Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
commendatore wrote:sta da tacno prenesem nadleznim? malo inteligencije i logicnog razmisljanja.... patrolno vozilo se priblizavalo licu mjesta malte ne iza mene - dakle sve su mogli vidjeti skoro istovremeno sto sam i ja.... ja sam tu naisao mozda 5-10 min nakon udesa....
tesko je to "nadleznim" prenijet... ja ih postavlj'o nisam, ja im kvalifikacije odredjivao nisam a ni radne sposobnosti....
zato je vazno da sam "nadlezne" u kaknju skupno sreo u kafani u 6 ujutro zajedno za stolom.... valjda su imali teambuilding sta li.....
vjerovatno sam i tu informaciju trebao prenijet "nadleznim" da u radno vrijeme sa 2 patrolna vozila policajci na duznosti obilaze kafane naravno i gušteri od 20ak godinica uce "pravila ponasanja" starijih kolega... i sjede sat vremena u istoj candrljajuci mobitele....
eto pitam te - kojim nadleznim?
Ništa je ne osporovam od svega toga što si napisao, sve je to poznato na žalost. Što se ne postavljaš u poziciju da tebi zatreba nešto od druge osobe? Da je vidjela, čula pa očekuješ da to kaže? Zamisli da svi odustanu od bilo kakvog pokušaja pomoći drugom zato što je "sranje u državi". Jbg druže, hajmo svi kolektivno se isključit od svega i biće nam još bolje od ovoga.
prosao je period kad se kolektivno organizovalo radilo i ukljucivalo - taj nam sistem nije valjo.... na vlasti je ezdeha uzivaj(mo) sad u kleptofeudopseudokapitalizmu....
P.S. vec su bili ljudi na licu mjesta koji su pruzili prvu pomoc cekala se ambulanta.... samo mogu jadnoj curi pozelit rahmet jer ko zna sta se desilo
commendatore wrote:sta da tacno prenesem nadleznim? malo inteligencije i logicnog razmisljanja.... patrolno vozilo se priblizavalo licu mjesta malte ne iza mene - dakle sve su mogli vidjeti skoro istovremeno sto sam i ja.... ja sam tu naisao mozda 5-10 min nakon udesa....
tesko je to "nadleznim" prenijet... ja ih postavlj'o nisam, ja im kvalifikacije odredjivao nisam a ni radne sposobnosti....
zato je vazno da sam "nadlezne" u kaknju skupno sreo u kafani u 6 ujutro zajedno za stolom.... valjda su imali teambuilding sta li.....
vjerovatno sam i tu informaciju trebao prenijet "nadleznim" da u radno vrijeme sa 2 patrolna vozila policajci na duznosti obilaze kafane naravno i gušteri od 20ak godinica uce "pravila ponasanja" starijih kolega... i sjede sat vremena u istoj candrljajuci mobitele....
eto pitam te - kojim nadleznim?
Ništa je ne osporovam od svega toga što si napisao, sve je to poznato na žalost. Što se ne postavljaš u poziciju da tebi zatreba nešto od druge osobe? Da je vidjela, čula pa očekuješ da to kaže? Zamisli da svi odustanu od bilo kakvog pokušaja pomoći drugom zato što je "sranje u državi". Jbg druže, hajmo svi kolektivno se isključit od svega i biće nam još bolje od ovoga.
prosao je period kad se kolektivno organizovalo radilo i ukljucivalo - taj nam sistem nije valjo.... na vlasti je ezdeha uzivaj(mo) sad u kleptofeudopseudokapitalizmu....
P.S. vec su bili ljudi na licu mjesta koji su pruzili prvu pomoc cekala se ambulanta....
Jašta, baš ima veze ezdeha sa time što si ti vidio bitne informacije za uviđaj. Al neka, dođe đavo po svoje svima
Znaš ti onu scenu iz Kuduza, "Kad-tad Bečo"!
Ajd zdravo.
jutros sam malte ne iza pezoa izasao na magistralu i netacne su informacije - nesreca se dogodila negdje oko 4:10 a ne kako se navodi 4:45 jer sam ja prosao tim putem oko 4:15 kada patrola jos nije izasla na uvidjaj..... a tek je dosla iza mene....(+1)
druga netacna insinuacija je da se pezo kretao u pravcu zenice sto takodjer nije tacno jer su tragovi klizanja bili iz pravca zenice prema janjicima....vozilo je ostavilo vidne tragove slijetanja u bankinu gdje je snazno udarilo u nasip zemlje povaljalo nekoliko manjih stabala i vjerovatno se isprevrtalo vise puta dok je sletio "na trbuh" - ovako porodica moze dobiti oprecne informacije iz pera kvazinovinara.....
treca indicija je ta da je netom prije sto sam vidio unesreceni auto i ljude vidio grupicu nekih mladica koji su se blago receno lezerno kretali magistralom te bi valjalo ispitat ponasanje istih obzirom da sam i ja zaobisao grupicu od 4-5 momcica koji su se prilicno nonsalantno kretali cestom.... te je vrlo moguce a poklapaju se daljine i neko vremensko rastojanje u odnosu na prostorno (obisao sam ih kod onog lagera namjestaja) da su izazvali nesrecu gdje je vozac moguce bio prepadnut grupicom koja se leskarila po magistrali u tami naglo reagirao....
izvjestaj sa uvidjaja ako su pisali i plasirali zandari potpuno je netacan.... a o istrazi navedenih okolnosti nesrece da ne pricam.... jadniji smo od bangladesa....
..nadam se da je automobil imao kameru i da je snimljeno 'nonsalatno' kretanje seljacica magistralom...ako su zaista izazvali udes identifikovati ih i adekvatno kazniti...a moze im se prikaciti neko djelo vezano za ugrozavanje sigurnosti u saobracaju...
Mogu samo biti oni ljaksoni sto idu na kafu na Tioil pumpu. Ljeti je bas kritično tim dijelom puta voziti jer degeni hodaju magistralom kao da su na kakvoj livadi, a ne na putu gdje se 80 na sat vozi.
jutros sam malte ne iza pezoa izasao na magistralu i netacne su informacije - nesreca se dogodila negdje oko 4:10 a ne kako se navodi 4:45 jer sam ja prosao tim putem oko 4:15 kada patrola jos nije izasla na uvidjaj..... a tek je dosla iza mene....(+1)
druga netacna insinuacija je da se pezo kretao u pravcu zenice sto takodjer nije tacno jer su tragovi klizanja bili iz pravca zenice prema janjicima....vozilo je ostavilo vidne tragove slijetanja u bankinu gdje je snazno udarilo u nasip zemlje povaljalo nekoliko manjih stabala i vjerovatno se isprevrtalo vise puta dok je sletio "na trbuh" - ovako porodica moze dobiti oprecne informacije iz pera kvazinovinara.....
treca indicija je ta da je netom prije sto sam vidio unesreceni auto i ljude vidio grupicu nekih mladica koji su se blago receno lezerno kretali magistralom te bi valjalo ispitat ponasanje istih obzirom da sam i ja zaobisao grupicu od 4-5 momcica koji su se prilicno nonsalantno kretali cestom.... te je vrlo moguce a poklapaju se daljine i neko vremensko rastojanje u odnosu na prostorno (obisao sam ih kod onog lagera namjestaja) da su izazvali nesrecu gdje je vozac moguce bio prepadnut grupicom koja se leskarila po magistrali u tami naglo reagirao....
izvjestaj sa uvidjaja ako su pisali i plasirali zandari potpuno je netacan.... a o istrazi navedenih okolnosti nesrece da ne pricam.... jadniji smo od bangladesa....
..nadam se da je automobil imao kameru i da je snimljeno 'nonsalatno' kretanje seljacica magistralom...ako su zaista izazvali udes identifikovati ih i adekvatno kazniti...a moze im se prikaciti neko djelo vezano ugrozavanje sigurnosti u saobracaju...
Shmeker wrote:Meni fakat ovo oko kladionica nije jasno. Pa zar u citavoj drzavi nema neko da protumaci jebeni Ustav? Imamo milion pravnika a niko nije pokusao bar zauzeti neki stav i argumentovati ga. Fudo kaze da ce ih oporezivat na osnovu akumulativnosti i zoni gdje je privredni subjekt smjesten. To bi trebalo da znaci da ce brijacnica ako ima iste ekonomske pokazatelje biti jednako oporezovana? Ukoliko oporezuju samo kladionicu a ne i tu brijacnicu onda je to oporezivanje na osnovu vrste djelatnosti a to je vec ranije sud zabranio.
Volio bih da Fudo stvarno zna sta radi i da ima temelje za ovakvu odluku. U suprotnom duboko bi me razocaralo da je ovako amaterski pristupio ovoj problematici. Ukoliko dobije ovu stvar s kaldionicama Fudo ce sahraniti SDA. Ukoliko izgubi na sudu mogu samo zamisliti kakvi ce levati ispast iz SDA jer su prvobitno bili protiv odluke a poslije ih Fudo smuntao.
Bice zanimljivo u narednom periodu.
Bivsi prijatelju, on ovim potezom moze samo pomoci sda, sad je pitanje da li svjesno ili nesvjesno. U ovom momentu zenica je lakmus papir za oporezivanje kladionica. Ako to uspiju sve opstine i gradovi ce to iskoristiti sto znaci go u mrezi coviceve hdz, a kajmak kupu bake i sda. Tu snagu ce bake znati iskoristiti, a sa 2 tel poziva moze vratiti fudu u stranku, samo fudo treba biti dovoljno jak. Naravno, stvari bi se promijenile jer bi se fudo vratio pod svojim uslovima, a to je neko ministarstvo na drzavnom nivou ili (nadam se) rjesavanje zenicke situacije i preglasavanja.
PS. Brijacnica niti bilo kakav objekat koji normalno posluje ne moze imati takve ekonomske pokazatelje i toliki promet i prihod kao sto imaju kladionice. Fudo ocito ima te brojeve i pokazatelje i zna sto je odredio cifru o 50k godisnje. Medjutim, cilj ovog nije samo povecavanje pruhoda Grada, nego i smanjenje broja kladionica, jer ih bas ima puno i svugdje.
Last edited by veliki_ah on 06/02/2017 11:44, edited 1 time in total.
Stigao račun za grijanje.
Umanjenje 26 dana, ali račun je ipak 25 KM, Paušal 8,60 KM plus PDV na paušal.
Dakle sve i da nisu grijali ni jedan jedini dan, opet bi morao platiti 10 KM.
To niđe nema, niđe,.....
Meni došao paušal, puna cijena
Ako plaćam tih 10% jer mi cijevi prolaze kroz stan i griju stan, jel to tako bilo i u januaru?
Ne vrijedi se svadjat radi par KM al mi je malo falilo da odem i psujem im sve redom, zbog principa
Ovakvih nesreća sa mladim poginulim osobama te gdje pogine viśe ljudi uvijek nekako Zenica.
Sjećam se one cure kod Almy pumpe, pa nedavno oni momci kod Mareda u stub udariše.
Pa podavno ona nesreća Buco bus mislim na desetine poginulih
I sada ova
Ovo sam i ja pomislio. Najblaze receno neukusno. Eto sacekas sluzbeni izvjestaj ili press mupa pa onda objavis ekskluzivne snimke sa intervencije. Moze pricat sta hoce, borba za klikove i lajkove
Ma sve je to isto, i kod Almyja onaj udes prije pola godine je isto tako slikan sniman.. Ne samo zenicablog nego i svi ostali.. Ekskluzivno, prvi donosimo, jedini smo bili itd.. Snimi siroke kadrove, da se vidi sta je i to je to.. Al do toga su ljudi doveli.. Svi redom vise pratimo crnu hroniku nego neke pozitovne stvari.. Ustvari to javnost i zeli