Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
agent_zero

#17226 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by agent_zero »

hizo ramidovic wrote:citam ove komentare i vidim kukunjava k'o da smo izgubili sa 3 ralike a ne sa 1. ja mislim da ovo uopce nije los rezultat, cak bi se moglo reci i solidan. dakle:
1. treba biti realan pa priznati da izgubiti kod kuce od kipra sa jedan razlike je prilicno dobar rezultat i nije neka sramota. ipak, kipar je kipar. da je bilo 3, 4 razlike pa hajd.
2. nije sve izgubljeno. kvalifikacije su tek pocele i mislim da imamo dobre sanse da ne budemo zadnji u grupi. ljudi zaboravljaju da imamo jos dvije utakmice sa andorom i ako njih tucemo kod kuce i igramo nerijeseno u gostima imacemo golema 4 boda koja su za njih nedostizna, jer oni garant nikoga nece pobijediti a tesko i da ce odigrati 4 utakmice nerijeseno, pa ce sigurno oni biti zadnji.
:lol: :lol: :-) :-)
karanana

#17227 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by karanana »

pape je kreator nove igre. jebo tika taka, to je svako prokonto. idemo sa kita taka.
dezurni_ucenik

#17228 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dezurni_ucenik »

hizo ramidovic wrote:citam ove komentare i vidim kukunjava k'o da smo izgubili sa 3 ralike a ne sa 1. ja mislim da ovo uopce nije los rezultat, cak bi se moglo reci i solidan. dakle:
1. treba biti realan pa priznati da izgubiti kod kuce od kipra sa jedan razlike je prilicno dobar rezultat i nije neka sramota. ipak, kipar je kipar. da je bilo 3, 4 razlike pa hajd.
2. nije sve izgubljeno. kvalifikacije su tek pocele i mislim da imamo dobre sanse da ne budemo zadnji u grupi. ljudi zaboravljaju da imamo jos dvije utakmice sa andorom i ako njih tucemo kod kuce i igramo nerijeseno u gostima imacemo golema 4 boda koja su za njih nedostizna, jer oni garant nikoga nece pobijediti a tesko i da ce odigrati 4 utakmice nerijeseno, pa ce sigurno oni biti zadnji.
Na kojim drogama si ti i koliko imas godina?
ultima_palabra

#17229 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

hrasno38 wrote:I niko nas nije stavio u dzep i nemojte srati i pisati ono sto je netacno. Citavu utakmicu smo imali inicijativu, napadali uputili 27 udaraca prema golu a oni samo 6, 65% je lopta bila kod nas, 427 na prema 120 tacnih dodavanja itd itd. Ljudi su jednostavno iskoristili svoje sanse i to je to a u fudbalu se to desava mnogim ekipama. Sta je bilo sa Sarajevom protiv Norvezana????? 10000 prilika Sarajeva i oni pobjede iz jednog suta na gol. Portugal protiv Albanije imao 19 na prema dva suta i Albanci pobjedili.
Pa naravno da ti neće uzeti posjed, inicijativu i šanse, to im nije ni cilj... ljudi znaju da su limitirana ekipa, cilj im je da se odbrane i utrpaju neku frljoku ili istrče kontru (ne mogu čak ni iz prekida jer su nekakvi malehni). Njih ne interesuje posjed, jer kad izgube loptu nisu dobro posloženi pozadi.

Fol je znati šta očekivati od takve ekipe, a to naš selektor nije znao... još je imao sreće da ga utrpamo na početku, to je 70% posla protiv ovakvih ekipa... ali ni takvu utakmicu nije znao privesti kraju.
karanana

#17230 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by karanana »

dezurni_ucenik wrote:

hahaha
Logovan

#17231 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

AhmetShabo wrote:
Logovan wrote:Nije bila ovakva formacija.
pa nije bas, eto samo jos prcica i pjanica malo prema aut linijama stavit, jer tu su i igrali, klasicna nasa 2 krilna igraca koji u svojim klubovima naprave po 15-20 prodora i centarsuteva. Lulic mu je morao igrati lijevo ali ofanzivno, a salihovic lijevog beka.Desno Hajrovic. Tss klupa, prcic klupa. Dzeko sam u napadu.Pjanic besci i medunjani sredina. Dobili bi kipar sa ovom formacijom 3-4 razlike
Sa jednim napadačem protiv Kipra? Sjajno. Idi budi selektor, vidi se da znaš.
vee-jay

#17232 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vee-jay »

Nije potrebna velika analiza da se vidi da je u pitanju ili neznanje trenera ili nedostatak autoriteta u timu.
U tom momentu treneru se daje otkaz i trazi se novi trener.
hizo ramidovic

#17233 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hizo ramidovic »

dezurni_ucenik wrote:
ponekad trava nikad heroin...imam 15 godina. sta te jos zanima?
dezurni_ucenik

#17234 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dezurni_ucenik »

hizo ramidovic wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Samo pazi da ne zakasnis u 2.smjenu i to je to.
Murat Sabanovic

#17235 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Murat Sabanovic »

stvorena je negativna energija u reprezentaciji,tako da ne vidim pozitive i u sljedecim utakmicama. svi su krivi; igraci, strucni stab, navijaci, novinari i savez.
Last edited by Murat Sabanovic on 10/09/2014 11:28, edited 1 time in total.
Paul F.

#17236 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Paul F. »

Ma imaju žene pravo. Bolje gledati sapunice nego se nervirati oko fudbala.
hizo ramidovic

#17237 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hizo ramidovic »

dezurni_ucenik wrote:
hizo ramidovic wrote:
dezurni_ucenik wrote:Na kojim drogama si ti i koliko imas godina?

Samo pazi da ne zakasnis u 2.smjenu i to je to.
ja ti radim samo 3. smjenu...
ultima_palabra

#17238 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Paul F. wrote:Ma imaju žene pravo. Bolje gledati sapunice nego se nervirati oko fudbala.
Imao sam neki osjećaj da rijetko gledaš fudbal :D
vazna

#17239 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vazna »

Partijaner wrote:Vedo je svoj posao obavio, dao je gol i dovidjenja.

Istina da ima problema sa kontrolom lopte, nekima treba sto sansi da dadne gol, nekima jedna kao sinoc i njemu i to je bilo dovoljno za gol, ja ne znam sta vi zahtjevate od Vedada, da predibla jedno 3-4 igraca, pa on je klasicni spic igrac tipa Inzaghi da se nadje na pravom mjestu u pravom trenutku da je strpa u gol.

Klasicni spicevi se ne mogu abs pohvaliti tehnikom i driblingom i on je zrtva papetove " taktike" tako da nema se sta prigovriti Ibisevicu.
Ma pusti ovog navijaca zelje (hrasno38), dovoljno ti je da procitas ovo i da ti sve bude jasno ''Edinove lopte su prolazile tik pored gola pocevsi od one bombe sa 20-tak metara iznad precke pa do udaraca glavom al jebi ga nije htjela u gol'' i onda ti cistog obraza ''napadne'' napadaca koji je postigao jedini gol sinoc. Samo se cudim da nije jos spomenuo da je kojim slucajem Stanic igrao sinoc da bi i rezultat za nas bio mnogo povoljniji.
Last edited by vazna on 10/09/2014 11:41, edited 2 times in total.
vozač

#17240 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vozač »

mO k3 wrote:
kakotakonikako wrote:glavu gore.
moze samo ici na bolje , dno smo dodirnuli
to ti misliš, tek ćeš da vidiš šta je dno, protiv belgije na bastionu, doduše ima i jedna dobra stvar u svemu, barem se neće morati u red za karte 24 sata ranije
rime80

#17241 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by rime80 »

poslije prospavane noci bi se kratko osvrnuo na jucerasnju utakmicu:

1.
selektor je pogrijesio sa taktikom stim da je stavio bratica i prcica u pocetni sastav. to je dokaz da je potcijenio protivnika mada to nije htio priznati na pressici niti ce ikad. mislio je da su dovoljno slabi da moze i sa njima igrati. jedan prcic je prije tri mjeseca bio nezamisliv samo zato sto je igrao u nizerazrednom klubu a kobiva nakon prelazka u jaci klub je preko noci naucio igrati. mali je kao i bratic potencijal ali jos suvise bez iskustva i bacen je u hladnu vodu.

2.
tok prvog poluvremena kao i sama igra i nisu bili losi. mogle su se tu i tamo koje sanse iskoristiti ali sta je tu je. glavni i jedini krivac za izjednacenje je iskljucivo begovic. nezamislivo je da mu jedan omaleni igrac u petercu onako da gol. peterac je njegov i ako istrci onda lopta mora biti njegova - ili izbij ili uzmi je rukama. ne mogu doci sebi da je potcijenio putanju ne tako brzo nabacene lopte. ako je iko jos kriv onda je bicakcic koji nije pratio igraca i loptu. ovaj gol je po mom misljenju i uzrok kasnije igre a i naravno poraza.

3.
tok drugog poluvremena je bio i za ocekivati. kipru je i nerijesen rezultat bio senzacija i jasno je bilo da ce se povuci i ici na kontru. tu su se nasi bocni igraci satrali trceci tamo-vamo a igralo se bez veze i bez glave kroz sredinu a odbrana ispadala. izmjene su po mom misljenju dosle kasno stim da je lulica vec i ranije trebalo zamjenuti npr. viscom ili salihovicem. kad je pao drugi gol znao sam da necemo vise stici izjednaciti jer su se onda branili sa 10 igraca u sesnestercu. to nebi ni njemci a ni real madrid probili. mi nebi postigli gola da smo igrali jos i trecih 45 minuta.

4.
jos bi napomenuo da je se sa izivljavanjem nad vrsajevicem pretjeralo. po meni je odigrao juce solidno, puno bolje od drugih kao npr. lulica i pogotovo bicakcica pa i prcica/susica a bogami i pjanica. najlakse je kad se udara po takozvanim "malim" igracima koji igraju u najlosijim klubovima. nemogu oni biti vazda dezurni krivci (sto su cak i kad samo sjede na klupi za rezervu)... malo objektivnosti nije na odmet.
Pismonosa

#17242 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Pismonosa »

Jarane, držati zadnju liniju postavljenu onako visoko, skoro na centru, možeš samo ako u odbrani imaš moćne i brze trkače. Taj fol uopšte ne fercera ako imaš spore odbrambene koji u sprintu ne mogu iskoristiti ni početnih 20 metara prednosti u odnosu na protivnika. Khraj priče.

Inače, nije tragedija. Samo prijeko potrebno spuštanje na zemlju. I dokaz da smo prijateljsku trebali igrati protiv malo ozbiljnije ekipe od Lihtenštajna. Barem bi imali neku predstavu o tome da za divno čudo u fudbalu postoje ekipe i koje mogu uzvratiti udarac.
SSemir

#17243 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

hrasno38 wrote:Koji Ibisevic....ok dao je gol nakon idealnog centarsuta Avdije i poslije toga apsolutno ali bas apsolutno nista. Iz peterca je loptu umjesto po golu odsutao prema autu!!!!! Ni jednu loptu osim gola nije pucao prema golu. Imao je jedan odlican potez petom sa Besicem i to je tebi konstatno. Edinove lopte su prolazile tik pored gola pocevsi od one bombe sa 20-tak metara iznad precke pa do udaraca glavom al jebi ga nije htjela u gol
:mrgreen:
kada pljujemo jednog napadaca, kazemo: lopte su mi isle u aut, a kada hvalimo drugog: onda kazemo: lopte su mu isle TIK pored gola!
hahaha :lol: :lol: tacno imam cime ubiti ovaj dosadni dan, ismijao sam se pojedinim provalama. hvala i tebi hrasno :D
N.N.

#17244 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by N.N. »

Atmosfera je davno sjebana, samo sto su novinarski govnari iskoristeni u svrhu da se Spaha sjebe i u cemu su i uspjeli.
Sve ostale marifetluke su presutili. I na kraju ce nam se sve obiti o glavu, i to zestoko.

Kasno je sada da glavonja sa sportgovna.ba pise tviteve i serenda. Gdje je bio prije 6 mjeseci ? Ah, tada je SPaha Ivicu istjerao sa mjesta u avionu. Mamu im *ebem poltronsku.
dezurni_ucenik

#17245 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dezurni_ucenik »

SSemir wrote:
hrasno38 wrote:Koji Ibisevic....ok dao je gol nakon idealnog centarsuta Avdije i poslije toga apsolutno ali bas apsolutno nista. Iz peterca je loptu umjesto po golu odsutao prema autu!!!!! Ni jednu loptu osim gola nije pucao prema golu. Imao je jedan odlican potez petom sa Besicem i to je tebi konstatno. Edinove lopte su prolazile tik pored gola pocevsi od one bombe sa 20-tak metara iznad precke pa do udaraca glavom al jebi ga nije htjela u gol
:mrgreen:
kada pljujemo jednog napadaca, kazemo: lopte su mi isle u aut, a kada hvalimo drugog: onda kazemo: lopte su mu isle TIK pored gola!
hahaha :lol: :lol: tacno imam cime ubiti ovaj dosadni dan, ismijao sam se pojedinim provalama. hvala i tebi hrasno :D
:lol:

Sjeti se dok je trajalo SP,i komentara od hrasnog.To kako je branio Dzeku(vise nego ocigledno da mu je dobar jaran)i Papeta,ne moze se opisati. :lol:

A pljuvati po Ibisevicu. :cry:
Last edited by dezurni_ucenik on 10/09/2014 11:41, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17246 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

vazna wrote:

Istina da ima problema sa kontrolom lopte, nekima treba sto sansi da dadne gol, nekima jedna kao sinoc i njemu i to je bilo dovoljno za gol, ja ne znam sta vi zahtjevate od Vedada, da predibla jedno 3-4 igraca, pa on je klasicni spic igrac tipa Inzaghi da se nadje na pravom mjestu u pravom trenutku da je strpa u gol.

Klasicni spicevi se ne mogu abs pohvaliti tehnikom i driblingom i on je zrtva papetove " taktike" tako da nema se sta prigovriti Ibisevicu.
Ma pusti ovog navijaca zelje, dovoljno ti je da procitas ovo i da ti sve bude jasno ''Edinove lopte su prolazile tik pored gola pocevsi od one bombe sa 20-tak metara iznad precke pa do udaraca glavom al jebi ga nije htjela u gol'' i onda ti cistog obraza ''napadne'' napadaca koji je postigao jedini gol sinoc. Samo se cudim da nije jos spomenuo da je kojim slucajem Stanic igrao sinoc da bi rezultat bi za nas bio mnogo povoljniji.
Hm da ti nisi kojim slucajem prevodilac pa prevodis ono sto sam napisao. Napisao sam ono sto je tacno a to je da je Vedad dao gol i apsolutno nista vise....nije uputio lopte prema golu a napadac je kao i Edin. Edin je pored suteva imao i dvije asistencije u stilu Misketa sto je za Vedada koji ne zna primiti loptu misaona imenica a sto bi inace trebao biti Pjanicev posao. Dakle Vedad je odradio posao bez daljnjeg i postigao gol i to je sve i to ne znaci da je u 5 minutu zavrsio utakmicu. To sto sam je navijac Zeelje nema blage veze sa statisckim podacima i onim sto je prikazano na terenu. E sad vasa patolosla mrznja prema Dzeki je sasvim druga stvar a treca je ona mrznja prema Zelji za sto me zaboli ona stvar.
Pismonosa

#17247 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Pismonosa »

Izet Hajrović je mrtva glava. Žao mi je što ovo moram reći zbog nekih ranijih njegovih zasluga, ali to je jebena istina.
ultima_palabra

#17248 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Pismonosa wrote:Jarane, držati zadnju liniju postavljenu onako visoko, skoro na centru, možeš samo ako u odbrani imaš moćne i brze trkače. Taj fol uopšte ne fercera ako imaš spore odbrambene koji u sprintu ne mogu iskoristiti ni početnih 20 metara prednosti u odnosu na protivnika. Khraj priče.

Inače, nije tragedija. Samo prijeko potrebno spuštanje na zemlju. I dokaz da smo prijateljsku trebali igrati protiv malo ozbiljnije ekipe od Lihtenštajna. Barem bi imali neku predstavu o tome da za divno čudo u fudbalu postoje ekipe i koje mogu uzvratiti udarac.
Možda bi pomoglo kad bi imao više od dva igrača u odbrambenoj liniji :D

I nije tragedija, 27 bodova je u igri. Za mjesec dana bit će 21.
Infaze Studio

#17249 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

Susicev poraz.
NEshvatljivo je bilo da Vrsajevic igra cijelu utakmicu. Momak se sinoc nije s loptom sast'o kako treba. Ovako ako nastavi, treba sam reci da ne zeli igrati, cak iako Susic na tom insisitira. Ono je sramota.
Prcic je bio na nivou Avdije, mozda malo i losiji :D . On nije loptu ni pipn'o do one ruke i zutog kartona :D , a poslije toga je pipn'o jednom.
Pjanic :? Ali i sam je rekao da nije mogao naci prostor da se dokaze...kako ce ga naci uz invalida Prcica koji je samo smetao i TSS, koji je bio puno bolji od Prcica, ali nije uopste treb'o da igra.
Bega..kardinalna greska, ali i izvadjen gol iz slobodnjaka.
BEsic..mali je vanzemaljac. Covjek ganja igraca, uklizava mu i izbija loptu petom unazad, bez da igraca takne.. :shock: :thumbup:
VEdo i Dzeko .. prolazna ocjena.
Partijaner

#17250 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Partijaner »

hrasno38 wrote:
vazna wrote:

Ma pusti ovog navijaca zelje, dovoljno ti je da procitas ovo i da ti sve bude jasno ''Edinove lopte su prolazile tik pored gola pocevsi od one bombe sa 20-tak metara iznad precke pa do udaraca glavom al jebi ga nije htjela u gol'' i onda ti cistog obraza ''napadne'' napadaca koji je postigao jedini gol sinoc. Samo se cudim da nije jos spomenuo da je kojim slucajem Stanic igrao sinoc da bi rezultat bi za nas bio mnogo povoljniji.
Hm da ti nisi kojim slucajem prevodilac pa prevodis ono sto sam napisao. Napisao sam ono sto je tacno a to je da je Vedad dao gol i apsolutno nista vise....nije uputio lopte prema golu a napadac je kao i Edin. Edin je pored suteva imao i dvije asistencije u stilu Misketa sto je za Vedada koji ne zna primiti loptu misaona imenica a sto bi inace trebao biti Pjanicev posao. Dakle Vedad je odradio posao bez daljnjeg i postigao gol i to je sve i to ne znaci da je u 5 minutu zavrsio utakmicu. To sto sam je navijac Zeelje nema blage veze sa statisckim podacima i onim sto je prikazano na terenu. E sad vasa patolosla mrznja prema Dzeki je sasvim druga stvar a treca je ona mrznja prema Zelji za sto me zaboli ona stvar.
Vedada treba hraniti loptama, a ne da on upucuje centarsuteve.
Post Reply