Varate li?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
radostan dan

#1726 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

Perdita_Durango wrote:Nisam varala, jednostavno nikad nije bilo potrebe. Da sam i najmanju potrebu osjetila za nekim drugim, raskinula bih vezu u kojoj sam i radila sto zelim. No, nikad ne reci nikad :)
onda te treba banovati.
zbog avatara.
provokatorko.
:mrgreen:
Great Cornholio

#1727 Re: Varate li?

Post by Great Cornholio »

alanskoda wrote:Ma ovdje sve puno moralista. A kad kakva zgodna prodje odmjere je od glave do pete i pomisle ono sto petar bozovic u carugi kaze " uh sto bih ja ovo j..."
Ma nije ba tako, mnogi će samo pogledati, konstatovati "zgodna žena" i na tome će se zaustaviti, a ima i takvih koji će je "odmjeriti" od glave do pete i pomisliti što je pomislio i rekao Petar Božović u čarugi. Kako će koji muškarac reagovati u takvoj situaciji zavisi od moralnih principa koje je usvojio tokom života, i od raspoloženja u kojem se tada nalazio, jer mnogi je možda neće ni zapaziti zbog toga što su mu misli tada bilr zaokupljene nečim drugim.
Great Cornholio

#1728 Re: Varate li?

radostan dan wrote:
Perdita_Durango wrote:Nisam varala, jednostavno nikad nije bilo potrebe. Da sam i najmanju potrebu osjetila za nekim drugim, raskinula bih vezu u kojoj sam i radila sto zelim. No, nikad ne reci nikad :)
onda te treba banovati.
zbog avatara.
provokatorko.
Znači da i ti smatraš da previše izazovno odijevanje i ponašanje podstiče na prevaru kod emocionalno i karakterno nestabilnih osoba.
Great Cornholio

#1729 Re: Varate li?

valter033 wrote:
eluna wrote:ako ovo kažeš svakom muškarcu koji se vucara okolo i koji traži "piletinu" - pa mu još pored svega to kažeš i pred cijelim društvom u kafani - onda je OK ................. pošto sumnjam da ćeš tako nešto reći bilo kojem muškarcu u lice jer bi te odmah prozvali **zdom ............... ne dajem ni pišljiva boba na ove tvoje riječi i smatram te licemejrom i lažnim moralistom koji samo po forumu piskara ono što nema *uda javno da kaže
Uh sto mi ovo zvuci poznato! Cini mi se da sam istoj osobi uputio iste atribute, a on rece da sam prvi koji ga je tako prozvao..
Jest tako je, i ti si me prozvao lažnim moralistom zbog toga što smatram da nije moralno rasturati brak zbog srednjoškolske ljubavi.
Ma ja ba

#1730 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

ne svodite raspravu na licni nivo.

jesam li ovo dobro rekla? gdje je aplikacija za modus posao, da popunim. :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1731 Re: Varate li?

Post by ladyblue18 »

Ne prestanete li da se prozivate, svi u paketu idete na novogodisnji odmor. :sax:
A ovo posebno vazi za one koji su vec opominjani 2,3 puta.
Kemal Malovčić

#1732 Re: Varate li?

Post by Kemal Malovčić »

radostan dan wrote:
onda te treba banovati.
zbog avatara.
provokatorko.
ŠARENA LAŽA! :mrgreen:
Great Cornholio

#1733 Re: Varate li?

Moj konačni stav je da ljudi varaju zbog toga što varanje ne smatraju nečim što je nemoralno, ili zbog toga što su kad je u pitanu varanje "na vagi" ,pa se u zavisnosti od jačine iskušenja mogu upustiti u realizaciju tog nemorlnog čina, a i ne moraju.
Great Cornholio

#1734 Re: Varate li?

Alkohol i druga opojna sredstva koja smanjuju moć kontrole nad emocijama potpomažu osobama koje su "na vagi", kad je u pitanju stav prema varanju, da kod njih prevagne nagonsko nad racionalnim, i da zbog toga učine prevaru.
Great Cornholio

#1735 Re: Varate li?

valter033 wrote:
Great Cornholio wrote:Alkohol i druga opojna sredstva koja smanjuju moć kontrole nad emocijama potpomažu osobama koje su "na vagi", kad je u pitanju stav prema varanju, da kod njih prevagne nagonsko nad racionalnim, i da zbog toga učine prevaru.

Ne da prizeljkujem, ali me zanima kako bi imao obraza doci na forum, pisati to sto pises, a sinoc si popustio pod emocijama i zavrsio u krevetu s osobom koja ti se pocela svidjati nakon 19. pive..
@lady, zamolio bih te da nas ne banuješ i ne zaključavaš temu, zato što smo dali malo oduška emocijama, probaćemo se smiriti :)

Vidiš, dok sam pio znao sam napraviti nešto zbog čega me je savjest mučila po nekoliko dana ili sedmica, ali od kako ne pijem nemam višem takvih problema, poboljšao sam kontrolu nad svojim postupcima.
Svi bi mi voljeli da nam je život konstantno euforičan, da nema "praznog hoda" niti "hladnih perioda" ali to je nemoguće, ono što je moguće je naučiti živjeti smisleno u periodima kad se "ništa ne dešava".

Citiraću Ničea koji kaže " Ljubav prema jednom je varvarstvo, jer ona ide na račun svih ostalih, to važi i za ljubav prema Bogu" . Nadam se da me nećeš krivo shvatiti :)
Great Cornholio

#1736 Re: Varate li?

valter033 wrote: Pa eto onda, ne znam kako onda mozes drzati predavanja o moralu u situacijama u kojima si i sam pokleknuo...
Nisam varao, ja sam se pod dejstvom alkohola znao posvađat i par puta pobit'. Ja te ne osuđujem, ja samo iznosim vlastite stavove o tome šta smatram moralnim a šta nemoralnim ponašanjem.
Great Cornholio

#1737 Re: Varate li?

valter033 wrote:
Great Cornholio wrote:Nisam varao, ja sam se pod dejstvom alkohola znao posvađat i par puta pobit'. Ja te ne osuđujem, ja samo iznosim vlastite stavove o tome šta smatram moralnim a šta nemoralnim ponašanjem.
Nije bitno sta si radio, bitno je da si pokleknuo. Ne znam zasto sebi pridajes toliki znacaj i pravdas se da li me osudjujes ili ne. Meni uopste nije bitno da li me ti ili bilo ko drugi osudjuje..
Meni je bitno da zbog mojih postupaka ne ispašta niko, ni drugi a ni ja, a nisam ravnodušan ni prema onome što drugi čine, jer sam svjestan da ono što ja činim djeluje i na druge, i obrnuto, ono što drugi čine djeluje i na mene.

Možda sam malo preveliki idealista, ali svi smo mi idealisti, samo nam se ideali razlikuju, neko bi tolerisao prevaru, neko ne, neko je smatra nemoralnim činom a neko je ne smatra takvom, ono što mi ovdje radimo je da razmjenjujemo mišljenja i stavove.
Great Cornholio

#1738 Re: Varate li?

valter033 wrote:
Great Cornholio wrote:Meni je bitno da zbog mojih postupaka ne ispašta niko, ni drugi a ni ja, a nisam ravnodušan ni prema onome što drugi čine, jer sam svjestan da ono što ja činim djeluje i na druge, i obrnuto, ono što drugi čine djeluje i na mene.
A reci mi sta ti radis kad ispastas radi drugih?
Zavisno od situacije i osobe, nekad trpim, nekad prekidam kontakt sa takvom osobom, a nekad pokušavam promijeniti osobu koja negativno djeluje na mene.
Great Cornholio

#1739 Re: Varate li?

valter033 wrote:
Great Cornholio wrote:Zavisno od situacije i osobe, nekad trpim, nekad prekidam kontakt sa takvom osobom, a nekad pokušavam promijeniti osobu koja negativno djeluje na mene.

I rest my case...
Nadam se da će i @lady izgubiti želju da nas banuje, ako se to ne desi da se mi sad halalimo :D

Ako me sutra ne bude, sjećajte me se po humorisrtičnim postovima :sad: :lol:
radostan dan

#1740 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

prije zatvaranja teme, konstatovao bih da nikad nisam svjesno i dobrovoljno varao.
rekao bih da sam bio izložen konstantnim psihičkim a nekad i fizičkim napadajima. poput boksera satjeranog u klinč, izbora nije bilo.
pred opasnošću biti proglašen kakvim jeromonahom ili ti referentom za homo i dsz, moradoh poturiti jedan obraz, da spasim drugi.
da belaj bude veći, što više ćutiš o tom, one postaju sve brojnije i brojnije.
tako da zaključujem da su g-đe i đice, ako ne veće, ono bar jednake tračare po tom pitanju kao i muškarci.
hanny12

#1741 Re: Varate li?

Post by hanny12 »

jos se ovdje diskutuje :lol:
radostan dan

#1742 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

normalno, kad niko ništa ne :dance:, bavimo se tehn. pitanjima...
hanny12

#1743 Re: Varate li?

Post by hanny12 »

radostan dan wrote:normalno, kad niko ništa ne :dance:, bavimo se tehn. pitanjima...
aha vjezbate prvo teoretski :D
Kemal Malovčić

#1744 Re: Varate li?

Post by Kemal Malovčić »

Ja nikad nisam prevario sebe, a to znači da sam uvijek otvoren za sve opcije, i kad su one slobodne i zauzete :mrgreen: pod uslovom da su... topre. :mrgreen:
Perdita_Durango

#1745 Re: Varate li?

Post by Perdita_Durango »

radostan dan wrote:
onda te treba banovati.
zbog avatara.
provokatorko.
Boladni dio stavi u prezent :)
Ma ja ba

#1746 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

Great Cornholio wrote:
valter033 wrote: Pa eto onda, ne znam kako onda mozes drzati predavanja o moralu u situacijama u kojima si i sam pokleknuo...
Nisam varao, ja sam se pod dejstvom alkohola znao posvađat i par puta pobit'. Ja te ne osuđujem, ja samo iznosim vlastite stavove o tome šta smatram moralnim a šta nemoralnim ponašanjem.
pa je li moralno to sto si se bio?
radostan dan

#1747 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

Perdita_Durango wrote:
radostan dan wrote:
onda te treba banovati.
zbog avatara.
provokatorko.
Boladni dio stavi u prezent :)
moŠ pisati do sutra, ništa te ja ne čitam, samo blejim u avatar...
burek_in_space

#1748 Re: Varate li?

Post by burek_in_space »

Kazhe da je raskinula i voljna je probati s nekim drugim, da joj skine sharene gace i charape...
Perdita_Durango

#1749 Re: Varate li?

Post by Perdita_Durango »

burek_in_space wrote:Kazhe da je raskinula i voljna je probati s nekim drugim, da joj skine sharene gace i charape...
Mislis da tebe cita, nije ni tvoj avatar los. :lol:
burek_in_space

#1750 Re: Varate li?

Post by burek_in_space »

Ma sve je na prodaju :oops:
Post Reply