Za predane Životu
-
bizet
#1726 Re: Za predane Životu
nas razgovor (tesko da je tu bilo diskusije) se pretvorio u najobicnije palamudjenje uz partiju remija, kako bi vrijeme brze proslo...nije bilo potrebe za sazetoscu misli (imas pravo drugi profil, ovo bi mogla ponoviti)
@odr0n, zasto?
@odr0n, zasto?
- odr0n
#1727 Re: Za predane Životu
Čuj što, Yanni je možda najbolje što New age nudi.bizet wrote:nas razgovor (tesko da je tu bilo diskusije) se pretvorio u najobicnije palamudjenje uz partiju remija, kako bi vrijeme brze proslo...nije bilo potrebe za sazetoscu misli (imas pravo drugi profil, ovo bi mogla ponoviti)
@odr0n, zasto?
-
bizet
#1728 Re: Za predane Životu
@odr0n reci da se zezas, jer lik ne vrijedi ni 1KM u umjetnickom pogledu
- odr0n
#1729 Re: Za predane Životu
Sad fakat mislim da ti nešto ne štima sa sluhom ili se ti zezaš.bizet wrote:@odr0n reci da se zezas, jer lik ne vrijedi ni 1KM u umjetnickom pogledu
-
Great Cornholio
#1730 Re: Za predane Životu
Ja mislio da ti se ne sviđabizet wrote:
@Cornholio, snimak je lose kvalitete, zbog tog je bila reakcija
ama kako sam shvatila ti malo malo pa nostalgican...to je znak da staris![]()
![]()
umalo zaboravih...svaka cast mladim talentima, jos kad ostanu neiskvareni
Znači, da ne puštam stare pjesme
@odrone, jel dođe ovaj Jani šta onoj Jami
-
bizet
#1731 Re: Za predane Životu
odr0n wrote:Sad fakat mislim da ti nešto ne štima sa sluhom ili se ti zezaš.bizet wrote:@odr0n reci da se zezas, jer lik ne vrijedi ni 1KM u umjetnickom pogledu
edit: on nije ni pokusaj umjetnosti...on je perac novca, tipicni mediokritet
-
bizet
#1732 Re: Za predane Životu
Great Cornholio wrote:Ja mislio da ti se ne sviđabizet wrote:
@Cornholio, snimak je lose kvalitete, zbog tog je bila reakcija
ama kako sam shvatila ti malo malo pa nostalgican...to je znak da staris![]()
![]()
umalo zaboravih...svaka cast mladim talentima, jos kad ostanu neiskvareni![]()
![]()
Znači, da ne puštam stare pjesme![]()
, samo techno
![]()
![]()
@odrone, jel dođe ovaj Jani šta onoj Jami![]()
-
Great Cornholio
#1733 Re: Za predane Životu
Ma lako je ovdje ispast smiješan, šta god kažeš samo staviš
i ispadne smiješno

- odr0n
#1734 Re: Za predane Životu
Glavni problem kod tebe je što si jedino prepoznala umjetnost u onoj jednoj klasičnoj formi, ali ne možeš ni u jednoj drugoj, te sve ostale oblike umjetnosti smatraš smećem. Ja jednako kao i ti smatram klasikom umjetnošću, nit prepoznavanjem iste ne smatram nečim super teškim, ali to je tačka dokle tvoj sluh seže i ne može dalje. Ona Yanni-eva djela su fantastična, ako neko ne smatra ono umjetnošću onda ne može ni Chopinov Nokturno.bizet wrote:odr0n wrote:Sad fakat mislim da ti nešto ne štima sa sluhom ili se ti zezaš.bizet wrote:@odr0n reci da se zezas, jer lik ne vrijedi ni 1KM u umjetnickom pogleduja sam mrtva ozbiljna, mislio ti ne mislio...jedno je zabava, drugo je umjetnost...on nije umjetnik, sem mozda u prodavanju magle sirokim narodnim masama...odr0n, mozda tvom sluhu nista ne fali, mada bih ja ipak provjerila da sam na tvom mjestu, jer sumnjam da slusas trans ili sta god prihvatljivoj glasnoci, vjerovatno malo glasnija muzika ti bolje pase...no jedno je sigurno, nemas osjecaj za lijepo i ne umijes razlikovati umjetnost od pokusaja iste
edit: on nije ni pokusaj umjetnosti...on je perac novca, tipicni mediokritet
Evo nešto iz njegove biografije:
"Having been exposed to classical music very early in life—listening to Bach at age 8—he counts several classical pianists and composers among his influences, citing Beethoven as a favoriteand Chopin as "No. 2 favorite.""
Last edited by odr0n on 11/02/2013 20:14, edited 1 time in total.
-
Great Cornholio
#1735 Re: Za predane Životu
@odrone, ovo je ba umjetnost, razbi Brus li Čak Norisa
-
Great Cornholio
#1736 Re: Za predane Životu
Šta smo mi gledali u mladosti ranoj, dobro smo ikako pri pameti

-
bizet
#1737 Re: Za predane Životu
@odr0n, ti mislis da samo cijenim klasicnu muziku i to pominjes nekakvu tezinu, valjda zbog njene tezine...ako je u pitanju "tezina" djela onda da, ali ako je u pitanju tezina izvodjenja djela pnda ne
mili moj odr0n u moru klasicne muzike nemaju sva djela jednaku umjetnicku vrijednost, a kamoli u moru muzike kao vrste umjetnickog izraza
Yanni je mediokritet, djela jedva da dobacuju malo dalje od pocetnika u komponovanju...ako cemo porediti pi muzici koju slusas Jarre je daleko veci umjetnik od jeftinog Yannija
muz je za kompom...ako ti nije mrsko pusti njegov Oxygen i bilo sta Yannijevo...bice jasno na prvu ko ima vise maste i muzikalnosti...kao sto rece Challanger, nije bitan nacin izraza, bitan je sadrzaj (parafraziram)
hehe, Cornholio, jesi ti to zlocest veceras
mili moj odr0n u moru klasicne muzike nemaju sva djela jednaku umjetnicku vrijednost, a kamoli u moru muzike kao vrste umjetnickog izraza
Yanni je mediokritet, djela jedva da dobacuju malo dalje od pocetnika u komponovanju...ako cemo porediti pi muzici koju slusas Jarre je daleko veci umjetnik od jeftinog Yannija
muz je za kompom...ako ti nije mrsko pusti njegov Oxygen i bilo sta Yannijevo...bice jasno na prvu ko ima vise maste i muzikalnosti...kao sto rece Challanger, nije bitan nacin izraza, bitan je sadrzaj (parafraziram)
- odr0n
#1738 Re: Za predane Životu
Kod nas ide biografija ovako:Great Cornholio wrote:Šta smo mi gledali u mladosti ranoj, dobro smo ikako pri pameti![]()
"Having been exposed to death, grenades, bullets very early in life—listening to radio, sirens..."
-
bizet
#1739 Re: Za predane Životu
ne znam ja sta si ti gledao, ali se sjecam da smo tad imali odlican djeciji program...zimi je bio zimski program koji je isao upodne, cini mi se, i cesto su znali pustiti operu u kompletu, titlovanu naravno...ja sam trcala izskole kad bi me potrefila prva smjena da stignem odgledati...bilo je to dobro vrijemeGreat Cornholio wrote:Šta smo mi gledali u mladosti ranoj, dobro smo ikako pri pameti![]()
-
Great Cornholio
#1740 Re: Za predane Životu
Ja kad sam na TV vidio operu, vako sam reagovaobizet wrote:ne znam ja sta si ti gledao, ali se sjecam da smo tad imali odlican djeciji program...zimi je bio zimski program koji je isao upodne, cini mi se, i cesto su znali pustiti operu u kompletu, titlovanu naravno...ja sam trcala izskole kad bi me potrefila prva smjena da stignem odgledati...bilo je to dobro vrijemeGreat Cornholio wrote:Šta smo mi gledali u mladosti ranoj, dobro smo ikako pri pameti![]()
Ja ću opet jednu seljačku, i to od crnaca seljaka pustit', ne znam ništa drugo
-
Great Cornholio
#1741 Re: Za predane Životu
Moj komšija, gospodski se oblačio uvijek, u njivu iš'o u odijelu i s kravatom, i tako jednom prilikom, čuvši ispaljenje granate, on zalego, al' kad je htio da ustane ne mogaše, koljenom pritisn'o kravatu i kako god da pođe ustati nešto ga vuče "prema" zemlji. Ja kad zavika " Ljudi, ja sam paralizovanodr0n wrote:Kod nas ide biografija ovako:Great Cornholio wrote:Šta smo mi gledali u mladosti ranoj, dobro smo ikako pri pameti![]()
"Having been exposed to death, grenades, bullets very early in life—listening to radio, sirens..."
Možda je ova šala neumjesna, al' eto ja je ispričah, pa se vi ljutite il ne ljutite, na volju vam
- odr0n
#1742 Re: Za predane Životu
Ma đaba objašnjavanje, rekoh ako neko ne smatra ono umjetnošću onda ne može ni Chopinov Nokturno.bizet wrote:@odr0n, ti mislis da samo cijenim klasicnu muziku i to pominjes nekakvu tezinu, valjda zbog njene tezine...ako je u pitanju "tezina" djela onda da, ali ako je u pitanju tezina izvodjenja djela pnda ne
Last edited by odr0n on 11/02/2013 20:51, edited 1 time in total.
-
bizet
#1743 Re: Za predane Životu
da Branko Kockica, car...i danas se ponekad sjetim pjesmice pa zapjevusim...ma imali smosjajnih programa...od onog lutkarskog pozorista sa Zijahom...kako se zvalo...Otvori prozor?....oh pa Nedeljni zabavnik....covjece ja sam odrasla u zlatnom dobu, ti si tu negdje...ali taj zimski program mi je ostao u sjecanju bas po pustanju opere u podne...a nekad su to bili filmovi, najcesce jesu 
-
Great Cornholio
#1744 Re: Za predane Životu
Bio je i Čarli Čaplin, meni se čini, a sjećam se i ja tih opera
Evo pravog cara
Evo pravog cara
-
bizet
#1745 Re: Za predane Životu
@odr0n, slazem se sa tobom, Yanni nikada nece moci biti kao Chopin 
mogao si pustiti Oxygen meni za dusu, al' eto ima nas raznih
- odr0n
#1746 Re: Za predane Životu
Haha rekoh kako to pogrešno shvatate, ako je Chopin nenadmašan, to ne znači da svako ko nije ko Chopin, da nije umjetnik, to je bit greške koju praviš.bizet wrote:@odr0n, slazem se sa tobom, Yanni nikada nece moci biti kao Chopin
Evo ti oxygena, dođi sebi.

- odr0n
#1747 Re: Za predane Životu
Samo što ova legenda nije crtana, nego je živa.Great Cornholio wrote:Bio je i Čarli Čaplin, meni se čini, a sjećam se i ja tih opera![]()
![]()
Evo pravog cara![]()
-
bizet
#1748 Re: Za predane Životu
@odr0n, pogresno poredis...tacnije umjetnik ili jesi ili nisi, mada u tvom slucaju ima itaneka srednja stepenica, izmisljena naravno alidobro
jedan Chopin i Liszt, iako veliki prijatelji i obojica dali muzici mnogo i rasli u istom vremenu i imali "iste" uzore, mogu se porediti samo u svrhu analize i nekakvih statistika, ali kao umjetnici to je nemoguce...to bi bilo jednako kao da poredis Beethovenovu prvu simfoniju sa poznatom Eroicom...rekao bi u prvoj da se radi o prosjecnom tipicnom zasvoje vrijeme kompozitoru, a bogami u trecoj ces da umuknes pred njegovom velicinom muzickih misli...ili kao da poredis Schubertovu prvu smifoniju sa njegovim solo pjesmama zbog kojih je najcjenjeniji...to je jednostavno neuporedivo
tako su i dva covjeka neuporediva
a tvoja zbunjenost oko Chopina i Yannija je menimisterija..jaYannijai sve ostale muzicare poredim sa njihovim djelima,tj. ocjenjujem njihovu mastovitost i kreativnost, ako je ima, i naravno mjerilo je mojepoznavanje muzike i moji kriteriji koje sam tokom godina uspostavila, kao i sklonosti naravno...ali nikada nisam ni pomislila uporediti Yannija sa bilo kim drugim, mada ima slicnih majmuna...on je hvala Bogu neuporediv, jos uvijek
hvala na kisiku
jedan Chopin i Liszt, iako veliki prijatelji i obojica dali muzici mnogo i rasli u istom vremenu i imali "iste" uzore, mogu se porediti samo u svrhu analize i nekakvih statistika, ali kao umjetnici to je nemoguce...to bi bilo jednako kao da poredis Beethovenovu prvu simfoniju sa poznatom Eroicom...rekao bi u prvoj da se radi o prosjecnom tipicnom zasvoje vrijeme kompozitoru, a bogami u trecoj ces da umuknes pred njegovom velicinom muzickih misli...ili kao da poredis Schubertovu prvu smifoniju sa njegovim solo pjesmama zbog kojih je najcjenjeniji...to je jednostavno neuporedivo
a tvoja zbunjenost oko Chopina i Yannija je menimisterija..jaYannijai sve ostale muzicare poredim sa njihovim djelima,tj. ocjenjujem njihovu mastovitost i kreativnost, ako je ima, i naravno mjerilo je mojepoznavanje muzike i moji kriteriji koje sam tokom godina uspostavila, kao i sklonosti naravno...ali nikada nisam ni pomislila uporediti Yannija sa bilo kim drugim, mada ima slicnih majmuna...on je hvala Bogu neuporediv, jos uvijek
hvala na kisiku
-
Great Cornholio
#1749 Re: Za predane Životu
@bizet, iako sam ja seljak č'oek
, u mom selu ima i kulturne omladine .
Evo poslušaj, ima još dosta toga Sanelovog na youtube.
Od mene za večeras toliko, prijatan ostatak večeri vam želim
Evo poslušaj, ima još dosta toga Sanelovog na youtube.
Od mene za večeras toliko, prijatan ostatak večeri vam želim
- odr0n
#1750 Re: Za predane Životu
Ti imaš radikalno shvatanje umjetnosti, po principu "ko nije vanserijski umjetnik kao Chopin, se ne može nazvati umjetnikom", pa tako i u slučaju Yannija kojeg si ti odma poredila sa kvalitetima Chopina kako bi ocjenila "jel umjetnik ili ne", što je naravno totalno pogrešno. Isto ko kad bi za Džeku rekli da nije fudbaler jer nije ko Pele. Nego je poenta da u današnje užasno doba što se tiče muzike, postoje umjetnici kao Yanni koji na drukčije ili slične načine uspjevaju da svojim djelima skrenu pažnju ka izgubljenoj umjetnosti u muzici, kada bi Yannija poredili sa ovim što je danas zastupljeno rijetki bi se mogli nositi jer je teško biti danas umjetnik u muzici i to uspješan, ali ti besmisleno ideš u pogrešnom smjeru kada porediš nešto što niko nije ni mislio porediti jer se podrazumjeva.bizet wrote:@odr0n, pogresno poredis...tacnije umjetnik ili jesi ili nisi, mada u tvom slucaju ima itaneka srednja stepenica, izmisljena naravno alidobro
hvala na kisiku