"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
tempuser

#17226 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Nepass wrote:
tempuser wrote:Meni poznanik drot rekao da oni imaju nesluzbenu instrukciju da ne pisu nepropisna parkiranja oko dzamija za vrijeme dzume. Uzrok za to kao i za sve ostalo je sto je ovo je qurac, a ne drzava, ali za to smo glasali!
Ma imaju oni previse nesluzbenih instrukcija, nemoj pred ovim kaficem pisati, nemoj pred restoranom, nemoj pred dzamijom, nemoj na autobuskim stajalistima itd....
I svaka mahala ima dzamiju ali jok ja cu u carevu, begovu, toplik dzamiju, rado vidjen, bolje bog pripazi, hodza brze zavrsi
Qurac od drzave koja je pala tako nisko da opajdara iz trafike na Pofalicima ima privilegiju da svoj zeleni Swift zabile pod zbunje na trotoar pored kioska pored koje prodje xy patrola dnevno ukljucujuci i one imbecile koji se parkiraju pored kad kao reguloisu guzvu u vrijeme spice.
tempuser

#17227 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ma eto, Bajram je jedan dan, pa hajde nekako i da razumijem, pa i dzuma u po bijela dana (mada bi i to trebalo da se parkira na adekvatni parking), ali teravija....e pa to je stvarno....ko ne moze parkirati gdje treba ili pjeske da ode, nek ne ide nikako. Nije moranje, a da ides, a maltene se parkirao u dzamiju....al sve je to navika, parkiraj se pred trgovinu, buregdzinicu, pekaru, apoteku, dzamiju....ko je naviko i parkirace.....nema sankcija i vise se i ne razmislja o tome....

I bajram je dva puta u godini,pa dva bozica,dva uskrsa,kad god su ti dani treba valjda tolerisati neciji papanlum
Ja ne vjerujem u boga, ali vjerujem u pare i u knjige pa po tom principu imam pravo da se nepropisno parkiram ispred svake banke i biblioteke!
kakavdanakneiskustvu

#17228 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tomahawk11 wrote:
Ma eto, Bajram je jedan dan, pa hajde nekako i da razumijem, pa i dzuma u po bijela dana (mada bi i to trebalo da se parkira na adekvatni parking), ali teravija....e pa to je stvarno....ko ne moze parkirati gdje treba ili pjeske da ode, nek ne ide nikako. Nije moranje, a da ides, a maltene se parkirao u dzamiju....al sve je to navika, parkiraj se pred trgovinu, buregdzinicu, pekaru, apoteku, dzamiju....ko je naviko i parkirace.....nema sankcija i vise se i ne razmislja o tome....

I bajram je dva puta u godini,pa dva bozica,dva uskrsa,kad god su ti dani treba valjda tolerisati neciji papanlum
Ja ne vjerujem u boga, ali vjerujem u pare i u knjige pa po tom principu imam pravo da se nepropisno parkiram ispred svake banke i biblioteke![/quote]

:thumbup: ali ti ces prine dobiti p.nalog nego vecina onih koji parkiraju na trotoaru za vrijeme dzume,molitve tako da niko trotoarom proci ne moze
tempuser

#17229 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Ma naravno, ja sam pokusavam oslikati koliko je besmisleno to izdizanje u sta vjerujes uznad zakona. Da je ovo drzava, a ne qurac, ako onaj moze parkirati pred dzamiju ili crkvu u vrijeme molitve ja bih imao pravo parkirati pred banku ili bilo koje drugo mjesto za koje tvrdim da vjerujem.
Optimist

#17230 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Optimist »

Naslovnica wrote: Smio bih se zakleti da to rade iz razloga da provjere da nije automobil slučajno ukraden. To sam negdje pročitao, mada lično mislim da provjeravaju da li smiju pisati ili ne.
Svojim sam usima slusao kad policajac pridje autu te preko stanice diktira tablice auta koja su nepropisno parkirana u jednoj ulici na m.Dvoru, a sa druge strane veze se cuje: pisi, pisi, ne diraj, pisi...
skafiskafsnjak

#17231 Re: "Majstori" parkiranja

Post by skafiskafsnjak »

Optimist wrote:
Naslovnica wrote: Smio bih se zakleti da to rade iz razloga da provjere da nije automobil slučajno ukraden. To sam negdje pročitao, mada lično mislim da provjeravaju da li smiju pisati ili ne.
Svojim sam usima slusao kad policajac pridje autu te preko stanice diktira tablice auta koja su nepropisno parkirana u jednoj ulici na m.Dvoru, a sa druge strane veze se cuje: pisi, pisi, ne diraj, pisi...
Ne iznenadjuje me nista
amar1994

#17232 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

555-333 :-D :thumbup:

zato ja i ne zovem policiju , niti im se obracam , nema svrhe :zjev:

smece skupa sa kakirom :run:
commendatore

#17233 Re: "Majstori" parkiranja

Post by commendatore »

Henry Chinaski wrote:Bečka škola. Pola parkinga pred bazenom je prazno, a lik dolazi i pravo na mjesto za invalide jer je bliže od ostalih za oko 5 metara. Isti fol je i sa golfom, a nisam vidio naljepnicu ni na jednom od ova dva.

Kad si seljak, nisi svoj...

Image
Volio bih da vidim ovu balkanoidnu seljacinu na parkingu za invalide u becu trajao bi 5 min
Optimist

#17234 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Optimist »

Cim vidis da vozi auto u vrijednosti jedne njihove prosjecne plate, jasno ti je o kakvoj se personi radi.
MOSALJOZE

#17235 Re: "Majstori" parkiranja

Post by MOSALJOZE »

Tu je najmanje kriv policajac koji čita registarske brojeve i piše odnosno ne piše.Što bi on sebi skakao u stomak,zapiše komandirovog brata,on je donji idućih godinu dana.
Throttle

#17236 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Throttle »

Dobar benve :mrgreen: malo saren al fino izgleda na ovim tockovima
kakavdanakneiskustvu

#17237 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakavdanakneiskustvu »

tempuser wrote:Ma naravno, ja sam pokusavam oslikati koliko je besmisleno to izdizanje u sta vjerujes uznad zakona. Da je ovo drzava, a ne qurac, ako onaj moze parkirati pred dzamiju ili crkvu u vrijeme molitve ja bih imao pravo parkirati pred banku ili bilo koje drugo mjesto za koje tvrdim da vjerujem.
:thumbup:
Bullet Tooth Tony

#17238 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Bullet Tooth Tony »

https://www.facebook.com/jasmina.isanov ... 084781114/

A u opisu videa

"Pa po jedno 100 put mu se covjek, zaposlenik drzave koju mi placamo, parkirao pred garazu. Momak nije mogao otici na posao. Pozvao policiju. Zaposlenik drzave nije htio da saceka policiju, jer je auto na drzavi zato mu govori "pisi br tablica", jer to onda opet on ne placa, vec mi. Helem, policija je stigla, zapisala ime covjeka ne br tablica i sad idu na sud. Plus sto mu je prijetio, ne gine mu veca kazna. Ne znam kako vi, nama je svima dosta ovog javasluka."

Momku svaka cast :D :D
supercali

#17239 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

Stup sta drugo reci
Dole je javasluk jos veci jer se tu naselio i kunto i panto a ono normalne raje sto se naselilo ispasta zbog takvih
Tomahawk11
Globalni moderator

#17240 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Tomahawk11 »

Papcina
drug_profi

#17241 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

zforumas wrote:Ma fetva bi to rijesila najbrze
Jest, ali onda ih pola ne bi došlo u džamiju jer ne mogu od obaveza...
Ovako su navikli, da je cijeli svijet podređen njima i njihovim potrebama.
drug_profi

#17242 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Tomahawk11 wrote:
Black swan wrote:šta ako daju kaznu na tablice koje su ukadene i prijavljene ukradene prije 3 dana
:?
Ne kazem, treba provjeravati, samo sto oni to koriste uglavnom da bi saznali ko je vlasnik nepropisno parkiranog vozila u svrhu (ne)pisanja kazne, shodno saznanju ko je imenovani.
Ispada da u MUP-u postoji baza podataka sa tablicama i imenima povlaštenih, u šta teško mogu da vjerujem.

Mislim da je razlog prozivanja baze provjera da li tablice pripadaju vozilu ili su ukradene, i sl.
U bolje organizovanim zemljama policajac bi imao laptop u vozilu povezan na server MUP-a.
Last edited by drug_profi on 13/06/2017 10:02, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#17243 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Tomahawk11 »

drugi profil wrote:
Tomahawk11 wrote:
Black swan wrote:šta ako daju kaznu na tablice koje su ukadene i prijavljene ukradene prije 3 dana
:?
Ne kazem, treba provjeravati, samo sto oni to koriste uglavnom da bi saznali ko je vlasnik nepropisno parkiranog vozila u svrhu (ne)pisanja kazne, shodno saznanju ko je imenovani.
Ispada da u MUP-u postoji baza podataka sa tablicama i imenima povlaštenih, u šta teško mogu da vjerujem.
Pa svaka tablica je povezana s vlasnikom, tako da kad ovaj izdiktira tablicu, vidi se na koga je.
Evo covjek fino gore pise....diktiraju mu na motorolu....pisi, pisi, nemoj....nije jednom bilo, stoje auta u zabrani, 5 zapisano, 2 jok....sto li?!
drug_profi

#17244 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Tomahawk11 wrote:
drugi profil wrote:
Pa svaka tablica je povezana s vlasnikom, tako da kad ovaj izdiktira tablicu, vidi se na koga je.
Evo covjek fino gore pise....diktiraju mu na motorolu....pisi, pisi, nemoj....nije jednom bilo, stoje auta u zabrani, 5 zapisano, 2 jok....sto li?!
Ne razumiješ šta ti kažem. Ispada da onaj tamo mora napamet naučiti imena 100-200 ljudi kojima se ne smije pisati, što nema veze sa pameću. Onda je logično da bi trebala postojati baza podataka sa imenima vlasnika koji su iznad zakona.
E u to ne vjerujem.
Tomahawk11
Globalni moderator

#17245 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Tomahawk11 »

drugi profil wrote:
Ne razumiješ šta ti kažem. Ispada da onaj tamo mora napamet naučiti imena 100-200 ljudi kojima se ne smije pisati, što nema veze sa pameću. Onda je logično da bi trebala postojati baza podataka sa imenima vlasnika koji su iznad zakona.
E u to ne vjerujem.
Dobro, evo da probam sa kontrapitanjem....ti mislis da je sve po ps-u? Mislis da nema onih koji su iznad zakona?
tempuser

#17246 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Postoje i vozila koja zbog funkcije korisnika/vlasnika imaju pravo na nepropisno parkiranje.
Ne tvrdim da je tako, ali ako drotu odgovore da je auto vlasnistvo neke pol. agencije, kabineta kakvog ministra itd, onda je pisanje samo komplikacija poslije toga.
drug_profi

#17247 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Tomahawk11 wrote:
drugi profil wrote:
E u to ne vjerujem.
Dobro, evo da probam sa kontrapitanjem....ti mislis da je sve po ps-u? Mislis da nema onih koji su iznad zakona?
Kako reče tempuser, prije će biti da se radi o vozilima nekog iz stanice (obzirom da se radi o ulicama oko stanice), ili vozilima policije, bezbjednosnih agencija, pa i političara koje mogu imati označene u bazi podataka, nego o vozilima neslužbenih heroja ulice.
Razumiješ problematiku? Neko bi morao da ima zapisano u digitalnom obliku, raspoloživo na serveru MUP-a dostupno svakoj PU, listu "nedodirljivih".
To može postojati samo ako su zaista zakonski "nedodirljivi".
Last edited by drug_profi on 13/06/2017 10:19, edited 1 time in total.
drug_profi

#17248 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

dupli
Tomahawk11
Globalni moderator

#17249 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Tomahawk11 »

drugi profil wrote:
Kako reče tempuser, prije će biti da se radi o vozilima nekog iz stanice (obzirom da se radi o ulicama oko stanice), ili vozilima policije, bezbjednosnih agencija, pa i političara koje mogu imati označene u bazi podataka, nego o vozilima neslužbenih heroja ulice.
Razumiješ problematiku? Neko bi morao da ima zapisano u digitalnom obliku, raspoloživo na serveru MUP-a dostupno svakoj PU, listu "nedodirljivih".
Zar nije i to sto si naveo protekcija? Ono u rangu kad policajac van duznosti stavi znacku naprijed i vozi ko sumanut?
drug_profi

#17250 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Tomahawk11 wrote:
drugi profil wrote:
Zar nije i to sto si naveo protekcija? Ono u rangu kad policajac van duznosti stavi znacku naprijed i vozi ko sumanut?
Jeste, ali tu vrstu protekcije (parkiranje) mogu razumjeti.
Locked