Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
banjaluka078

#17226 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

omar little wrote:oni su odlucili da ce arya ubiti nk, martin s tim nema veze. jos manje s ovim lejmfestom od izvedbe. otkako su zavrsili s knjigama, martin nikakve veze sa pisanjem serije nema. scenarij za zadnju sezonu nikada u zivotu nije ni procitao. niti posjetio set ijednom.
Vidi se.
Coconut

#17227 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Coconut »

omar little wrote:oni su odlucili da ce arya ubiti nk, martin s tim nema veze. jos manje s ovim lejmfestom od izvedbe. otkako su zavrsili s knjigama, martin nikakve veze sa pisanjem serije nema. scenarij za zadnju sezonu nikada u zivotu nije ni procitao. niti posjetio set ijednom.
Odakle tebi to? U svakom su intervju-u potvrdili da se oko bitnih detalja dogovaraju. Uostalom sam Martin je izjavio da je Arya omiljeni lik njegove zene. Zasto je cudno sto je upravo ona ta koja je ubila NK-a.
omar little

#17228 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

izjavio u intervjuu.
drogon2

#17229 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Ma ja sam siguran da ce to sve bit slicno u knjigama. Oni vjerovatno u dogovoru s Martinom daju nejasne izjave kako mu ne bi u potpunosti spojlali knjige i da bi se bar odrzala neka doza neizvjesnosti.Da frajeri izadju i kazu u fazonu sve je kako nam je Martin reko, masu ljudi uopste ne bi kupilo Martinove naredne knjige lol Dakle cisto sumnjam da ce dogadjaj poput ubijanja NK bit totalno izmijenjen u knjizi. Znaci mozda nece bit ovako i na ovaj nacin, al sam 99% siguran da ce to svakako bit Arya.
vicious

#17230 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by vicious »

A sta ono bi sa Ghostom, ode malo sa dotrakijima i Jorahom u mrak :lol:
Totalno besmisleno

Negdje sam procitao komentar u stilu garant im ostalo par hiljada u budzetu za CGI pa rekli daj da negdje ubacimo Ghosta, stalno kmece kako nigdje nema vuka :lol:
ferratilis

#17231 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ferratilis »

Ja se i dalje nadam da je Stannis ziv. :D Martin je negdje rekao da je u knjigama itekako ziv. Dosta ljudi misli da bi on mogao postati hiljaditi Lord Commander of the Night's Watch. Zelim vjerovat da ga Brienne nije ubila u onoj sumi, da ga je samo ostavila da umre, kao Arya Hounda. :D Kad pogledam na proteklih osam sezona, on mi je jedini koji je stvarno trebao biti kralj.
karanana

#17232 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

stannis mi je bio drag. pametan, posten, legitimni nasljednik roberta. crvena ga je malo zaludila i opcarala svojom pricom pa je uradio neke poteze koje mu ljudi zamjeraju. ali, sa ove distance, kako se moze zamjeriti bilo kojoj radnji koju ti crvena kaze da uradis? jer ocigledno je da je ona bila posebna. mada je i njena religija i postojanje dosta neobradjeno. kao i mnogi drugi, recimo oni arijini ucitelji i crkvenjasi. ili je to ista religija?

ali, vracajuci se na stannisa, njegovo zivljenje ili smrt apsolutno nista ne znace od poraza njegove vojske na winterfelu. a sad jos manje ili nikako.
kakav night watch? zar ce to postojati ponovo? nema zida a bogami je i sjever cist, sta ce cuvat?
T4h

#17233 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by T4h »

Mislim da knjige neće biti ni blizu ovoga. Ipak je već prevelika razlika, od samog postojanja Lady Stoneheart, od ogromne uloge Doran Martell-a i samog Dorna. Onda je još uvijek Stannis živ, Sansa ima drugačiji put od onog u seriji. Bran je puno moćniji i sami vukovi djece Stark su bitni. Uglavnom, meni je nekako gorak okus u ustima nakon ove epizode. Epizoda je dobra, ali nije GOTovski dovoljno dobra. U Battle of Bastards je taktika pala u vodu zbog Jonovog istrcavanja, ali taktika u ovoj borbi protiv mrtvih, blesavo... Zatim Arya u dvorcu kao u Walking Dead, očekivao sam da Rick uleti i riješi stvari, da ne spominjem da je kao u dvorcu tišina, a vani bijesni bitka, pa ne da ne bi čuli kap krvi nego bi se sve treslo od zvukova borbe. Nejse, opet sam se najezio na scenu kada Night King prilazi Branu i kad ga Arya uništi. Muzika je drama. Treba uzivati u ostatku serije, ali iskreno se nadam da ce mrcina izbaciti knjige uskoro.
karanana

#17234 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

e, moze li mi neko reci.....zadnja knjiga....gdje je stala kad je serija u pitanju?
koja je sezona/epizoda serije zadnja pokrivena i isla paralelno sa zadnjom knjigom?
drogon2

#17235 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

T4h wrote:Mislim da knjige neće biti ni blizu ovoga. Ipak je već prevelika razlika, od samog postojanja Lady Stoneheart, od ogromne uloge Doran Martell-a i samog Dorna. Onda je još uvijek Stannis živ, Sansa ima drugačiji put od onog u seriji. Bran je puno moćniji i sami vukovi djece Stark su bitni. Uglavnom, meni je nekako gorak okus u ustima nakon ove epizode. Epizoda je dobra, ali nije GOTovski dovoljno dobra. U Battle of Bastards je taktika pala u vodu zbog Jonovog istrcavanja, ali taktika u ovoj borbi protiv mrtvih, blesavo... Zatim Arya u dvorcu kao u Walking Dead, očekivao sam da Rick uleti i riješi stvari, da ne spominjem da je kao u dvorcu tišina, a vani bijesni bitka, pa ne da ne bi čuli kap krvi nego bi se sve treslo od zvukova borbe. Nejse, opet sam se najezio na scenu kada Night King prilazi Branu i kad ga Arya uništi. Muzika je drama. Treba uzivati u ostatku serije, ali iskreno se nadam da ce mrcina izbaciti knjige uskoro.
Pa nece bit isto,imas hrpu likova koje je bezveze uveo da nabere koju str tipa fake Aegona pa i Lady Stoneheart.Sansa ima drugaciju ulogu trenutno al ce to vjv zavrsit na isto.U knjizi je ona trenutno u Valeu,Jon je dobio pink letter vec i misli da je Arya u Winterfellu.Kad ga ozivi odmah na pocetku seste knjige,Jon ce krenut na Winterfell da bi ga spasila vojska koju Sansa dovodi iz Valea.Dakle isti racku samo na malo drugaciji nacin i tako ce bit sve do kraja knjiga.Ja samo jedva cekam da vidim kako ce on rijesit onu talasiku od fake Aegona.Znaci totalno nepotreban lik zbog kojeg vjerovatno jos i ne izdaje knjigu jer nema pojma sta ce s njim hahah
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17236 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Stanis je mrtav Briane nebi lagala takvo nesta je vidimo da je lik olicenje postenja i casti tj pravi vitez... zarekla se je da ce ga ubiti i bilo bi glupo da njezin lik pretvore u lazljivicu i petljanca, a Stanis i je itekako zasluzio da bude mrtav, ubio je brata tj pristao da crnom magojom ga Mel ubije, ubio je i Robba, Joffrija, Balona, isto crnom magijom, Gendrijovom krvlju spaljujuci pijavice... ubio je Mancea tj spalio ga zivog kao i kcerku svoju, izgubio vojsku u bitci za KL kasni je za Winterfell, Davosu bez veze odrezao prste itd... Stanis je po meni olicenje sirovosti, zeljom za moci, negativnoscu itd... Dany dosta podsjeca na neke njegove postupke u djeljenju pravde... Fokin Stanis.
pici

#17237 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

karanana wrote:e, moze li mi neko reci.....zadnja knjiga....gdje je stala kad je serija u pitanju?
koja je sezona/epizoda serije zadnja pokrivena i isla paralelno sa zadnjom knjigom?
kad su Jona proboli tje ubili...
karanana

#17238 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

pici wrote:
karanana wrote:e, moze li mi neko reci.....zadnja knjiga....gdje je stala kad je serija u pitanju?
aha, znaci kraj 5 sezone.
MarlboroGold

#17239 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Ako ćemo iskreno, smrt nekoliko likova nisu uopšte prikazali, a vode se kao mrtvi. Mnoge teorije su kružile da je npr. Syrio Forel zapravo Jaqen H'ghar. U istog Boga vjeruju, iz Bravosa su i obojica su se brinuli o Aryi. Da nije Jaqena bilo Arya ne bi ni ostala živa niti bi bila no one, a bez Forela ne bi naučila kako da se bori sa mačem. Uopšte nije prikazana scena kad je Forela navodno ubio Ser Meryn Trant, a mogao je i nekako pobjeći. Slično je i sa Stanisom iako mislim da ga je Brienne ipak bila.

I da, kad je Arya presjekla vrat (grkljan šta već) Trantu i kad je rekla ovo ti je za Syrio Forela nije ni mogao pričati, tj. reći je li ga ubio ili ne.
Last edited by MarlboroGold on 01/05/2019 21:05, edited 2 times in total.
drogon2

#17240 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

U knjigama imas tipa da su Karstarkovi obecali lojalnost Stannisu u vezi sa Boltonima i par stotina stranica kasnije imas to da Alys Karstark dodje na zid Jonu i bude fazonu da su oni samo glumili lojalnost i da ce ga izdat pred Winterfellom.Dakle,isti racku kao u seriji samo sto su te ovi u seriji postedili toga da par epizoda mislis hoce li Karstarkovi bit sa Stannisom ili ne,nego su ih odmah gurnuli na stranu Boltona.Isto tako,u knjizi je pola Umbera za Stannisa,pola za Boltone.Znaci opet kao neke razlike,a rezultat ce vjv bit isti.I u seriji imas tipa da Jon stalno ponavlja Stannisu da ga Divljaci nece slijedit,a u knjigama Stannisa podrzi par manjih kuca na sjeveru pa mu Jon kao savjetuje da ne ide sa Divljacima,jer ce tako izgubit podrsku tih kuca.Znaci kazem isti racku,samo sto je u knjigama malko drugacije i razradjenije.
pici

#17241 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

karanana wrote:
pici wrote:
aha, znaci kraj 5 sezone.

nesta sam citao i sa serijom mi se pomijesalo tako kad se zavrsi serija ide sve ispocetka sa knjigama...
pici

#17242 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

evo gledam pocetak trece epizode i muzika je uhhhhh jeza
swanfilter

#17243 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

Jesmo li sigurni da js samo jedan zmaj ostao? Mozda neko, ko je gledao trejlere zna ...

Mada, zmajevi su magija i mozda u boju sa Cercei umire zadnji i tako se zatvara taj krug-NK, Zid, Zmajevi, ... A bilo bi mi zao ...
seln

#17244 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

karanana wrote:stannis mi je bio drag. pametan, posten, legitimni nasljednik roberta. crvena ga je malo zaludila i opcarala svojom pricom pa je uradio neke poteze koje mu ljudi zamjeraju.
Ma, neke sitnice... ubio brata, spalio kcer, odveo hiljade ljudi u smrt...
uz to, Stormland sad vjerovatno pripada Iron Bank, jer Stannis nije vratio kredit.
kakavdanakneiskustvu

#17245 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

swanfilter wrote:Jesmo li sigurni da js samo jedan zmaj ostao? Mozda neko, ko je gledao trejlere zna ...

Mada, zmajevi su magija i mozda u boju sa Cercei umire zadnji i tako se zatvara taj krug-NK, Zid, Zmajevi, ... A bilo bi mi zao ...

u trejleru za 4. epizodu cini mi se da se vide dva zmaja,hebemliga ja ne vidjeh da je jedan zmaj ubijen u ovoj epizodi
karanana

#17246 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

seln wrote:
karanana wrote:stannis mi je bio drag. pametan, posten, legitimni nasljednik roberta. crvena ga je malo zaludila i opcarala svojom pricom pa je uradio neke poteze koje mu ljudi zamjeraju.
Ma, neke sitnice... ubio brata, spalio kcer, odveo hiljade ljudi u smrt...
uz to, Stormland sad vjerovatno pripada Iron Bank, jer Stannis nije vratio kredit.
brat je bio uzurpator i nije htio da bude sa njim.
paljenje kcerke....da...nepopularan potez, ali kad si vidio moci vjestice i kad ti takva osoba kaze da nesto uradis jer tako treba, to i uradis jer znas da nije ubleha. covjek je "po pravilima" tip. pa u vise navrata je ispravljo gramatiku ljudima oko njega.
e jedino mu zamjeram vojnu strategiju u par bitaka, mada je maestralno potukao wildlingse.
drogon2

#17247 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

sta je potuko wildlingse, ljudi nisu znali ni da dolazi. Bili u onim svojim kamp kucicama xd
karanana

#17248 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

drogon2 wrote:sta je potuko wildlingse, ljudi nisu znali ni da dolazi. Bili u onim svojim kamp kucicama xd
pa upravo to. nije ceko da oni napadnu, nego je sa visestruko manjom vojskom takticki uletio i odsjekao glavu neprijatelju tako sto je stigo do dragana mancea
drogon2

#17249 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

karanana wrote:
drogon2 wrote:sta je potuko wildlingse, ljudi nisu znali ni da dolazi. Bili u onim svojim kamp kucicama xd
pa upravo to. nije ceko da oni napadnu, nego je sa visestruko manjom vojskom takticki uletio i odsjekao glavu neprijatelju tako sto je stigo do dragana mancea
pa sta ce ih cekat, ljudi lizali rane poslije bitke i on uletio da ih ujebe. Nije bas da moras bit mozak za to, al svakako da je frajer jedan od boljih komandanata u seriji.
NightWatchMember

#17250 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NightWatchMember »

drogon2 wrote:
T4h wrote:Mislim da knjige neće biti ni blizu ovoga. Ipak je već prevelika razlika, od samog postojanja Lady Stoneheart, od ogromne uloge Doran Martell-a i samog Dorna. Onda je još uvijek Stannis živ, Sansa ima drugačiji put od onog u seriji. Bran je puno moćniji i sami vukovi djece Stark su bitni. Uglavnom, meni je nekako gorak okus u ustima nakon ove epizode. Epizoda je dobra, ali nije GOTovski dovoljno dobra. U Battle of Bastards je taktika pala u vodu zbog Jonovog istrcavanja, ali taktika u ovoj borbi protiv mrtvih, blesavo... Zatim Arya u dvorcu kao u Walking Dead, očekivao sam da Rick uleti i riješi stvari, da ne spominjem da je kao u dvorcu tišina, a vani bijesni bitka, pa ne da ne bi čuli kap krvi nego bi se sve treslo od zvukova borbe. Nejse, opet sam se najezio na scenu kada Night King prilazi Branu i kad ga Arya uništi. Muzika je drama. Treba uzivati u ostatku serije, ali iskreno se nadam da ce mrcina izbaciti knjige uskoro.
Pa nece bit isto,imas hrpu likova koje je bezveze uveo da nabere koju str tipa fake Aegona pa i Lady Stoneheart.Sansa ima drugaciju ulogu trenutno al ce to vjv zavrsit na isto.U knjizi je ona trenutno u Valeu,Jon je dobio pink letter vec i misli da je Arya u Winterfellu.Kad ga ozivi odmah na pocetku seste knjige,Jon ce krenut na Winterfell da bi ga spasila vojska koju Sansa dovodi iz Valea.Dakle isti racku samo na malo drugaciji nacin i tako ce bit sve do kraja knjiga.Ja samo jedva cekam da vidim kako ce on rijesit onu talasiku od fake Aegona.Znaci totalno nepotreban lik zbog kojeg vjerovatno jos i ne izdaje knjigu jer nema pojma sta ce s njim hahah
Otprilike. Debeli je u momentu kada je trebao da polako ide kraju uveo hrpu nekih likova koji su samo zakomplikovali, a nemaju, i teško da će ikada imati, uticaja na glavnu priču. Meni je iskreno drago što u seriji nisu nikada ubacili vaskrslu Kejtlin, Kventina, Egona...

Egona bi mogao riješiti na način na koji je Deneris zijanila pohod na Kasterli Rok, tj par nesrećnih Tirionovih savjeta. Doduše, postavlja se pitanje što je onda i uvođen u igru.

I da, Dorna je sranje i u knjigama, ne samo u seriji. Jedinog zanimljivog Dornjanina je ubio Planina u dvoboju. Ostali uglavnom navlače kožicu po čitav ubogi dan.
Post Reply