zgrada stambena uz cestu kad se krene od Toma prema Tusu tj. zgrada uz pumpu mandic...medutim nisam siguran da to vise radi
Zahvaljujem puno
homega

#1737 Re: Istočno Sarajevo

Post by homega »

Meni nikako nije jasno zašto je Istočno Sarajevo Istočno. Zar ne bi trebalo biti Južno Sarajevo?
Banksy

#1738 Re: Istočno Sarajevo

Post by Banksy »

raskopusa wrote:
Banksy wrote:
Black swan wrote:ja mislim da vas najviše boli što ste im nebitni i smiješni :D

Nebitni i smiješni ...? Mislim da to boli najviše one zgurane na livadama u predgrađu velikog grada čija svjetla moraju gledati svaki dan kao bolno podsjećanje koliko su, svojom voljom, inferiorni i koliku cijenu za niz glupih procjena i odluka moraju plaćati dok su živi.
djaba ti svjetla "velikog grada" kad ti je mentalitet primitivan.
Prepoznao si se ...? Razumijem ...
Žao mi je.
gurabija78

#1739 Re: Istočno Sarajevo

Post by gurabija78 »

meni se nekako više sviđalo dok se zvalo SrBsko, bar nije bilo dilema oko toga gdje si i šta si....
Banksy

#1740 Re: Istočno Sarajevo

Post by Banksy »

Black swan wrote:trebao sam dodati stambene objekte :D niko ne spori da je kanton jači u svim segmentima
Nije poenta u zgradama ni u ''startnim pozicijama'', već u onome što si sam napisao:
Black swan wrote:
vrate se svojim kućama u svoje srpske ulice
Problem je u namjeri, cilju i konceptu ''naselja'', a ne u tome što je stanovništvo uglavnom ruralno i primitivno, što ne postoje infrastruktura i sadržaji grada i što je projekat, u startu, na silu napravljen i osuđen na propast.
Smiješno je što ti ovo uopće treba pojašnjavati.

Mada, znajući koji ti je omiljeni film ... :mrgreen:
JThomas

#1741 Re: Istočno Sarajevo

Post by JThomas »

komi je nehotično u dvije riječi opisao i namjeru i koncept i cilj.
perfect_guy

#1742 Re: Istočno Sarajevo

Post by perfect_guy »

homega wrote:Meni nikako nije jasno zašto je Istočno Sarajevo Istočno. Zar ne bi trebalo biti Južno Sarajevo?
pa da bi ovo moglo biti bliskoistočno :P
ultima_palabra

#1743 Re: Istočno Sarajevo

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:komi je nehotično u dvije riječi opisao i namjeru i koncept i cilj.
Image
Banksy

#1744 Re: Istočno Sarajevo

Post by Banksy »

Imaju zarez viška ...
Chisum

#1745 Re: Istočno Sarajevo

Post by Chisum »

Menije ipak najjaci onaj mural...

Image

:lol: :lol:

Zajeb'o je i mezoamericke... Nadam se da je konzerviran i na sigurnom.
Creasy

#1746 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Banksy wrote:
Nije poenta u zgradama ni u ''startnim pozicijama'', već u onome što si sam napisao:
Black swan wrote:
vrate se svojim kućama u svoje srpske ulice
Problem je u namjeri, cilju i konceptu ''naselja'', a ne u tome što je stanovništvo uglavnom ruralno i primitivno, što ne postoje infrastruktura i sadržaji grada i što je projekat, u startu, na silu napravljen i osuđen na propast.
Smiješno je što ti ovo uopće treba pojašnjavati.

Mada, znajući koji ti je omiljeni film ... :mrgreen:
Pa ako je u IS primitivno stanovništvo, kakvo je onda u Sarajevu? :D Ti fakat misliš da je u SA sve emancipovana raja ili izgleda baš ne znaš gdje živiš?
Pa uzmi ovako, više od pola stanovnika IS su Sarajlije od prije rata, a u SA je danas 70% doseljenika iz IB, Sandžak, Kosovo,... Ne treba generalizovati, ali ipak su ove došle puno primitivnije nego Sarajlije... To se i vidi nakon svake utakmice na Koševu i Grbavici. :D
Chisum

#1747 Re: Istočno Sarajevo

Post by Chisum »

E'o ga opet... :lol:

Mislim, glupa je prica, deplasirana, pogotovo na ovim nasim jugoslovenskim prostorima gdje se pokazalo koliko je jadna i tanka ta "gradska komponenta", i kako se u sekundi naguzi pred naletom primitivizma, ali "ovaj covek je neunistiv"... :lol:

Koja bolan gradska raja? :lol:

Gradska raja sa Sokoca, Mokrog, Pala i Kasindola? Ili gradska raja jednog od mnogih sarajevskih prigradskih naselja-spavaonica, Lukavice?

Zna se gdje su se uglavnom obrele Sarajlije koje su se u ratu hvatale noge iz grada. Kako Bosnjaci, i Hrvati, tako i Srbi... Mogu na prste da nabrojim sarajevske Srbe - one iz grada, ne iz pigradskih pripizdina, i sela oko Sarajeva - koji su asfalt zamijenili nekom vukojebinom na Kalovitim Brdima.

Koliko je samo mojih prijatelja Srba razgulilo, sto u ratu, sto nakon njega, i ni jedan jedini danas ne zivi u "gradu sa najvise parkova".

To da ste skloni mitologiji, to cijeli svijet zna, ali ovo vec zvuci komicno.
Nesto kao kad onaj prigradski ratar, Lepi Mica, prica o ovom problemu, ili onaj paljanski ljakse Koja, sto je u ratu pjevao one komicne patriotske, nesto kao "neki stranci uzese moj grad, shala la, la, la", i onda ide slika Juke i sta ja znam koga jos od ove sarajevske bagre, koji su, jelte, "uzeli njegov grad"... on u Sarajevo dolazio kao djak pjesak. :lol:

Bez da generalizujem, jer medju svima nama ima i dobrog i loseg, ali to da se Sarajevo, kao i svaki drugi veci grad na Balkanu poseljacilo, to i ptice znaju... I ovdje ne mislim na sve novopridosle - oni sami po sebi nisu nista bolji, a ni losiji od starosjedilaca, oni su bitan dio nezaustavljivog procesa rasta i sirenja gradova, kako kod nas, tako i u bilo kojem drugom gradu... Ovdje mislim prije svega na grupe ljudi medju kojima se najvise da zamijetiti taj prezir prema gradu u koji su dosli, te nepostivanje zatecene kulture i obicaja - sta vise, od raznih Sandzosa, preko istocne Bosne, pa do raznih "starih begovskih porodica" poput Izetbegovica, Brankovica, Ganica i slicnih piljara danas ne moze da se zivi, a da ne pominjem posebnu kategoriju - gradske papane, kojima ni hiljadu godina zivota u gradu ne bi pomoglo da vide dalje od mindera..... ali Istocno Sarajevo "50% Sarajlije"? :lol:

To sto je neki starosjedilac s Pala, Mokrog, ili neke slicne vrleti, ni krive ni duzne nazvane komicnim imenom "Istocno Sarajevo", geograski blizi Sarajevu nego neko iz Gusinja ili slicne vukojebine, to ga u ovoj prici i ovom kontekstu definitivno ne cini Sarajlijom... pogotovo kad vam covjek vidi furke... :lol:

"Poturice danas"

"Bog vas kleo pogani izrodi"

Curi asfalt na sve strane... Dok ne ugledaju tablu, raja masovno konta da je Haight-Ashbury u pitanju.

Image
Creasy

#1748 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Ja ne znam odakle vama te informacije da Sokočani i Paljani žive u IS. Kad kažem IS, mislim na područje Lukavice. Paljani žive na Palama, Sokočani na Sokocu. S druge strane poznajem dosta ljudi koji su prije rata živjeli na Grbavici, Vracama, Malti, Čvili, Otoci... a koji danas žive u IS, konkretno u Spasovdanskoj. Da ne pričam koliko ih je sa Ilidže i iz Neđarića, koji su došli tu odmah nakon rata.
Razlika je što sam ja u SA svaki dan, a ti kao ni 80% vas ovde koji se javljate, niste ni prismrdili u IS... Neću reći da papanluka nema, ali kao u gradu ga nema sigurno, to je činjenica, ma koliko vi to ne želite da prihvatite.
motorna_pila

#1749 Re: Istočno Sarajevo

Post by motorna_pila »

U Istočnom Sarajevu nema toliko divlje gradnje, ljepše je i uređenije od Sa... Gradi se planski i poštuju se nekA pravila...

Dok u Sa gdje se god okrenes, pogledaš javasluk i papanluk na sve strane... Po brdima je uzas, a ni u gradu sem strogog centra i Dobrinje nista ni na sta ne liči..

Činjenice, jbg.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Creasy

#1750 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Bodkin wrote:
Creasy wrote:Ja ne znam odakle vama te informacije da Sokočani i Paljani žive u IS. Kad kažem IS, mislim na područje Lukavice. Paljani žive na Palama, Sokočani na Sokocu. S druge strane poznajem dosta ljudi koji su prije rata živjeli na Grbavici, Vracama, Malti, Čvili, Otoci... a koji danas žive u IS, konkretno u Spasovdanskoj. Da ne pričam koliko ih je sa Ilidže i iz Neđarića, koji su došli tu odmah nakon rata.
Razlika je što sam ja u SA svaki dan, a ti kao ni 80% vas ovde koji se javljate, niste ni prismrdili u IS... Neću reći da papanluka nema, ali kao u gradu ga nema sigurno, to je činjenica, ma koliko vi to ne želite da prihvatite.
kolicinski ili procentualno? mislim sarajevo je selo sa trolom i papanluk je davno preuzeo ali reci da je IS drugacije i valjda iz tvoje price kulturnije i vise emancipovano je :lol:
Ma ne znam, meni se čini da manje idiotluka viđam u IS... klupe su uglavnom čitave, nema toliko klošarčića koji divljaju dvicama, svađa na javnim mjestima,... Možda mi se samo čini...
Post Reply