RUSIJA
-
LDLT
#1726 Re: RUSIJA
http://gawker.com/prediction-russia-is- ... 1671820910
How do you distract a fucked nation from intractable economic troubles? By fucking with somebody else.
All this Russian turmoil hasn't hurt the U.S. a bit. And as a little cherry on top today, as Russia's money was all going up in vapor, Obama announced that he will sign a bill imposing more sanctions on the country, for that whole "invading the Ukraine" business.
How do you distract a fucked nation from intractable economic troubles? By fucking with somebody else.
All this Russian turmoil hasn't hurt the U.S. a bit. And as a little cherry on top today, as Russia's money was all going up in vapor, Obama announced that he will sign a bill imposing more sanctions on the country, for that whole "invading the Ukraine" business.
-
jastuk1
#1727 Re: RUSIJA
Ne može se Rusija vraćat na Južni tok sad sve i da hoće. Para i zaduživanja nakon kolapsa nafte i rublje nema. Nema ni naftovoda prema Turskoj, a i ovo što prrave prema Kini mogu sada okačit Putinu o rep.Kikibombona wrote:Merkal vraca Juzni tok u igru. Bugari odahnuli.JoseMujica wrote:kažu posebno im se Srbija zahvaljuje jer je spiskala već 30 miliona ojra na bracku maglu od Južnog stoka
LJETOS kad sam se derao na Ukrajina temi što Putinešina ne reaguje jače u odbrani Donbasa i Ukrajine od golog nacizma Ukro fašista, smirivan sam od strane glupih Rusofila da Putin eto ne želi treći svjeCki, pa eto zato ne talasa.
Fino sam rekao makar 10 puta da zapadni lihvaro cionisti za očuvanje svoga bogatstva moraju preuzeti tuđe. Sad su ruski resursi došli na red. I neće im biti teško preuzeti jer Rusijom vlada peta kolona. Sad i im je već kasno da prave čistku a la Staljin. To su trebali kad je Janukovič prebjego u Rusiju. AKO TAD NISU VIDJELI KOLKO JE SATI ONDA SU KRETRENI MAKSIMALE.
Žao mi je Donbasa, ali Rusije teško da mi je žao. Sad ih stižu prokliljanja desetina hiljada siriskih žrtava sravljanih i osakaćenih u Asssadističkim bombardovanjima, pod odobrenjem i nalogom iste te Rusijetine. A O DESETINAMA GENOCIDA ZADNJIH 300 GODINA nad narodima centralne azije i predkavkazja da ni ne govorim.
Rusija je završila. Centralna Banka podigla osnovnu kamatnu sa 10 na 17 posto i rublja nije stala padati... Zabili su im ga samo tako.
Last edited by jastuk1 on 16/12/2014 21:52, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1728 Re: RUSIJA
jel to jastuk izdajniče ne vjeruješ u svemoćnog Vlada? 
-
jefferson
#1729 Re: RUSIJA
De objasni ovaj dio molim te?jastuk1 wrote:Ne može se Rusija vraćat na Južni tok sad sve i da hoće. Para i zaduživanja nakon kolapsa nafte i rublje nema. Nema ni naftovoda prema Turskoj, a i ovo što prrave prema Kini mogu sada okačit Putinu o rep.Kikibombona wrote:Merkal vraca Juzni tok u igru. Bugari odahnuli.JoseMujica wrote:kažu posebno im se Srbija zahvaljuje jer je spiskala već 30 miliona ojra na bracku maglu od Južnog stoka
LJETOS kad sam se derao na Ukrajina temi što Putinešina ne reaguje jače u odbrani Donbasa i Ukrajine od golog nacizma Ukro fašista, smirivan sam od strane glupih Rusofila da Putin eto ne želi treći svjeCki, pa eto zato ne talasa.
Fino sam rekao makar 10 puta da zapadni lihvaro cionisti za očuvanje svoga bogatstva moraju preuzeti tuđe. Sad su ruski resursi došli na red. I neće im biti teško preuzeti jer Rusijom vlada peta kolona. Sad i im je već kasno da prave čistku a la Staljin. To su trebali kad je Janukovič prebjego u Rusiju. AKO TAD NISU VIDJELI KOLKO JE SATI ONDA SU KRETRENI MAKSIMALE.
Žao mi je Donbasa, ali Rusije teško da mi je žao. Sad ih stižu prokliljanja desetina hiljada siriskih žrtava sravljanih i osakaćenih u Asssadističkim bombardovanjima, pod odobrenjem i nalogom iste te Rusijetine. A O DESETINAMA GENOCIDA ZADNJIH 300 GODINA nad narodima centralne azije i predkavkazja da ni ne govorim.
Rusija je završila. Centralna Banka podigla osnovnu kamatnu sa 10 na 17 posto i rublja nije stala padati... Zabili su im ga samo tako.
-
jastuk1
#1730 Re: RUSIJA
Ljetos sam žestoko kriitikovao njegovu mlaku reakciju protiv Ukro fašista. Zapadni lihvaro cionisti ga zovu na Majdan punom parom. Ako sad misli radit čistke, da iskoristim srpsku riječ ZADOCNIO je. Neka, neka, podržavanjem genocidaša Asadiste nista nije bolje ni zaslužio.JoseMujica wrote:jel to jastuk izdajniče ne vjeruješ u svemoćnog Vlada?
Izgleda da je vlad moćan samo da syebe ruski narood, glumeći koješta... a ništa faking ne pozudimajući.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1731 Re: RUSIJA
Podrzavajuci legitimnu vladu suverene drzave Sirije protiv terorista i Al Kaide
E sta sve necu procitati na ovom forumu.
-
jefferson
#1732 Re: RUSIJA
A sta ce faking poduzeti kada se ekonomija bazira na nafti i gasu, i SAMO na nafti i gasu? Ni votku vise ne znaju napraviti kako treba, francuzi i svedjani ih ubise na trzistu votke.jastuk1 wrote:Ljetos sam žestoko kriitikovao njegovu mlaku reakciju protiv Ukro fašista. Zapadni lihvaro cionisti ga zovu na Majdan punom parom. Ako sad misli radit čistke, da iskoristim srpsku riječ ZADOCNIO je. Neka, neka, podržavanjem genocidaša Asadiste nista nije bolje ni zaslužio.JoseMujica wrote:jel to jastuk izdajniče ne vjeruješ u svemoćnog Vlada?
Izgleda da je vlad moćan samo da syebe ruski narood, glumeći koješta... a ništa faking ne pozudimajući.
-
jastuk1
#1733 Re: RUSIJA
Slijedeći veliki kolaps zapadnih burzi se bliži i da bi očuvali svoje bugatstvo moraju ga nečim oploditi ili imati kolareral. Sad je na red došlo preuzimanje ruskih bogatstava i zato ovaj ekonomski rat - da se i narod i firme maksimalno osiromaše radit lakšeg preuzimanja. A onda ako ne budu htjeli prodat, režirat će im unutrašnji rat.jefferson wrote: De objasni ovaj dio molim te?
Peta kolona zato što mjere centralne banke rusije idu direktno protiv naroda i ekonomije rusije, a u korist ruske elite. Mnoge mjere koje Duma donosi su direktno idu na ruku kritičarima Rusije i mislim da lihvaro cionisti ubrizgavaju milijarde finansirajući oprečne struje i frakcije u Rusiji samo da kreiraju razdor, mržnju i ako ikako mogu rat.
Al Rusija je nažalost sve do davno zaslužila.
-
jefferson
#1734 Re: RUSIJA
Bravo! Nobelova nagrada iz ekonomije ti ne gine.jastuk1 wrote:Slijedeći veliki kolaps zapadnih burzi se bliži i da bi očuvali svoje bugatstvo moraju ga nečim oploditi ili imati kolareral. Sad je na red došlo preuzimanje ruskih bogatstava i zato ovaj ekonomski rat - da se i narod i firme maksimalno osiromaše radit lakšeg preuzimanja. A onda ako ne budu htjeli prodat, režirat će im unutrašnji rat.jefferson wrote: De objasni ovaj dio molim te?
Peta kolona zato što mjere centralne banke rusije idu direktno protiv naroda i ekonomije rusije, a u korist ruske elite. Mnoge mjere koje Duma donosi su direktno idu na ruku kritičarima Rusije i mislim da lihvaro cionisti ubrizgavaju milijarde finansirajući oprečne struje i frakcije u Rusiji samo da kreiraju razdor, mržnju i ako ikako mogu rat.
Samo mi nije jasno koje to ruske firme da se osiromase? Lada? Moskvic? Volga?
-
jastuk1
#1735 Re: RUSIJA
Koju sada isto podržavaju oni koji su Assasisti i napravili igranku, navukli ga na tanak led i napravili od njega najvećeg genocidaša današnjice._BataZiv_0809 wrote:Podrzavajuci legitimnu vladu suverene drzave Sirije protiv terorista i Al Kaide![]()
De ba putinofili, mućnite već jednom svojom glavom. RF je davno trebala pustiti genocidaša niz vodu. Sad nek ti glupi pitbulli žderu kancerogenu kost koju ne mogu ispustiti.
-
jastuk1
#1736 Re: RUSIJA
Od pukog POKVARENOG CINIZMA ne vidiš dalje od nosa. Naftni i gasni resursi sa ležištima (ZEMLJOM) se žele preuzeti, kakva FAKINSKA Lada. Koji kretenizam u pm...jefferson wrote: Bravo! Nobelova nagrada iz ekonomije ti ne gine.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1737 Re: RUSIJA
A oni sto jedu srca i kolju novinare nisu genocidasijastuk1 wrote:Koju sada isto podržavaju oni koji su Assasisti i napravili igranku, navukli ga na tanak led i napravili od njega najvećeg genocidaša današnjice._BataZiv_0809 wrote:Podrzavajuci legitimnu vladu suverene drzave Sirije protiv terorista i Al Kaide![]()
E sta sve necu procitati na ovom forumu.![]()
De ba putinofili, mućnite već jednom svojom glavom. RF je davno trebala pustiti genocidaša niz vodu. Sad nek ti glupi pitbulli žderu kancerogenu kost koju ne mogu ispustiti.
-
jefferson
#1738 Re: RUSIJA
Znaci amerikanci ce preuzeti Gazprom, Luk Oil itd koji su pod strogom kontrolom Putina i Ruskog drzavnog aparata? Na kraju recimo da ti imas para da ulozis u firmu, da busis naftu. STo bi busio rusku naftu koja je jedna od prljavijih i tezih za obraditi, a ne americku naftu iz skriljca koja je daleko laska za obraditi, a ne moras imati posla sa Putinom? Ovdje se svo shvatanje ekonomije svodi na to kako prosjecna MZ funkcionise u BiH. Srecom po svijet, a i nas, tako stvari ne funkcionisu u svijetu.jastuk1 wrote:Od pukog POKVARENOG CINIZMA ne vidiš dalje od nosa. Naftni i gasni resursi sa ležištima (ZEMLJOM) se žele preuzeti, kakva FAKINSKA Lada. Koji kretenizam u pm...jefferson wrote: Bravo! Nobelova nagrada iz ekonomije ti ne gine.
Kakav ba cinizam, nemoguce je biti dovoljno cinican kada su tvoji postovi u pitanju.
-
jastuk1
#1739 Re: RUSIJA
Ok, ja bi volio da se ispostavi da tvoje gledište ispliva jer je bolje po cijeli svijet.jefferson wrote:Znaci amerikanci ce preuzeti Gazprom, Luk Oil itd koji su pod strogom kontrolom Putina i Ruskog drzavnog aparata? Na kraju recimo da ti imas para da ulozis u firmu, da busis naftu. STo bi busio rusku naftu koja je jedna od prljavijih i tezih za obraditi, a ne americku naftu iz skriljca koja je daleko laska za obraditi, a ne moras imati posla sa Putinom? Ovdje se svo shvatanje ekonomije svodi na to kako prosjecna MZ funkcionise u BiH. Srecom po svijet, a i nas, tako stvari ne funkcionisu u svijetu.jastuk1 wrote:Od pukog POKVARENOG CINIZMA ne vidiš dalje od nosa. Naftni i gasni resursi sa ležištima (ZEMLJOM) se žele preuzeti, kakva FAKINSKA Lada. Koji kretenizam u pm...jefferson wrote: Bravo! Nobelova nagrada iz ekonomije ti ne gine.
Kakav ba cinizam, nemoguce je biti dovoljno cinican kada su tvoji postovi u pitanju.
No mislim da se ovdje radi o tome da se očuva vjera u petro dolar. Ako US postane energetski održiva zbog prerade škriljaca, mnoge druge zemlje se mogu otrgnuti od dolara, jer neće trgovari u dolarima. Zato je ovaj kolaps i kreiran da škriljački poduzetnici izgube interes i propadnu jer im je marža mala ili je nema za naftom na 60, a proces je puno skuplji od uobičajenog vađenja nafte.
Big oil zadržava svoju tržišnu dominaciju, naftne izvoznice i dalje trguju u dolarima, rusija osiromašena i spremna za preuzimanje od strane big oil-a. Petnes' muha jednim potezom.
Kao da se do sada čista energija nije mogla raširiti po cijelom svijetu. Naravno da je mogla ali interesi očuvanja bogatstva ne daju.
-
jefferson
#1740 Re: RUSIJA
Hajde malo zakoci pa sagledaj sljedece stvari.Ok, ja bi volio da se ispostavi da tvoje gledište ispliva jer je bolje po cijeli svijet.
No mislim da se ovdje radi o tome da se očuva vjera u petro dolar. Ako US postane energetski održiva zbog prerade škriljaca, mnoge druge zemlje se mogu otrgnuti od dolara, jer neće trgovari u dolarima. Zato je ovaj kolaps i kreiran da škriljački poduzetnici izgube interes i propadnu jer im je marža mala ili je nema za naftom na 60, a proces je puno skuplji od uobičajenog vađenja nafte.
Big oil zadržava svoju tržišnu dominaciju, naftne izvoznice i dalje trguju u dolarima, rusija osiromašena i spremna za preuzimanje od strane big oil-a. Petnes' muha jednim potezom.
Kao da se do sada čista energija nije mogla raširiti po cijelom svijetu. Naradno da je molga ali interesi očuvanja bogatstva ne daju.
Ko je zamjena za dolar? Euro? Nije jer ako si ti biznismen u Kini, Hong Kongu, Cileu, Rusiji sta tebi garantuje da ce Euro biti stabilan? Italija? Portugal? Anemicna evropska ekonomija u kojoj njemacka hoce ovo a britanci ono a francuzi bi nesto trece. Drugo, EU nije drzava, stoga nemas drzavi aparat iza valute.
Kineska valuta? Ko ce trgovati u koneskoj valuti kada je kineska ekonomija bazirana na stranim ulaganjima i niko ne zna sta ce se desiti i kakva ce biti reakcija kineske vlade kada dozive prvu ekonomsku krizu (koja je by the way na pomolu).
Neka druga valuta? navedi koja!
Dolar? Imas valutu iza koje stoji drzava u kojoj se politicari ne hapse jer su rekli nesto, ili nisu rekli i u kojoj je politika zasnovana na principu da sluzi ekonomiji a ne obratno, da ekonomija sluzi politici (ideolgiji). Imas Imas politicki sistem u kojem imas 87,000 vlada u cijeloj drzavi, i niko nikog ne svrgne sa vlasti, niti prodaju ublehe ko Grci (ono manje radnihs ati vece plate) itd. Na kraju, dolar je rezervna valuta jer poslije drugog svjetskog rata nije bilo druge valute koja iza sebe ima takvu drzavu i sistem na kraju najvaznije, takvu pravnu drzavu.
Hajmo sad kako je ovo interes SAD.
1. Kriza u Rusiji bi vrlo lako mogla da izazove domino efekat. Americki fondovi su u crvenom zbog nafte i rusije vec nekoliko dana. Jel ti mislis da ce neki ekonomista, politicar, biznismen rizikovati americku ekonomiju da bi se docepali nekih ruskih firmi u kojima je korupcija ustavno pravo?
2. Biznisi ne zaradjuju na Rusiji. Ruska ekonomija je velicine Francuske ekonomije (nakon ovih par dana, vjerovatno velicine italijanske ekonomije) s tim da je potrosacka moc rusa daleko manja. Biznise interesuje potrosnja, a ne samo nafta i dolar. Na kraju, kada sve grafikone berzi pogledas, opet se svodi na osnovno: trebas nekome prodati taj proizvod, a to su SAD!
-
jastuk1
#1741 Re: RUSIJA
Pa naravno, sam si i odgovorio u fonu mog argumenta.
Nema zamjene (rezervne valute) za petro dolar, a i glavna je valuta jer se njome najviše trguje. I US mora da očuva vjeru u petro dolar jer je jedina rezervna valuta. A s manjom trgovinom milijarde dolara bi počele da se vraćaju u US i došlo bi do pada vrijednosti dolara. U tome je sva caka. Plus još da se "vakcinišu" dva, tri trilijona upumpanih u sistem kroz quantitative easing od 2008.
Zbog te vakcinacije sada padaju valute u emergining economies, zato je to interes ne US-a, već lihvaro cionista.
Tačno je da biznisi ne zarađuju na Rusiji, ali mogu zarađivati na ruskim resursima big time da ti se zanesvjesti. Naročito kad sav profit mogu sebi ostaviti, a ne u državni budžet.
Nema zamjene (rezervne valute) za petro dolar, a i glavna je valuta jer se njome najviše trguje. I US mora da očuva vjeru u petro dolar jer je jedina rezervna valuta. A s manjom trgovinom milijarde dolara bi počele da se vraćaju u US i došlo bi do pada vrijednosti dolara. U tome je sva caka. Plus još da se "vakcinišu" dva, tri trilijona upumpanih u sistem kroz quantitative easing od 2008.
Zbog te vakcinacije sada padaju valute u emergining economies, zato je to interes ne US-a, već lihvaro cionista.
Tačno je da biznisi ne zarađuju na Rusiji, ali mogu zarađivati na ruskim resursima big time da ti se zanesvjesti. Naročito kad sav profit mogu sebi ostaviti, a ne u državni budžet.
Last edited by jastuk1 on 16/12/2014 22:59, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#1742 Re: RUSIJA
prvo drug moj u kapitalizmu ne postoji nešto što bi se zvalo "rusko bogatstvo" ili "američko bogatstvo" ...ta nafta i plin o kojima pričaš imaju vlasnika koji nije kolektivno imaginaranjastuk1 wrote:Slijedeći veliki kolaps zapadnih burzi se bliži i da bi očuvali svoje bugatstvo moraju ga nečim oploditi ili imati kolareral. Sad je na red došlo preuzimanje ruskih bogatstava i zato ovaj ekonomski rat - da se i narod i firme maksimalno osiromaše radit lakšeg preuzimanja. A onda ako ne budu htjeli prodat, režirat će im unutrašnji rat.jefferson wrote: De objasni ovaj dio molim te?
-
jefferson
#1743 Re: RUSIJA
QE je interes SAD. Interes SAD je prvenstveno njihova ekonomija. Teorije zavjere ostavi negdje drugo.jastuk1 wrote:Pa naravno, sam si i odgovorio u fonu mog argumenta.
Nema zamjene (rezervne valute) za petro dolar, a i glavna je valuta jer se njome najviše trguje. I US mora da očuva vjeru u petro dolar jer je jedina rezervna valuta. A s manjom trgovinom milijarde dolara bi počele da se vraćaju u US i došlo bi do pada vrijednosti dolara. U tome je sva caka. Plus još da se "vakcinišu" dva, tri trilijona upumpanih u sistem kroz qualnitiative easing od 2008.
Ekonomije u razvoju. Neke su se odrzale, neke su htjele da se jebu a da im ne udje.
-
jastuk1
#1744 Re: RUSIJA
Slažem se. Ako ne možeš pobijediti "džavla," pridruži mu se pa ga razjedaj iznutra ako si sposoban.jefferson wrote: QE je interes SAD. Interes SAD je prvenstveno njihova ekonomija. Teorije zavjere ostavi negdje drugo.
Ekonomije u razvoju. Neke su se odrzale, neke su htjele da se jebu a da im ne udje.
-
jastuk1
#1745 Re: RUSIJA
Bogatstvo na teritoriji RF-a. Daj ba.... ne cjepidlači.JoseMujica wrote: prvo drug moj u kapitalizmu ne postoji nešto što bi se zvalo "rusko bogatstvo" ili "američko bogatstvo" ...ta nafta i plin o kojima pričaš imaju vlasnika koji nije kolektivno imaginaran
- JoseMujica
#1746 Re: RUSIJA
ma ja ba isto ko što smo "mi" bogati strujom i razvaljujemo guzove kako nam je dobro od te strujejastuk1 wrote:Bogatstvo na teritoriji RF-a. Daj ba.... ne cjepidlači.JoseMujica wrote: prvo drug moj u kapitalizmu ne postoji nešto što bi se zvalo "rusko bogatstvo" ili "američko bogatstvo" ...ta nafta i plin o kojima pričaš imaju vlasnika koji nije kolektivno imaginaran
- agnostic_front
#1747 Re: RUSIJA
Veliki vođa Vladimir zna šta radi, samo strpljenja, srušiće on "Osovinu zla", kako bi to Mladen Marić slikovito kazao.
Last edited by agnostic_front on 16/12/2014 23:16, edited 1 time in total.
-
lajkujMe
#1748 Re: RUSIJA
Do prije 12 mjeseci rekao bih uh budala Amera prcaju se s Rusima naisli na tvrd zub a sada
Rusija se topi ko puter na suncu
toliko o mocnoj Ruskoj ekonomiji ipak je Rusija pas koji laje a nemoze gristi jer skoro pa i nema zuba.
-
jastuk1
#1749 Re: RUSIJA
Što je "najgore," nije ti ta daleko od istine. Od rata naovamo nije bilo veće socijalne ustanove od Elektroprivrede. ne znam da li u Evropi ima veće socijalne ustanove. Struja u Hrvatskoj je duplo skuplja, a ni blizu nemaju dupla primanja od nas. Pa ti sad skontaj kolko razvaljujemo jer kroz DUPLO MANJE RAČUNE ZA STRUJU "pojedemo" sav profit Elektroprivrede već godinama....JoseMujica wrote:ma ja ba isto ko što smo "mi" bogati strujom i razvaljujemo guzove kako nam je dobro od te strujejastuk1 wrote:Bogatstvo na teritoriji RF-a. Daj ba.... ne cjepidlači.JoseMujica wrote: prvo drug moj u kapitalizmu ne postoji nešto što bi se zvalo "rusko bogatstvo" ili "američko bogatstvo" ...ta nafta i plin o kojima pričaš imaju vlasnika koji nije kolektivno imaginaran![]()
![]()
![]()
![]()
-
jastuk1
#1750 Re: RUSIJA
Da. Davno sam rekao da će osveta zapadnih lihvaro-cionista za ruske šamarčine spram njihovih planova u Siriji biti nemilosrdna, kobna i ubojita što se pokazalo u Ukrajini, a ko zna šta je još sve u planu za samu RF. Po svemu sudeći, iako je nezamislivo, raspad. Nije džaba Putin spominjo bivšu nam državu neki dan.lajkujMe wrote:Do prije 12 mjeseci rekao bih uh budala Amera prcaju se s Rusima naisli na tvrd zub a sadaRusija se topi ko puter na suncu
toliko o mocnoj Ruskoj ekonomiji ipak je Rusija pas koji laje a nemoze gristi jer skoro pa i nema zuba.