valter033 wrote:Great Cornholio wrote:Alkohol i druga opojna sredstva koja smanjuju moć kontrole nad emocijama potpomažu osobama koje su "na vagi", kad je u pitanju stav prema varanju, da kod njih prevagne nagonsko nad racionalnim, i da zbog toga učine prevaru.
Ne da prizeljkujem, ali me zanima kako bi imao obraza doci na forum, pisati to sto pises, a sinoc si popustio pod emocijama i zavrsio u krevetu s osobom koja ti se pocela svidjati nakon 19. pive..
@lady, zamolio bih te da nas ne banuješ i ne zaključavaš temu, zato što smo dali malo oduška emocijama, probaćemo se smiriti
Vidiš, dok sam pio znao sam napraviti nešto zbog čega me je savjest mučila po nekoliko dana ili sedmica, ali od kako ne pijem nemam višem takvih problema, poboljšao sam kontrolu nad svojim postupcima.
Svi bi mi voljeli da nam je život konstantno euforičan, da nema "praznog hoda" niti "hladnih perioda" ali to je nemoguće, ono što je moguće je naučiti živjeti smisleno u periodima kad se "ništa ne dešava".
Citiraću Ničea koji kaže " Ljubav prema jednom je varvarstvo, jer ona ide na račun svih ostalih, to važi i za ljubav prema Bogu" . Nadam se da me nećeš krivo shvatiti