Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Averus

#1726 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Ne postoji glupo pitanje :D

Ja sam ulogovan 24/7/365 :D
Mehemed
Vozim: automobil

#1727 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

NenjiA wrote:Svega mi ja ne lazem i ne furam vas... Meni nikad nije dosla ijedna obavijest od pika, a prijavio sam hejbet korisnika, artikala itd. :|

Pikovic me ignorisu :(
Meni zabranili prijavu artikala, 20 artikala prijavio, dobio 40 pik kredita i zabranili mi prijavu artikala, sada samo mogu korisnike prijavljivat :D
citizen1

#1728 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by citizen1 »

upravu ste prijavljivao sam ovog lika profil G_UNIT_

http://www.pik.ba/profil/G_UNIT_/#s=2

prijavljivao sam ga sigurno 20 puta za duple ortikle objavio je 10 puta kao kupujuem racunare ili prodaje iste par puta a neskida nikada stare objave to bih po pravilu trebalo skinuti kadase prijavi medjutim nije mi nikada ni dosla obavjest da je upozoren za to i slicno tako da nema logike vise ni prijavljivati
Drasko2410

#1729 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Drasko2410 »

Nije prevarant, ali moram si skunuti sa duše :lol:

Javlja mi se mušterija da kupi nešto za automobil, košta 10KM...

Kaže da šaljem na tu i tu adresu...
Ja mu vratim da uplati na taj i taj žiroračun 13KM, ja cu platiti postarinu i poslati...

On veli, nemam ja vremena da idem u banku i uplatim, ajde pošalji brzom poštom...
Ja govorim nije problem, poštarina je 12 KM brzom poštom, izaći će Vas sve oko 22KM...

Kaže on, ajde onda ništa, tako ne piše u oglasu :-)

Liku se neda do banke, pa onda još želi da mu prodam artikal od 10KM i platim poštarinu od 12KM :lol:
chudjenhe

#1730 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by chudjenhe »

lik hitno prodaje golfa 2 83. god. radi odlaska u inostranstvo
a onda ga nudi meni u zamjenu za moje auto :lol:
Nermin_BH

#1731 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Nermin_BH »

Vidio sam negdje na piku da lik prodaje kopije kao originale ne mogu se sjetiti kako mu ide username.
Averus

#1732 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Ne znam da li je ovo kaznjivo ali eto da se pozalim na ovog lika:

http://icomputersi.pik.ba/
Svaki dan lik postavlja iste racunare. Kad god odem na ono "poslednje objavljeno", on naredao 150 miliona racunara :-)
Ubija me u pojam majkem' :zoka:
Melo15

#1733 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Melo15 »

NenjiA wrote:Ne znam da li je ovo kaznjivo ali eto da se pozalim na ovog lika:

http://icomputersi.pik.ba/
Svaki dan lik postavlja iste racunare. Kad god odem na ono "poslednje objavljeno", on naredao 150 miliona racunara :-)
Ubija me u pojam majkem' :zoka:
a valters i zemir pola dojmova xD
Lopov-eliminator

#1734 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

Evo jedna radnja koja ima 50 dojmova koje je ostavila sama sebi s profila E_Trgovina.

[url]http://mobil_shop.pik.ba/[/url]

ostavljaju sami sebi dojmove s ovog profila http://www.pik.ba/profil/E_trgovina

Ove sam prijavljivo ranije al ih Pik štiti pošto je radnja a radnja plaća prostor na Piku. Ovi su toliko ofirni da osim serijskih ostavljanja dojmova čak imaju iste i neke od kontakt brojeva na oba profila. :lol: :lol: :jbt:
van helsing

#1735 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by van helsing »

Našao jedan oglas, firma, adresa Ilidža, nazovem broj iz oglasa, pitam koja ulica na Ilidži, kad ono "znate,nije Ilidža,tržni centar Tom,pa lijevo prema Vracama nekoliko stotina metara".
Hvala,doviđenja, prijatno.
Firma koja lažnu adresu navede u oglasima za mene je neozbiljna i bježim od takvih.

Tapatalk 2
DuckZz

#1736 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by DuckZz »

Ljudi šta mislite o ovom korisniku, ima dobrih dojmova, nema duplih, malo mi fali da mu uplatim za laptop ali rekoh da vidim možda je netko od vas imao loših iskustava sa njim ?

http://www.pik.ba/profil/dejannn/
Mehemed
Vozim: automobil

#1737 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

DuckZz wrote:Ljudi šta mislite o ovom korisniku, ima dobrih dojmova, nema duplih, malo mi fali da mu uplatim za laptop ali rekoh da vidim možda je netko od vas imao loših iskustava sa njim ?

http://www.pik.ba/profil/dejannn/
Da ne dobijes cjepanicu kao sto je jos jedan dobio hahaha
Averus

#1738 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Djeluje okej, ali ja nikad ne bih unaprijed platio.
Neka ti posalje laptop pouzecem i gotova stvar :roll:
Šveđanin

#1739 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Šveđanin »

Dok sam bio u Bosni postavio neki oglas da se riješim nekih stvari i moj švedski broj telefona, i stavio do kada traje oglas.

Pita mene neki tip da li bi ja htio set za klanje prasadi u zamjenu. :lol: Kažem ja nebi, završen je oglas. Zove on mene na moj broj telefona a ja na poslu u Švedskoj... predstavi se, kao sa Pala je, da li bi ja htio taj set i on će mi još dodati dječiji skafander i par kila prasetine. :lol: :lol: :lol:

Ja mu kažem nema potrebe, da prekine poziv jer će nabiti račun, on meni čekaj čekaj, ako naletiš na koga da hoće javi mi. :lol: :lol: :lol:

Joj cigančenja brate dragi.. :oops: :-) :run:
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#1740 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

Šveđanin wrote:Dok sam bio u Bosni postavio neki oglas da se riješim nekih stvari i moj švedski broj telefona, i stavio do kada traje oglas.

Pita mene neki tip da li bi ja htio set za klanje prasadi u zamjenu. :lol: Kažem ja nebi, završen je oglas. Zove on mene na moj broj telefona a ja na poslu u Švedskoj... predstavi se, kao sa Pala je, da li bi ja htio taj set i on će mi još dodati dječiji skafander i par kila prasetine. :lol: :lol: :lol:

Ja mu kažem nema potrebe, da prekine poziv jer će nabiti račun, on meni čekaj čekaj, ako naletiš na koga da hoće javi mi. :lol: :lol: :lol:

Joj cigančenja brate dragi.. :oops: :-) :run:
:-) :-)
ekola

#1741 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ekola »

Dogovorim sa http://www.pik.ba/profil/piknik11/ korisnikom da kupim od njega ovaj artikal http://www.pik.ba/artikal/5780240/dvd-player-za-auto/ i dogovorimo se da se nadjemo u Ljesevu, par kilometara od Visokog, kaze on nije problem, kad god hoces, samo nazovi.
Dogovorili se mi, ja iz Sarajeva dodjem na dogovoreno mjesto, njega nema, zovem ga X puta, ne javlja se. Nakon par sati njegovog kasnjenja, posaljem mu poruku u kojoj ga pitam hoce li mi donijeti taj player ili ne, samo da mi javi da ne cekam bezze. On samo kratko odgovara "PRODANO".
Krajnji bezobrazluk. :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1742 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

imam osjećaj da je većina tamo bolesna....

jedno vrijeme je forum bio loš... 2003. ja mislim... sve go bolesnik dok nije bilo aktivnih admina

vakav bi i forum bio da je u bojama ko pik i da se može koga prevariti
to je nacionalni sport
NNNN

#1743 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by NNNN »

KvaziExpert wrote:super elegantne, malo nosane :mrgreen:

http://www.pik.ba/artikal/7765847/stark ... r-orginal/
on je još dobar kakvih ima, barem ih nije puno zacijenio. :lol:
babo_reuf

#1744 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by babo_reuf »

...
Last edited by babo_reuf on 29/08/2013 19:28, edited 2 times in total.
Truba

#1745 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

i da se nađete onda bi ti brojao kovanice 1 2 3 4 i onda pi ti dao pola marke
i krenuo pfeninge
a ti bi rekao u redu je :D

ja takvima kažem radije bih zapalio nego prodao
NNNN

#1746 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by NNNN »

ja sam podavno prodavao peć za etažno grijanje. nikad vatra u njoj nije naložena, nova. na tržištu košta oko 1100KM. cijenio je 700, dao bi za 600. lola nudi 300 :-) .
Averus

#1747 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

babo_reuf wrote:Prodajem neke stvari, neotpakovane, nove, platio 50 KM, al reko da brzo prodam, zacijenio 30 KM (dao bih za 25), a javljaju se frajeri, malo, malo, možel 10 KM, možel za 5 KM da se odmah nađemo :-) :-) :-)

Onda kad ih odbije, javi se : jarane toš ti u k...u prodat, ma nikad, daj da ja dođem za 5 KM, možel - psihološki pritisak.

Onda ih opet odbijem, kad frajer mi psuje majku na pp...

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Hahaha znam kako ti je :D
Ja uopšteno robu prodajem ispod cijene, čisto iz razloga što više volim brzo prodati, a zijaniti 5-10KM, nego da mi se vuče godinu dana po profilu, pa ionako cijena padne toliko :roll:

Helem, milion puta mi se desilo da se tako likovi jave, ono, presmiješno.

Zamisli situaciju: prodajem mrežnu karticu za 7KM, lik se javlja "može li za 5?"
Ili prodajem knjigu koja vrijedi 50KM za 20KM, lik pita može li za 10...
Ja takvima odmah odgovorim da je prodata jer neću da se peglam s levatima :roll:
NNNN

#1748 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by NNNN »

NenjiA wrote:
babo_reuf wrote:Prodajem neke stvari, neotpakovane, nove, platio 50 KM, al reko da brzo prodam, zacijenio 30 KM (dao bih za 25), a javljaju se frajeri, malo, malo, možel 10 KM, možel za 5 KM da se odmah nađemo :-) :-) :-)

Onda kad ih odbije, javi se : jarane toš ti u k...u prodat, ma nikad, daj da ja dođem za 5 KM, možel - psihološki pritisak.

Ja uopšteno robu prodajem ispod cijene, čisto iz razloga što više volim brzo prodati, a zijaniti 5-10KM, nego da mi se vuče godinu dana po profilu, pa ionako cijena padne toliko :roll:

Zamisli situaciju: prodajem mrežnu karticu za 7KM, lik se javlja "može li za 5?"
Ja takvima odmah odgovorim da je prodata jer neću da se peglam s levatima :roll:
ovo je logično pitanje, jer ljudi obično ostave tih par maraka da se mogu cjenkati. nekom su i dvije marke puno.
Truba

#1749 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

prodajem strip za marku
lik kupi online
pa kasnije otkaže jer mu je skupo :D
Averus

#1750 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

NNNN wrote:
NenjiA wrote:

ovo je logično pitanje, jer ljudi obično ostave tih par maraka da se mogu cjenkati. nekom su i dvije marke puno.
Ako je tako, onda nek' skuplja dvije po dvije, pa nek' mi se javi za tri-četiri mjeseca. Pa hajde da je nešto od 200KM, spustio bih i 30-40KM, al' brate radi 2 marke gubiti obraz... pfff... :roll:
Post Reply