SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
AAmilaAA

#17226 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Gdje kupiti proizvode Liz Earle? Koristi li neko Lush pilinge ili maske,ja nisam nikada,imate li neku preporuku? Ili neki drugi piling ili masku?
galamdzinica

#17227 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Ja sam od lush-a koristila ultrabland balzam za ciscenje. Nakon 7 dana se misteriozno osula, ali nisma bila sigurna od cega, jer sam 2-3 nova proizvoda koristila (bila na putu, pa nisam mogla koristiti svoje uobicajene proizvode). Helem, od ultrablanda mi NIJE bio osip, koristila sam ga pazljivo poslije, samo njega, i sve bilo uredu. Skine sminku i lijepo se lice sjaji poslije. Necu ga opet kupiti jer je ok i nista vise, hocu jos da isprobam i druge. Lush se reklamira da je 100% prirodan, medjutim ultrabland ima parabene, to mi se nije svidjelo.
manekenka u penziji

#17228 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Bas sam ljuta. Drugi put mi se desava, u dva razlicita dm-a da me zakinu za 5 maraka.

Evo danas mi dva puta kasirka otkucala jedan te isti proizvod.
Puno sam toga kupila pa nisam ni primjetila do maloprije kad sam pogledala racun.

Bezobrazluk!
Cherry-Cherry

#17229 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cherry-Cherry »

Kako je dobar :)
Image
BJB

#17230 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

manekenka u penziji wrote:Bas sam ljuta. Drugi put mi se desava, u dva razlicita dm-a da me zakinu za 5 maraka.

Puno sam toga kupila pa nisam ni primjetila do maloprije kad sam pogledala racun.

Bezobrazluk!
Manekenko, gdjegod da si na kasi moras pratiti dok proizvodi prelaze preko..meni se desilo u Bingu da su im ostale promotivne cijene Arijela 4KM nize nego na kasi, da nisam gledala uzeli bi mi 8KM..
Zadnji put su me pokrali u CM-u u Sarajevu- ponistili mi one nagradne bodove a nisu mi skinuli iznos sa racuna..Danas rijetko ulazim u CM, jedino ako imaju na snizenju nesto sto ima i u DM-u.
Cherry-cherry, zar nije za beige nijansu malo pretaman?
AAmilaAA

#17231 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

BJB wrote:
manekenka u penziji wrote:Bas sam ljuta. Drugi put mi se desava, u dva razlicita dm-a da me zakinu za 5 maraka.

Bezobrazluk!
Manekenko, gdjegod da si na kasi moras pratiti dok proizvodi prelaze preko..meni se desilo u Bingu da su im ostale promotivne cijene Arijela 4KM nize nego na kasi, da nisam gledala uzeli bi mi 8KM..
Zadnji put su me pokrali u CM-u u Sarajevu- ponistili mi one nagradne bodove a nisu mi skinuli iznos sa racuna..Danas rijetko ulazim u CM, jedino ako imaju na snizenju nesto sto ima i u DM-u.
Ja bas maloprije pricam o tome s prijateljicama, u Bingu sam vise puta imala neprijatnosti te vrste,da sam zadnji puta htjela vratiti svu robu,nije mi za tih par maraka koliko mi je krivo sto me prave budlom(ne mene licno,nego kupca).
A CM-ova ima groznih,pogotovu u manjim mjestima,u jednom CM-u (ne bih da imenujem) mi je grozota pogledati u Artdecov stalak,to je uzas :shock:
Cherry-Cherry

#17232 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cherry-Cherry »

@BJB, jest taj taman, ali nisam mislila na nijansu, nego uopšte na essence puder :zoka:
Partizzanka

#17233 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ni ja na kasi ne gledam ali zato kada dodjem kuci, nije m i se mrsko vratiti da se koriguju
tako ce bezobrazno biti sve dok se ne pocnete buniti

ljetos sam u dmu u bbi naletjela na neku ... ono NEKUUUU ZAPOSLENU drskotinja ziva! prvo sam je nesto pitala jos sam se izvinila lijepo sto je "ometam" jer sam primjetila da je nervozno odg jednoj zeni (btw sjedi i slaze kutijice i broji ih na polici - to joj je posao nemam je sta ometati)
i poprilicno je bila kaoooo ljubazna
a onda sam dosla na kasu i stvorio se problem oko nekoga ko je izasao ali kod mu nije skinut pa je to pistalo bla bla
ona se tako izdrcila na svoju kolegicu koja je bila moja kasirka, da je MENI bilo nezgodno!
i ja pitam ovu ko vam je vodja smjene, jel ova iza mene (drskotinja) kaze nije a zasto
reko zato sto cu sada da odem odavde i necu nista da platim .... upozorite kolegicu da je ljubaznost jedan od osnovnih principa poslovanja bla bla
ona je tamo drskotisala nekom covjeku da sam cula jos jednu rijec od nje cula bi ona mene
sram ih bilo!
Partizzanka

#17234 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

kupila sam art deco bb cream i korektor i nakon jednog koristenja ... sasvim je ok ali mozda nisam stavila dovoljno pa ne vidim neku razliku :)
kao sto recimo vidim sa lorealovom onom magic nude
AAmilaAA

#17235 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Partizzanka wrote:kupila sam art deco bb cream i korektor i nakon jednog koristenja ... sasvim je ok ali mozda nisam stavila dovoljno pa ne vidim neku razliku :)
kao sto recimo vidim sa lorealovom onom magic nude
Sta Loreal,puder ili BB krema,gdje se ima to kupiti,ima li kod nas?
Partizzanka

#17236 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

bb krema ba lorealova ona sto je siva kada je tek iscijedis iz tube pa onda prema kozi kao poprimi boju
maraska

#17237 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maraska »

AAmilaAA wrote:Gdje kupiti proizvode Liz Earle? Koristi li neko Lush pilinge ili maske,ja nisam nikada,imate li neku preporuku? Ili neki drugi piling ili masku?
Preporučujem Lush masku "Mask of magnaminty", košta 16 KM i to je jedina maska koju ja koristim. Imam mješovitu kožu, super mi godi. Miriše na mentol, i ja uvijek kupim tu masku bez konzervansa (ima i sa konzervansom). Fantastičan proizvod.
Također, čula sam sve naj za Lush masku "Cupcake", ali je nisam nikad probala.
wildflower

#17238 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by wildflower »

BJB wrote:
Meni je formulacija ove podloge divna ali zaista nijanse jesu malo pomaknute na tamno... Mislim da samo 4 nijanse imaju u prodaji, a ove "svijetle" soft beige i soft nude su obje tamnije od najsvjetlijih nijansi drugih brandova. Šteta jer je inače za masnu/kombinovanu kožu super formulacija za jako nisku cijenu...
galamdzinica

#17239 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Feelunique na potrošenih 65€ daje 13€ popusta do 10.11. Kod WEEKENDTREAT.
brown.sugar

#17240 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

Preporuka za Essence Long Lasting olovku za oci. Odlicna, postojana i jeftina (3.15 KM u DM-u). :thumbup:

Image
AAmilaAA

#17241 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Uđem ja danas u DM da kupim par sitnica i da vidim ovu BB kremu o kojoj je pricala @ Partizzanka ,i stoji pored mene djevojka i sminka se,i sminka,i sminka... :evil: ,htjedoh joj reci pa djevojko AAAA ,puder karmin,ma sve..i ja od muke odem ne pogleedajuci BB kremu :(.
Partizzanka

#17242 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

Zaposlena ili kupac?
Pa sto joj ne rece da moze i kupiti proizvode
soraya93

#17243 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

Image

Ovo sam juce kupila na aerodromu :D nars rumenilo madly, mac karmin blankety, mac pro longwear concealer nw20, mac cetkice 109 i 130 i smashbox primer (jedva cekam da vidim sto ga svi toliko hvale) :)
Michun

#17244 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ovaj primer sam ljetos kod drugarice i odlican je kome treba.
Michun

#17245 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

narucila ja na nevidjeno :D
Image
BJB

#17246 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Meni stigle one Zoeva cetkice prije nekoliko dana.Image
Image
Imageova eyeblender brush mi je najdraza..predobre su, tako njezne..
galamdzinica

#17247 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Ja imam iste + classic shader i luxe soft
crease i predivne su :) vrijede svake pare.
BJB

#17248 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Sad mi je jos vise zao sto su mi ukrali one dvije prve ovi iz poste/carine u Sa. :(
Crease brush je bolja od one MACove, ona MaC se rashiri nekako, a ova je nekako ukocena a da nije tvrda i ne grebe, puno bolja od MAC crease brush..Nema ih vise na beautybay-u, vjerovatno su skontali da im ne idu ostale cetkice..
galamdzinica

#17249 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Emma javi nam se, ne rece valja li make up revolution? Svaki put mi iskoce na instagramu sa nekim novim proizvodima, a sve mi zao 8£ postarine.
Amy82

#17250 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

Cao curke

kad je sale na feelunique?

Hocu nesto da narucim pa kontam da li mi je bolje da sacekam jos malo?
Post Reply