Ti su "živi ljudi" podržali Abdića i kako rekoh, samo je sretan splet okolnosti izvukao te "žive ljude" ispod velikosrpskog šinjela.nemoguce vruce wrote:Zato sto sa "ove strane" zive ljudi koji ne mrze tudje i strano, narocito svoje komsije. To je jedini odgovor Skijas...Skijaš wrote:Zato što su sa "ove strane" bojnog polja loši bili na nivou Juke i Cace i društvo je našlo snage da im se suprotstavi. Da Alija Izetbegović nije bio moralan čovjek, ko zna kako bi ovo ispalo. Na forumu recimo ima onih koji žale zbog činjenice da se Sarajevo nije svrstalo na stranu Beograda. Malo je nedostajalo da se tako nešto i desi, uostalom, Bošnjaci su podržali Abdića koji je trebao odigrati ključnu ulogu u tom. Međutim, spletom okolnosti, na čelo izbija Izetbegović i bošnjački narod se izvlači iz službe velikosrpskoj opciji. Nije to do prosječnog čovjeka nego do poruke koju se šalje sa viših na niže nivoe.nemoguce vruce wrote:@Skijas...
Bilo je i kod nas Bosnjaka "losih" momaka, ali se Bosnjaci nisu dali izmanipulilisati pa da istom mjerom uzvrate na cetnicke zlocine, zar ne? Sto li to, strucnjak ?
Željko Komšić osniva novu stranku
- Skijaš
#1726 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#1727 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Treba osnovati nešto nalik militantnoj podršci ideji "Bosanaca i Hercegovaca". Čisto da kopilad, mješanci, komunjare, izrodi, i "strani plaćenici" imaju leđa...Da se, brate mili, i mi ogradimo u svoj tor
. Od Vječne vatre, do one table na Dobrinji, prema granici sa Državom Srbijom.
A entitetsko-nacionalnim predstavnicima i njihovom Dayton aparatu...platite nam za mir. Pošteno. Baš kao što smo i mi bili stavljeni pred zid 1992-e, da se izjasnimo, ili da platimo (parama ili živcima) kako bi ostali na miru.
..ali uzalud se ja nadam
A entitetsko-nacionalnim predstavnicima i njihovom Dayton aparatu...platite nam za mir. Pošteno. Baš kao što smo i mi bili stavljeni pred zid 1992-e, da se izjasnimo, ili da platimo (parama ili živcima) kako bi ostali na miru.
..ali uzalud se ja nadam
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1728 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
a to takvih samo u Sarajevu ima?dr.gog wrote:Treba osnovati nešto nalik militantnoj podršci ideji "Bosanaca i Hercegovaca". Čisto da kopilad, mješanci, komunjare, izrodi, i "strani plaćenici" imaju leđa...Da se, brate mili, i mi ogradimo u svoj tor. Od Vječne vatre, do one table na Dobrinji, prema granici sa Državom Srbijom.
..ali uzalud se ja nadam
-
Propast i katastrofa
#1729 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
To je to. Ali znas sta je? Nece ni da dozvole da kopilad, mjsanci, komunjare, izrodi... izaberu. U poslednje vrijeme je sva prica oko toga da svi navedeni slusamo reisa. Jedna agresivnost povlaci drugua agresivnost ili bar otpor i to je citava prica/.dr.gog wrote:Treba osnovati nešto nalik militantnoj podršci ideji "Bosanaca i Hercegovaca". Čisto da kopilad, mješanci, komunjare, izrodi, i "strani plaćenici" imaju leđa...Da se, brate mili, i mi ogradimo u svoj tor. Od Vječne vatre, do one table na Dobrinji, prema granici sa Državom Srbijom.
..ali uzalud se ja nadam
-
etovidis
#1730 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ovakvi ljudi i jesu razlog sto je BiH tako podijeljena. Za ovo vrijedjanje po nacionalnoj osnovi se u sredjenim drzavama ide u zatvor.nosara wrote:Kod mene sve suprotno... Boli me kurac za ujedinjenje sa cetnicima i ustaskom zgadijom, a i primitivac rodjen u gradu mi je bas po mjeri...etovidis wrote:To je u redu, demokracija na djelu. Ja bih samo volio nekoga ko BiH moze barem malo ujediniti a ne suprotno, kao i nekoga ko je nece svojim primitivizmom brukati po svijetu.nosara wrote:
Komsic je nas novi... A vi trazite sebi...![]()
Ti ces opet imat priliku da biras istu magarad, ne brini... Za sad...
-
etovidis
#1731 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ogromna vecina BiH gradjana iz reda hrvatskog i srpskog naroda prezire Komsica, svako iz svojih razloga, a dobar dio cijele BiH javnosti razumije da je ta osoba intelektualno, manirima i pojavom potpuno nedorasla drzavnickom poslu.Akadi wrote:Na kojih to "pola države" misliš ?etovidis wrote:Vrijeme je za nekoga ko je obrazovan, pristojan, sposoban i koga ne prezire pola drzave.
- nosara
#1732 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Kakvo vrijedjanje po nacionalnoj osnovi...? Nije valjda da dva naroda poistovjecujes sa svojim izrodima...? To je vrijedjanje po nacionalnoj osnovi, stidi se...etovidis wrote:Ovakvi ljudi i jesu razlog sto je BiH tako podijeljena. Za ovo vrijedjanje po nacionalnoj osnovi se u sredjenim drzavama ide u zatvor.nosara wrote:Kod mene sve suprotno... Boli me kurac za ujedinjenje sa cetnicima i ustaskom zgadijom, a i primitivac rodjen u gradu mi je bas po mjeri...etovidis wrote:
To je u redu, demokracija na djelu. Ja bih samo volio nekoga ko BiH moze barem malo ujediniti a ne suprotno, kao i nekoga ko je nece svojim primitivizmom brukati po svijetu.![]()
Ti ces opet imat priliku da biras istu magarad, ne brini... Za sad...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1733 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
ne kontam šta je problem sa Željkom? Biće što nije prevarant i spletkaroš
Pa većini ljudi u BiH je dosta spletkaroša
Pa većini ljudi u BiH je dosta spletkaroša
- nosara
#1734 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Kako god, jos dugo ce pobjedjivat na izborima...etovidis wrote:Ogromna vecina BiH gradjana iz reda hrvatskog i srpskog naroda prezire Komsica, svako iz svojih razloga, a dobar dio cijele BiH javnosti razumije da je ta osoba intelektualno, manirima i pojavom potpuno nedorasla drzavnickom poslu.Akadi wrote:Na kojih to "pola države" misliš ?etovidis wrote:Vrijeme je za nekoga ko je obrazovan, pristojan, sposoban i koga ne prezire pola drzave.
- plain vanilla
#1735 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
za razliku od ... ?etovidis wrote:Ogromna vecina BiH gradjana iz reda hrvatskog i srpskog naroda prezire Komsica, svako iz svojih razloga, a dobar dio cijele BiH javnosti razumije da je ta osoba intelektualno, manirima i pojavom potpuno nedorasla drzavnickom poslu.Akadi wrote:Na kojih to "pola države" misliš ?etovidis wrote:Vrijeme je za nekoga ko je obrazovan, pristojan, sposoban i koga ne prezire pola drzave.
- JoseMujica
#1736 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
vjerovatno misli na Sinana P.Sakića 
- nosara
#1737 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
...ovih intelektualaca...plain vanilla wrote:za razliku od ... ?etovidis wrote:Ogromna vecina BiH gradjana iz reda hrvatskog i srpskog naroda prezire Komsica, svako iz svojih razloga, a dobar dio cijele BiH javnosti razumije da je ta osoba intelektualno, manirima i pojavom potpuno nedorasla drzavnickom poslu.Akadi wrote:
Na kojih to "pola države" misliš ?
- Shahab
#1738 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ovo je realnost balkanske fukare i prostor koji treba da popuni nova Komšićeva stranka, da bude autentična ljevičarska stranka..što crvena buržuazija iz SDP-a nije u stanju da prepozna...jer sit gladnom ne vjeruje...Pogledajte samo odijela SDP ovaca od nekoliko hiljada maraka ili Audi Q5 koje vozaju njihove supruge a koji su svi zarađeni na narodnoj muci i sirotinji....Gotovo 70 posto hrvatskih kućanstava ne uspijeva s prihodima koje ima pokriti sve mjesečne troškove: 50 posto kaže da jedva sastavlja kraj s krajem, još 11 posto za tekuće troškove mora koristiti štednju, a osam posto mora se dodatno zadužiti. Loša je vijest da svako drugo kućanstvo danas ima još lošiju situaciju s financijama nego prije godinu dana, a iste trendove pesimistično predviđaju i u narednih godinu dana. Čak 42 posto tvrdi da će im financijsko stanje biti još lošije nego što je sada.
Najprije nisam vjerovao glasinama i „zlim jezicima“, pa provjeravao, provjeravao i danas mi vjerodostojna potvrda stigla: gospođa Alma Čustović-Hadžić, supruga državnog ministra prometa i komunikacija Damira Hadžića, nedavno kupila novi autobil, „Audi A4“ i platila ga 114.000 maraka.
Šta je toliko nevjerovatno u činjenici da supruga državnog ministra kupi skupu limuzinu?
Evo šta: u imovinskom kartonu njen suprug Damir je prije dvije godine naveo da mu je hanumi mjesečna plaća hiljadu i po maraka. Prosta računica kaže da je gospoja Čustović morala raditi, odvajati od usta, 80 mjeseci (sedam dugih godina!), da bi si mogla priuštiti „Audi A4“.
Alma Čustović-Hadžić diplomirana je žurnalistkinja, nešto se malo, dvije-tri godine i bavila novinarstvom i u oštroj konkurenciji nekoliko godina proglašavana za najgoru novinarku u Federaciji, a i šire, pa se okrenula PR-poslovima kod Mire Purivatre na SFF-u.
Kada se sabere vrijednost autoparka desetak urednika i novinara u „Slobodnoj Bosni“ jedva da bi se moglo „nakupiti“ sto hiljada maraka.
A možda je do nas, možda nije do gospoje ministarke, hajd' znadni...
-
Revoltage
#1739 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Sta cujem, Ameri doniraliKOmsicevoj stranci 2 milje?
Znači pare nece biti problem.
- Platformas
#1740 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Revoltage wrote:Sta cujem, Ameri doniraliKOmsicevoj stranci 2 milje?
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#1741 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Slušaj, ti ti tebi slični filozofi "politički podobnog stila". Ovo nije sređena država, a velika većina građana koju pominješ će morati da se navikne na također veliki broj nas koje zaboli za tvoje i vaše poimanje nacionalnog "vrijeđanja". Htjeli ste ogradu, imate je, i koštaće jako, jako puno svaki račun u koji se ne uračuna interes "nacionalno nesvjesne kopiladi"....motherfuckersetovidis wrote:
Ovakvi ljudi i jesu razlog sto je BiH tako podijeljena. Za ovo vrijedjanje po nacionalnoj osnovi se u sredjenim drzavama ide u zatvor.
Nabijaš na nos, da se uozbiljim malo, nedostatak demokracije i primitivizam ? Ne može tako. Nije ovo NVO zajebancija već privođenje rata kraju. Salonsko filozofiranje o aspektima demokratskog komuniciranja je najveća uvreda na račun ljudi kojima je u pitanju kruh i svakodnevni život...
- plain vanilla
#1742 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
da su flashe na tockove....Shahab wrote: Najprije nisam vjerovao glasinama i „zlim jezicima“, pa provjeravao, provjeravao i danas mi vjerodostojna potvrda stigla: gospođa Alma Čustović-Hadžić, supruga državnog ministra prometa i komunikacija Damira Hadžića, nedavno kupila novi autobil, „Audi A4“ i platila ga 114.000 maraka.
Šta je toliko nevjerovatno u činjenici da supruga državnog ministra kupi skupu limuzinu?
Evo šta: u imovinskom kartonu njen suprug Damir je prije dvije godine naveo da mu je hanumi mjesečna plaća hiljadu i po maraka. Prosta računica kaže da je gospoja Čustović morala raditi, odvajati od usta, 80 mjeseci (sedam dugih godina!), da bi si mogla priuštiti „Audi A4“.
Alma Čustović-Hadžić diplomirana je žurnalistkinja, nešto se malo, dvije-tri godine i bavila novinarstvom i u oštroj konkurenciji nekoliko godina proglašavana za najgoru novinarku u Federaciji, a i šire, pa se okrenula PR-poslovima kod Mire Purivatre na SFF-u.
Kada se sabere vrijednost autoparka desetak urednika i novinara u „Slobodnoj Bosni“ jedva da bi se moglo „nakupiti“ sto hiljada maraka.
A možda je do nas, možda nije do gospoje ministarke, hajd' znadni...
- JoseMujica
#1743 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
plain vanilla wrote:
da su flashe na tockove....
- plain vanilla
#1744 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
pa kad vuku za jezikJoseMujica wrote:plain vanilla wrote:
da su flashe na tockove....![]()
![]()
jesi pure evil
vanilla...ali si u pravu ....mogao je komotno veći toranj od Tornjaka sagraditi
Komsic nam se malo ozlijedio

-
Cosmic
#1745 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Zlajino maslo, poslo tabadžije.
- JoseMujica
#1746 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
ma jok ovo s neko veče sa termina...kaže PreCednik ko Manćini...momci ne štedite me i ja klizeći 
-
detroit-mercy
#1747 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Tako si doskora i za Zlaju tvrdionosara wrote:Kako god, jos dugo ce pobjedjivat na izborima...etovidis wrote:Ogromna vecina BiH gradjana iz reda hrvatskog i srpskog naroda prezire Komsica, svako iz svojih razloga, a dobar dio cijele BiH javnosti razumije da je ta osoba intelektualno, manirima i pojavom potpuno nedorasla drzavnickom poslu.Akadi wrote:
Na kojih to "pola države" misliš ?Ili cete se morat naviknuti ili
- plain vanilla
#1748 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
imal Sandyja? 
-
Harry Tuttle
#1749 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
bio kod Damira na pijanki 
- Ujak Sam
#1750 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Uh, evo ga k'o Đinđić na ovoj slici. Mafija...plain vanilla wrote:pa kad vuku za jezikJoseMujica wrote:plain vanilla wrote:
da su flashe na tockove....![]()
![]()
jesi pure evil
vanilla...ali si u pravu ....mogao je komotno veći toranj od Tornjaka sagraditi
![]()
![]()
Komsic nam se malo ozlijedio