Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
- spree
#17227 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Suska se odavno oko biberovica, ali koji kurac novinari ovo pisu. Sta ce ovim napraviti? Sve i da nije htio da igra za tursku sta ce se desiti kad procita da je izdajica i pohlepan onda? Jebem ti klik i novinarstvo u BiH.
Sto se tice gordica koji kurac? Ja ne mogu da vjerujem. Pa ima li iko normalan u ksbih? Jel' on normalan? Cuj obecavati praviti kucu igracu da bi igrao u reprezentaciji
. Ima li to igdje? Ja nikada takvo nesto nisam cuo. Hoces da igras, bujrum igraj, ako neces odjebaus. Cuj kucu mi napravi i jos ovi to obecaju
. Fakat treba javno reci ko je to obecao i s kojim pravom. Gordic izgleda sirotinja teska. Mrš ba sirotinjo u dusi.
Sto se tice gordica koji kurac? Ja ne mogu da vjerujem. Pa ima li iko normalan u ksbih? Jel' on normalan? Cuj obecavati praviti kucu igracu da bi igrao u reprezentaciji
- hrasno38
#17228 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mislim da si pogresno shvatio oko Gordica. Nece mu savez praviti kucu nego pogurati gdje treba da mi se kuca uzela u obzir za adaptaciju jer je porusena u ratu sto je po meni sasvim OK i posteno. Svakom nasem reprezentativcu u bilo kojem sportu se treba u susret izaci maksimalno naravno ako je to moguce jer igraju fakticki besplatno. Kad se moglo pojedinim supcima koji su pobjegli iz BiH u ratu pa se vratili kao velike gazde sve napraviti o trosku drzave moze vala i nasem reprezentativcu....mada naravno puno bi vjerovatno lakse da se zove drukcije!spree wrote:Suska se odavno oko biberovica, ali koji kurac novinari ovo pisu. Sta ce ovim napraviti? Sve i da nije htio da igra za tursku sta ce se desiti kad procita da je izdajica i pohlepan onda? Jebem ti klik i novinarstvo u BiH.
Sto se tice gordica koji kurac? Ja ne mogu da vjerujem. Pa ima li iko normalan u ksbih? Jel' on normalan? Cuj obecavati praviti kucu igracu da bi igrao u reprezentaciji. Ima li to igdje? Ja nikada takvo nesto nisam cuo. Hoces da igras, bujrum igraj, ako neces odjebaus. Cuj kucu mi napravi i jos ovi to obecaju
. Fakat treba javno reci ko je to obecao i s kojim pravom. Gordic izgleda sirotinja teska. Mrš ba sirotinjo u dusi.
- spree
#17229 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ama covjece znas koliko obicnih ljudi ima a da nisu dobili lovu za izgradnju/obnavljanje? Ljudi kojima zaista treba, koji nemaju. Gordic realno ima. Mada bez obzira na sve to ili hoces da igras ili neces. Kao i svi ostali. Jel igra za kucu ili za drzavu. Nabijem na kurac sve takve reprezentativce. Nekad ne zaigrao nigdje pogan jedna. A ovaj debil koji mu je obecao to i nije odmah to javno rekao i osudio odmah bi trebao biti odstranjen iz saveza. Kakve se sve mucke desavaju. Fakat smo dno dna u svemu. Imas covjeka koji prolongira operaciju i onda mu ovo serviraju. Mi smo najgora stoka na Balkanu, a zajebana je konkurencija.
- studeni76
#17230 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ti stvarno ne kontaš situaciju
- hrasno38
#17231 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Znaci ako ima ne treba da mu se kuca napravi??? Koje ti razmisljanje imas....... Dakle njemu je neko iz saveza nekada obeco, nakon sto se pozalio mozda (parafraziram) da njegova kuca je jedna od rijetkih koja nije dobila pomoc za obnavljanje, da ce mu pomoci oko tog problema i potpisali su i nekakv ugovor sa tim nekim sto se bave tim poslom i pojeo vuk magarca. Ajde ti meni objasni zasto bi iko na svijetu ista na svijetu trebao da radi za lijepe oci??? Dakle kao sto sam napisao ne mozes platiti igranje mozes zato izaci u susret po drugim pitanjima sto je prije svega ljudski. Ne bi se NEMANJI kuca naporavila i da nije igrac i da nema pare a to je tebi izvanredno jasno! E sad posto Nemanja nije bio supak pa otiso igrati za drugu drzavu kao sto mnogi jesu zasto se to ne bi moglo izaci u susret??? Ne moze da stigne na red od SDA funkcionera i njihovih 16-tih koljena. Pusti ba supljiranja ako su obecali i nisu ispunili Nemanja je 100% u pravu!spree wrote:Ama covjece znas koliko obicnih ljudi ima a da nisu dobili lovu za izgradnju/obnavljanje? Ljudi kojima zaista treba, koji nemaju. Gordic realno ima. Mada bez obzira na sve to ili hoces da igras ili neces. Kao i svi ostali. Jel igra za kucu ili za drzavu. Nabijem na kurac sve takve reprezentativce. Nekad ne zaigrao nigdje pogan jedna. A ovaj debil koji mu je obecao to i nije odmah to javno rekao i osudio odmah bi trebao biti odstranjen iz saveza. Kakve se sve mucke desavaju. Fakat smo dno dna u svemu. Imas covjeka koji prolongira operaciju i onda mu ovo serviraju. Mi smo najgora stoka na Balkanu, a zajebana je konkurencija.
- spree
#17232 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne moze se s tobom pricati. Covjece kako ne kontas da on treba da igra za drzavu zato sto je to cast? Kakva bolan kuca. Ej ja cu igrati ako ce te mi kucu napraviti. Jebem ja takvog igraca. Kosarkaski savez nije ministarstvo izbjeglih i raseljenih lica i nikakve veze sa njegovom kucom ne bi smjeli imati. Zna se kakve nagrade zasluzni sportisti mogu dobiti, a nigdje se ne spominje da se preko neke stele i zakulisnim radnjama trebaju pomagati sportisti. Uostalom, nemanja nije nesto zasluzan. A te price da je mogao igrati za drugu reprezentaciju su smijesne i nikakve veze nemaju sa trenutnom temom. Jel to insinuiras da je on srbin, pa kao odlucio igrati za nas i onda mu spomenik treba dici?? Ko uslovljava reprezentaciju treba mu mamu jebati, a ne podržavati ga. I da dodam da ni blizu nije imao kvaliteta da igra za neku drugu reprezentaciju. Na kraju stvarno nemam rijeci za ljude koji podržavaju ovakve nelegitimne i nelegalne radnje/dogovore, a pljuju drzavne institucije i govore da drzava ne valja, da je sve korupcija i tako to. Znaju oni to pricali im ovi sto su gledali druge kako guze
. Znas li ti da postoje planovi po kojima se jos uvijek obnavljaju kuce? Jel' treba raditi po planovima i pravilima ili obrnuto samo zato jer je neko sportista? Jel' recimo nemanja vrijedniji od neke nane koja je na redu, a recimo ima minimalnu penziju? Nikada mi naprijed necemo. Sve vise mi se gadi ovo društvo.
- Edin H.
#17233 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Znas li kada se Mirza pokunjio, ne moze igrati, ne daju starom da prosiri bastu na Jablanici.hrasno38 wrote:Znaci ako ima ne treba da mu se kuca napravi??? Koje ti razmisljanje imas....... Dakle njemu je neko iz saveza nekada obeco, nakon sto se pozalio mozda (parafraziram) da njegova kuca je jedna od rijetkih koja nije dobila pomoc za obnavljanje, da ce mu pomoci oko tog problema i potpisali su i nekakv ugovor sa tim nekim sto se bave tim poslom i pojeo vuk magarca. Ajde ti meni objasni zasto bi iko na svijetu ista na svijetu trebao da radi za lijepe oci??? Dakle kao sto sam napisao ne mozes platiti igranje mozes zato izaci u susret po drugim pitanjima sto je prije svega ljudski. Ne bi se NEMANJI kuca naporavila i da nije igrac i da nema pare a to je tebi izvanredno jasno! E sad posto Nemanja nije bio supak pa otiso igrati za drugu drzavu kao sto mnogi jesu zasto se to ne bi moglo izaci u susret??? Ne moze da stigne na red od SDA funkcionera i njihovih 16-tih koljena. Pusti ba supljiranja ako su obecali i nisu ispunili Nemanja je 100% u pravu!spree wrote:Ama covjece znas koliko obicnih ljudi ima a da nisu dobili lovu za izgradnju/obnavljanje? Ljudi kojima zaista treba, koji nemaju. Gordic realno ima. Mada bez obzira na sve to ili hoces da igras ili neces. Kao i svi ostali. Jel igra za kucu ili za drzavu. Nabijem na kurac sve takve reprezentativce. Nekad ne zaigrao nigdje pogan jedna. A ovaj debil koji mu je obecao to i nije odmah to javno rekao i osudio odmah bi trebao biti odstranjen iz saveza. Kakve se sve mucke desavaju. Fakat smo dno dna u svemu. Imas covjeka koji prolongira operaciju i onda mu ovo serviraju. Mi smo najgora stoka na Balkanu, a zajebana je konkurencija.
I onda je proigrao poslije
Last edited by Edin H. on 28/06/2018 00:03, edited 1 time in total.
- hrasno38
#17234 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
He tipicna prica bespolicara ili nekoga ko jos uvijek ne zivi od svoga rada. Covjece ovim momcima lopta je posao. Oni svaki dan treniraju po nekoliko sati i odigraju 100 utakmica u sezoni i kada zavrsi sezona oni su unisteni i psihicki i fizicki. I onda dodju i igraju za reprezentaju DZABA ali samo kod nas jer ti nemas blage veze sa zivotom kako se sta i gdje vrednuje. Jel znas kako sportisti reprezentativci kotijraju u Srbiji....jer znas da na kraju karijere dobijaju vise nego dobre sportske penzije a u toku karijere brojen benificije ili koliko je god moguce im se izlazi u susrete jer upravo svako zeli da ima raspolozenog reprezentativca koji igra za zemlju a ne naguzenog. Koja crna raseljena lica??? Ona sto su pobjegla konkretno iz Sarajeva 92 u Njemacku pa se vratili puni ko brodovi i preko stranaka sredili donacije za obnovu kuca. te kuce popravili i sredili te ih sada izdaju strancima a oni i dalje zive u Njemackoj. Nemoj meni pricati mali si ti jos bez uvrede. nema tu uslovljanja jer se svaki rad na neki nacin mora nagraditi ili ako nista izaci u susret. Sramota je da bilo kojem nasem reprezentativcu 20 godina nakon rata stoji jos uvijek srusena kuca. To su covjece nasi najbolji ambasadori i ocekujes od njih da daju i zadnji atom snage a da aposlutno nista za njih ne uradis. Tacno to su price gotovana i patriota kojima su pricane price kako je bilo u jebenom ratu. I kakve zakulisane radnje....sramota je ponovit cu da Nemanja Gordic nije usao u priogram za obnovu kuce i da treba da to neko pogura. A ti9 ces to skontati kad jos malo porastes i umjesto NBA posvetis se ozbiljnom zivotu!spree wrote:Ne moze se s tobom pricati. Covjece kako ne kontas da on treba da igra za drzavu zato sto je to cast? Kakva bolan kuca. Ej ja cu igrati ako ce te mi kucu napraviti. Jebem ja takvog igraca. Kosarkaski savez nije ministarstvo izbjeglih i raseljenih lica i nikakve veze sa njegovom kucom ne bi smjeli imati. Zna se kakve nagrade zasluzni sportisti mogu dobiti, a nigdje se ne spominje da se preko neke stele i zakulisnim radnjama trebaju pomagati sportisti. Uostalom, nemanja nije nesto zasluzan. A te price da je mogao igrati za drugu reprezentaciju su smijesne i nikakve veze nemaju sa trenutnom temom. Jel to insinuiras da je on srbin, pa kao odlucio igrati za nas i onda mu spomenik treba dici?? Ko uslovljava reprezentaciju treba mu mamu jebati, a ne podržavati ga. I da dodam da ni blizu nije imao kvaliteta da igra za neku drugu reprezentaciju. Na kraju stvarno nemam rijeci za ljude koji podržavaju ovakve nelegitimne i nelegalne radnje/dogovore, a pljuju drzavne institucije i govore da drzava ne valja, da je sve korupcija i tako to. Znaju oni to pricali im ovi sto su gledali druge kako guze. Znas li ti da postoje planovi po kojima se jos uvijek obnavljaju kuce? Jel' treba raditi po planovima i pravilima ili obrnuto samo zato jer je neko sportista? Jel' recimo nemanja vrijedniji od neke nane koja je na redu, a recimo ima minimalnu penziju? Nikada mi naprijed necemo. Sve vise mi se gadi ovo društvo.
-
kakavdanakneiskustvu
- spree
#17236 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pradedo jesi to ti? Na prvu nisam skontao kako znas sve o meni, ali sad mi je jasno. Opet ti se upalio sindrom veličine i sveznanjahrasno38 wrote:He tipicna prica bespolicara ili nekoga ko jos uvijek ne zivi od svoga rada. Covjece ovim momcima lopta je posao. Oni svaki dan treniraju po nekoliko sati i odigraju 100 utakmica u sezoni i kada zavrsi sezona oni su unisteni i psihicki i fizicki. I onda dodju i igraju za reprezentaju DZABA ali samo kod nas jer ti nemas blage veze sa zivotom kako se sta i gdje vrednuje. Jel znas kako sportisti reprezentativci kotijraju u Srbiji....jer znas da na kraju karijere dobijaju vise nego dobre sportske penzije a u toku karijere brojen benificije ili koliko je god moguce im se izlazi u susrete jer upravo svako zeli da ima raspolozenog reprezentativca koji igra za zemlju a ne naguzenog. Koja crna raseljena lica??? Ona sto su pobjegla konkretno iz Sarajeva 92 u Njemacku pa se vratili puni ko brodovi i preko stranaka sredili donacije za obnovu kuca. te kuce popravili i sredili te ih sada izdaju strancima a oni i dalje zive u Njemackoj. Nemoj meni pricati mali si ti jos bez uvrede. nema tu uslovljanja jer se svaki rad na neki nacin mora nagraditi ili ako nista izaci u susret. Sramota je da bilo kojem nasem reprezentativcu 20 godina nakon rata stoji jos uvijek srusena kuca. To su covjece nasi najbolji ambasadori i ocekujes od njih da daju i zadnji atom snage a da aposlutno nista za njih ne uradis. Tacno to su price gotovana i patriota kojima su pricane price kako je bilo u jebenom ratu. I kakve zakulisane radnje....sramota je ponovit cu da Nemanja Gordic nije usao u priogram za obnovu kuce i da treba da to neko pogura. A ti9 ces to skontati kad jos malo porastes i umjesto NBA posvetis se ozbiljnom zivotu!spree wrote:Ne moze se s tobom pricati. Covjece kako ne kontas da on treba da igra za drzavu zato sto je to cast? Kakva bolan kuca. Ej ja cu igrati ako ce te mi kucu napraviti. Jebem ja takvog igraca. Kosarkaski savez nije ministarstvo izbjeglih i raseljenih lica i nikakve veze sa njegovom kucom ne bi smjeli imati. Zna se kakve nagrade zasluzni sportisti mogu dobiti, a nigdje se ne spominje da se preko neke stele i zakulisnim radnjama trebaju pomagati sportisti. Uostalom, nemanja nije nesto zasluzan. A te price da je mogao igrati za drugu reprezentaciju su smijesne i nikakve veze nemaju sa trenutnom temom. Jel to insinuiras da je on srbin, pa kao odlucio igrati za nas i onda mu spomenik treba dici?? Ko uslovljava reprezentaciju treba mu mamu jebati, a ne podržavati ga. I da dodam da ni blizu nije imao kvaliteta da igra za neku drugu reprezentaciju. Na kraju stvarno nemam rijeci za ljude koji podržavaju ovakve nelegitimne i nelegalne radnje/dogovore, a pljuju drzavne institucije i govore da drzava ne valja, da je sve korupcija i tako to. Znaju oni to pricali im ovi sto su gledali druge kako guze. Znas li ti da postoje planovi po kojima se jos uvijek obnavljaju kuce? Jel' treba raditi po planovima i pravilima ili obrnuto samo zato jer je neko sportista? Jel' recimo nemanja vrijedniji od neke nane koja je na redu, a recimo ima minimalnu penziju? Nikada mi naprijed necemo. Sve vise mi se gadi ovo društvo.
O tome kako imas ispunjen i bogat zivot govori tvoj broj postova. Mogao bi i ja sad tebi da kazem da si infantilni, inpotentni deda, da je proslo tvoje vrijeme, umjesto da ko normalni ljudi fino neki sahic igras u parku ti svoje gluposti ovdje prosipas, jer te valjda niko ne jebe ni 2% u zivotu, ali necu (iako bi bio u pravu) jer tema nisi ti, a ni ja, ali ti nastavi
Nego ti nama pametnice reci koje su to beneficije u srbiji posebno ove koje se završe iza zatvorenih vrata? A mozes napisati kakve su sportske penzije kod nas, a kakve kod njih, posto se vec razumijes. Također mogao bi nas prosvijetliti na koji način se vrši obnova kuca. I jos samo jedno, a to je jesu li izbjeglice i raseljena lica samo iz Sarajeva? Ovo je tebi pickin dim jer ti sve znas zar ne?
Ne kraju te napomenem u slučaju da si zaboravio tema je idiotizam oko debila koji nece da igra za drzavu dok mu drzava nesto ne da i to ilegalno + ima morona koji to podržavaju, a pljuju na drzavu.
- arzuhal
#17237 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Što se tiče Muse, ovaj tekst mi je odličan i s njim bih i ja stavio tačku oko trenutne histerije "što se nije odazv'o"...
A tek Duleta koliko poštujem zbog sve situacije u kojoj se nalazi...I sad mi je žao što neću biti u Mejdanu da bodrim "ostatak ekipe kojeg će FRA isprašit s 30 razlike", nek' nas ispraše...
Ni Nemanju ne diram ni sekunde, vazda se odazivao i igrao, a da li je "obnova kuće" stvarni razlog ili ne, ne bih ulazio.hrasno38 wrote:http://sportske.ba/cemu-teatar-brooklyn ... ra-za-bih/
A tek Duleta koliko poštujem zbog sve situacije u kojoj se nalazi...I sad mi je žao što neću biti u Mejdanu da bodrim "ostatak ekipe kojeg će FRA isprašit s 30 razlike", nek' nas ispraše...
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#17239 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
spree wrote:Suska se odavno oko biberovica, ali koji kurac novinari ovo pisu. Sta ce ovim napraviti? Sve i da nije htio da igra za tursku sta ce se desiti kad procita da je izdajica i pohlepan onda? Jebem ti klik i novinarstvo u BiH.
Sto se tice gordica koji kurac? Ja ne mogu da vjerujem. Pa ima li iko normalan u ksbih? Jel' on normalan? Cuj obecavati praviti kucu igracu da bi igrao u reprezentaciji. Ima li to igdje? Ja nikada takvo nesto nisam cuo. Hoces da igras, bujrum igraj, ako neces odjebaus. Cuj kucu mi napravi i jos ovi to obecaju
da,obnavljanje kuce moze kostati onoliko koliko gordic zaradi za pola godine ,mozda manje,mozda više,i sad bi se tu trebalo nesto finansisjski ili kako vec pomagati njemu,o čemu pričamo??,njemu svaka cast na igrama u repci,mozda je on ovo trazio jer je vidio da i ostali traze nekakve usluge od saveza,ali je ovo ruzno
-
kakavdanakneiskustvu
#17240 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
hrasno38 wrote:Mislim da si pogresno shvatio oko Gordica. Nece mu savez praviti kucu nego pogurati gdje treba da mi se kuca uzela u obzir za adaptaciju jer je porusena u ratu sto je po meni sasvim OK i posteno. Svakom nasem reprezentativcu u bilo kojem sportu se treba u susret izaci maksimalno naravno ako je to moguce jer igraju fakticki besplatno. Kad se moglo pojedinim supcima koji su pobjegli iz BiH u ratu pa se vratili kao velike gazde sve napraviti o trosku drzave moze vala i nasem reprezentativcu....mada naravno puno bi vjerovatno lakse da se zove drukcije!spree wrote:Suska se odavno oko biberovica, ali koji kurac novinari ovo pisu. Sta ce ovim napraviti? Sve i da nije htio da igra za tursku sta ce se desiti kad procita da je izdajica i pohlepan onda? Jebem ti klik i novinarstvo u BiH.
odosmo u off topic sa ovom pricom,ali sto bi gordic ili bilo koji drugi reprezentativac bio bitniji od nekog drugog gradjanina kad su u pitanju obnove kuca,kojeg nema ko pogurati?
-
kakavdanakneiskustvu
#17241 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
spree wrote:Ama covjece znas koliko obicnih ljudi ima a da nisu dobili lovu za izgradnju/obnavljanje? Ljudi kojima zaista treba, koji nemaju. Gordic realno ima. Mada bez obzira na sve to ili hoces da igras ili neces. Kao i svi ostali. Jel igra za kucu ili za drzavu. Nabijem na kurac sve takve reprezentativce. Nekad ne zaigrao nigdje pogan jedna. A ovaj debil koji mu je obecao to i nije odmah to javno rekao i osudio odmah bi trebao biti odstranjen iz saveza. Kakve se sve mucke desavaju. Fakat smo dno dna u svemu. Imas covjeka koji prolongira operaciju i onda mu ovo serviraju. Mi smo najgora stoka na Balkanu, a zajebana je konkurencija.
da,takvog trenera ,to je najžalosnije
- hrasno38
#17242 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma ja ona stara balkanska navika ako moze sta "bajde" onda je to najbolje. I pod obavezno da se navede ono "cast je igrati za reprezentaciju". Igras za zemlju a zemlja je duzna da se brine o tebi kao sto se ti brines o njoj. Ako igras za drzavu ili ako u ratu stavljas svoju glavu ispred puscanih zrna za drzavu onda je to OK ali kada ti trazis nesto od te drzave onda to nije OK! Sa takvim razmilsjanjem i jesmo gdje jesmo jer se ne zivi od casti i od patriotizma.
Evo recimo Nurkic i Musa ma sta ja mislio o njima imaju karijere i milionske ugovore koje mogu izgubiti u jednoj jedinoj sekundi ako dodju odigraju u reprezentaciji i dozive neku vecu povredu. Gordic je imao strasnu sezonu i u klubu i u reprezentaciji. Prosle godine je dosao na pripreme sa povrijedjenom rukom i otisao nakon utakmica sa slomljenom sakom!!! Jel to reprezentacija tj. drzava koja ga nije upitala ni kako je nije duzna nista da mu ucini???? Zato sam i napisao @spree ono sto sam napisao jer ovdje se govori o reprezentaciji ali i u obicnom zivotu se desavaju takve stvari prema "Nemanjama" u F BiH i "Jusufima" u RS-u. Nemozes traziti od nekoga nesto a ne davati nista zauzvrat.
Sta je dobio od drzave mali Buza sto je slomio nogu na utakmici reprezentacije??? Nista jer @spree i njemu slicni kazu da je najvaznija "cast igranja" pa makar i glavu izgubio! To sto on od ih nogu hrani svoju porodicu koga boli kurac od casti i patriotizma se zivi!
Evo recimo Nurkic i Musa ma sta ja mislio o njima imaju karijere i milionske ugovore koje mogu izgubiti u jednoj jedinoj sekundi ako dodju odigraju u reprezentaciji i dozive neku vecu povredu. Gordic je imao strasnu sezonu i u klubu i u reprezentaciji. Prosle godine je dosao na pripreme sa povrijedjenom rukom i otisao nakon utakmica sa slomljenom sakom!!! Jel to reprezentacija tj. drzava koja ga nije upitala ni kako je nije duzna nista da mu ucini???? Zato sam i napisao @spree ono sto sam napisao jer ovdje se govori o reprezentaciji ali i u obicnom zivotu se desavaju takve stvari prema "Nemanjama" u F BiH i "Jusufima" u RS-u. Nemozes traziti od nekoga nesto a ne davati nista zauzvrat.
Sta je dobio od drzave mali Buza sto je slomio nogu na utakmici reprezentacije??? Nista jer @spree i njemu slicni kazu da je najvaznija "cast igranja" pa makar i glavu izgubio! To sto on od ih nogu hrani svoju porodicu koga boli kurac od casti i patriotizma se zivi!
- dječak sa šibicama
#17243 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne pitaj sta drzava moze uraditi za tebe, vec sta ti mozes uraditi za drzavu 

-
kakavdanakneiskustvu
#17244 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
spree wrote:Ne moze se s tobom pricati. Covjece kako ne kontas da on treba da igra za drzavu zato sto je to cast? Kakva bolan kuca. Ej ja cu igrati ako ce te mi kucu napraviti. Jebem ja takvog igraca. Kosarkaski savez nije ministarstvo izbjeglih i raseljenih lica i nikakve veze sa njegovom kucom ne bi smjeli imati. Zna se kakve nagrade zasluzni sportisti mogu dobiti, a nigdje se ne spominje da se preko neke stele i zakulisnim radnjama trebaju pomagati sportisti. Uostalom, nemanja nije nesto zasluzan. A te price da je mogao igrati za drugu reprezentaciju su smijesne i nikakve veze nemaju sa trenutnom temom. Jel to insinuiras da je on srbin, pa kao odlucio igrati za nas i onda mu spomenik treba dici?? Ko uslovljava reprezentaciju treba mu mamu jebati, a ne podržavati ga. I da dodam da ni blizu nije imao kvaliteta da igra za neku drugu reprezentaciju. Na kraju stvarno nemam rijeci za ljude koji podržavaju ovakve nelegitimne i nelegalne radnje/dogovore, a pljuju drzavne institucije i govore da drzava ne valja, da je sve korupcija i tako to. Znaju oni to pricali im ovi sto su gledali druge kako guze. Znas li ti da postoje planovi po kojima se jos uvijek obnavljaju kuce? Jel' treba raditi po planovima i pravilima ili obrnuto samo zato jer je neko sportista? Jel' recimo nemanja vrijedniji od neke nane koja je na redu, a recimo ima minimalnu penziju? Nikada mi naprijed necemo. Sve vise mi se gadi ovo društvo.
-
kakavdanakneiskustvu
#17245 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
hrasno38 wrote:He tipicna prica bespolicara ili nekoga ko jos uvijek ne zivi od svoga rada. Covjece ovim momcima lopta je posao. Oni svaki dan treniraju po nekoliko sati i odigraju 100 utakmica u sezoni i kada zavrsi sezona oni su unisteni i psihicki i fizicki. I onda dodju i igraju za reprezentaju DZABA ali samo kod nas jer ti nemas blage veze sa zivotom kako se sta i gdje vrednuje. Jel znas kako sportisti reprezentativci kotijraju u Srbiji....jer znas da na kraju karijere dobijaju vise nego dobre sportske penzije a u toku karijere brojen benificije ili koliko je god moguce im se izlazi u susrete jer upravo svako zeli da ima raspolozenog reprezentativca koji igra za zemlju a ne naguzenog. Koja crna raseljena lica??? Ona sto su pobjegla konkretno iz Sarajeva 92 u Njemacku pa se vratili puni ko brodovi i preko stranaka sredili donacije za obnovu kuca. te kuce popravili i sredili te ih sada izdaju strancima a oni i dalje zive u Njemackoj. Nemoj meni pricati mali si ti jos bez uvrede. nema tu uslovljanja jer se svaki rad na neki nacin mora nagraditi ili ako nista izaci u susret. Sramota je da bilo kojem nasem reprezentativcu 20 godina nakon rata stoji jos uvijek srusena kuca. To su covjece nasi najbolji ambasadori i ocekujes od njih da daju i zadnji atom snage a da aposlutno nista za njih ne uradis. Tacno to su price gotovana i patriota kojima su pricane price kako je bilo u jebenom ratu. I kakve zakulisane radnje....sramota je ponovit cu da Nemanja Gordic nije usao u priogram za obnovu kuce i da treba da to neko pogura. A ti9 ces to skontati kad jos malo porastes i umjesto NBA posvetis se ozbiljnom zivotu!spree wrote:Ne moze se s tobom pricati. Covjece kako ne kontas da on treba da igra za drzavu zato sto je to cast? Kakva bolan kuca. Ej ja cu igrati ako ce te mi kucu napraviti. Jebem ja takvog igraca. Kosarkaski savez nije ministarstvo izbjeglih i raseljenih lica i nikakve veze sa njegovom kucom ne bi smjeli imati. Zna se kakve nagrade zasluzni sportisti mogu dobiti, a nigdje se ne spominje da se preko neke stele i zakulisnim radnjama trebaju pomagati sportisti. Uostalom, nemanja nije nesto zasluzan. A te price da je mogao igrati za drugu reprezentaciju su smijesne i nikakve veze nemaju sa trenutnom temom. Jel to insinuiras da je on srbin, pa kao odlucio igrati za nas i onda mu spomenik treba dici?? Ko uslovljava reprezentaciju treba mu mamu jebati, a ne podržavati ga. I da dodam da ni blizu nije imao kvaliteta da igra za neku drugu reprezentaciju. Na kraju stvarno nemam rijeci za ljude koji podržavaju ovakve nelegitimne i nelegalne radnje/dogovore, a pljuju drzavne institucije i govore da drzava ne valja, da je sve korupcija i tako to. Znaju oni to pricali im ovi sto su gledali druge kako guze. Znas li ti da postoje planovi po kojima se jos uvijek obnavljaju kuce? Jel' treba raditi po planovima i pravilima ili obrnuto samo zato jer je neko sportista? Jel' recimo nemanja vrijedniji od neke nane koja je na redu, a recimo ima minimalnu penziju? Nikada mi naprijed necemo. Sve vise mi se gadi ovo društvo.
totalno u off topic odosmo,ali jbg,a sto to gordic i njegovi roditelji nisu sami obnovili kucu,obnovili su mnogi ljudi koji rade za 600 maraka mjesecno
-
kakavdanakneiskustvu
#17246 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
hrasno38 wrote:Ma ja ona stara balkanska navika ako moze sta "bajde" onda je to najbolje. I pod obavezno da se navede ono "cast je igrati za reprezentaciju". Igras za zemlju a zemlja je duzna da se brine o tebi kao sto se ti brines o njoj. Ako igras za drzavu ili ako u ratu stavljas svoju glavu ispred puscanih zrna za drzavu onda je to OK ali kada ti trazis nesto od te drzave onda to nije OK! Sa takvim razmilsjanjem i jesmo gdje jesmo jer se ne zivi od casti i od patriotizma.
ja branio drzavu,bio u uniformi u armiji bih,kasnije podigao kredit,kupio stan,jesam li i ja trebao zbog toga sto sam branio drzavu traziti da mi neko negdje potajno nesto zavrsi da ne moram dizati jebeni kredit da si obezbijedim egzistenciju?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17247 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vala je bezveze razlog neigranja za reprezentaciju, neko mu obećao renoviranje kuće iz Saveza
Mene bi bilo stid to reći na njegovoj poziciji.
- hrasno38
#17248 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I ja sam i pored toga nekoliko puta izranjavan, porodica mi je izranjavanja, stan mi je na prvoj liniji devastiran i od drzave nisam HTIO da uzmem nista iz principa jer sam jos tada imao osjecaj kakva ce bagra da dodje uskoro po Sarajevu. Moram biti posten osim invalidnosti nisu mi ni ponudili nista drugo. Nisam htio uzeti ni jebene certifikate jer bi se osjecao bijedno sa tim jadnim papirom. I tako je proslo vecina mojih saboraca a pogotovo oni koji nisu Bosnjaci a ti ako ne vjerujes otidji na Trg Heroja pa se raspitaj. Tito je to drukcije gledao i za njega je borac bio svetinja i nije cekao u redu da mu se prizna to sto je bio u partizanima nego se podrazumjevalo da je bitan i vazan.kakavdanakneiskustvu wrote:ja branio drzavu,bio u uniformi u armiji bih,kasnije podigao kredit,kupio stan,jesam li i ja trebao zbog toga sto sam branio drzavu traziti da mi neko negdje potajno nesto zavrsi da ne moram dizati jebeni kredit da si obezbijedim egzistenciju?hrasno38 wrote:Ma ja ona stara balkanska navika ako moze sta "bajde" onda je to najbolje. I pod obavezno da se navede ono "cast je igrati za reprezentaciju". Igras za zemlju a zemlja je duzna da se brine o tebi kao sto se ti brines o njoj. Ako igras za drzavu ili ako u ratu stavljas svoju glavu ispred puscanih zrna za drzavu onda je to OK ali kada ti trazis nesto od te drzave onda to nije OK! Sa takvim razmilsjanjem i jesmo gdje jesmo jer se ne zivi od casti i od patriotizma.
Kao sto sam rekao i kao sto znam, mnoge kuce nasih nicim izazvanih "izbjeglica" (govorim o onima koji nisu pobjegli pred naprijateljskim hordama jer ih u Sarajevu nije bilo) i onih koji aposlutno nicim nisu zaduzili ovu zemlju su adaptirane jer su u pitanju "nasi" pa ne vidim problem da je to uradjeno i za porodicu Gordic mada cisto sumnjam da je on trazio da mu drzava komletno adaptira kucu ali nejse valjda ce se i on oglasiti po tom pitanju.
- arzuhal
#17249 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zato garant nije to pravi razlog, barem što se njega lično tiče.Tomahawk11 wrote:Vala je bezveze razlog neigranja za reprezentaciju, neko mu obećao renoviranje kuće iz Saveza![]()
Meni je bila indkativna Duletova rečenica iz njegovog govora za tv (mislim da je FTV, ne sjećam se), kada ga je neko intervjuisao u sali, kada reče kako bi za reprezentaciju trebali više uraditi Bošnjaci, odnosno većinski narod, tako je nekako rekao, a mislim da nije precizirao baš zašto (zato što im je najviše stalo do reprezentacije od druga dva naroda pa da poguraju, zato što treba da učine privlačnom reprezentaciju i pripadnicima druga dva naroda, da ih uvjere da je ona i njihova, da...nemam pojma koji su sve mogući odgovori) to govori, tako da tu priču o obnovi kuće mogu podvesti pod tu priču. Dakle ne možda da je obnova kuće konkretan razlog nego da je ona određena simbolika stanja...
- Tomahawk11
- Globalni moderator