Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
elmirčo

#1726 Re: Juventus FC

Post by elmirčo »

Gadafijevih 26 minuta

Mladi Gadafi u dresu Peruđe
Juventus iz Torina, 26 minuta Serije A, slučaj s dopingom - kakve veze te tri stvari imaju s klanom libijskog diktatora Moamera el Gadafija? I u kakvoj je vezi klan državnog šefa Libije s talijanskim nogometom?

Palazzo Mezzanotte je već danima poprište još jedne tužne sportsko-poslovne priče. Stara i impresivna palača u Milanu je sjedište burze u Italiji. Burze koja trguje i dionicama torinskog Juvetusa. Otkako u Libiji vlada stanje koje podsjeća na građanski rat, opada cijena vrijednosnih papira "Stare dame". Muamer al Gadafi posjeduje 7,6 posto dionica Juventusa. On je drugi najveći dioničar Juvea. No, to nije jedina veza klana Gadafi s talijanskim Calciom. Jedan od sinova libijskog diktatora (Al-Saadi) svojedbno je čak zaigrao u Serije A, u prvoj talijanskoj ligi.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14877469,00.html evo tu imas malo opsirnije :D
PasHon1

#1727 Re: Juventus FC

Post by PasHon1 »

Ma ima 7.5 i evo bas kao sto pise u textu vrijednost dionica opada.
Vezan je Gadafi za pola Italijanske lige, nije samo za Juve.

Ja predlazem da njegove dionice uzme neki šejk :lol:
burek_in_space

#1728 Re: Juventus FC

Post by burek_in_space »

Pa tad je probao da kupi i vishe, ako se sjecam dobro, a sin se okushao kao fudbaler. Mislim da je dogurao chak i do tribina Delle Alpija jednom, kao vishak na klupi. :mrgreen:
elmirčo

#1729 Re: Juventus FC

Post by elmirčo »

pa to i za romu i unikredit fazoni ..al jebiga opet je berluskoni poltronisao tu :lol:
samo da nama exor niko ne dira ;)
Gray

#1730 Re: Juventus FC

Post by Gray »

burek_in_space wrote:Pa tad je probao da kupi i vishe, ako se sjecam dobro, a sin se okushao kao fudbaler. Mislim da je dogurao chak i do tribina Delle Alpija jednom, kao vishak na klupi. :mrgreen:

Nije nikada igrao za Juve (osim možda pokoji trening) ali je igrao jedno vrijeme za Perugia-u.
translater

#1731 Re: Juventus FC

Post by translater »

Gray wrote:
burek_in_space wrote:Pa tad je probao da kupi i vishe, ako se sjecam dobro, a sin se okushao kao fudbaler. Mislim da je dogurao chak i do tribina Delle Alpija jednom, kao vishak na klupi. :mrgreen:

Nije nikada igrao za Juve (osim možda pokoji trening) ali je igrao jedno vrijeme za Perugia-u.

a Perugia...cini mi se jedna od mnogih Juventusovih filijala :D :D
smoki_choko

#1732 Re: Juventus FC

Post by smoki_choko »

translater wrote:
Gray wrote:

a Perugia...cini mi se jedna od mnogih Juventusovih filijala :D :D
pa šta i da je. jel igrao za juventus, nije. zdravo, gotova prica
burek_in_space

#1733 Re: Juventus FC

Post by burek_in_space »

Gray wrote:
Znam da nije igrao, ali koliko se sjecam dogurao je do tribina Delle Alpija, kao vishak na klupi, jer mu je to bio najveci domet u Juventusu. :)
Gray

#1734 Re: Juventus FC

Post by Gray »

burek_in_space wrote:
Gray wrote:
Znam da nije igrao, ali koliko se sjecam dogurao je do tribina Delle Alpija, kao vishak na klupi, jer mu je to bio najveci domet u Juventusu. :)

Htio sam reći da nikada nije bio službeno igrač Juvea, znači nije ni mogao biti na klupi osim neslužbeno u nekoj prijateljskoj utakmici.
smoki_choko

#1735 Re: Juventus FC

Post by smoki_choko »

mogo je dogurati do tribine al samo kao gledalac, nista vise
ultima_palabra

#1736 Re: Juventus FC

Post by ultima_palabra »

Koliko vidim bio je u upravi Juventusa, ali je morao napustiti funkciju da bi mogao zaigrati za Perugiu.
laris84

#1737 Re: Juventus FC

Post by laris84 »

Juve nije jedini klub koji je osvojio sva tri trofeja pored Juveta je Inter i Ajax
Krompirpitac

#1738 Re: Juventus FC

Post by Krompirpitac »

kao što je neko ovdje primjetio greška je bila odpuštanje Deschampa sad se sve vraća,jadni smo ove sezone ali sad će oni reći kao nismo iskoristili svoje šanse,idemo s nadom u sljedeću utakmicu :D
translater

#1739 Re: Juventus FC

Post by translater »

ja sam skoro pa 99 posto ubjedjen da se milan uzima...ali ne znam...primjera radi...sljedeca gostujuca npr: protiv cesene 3:1 poraz...i onda kod kuce...npr: protiv catanie 0:1...eto...takva je ekipa postao juventus...prosjecna ekipa koja se napali na "velikane"...a ovamo...utakmice gdje se titula uzima...njih ni u prici nema...umjesto da su strah i trepoet...nekad bili...
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1740 Re: Juventus FC

Post by F&N »

translater wrote:ja sam skoro pa 99 posto ubjedjen da se milan uzima...
Zajebat ce te ono 1% ;)
translater

#1741 Re: Juventus FC

Post by translater »

ma ...ne znam zasto i prognoziram...jer...da je jedna od ove dvije ekipe treceligash a ova druga da je shampion italije...bilo bi nezahvalno prognozirati...ali eto, na osnovu dosadasnjeg igranja juventusa protiv "velikih" i velikom broju kikseva protiv "malih"....misljenja sam da ce pobjediti protiv milana
elmirčo

#1742 Re: Juventus FC

Post by elmirčo »

i ja mislim da dobijamo, da cemo briljirat, cak sta vise siguran sam :D ibrahimovic valjda pocinje sa klupe jerbo ima neku povredu a i totenhem ih ceka :D
smoki_choko

#1743 Re: Juventus FC

Post by smoki_choko »

tako je bilo i prosle godine kad smo gubili od nizerazrednih klubova a pobijedjivali milan i šinter :roll:
a zavrsili smo gdje smo zavrsili, a ove godine cemo i gore zavrsiti kako je krenulo :(
translater

#1744 Re: Juventus FC

Post by translater »

smoki_choko wrote:tako je bilo i prosle godine kad smo gubili od nizerazrednih klubova a pobijedjivali milan i šinter :roll:
a zavrsili smo gdje smo zavrsili, a ove godine cemo i gore zavrsiti kako je krenulo :(

zato jer se ove godine puno vishe gubi od "prosjecnih" glubova...
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1745 Re: Juventus FC

Post by F&N »

smoki_choko wrote:tako je bilo i prosle godine kad smo gubili od nizerazrednih klubova a pobijedjivali milan i šinter :roll:
Prosle godine ako se ne varam stara dama je u torinu ponovo bila kao mlada i primila 3 komada sasvim uredno (Ronaldinho x2 i ne mogu se sjetiti ko je dao 3. gol)
A ne sjecam se rezultata sa San Sira.

Btw Milan na krilima pobjede protiv Napolija ce sigurn uci sa mnogo vishe samopuzdanja, Robinho, Casano, Pato, Boateng koji se vratio i koji puno znaci na sredini, Van Bomel... Ne bih se bash kladio na Juve ali vidjecemo.

Mislim da je Milan trenutno u puno boljoj situaciji i psihicki su jaci, obe ekipe ce igrati s pritiskom to je sigurno, Milan zbog titule, Juve jer ovu utakmicu ne smiju izgubiti mislim da bi uslijedio linch kako igraca tako i trenera.

Mogla bi biti lijepa utakmica za gledati.

Btw najvishe me strah Krasica i Matrija, momak je mnogo jak a o ovom prvom ne treba trositi puno rijeci.
smoki_choko

#1746 Re: Juventus FC

Post by smoki_choko »

F&N wrote:
Prosle godine ako se ne varam stara dama je u torinu ponovo bila kao mlada i primila 3 komada sasvim uredno (Ronaldinho x2 i ne mogu se sjetiti ko je dao 3. gol)
A ne sjecam se rezultata sa San Sira.

Btw Milan na krilima pobjede protiv Napolija ce sigurn uci sa mnogo vishe samopuzdanja, Robinho, Casano, Pato, Boateng koji se vratio i koji puno znaci na sredini, Van Bomel... Ne bih se bash kladio na Juve ali vidjecemo.

Mislim da je Milan trenutno u puno boljoj situaciji i psihicki su jaci, obe ekipe ce igrati s pritiskom to je sigurno, Milan zbog titule, Juve jer ovu utakmicu ne smiju izgubiti mislim da bi uslijedio linch kako igraca tako i trenera.

Mogla bi biti lijepa utakmica za gledati.

Btw najvishe me strah Krasica i Matrija, momak je mnogo jak a o ovom prvom ne treba trositi puno rijeci.
jest i kuci i u gostima po 3-0
smoki_choko

#1747 Re: Juventus FC

Post by smoki_choko »

Idemoooooooooooooooooooooo
Forzzzzzzzzzzzzzzaaaaaaaaa Juveeeeeeeeeee :dance:
Riddle

#1748 Re: Juventus FC

Post by Riddle »

Ako je neko nasao stream na engleskom jeziku, neka postavi ovdje. :)
smoki_choko

#1749 Re: Juventus FC

Post by smoki_choko »

lafo ne igra ibrahimovic, ja navlakuse
Il_Principe

#1750 Re: Juventus FC

Post by Il_Principe »

Riddle wrote:Ako je neko nasao stream na engleskom jeziku, neka postavi ovdje. :)
slika je odlicna, al net mora ti biti jak

http://www.streamhub.tv/ch/V4.php

edit: evo i jedan slabiji

http://www.trgoals.net/
Last edited by Il_Principe on 05/03/2011 21:01, edited 1 time in total.
Post Reply