Sirija vol. 2

Locked
fosna2014

#17226 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Clashes reported between #SAA #Hezbollah vs #JN & friends in the outskirts of Bayanoun #Aleppo
jefff

#17227 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

Turkey shells YPG targets in northern Syria in retaliation

ISTANBUL

Turkish artillery on Feb. 13 bombarded People's Protection Units (YPG) targets in northern Syria, Turkish security sources has told private broadcaster CNNTürk.

The targets hit were near the town of Azaz in northern Syria, a Turkish government source told Reuters, without elaborating on the extent of the shelling or why it had been carried out.

According to the sources, the Turkish military retaliated twice on Feb. 13 within its rules of engagement.
The first incident occurred around 3 p.m., when Syrian regime forces fired mortar shells near Çalıboğazı Post in the border province of Hatay. The Turkish Armed Forces retaliated to the firing.

In the second incident, gunfire from the YPG-controlled Maranas, located in the southwest of Azez, targeted Turkey’s Akçağbağlar region.

The Turkish military retaliated for two hours within the rules of engagement, the sources said.

"The Turkish Armed Forces fired shells at PYD positions in the Azaz area," the government source told Reuters, referring to the Kurdish Democratic Union Party (PYD), which Ankara regards as a terrorist organization.

YPG is the armed wing of PYD and is also considered a terror group by Turkey, which says both are extensions of the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK).

Rami Abdel Rahman, the head of the Syrian Observatory for Human Rights, told AFP that Turkish shelling struck areas of Aleppo, including Minnigh, recently taken by the YPG forces from Islamist rebels.

The shelling came shortly after Turkish Prime Minister Ahmet Davutoğlu said Ankara would, if necessary, take military action against the PYD.

A YPG source told AFP that the Turkish shelling targeted the strategic Minnigh military airport, which Kurdish forces retook on Feb. 10.

"We can if necessary take the same measures in Syria as we took in Iraq and Kandil," Davutoğlu said in a televised speech.

The Turkish premier was referring to the bombing campaign last year against PKK targets in northern Iraq on their Kandil mountain stronghold.

Abdel Rahman said the Minnigh base lies between two key roads leading from Aleppo city to Azaz to the north.

Syrian government forces lost control of Minnigh air base in August 2013, two years after the start of the conflict in Syria that has now killed more than 260,000 people and displaced millions.

February/13/2016
nixon69

#17228 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

vivaldi wrote:sve je to nedovoljno protiv turske u slucaju ozbiljnog turskog angazovanja
To sto Rusi sad imaju u Siriji je nista ako udju u rat sa Turskom,ali imaju dovoljno da ih masakriraju na teritoriju Sirije.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#17229 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:
To nije procjena kad moze i ovako i onako. Ja sam se svakako samo nasalio. :D
Shvatam ja da se ti šališ, ali ja se ne šalim. Od prvog dana govorim da su "revolucionari" beskorisni i da je bazična tendencija "zapada" pokušati iskoristiti Tursku.

To vidjeti je suštinski tačna stvar, ušli ne ušli u Siriju.
uspjeli su uvući tursku u sukob, preko rusije
Krokodajl

#17230 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Ja kad vidim avatar Japinov sve mi se učini zastava Hizba :D :D

Japin Mutapi 1:0 Hizb

:kiss:
Last edited by Krokodajl on 13/02/2016 22:28, edited 2 times in total.
Ironmen

#17231 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

fosna2014 wrote:Neki izvori navode kako je pjesadija iz KSA stigla u bazu Incerlik u Turskoj. Navodno prva grupa.

Sudanci ??
sarajevoxxxx

#17232 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
Shvatam ja da se ti šališ, ali ja se ne šalim. Od prvog dana govorim da su "revolucionari" beskorisni i da je bazična tendencija "zapada" pokušati iskoristiti Tursku.

Da beskorisni samo sto su natjerali Rusiju da se direktno uključi nakon sto su porazili prvo ostatke režimske vojske a onda i milicije Hezbollaha i Irana u Džisr Šuguru i Deri. Kako si brzo zaboravio onih 200 poginulih režimskih vojnika u Džisr Šuguru i ono zauzimanje utvrda režima Wadi Deifa i Hamidije koje su čiste vojničke pobjede. Bez zračnih udara dobijene protiv višestruko snažnijeg neprijatelja.
Last edited by sarajevoxxxx on 13/02/2016 22:31, edited 2 times in total.
nixon69

#17233 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Krokodajl wrote:Ja kad vidim avatar Japinov sve mi se učini zastava Hizba :D :D
Japin u srcu i dusi YPG-ovac. :D :D
ifas

#17234 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:

Da beskorisni samo sto su natjerali Rusiju da se direktno uključi nskon sto su porazili prvo ostatke režimske vojske a onda i milicije Hezbollaha i Irana u Džisr Šuguru i Deri. Kako si brzo zaboravio onih 200 vojnika u Džisr Šuguru i one utvrde režima Wadi Deifa i Hamidija koje su čiste vojničke pobjede. Bez zračnih udara protiv višestruku snažnijeg neprijatelja.
Jesu beskorisni. Da nisu ne bi im trebale hiljade i hiljade stranih dzihadista od Masrika do Magriba. Da su svi sirijci htjeli promjenu asad bi za heftu hodo s metlom u guzici ali nisu. Eh posto se finansijeri revolucije nisu htjeli povuci tek tako, angazovase sve vojske svijeta, placenike i svjetski olos da sirijski narod zaviju u crno. Ali sto ja to tebi objasnjavam, to su tvoji poslodavci znas ti to bolje nego ja.

:kiss:
fosna2014

#17235 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Ironmen wrote:
fosna2014 wrote:Neki izvori navode kako je pjesadija iz KSA stigla u bazu Incerlik u Turskoj. Navodno prva grupa.

Sudanci ??
Pa neku sirotu ce platiti garant.
Naslovnica

#17236 Re: Sirija vol. 2

Post by Naslovnica »

Ne znam šta Ruje čekaju sa sopstvenim desantom na Menagh bazu, u dogovoru sa Kurdima.
Lijepo iskrcaju desantne trupa, koji helikopter, tenk...
Čisto sumnjam da bi Turci nastavili sa gađanjem te pozicije.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#17237 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

nixon69 wrote:
Challenger__ wrote:Nixe dragi, ja o ulasku Turaka pišem 5 godina.

Pardon, 4.
Da nije bilo Ruske intervencije u Siriji i da su kojim slucajem SAA napredovale kao sto sad napreduju,davno bi oni vec usli.
Nisu Rusi navukli S-400,SU-35,green dol u zadnji cas i razne brodove za ukras.Znali su oni vrlo dobro razvoj situacije i to ce Turci sve da osjete na svojim ledjima ako se nastave kurcit.
turci su imali 5 godina da uđu u siriju, pa nisu ušli, kao bojali se rusije, a sada će ući upravo zbog rusije i njene intervencije
sarajevoxxxx

#17238 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Gluposti. Od početka rata Asad je i vojno i na svaki drugi način bio snažniji i spremniji dočekao ili započeo rat. Imaju video snimci borbi. Asad je i vojnika i MTS-a imao daleko više nego opozicija. Samo što nekome nije mrsko kopati pola godine tunel da bi došao do režimskog uporišta a drugoj strani mrsko iskopati i najbezazleniji rov koji mu glavu može spasiti.
Challenger__

#17239 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:
Challenger__ wrote:

uspjeli su uvući tursku u sukob, preko rusije
Glupost. Zadaća Turske je da odradi ono što nije uspjela FSA 1 (libijska grupa plus sirijske ovce), FSA 2 (Al-Nusra) i FSA 3 (ISIL). Znači, FSA 4 (Turska) na tebe je red...

Sad kako ćeš ti to sebi obrazložiti, to je sporedna stvar.
Kikibombona

#17240 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Ka'e Patak, nema Nusre na sjeveru Alepa! :D

Image

https://twitter.com/jenanmoussa/status/ ... 9366646784

Zestoke borbe oko nadomak Tel Rifata!
sarajevoxxxx

#17241 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Odbijen napad na Tell Rifat. Oko 40 ranjenih i poginulih pripadnika SDF-a.
fosna2014

#17242 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

#Syria #Homs Liberation Movement #HLM Says Groups who dont CUT TIES with Jaysh al-Thuwar will be ARRESTED https://t.co/BVLedyPf4R
Co0l

#17243 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

"Rusija laže. Mi procjenjujemo da na 70 posto teritorije koju su bombardovali ruski avioni uopće nema militanata IDIL-a. Rusi su granatirali sirijsku opoziciju i ubili su na stotine nevinih civila. Oni namjerno bombarduju džamije, prodavnice i pekare. Cilj im je da pokrenu egzodus stanovništva prema sjeveru, odnosno prema Turskoj. Oni produbljuju izbjegličku krizu", rekao je Fallon.
Ma gdje bi oni...
DuckZz

#17244 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Kikibombona wrote:Ka'e Patak, nema Nusre na sjeveru Alepa! :D

Image

https://twitter.com/jenanmoussa/status/ ... 9366646784
Zestoke borbe oko nadomak Tel Rifata!
Sami pripadnici Al Nusre govore da nemaju pripadnika na sjeveru Aleppa. Pored toga, sve što je do sada SDF objavila je bila laž, od zračnih napada i sve ostalo.

Sent from my Galaxy S4 using Tapatalk 2
Last edited by DuckZz on 13/02/2016 22:53, edited 1 time in total.
solar7

#17245 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Krokodajl wrote:na kraju je savo bio u pravu

Sve vojske svijeta.

Sirija, Iran, Irak, Rusija, Turska, Kurdi, S. Arabija, USA, Kanada, Italija, Jordan, Francuska, UK, Afganistan... ... ...
Jedini ko gine jedini ko plaća cijenu je Sirijski narod, izložba vojne tehnike na otvorenom prostoru, čiji je avion jači bolji tvrđi, čija je raketa razornija, čija je puška jača.
Dobro receno i zapazeno jer ljudi s zadivljeni svom tom usranom ratnom tehnikom koja ce opet sve te ljude(nas),kostati glava.Ma samo nek je brat rus u suhoju na nebu i nek tare.
Danguba

#17246 Re: Sirija vol. 2

Post by Danguba »

Fallon: Rusija laže, sljedeće Sarajevo desit će se u Siriji

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/fallo ... /160213060
Polako padaju maske o ulozi Rusije u Sirijskom sukobu. :izet:

Sada ce RT njet, njet...mi smo humanitarci :D
Ironmen

#17247 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

:lol: :lol:
Krokodajl

#17248 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@DuckZz

3 Pitanja za tebe

Prvo, mene je prilično razočarala politika zapada prema FSA ali i FSA je sama sebe dosta diskreditirala, prvenstveno u koaliciji sa Nusrom, i imam neki osjećaj da su i ljudi koji žive na prostoru FSA izgubili neku vjeru ili volju da ustinu mjenjaju Siriju ?

Drugo, kako i zašto zapad dopušta da FSA i SDF međusobno pucaju jedni na druge kada i jedne i druge pomaže ? Šta o tome misle obični ljudi dole ?

I treće, što se izvora sa twittera tiče, ja pratim Hassana Ridhu i mislim da je on najtačniji, ne znam ko je taj lik ali vidim da je brz i tačan ali pitanje je li i objektivan, Sidorenko je neki mali klinjo iz USA i on je tačan ali dosta subjektivan (lik se teški Rusofil), Leith živi u svom nekom svijetu i njegove analize su njegova lična želja.
Tebe pitam za nekog pro FSA izvor, vjerovatno znaš neke twitteraše koji objavljuju a da su informacije pouzdane, Mark mi je nekako nepouzdan, a ima onaj N I D A L ali i on dosta griješi.
Co0l

#17249 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Zaista,nisam upratio da je do sad bilo tezih i direktnijih optuzbi za ovako teske ratne zlocine na racun Rusije na ovako visokom nivou.Jedno je sto to svi znamo ali ipak je drugacije kad neko na takvoj poziciji to i javno kaze.
nixon69

#17250 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

japin_mutapi wrote:turci su imali 5 godina da uđu u siriju, pa nisu ušli, kao bojali se rusije, a sada će ući upravo zbog rusije i njene intervencije
Zbog cega bi tad ulazili kad nije bilo potrebe?
Imali su dobru saradnju sa pobunjenicima,sverc isao dobro,lova kapala. A sad je malo drugacija slika.
Sad su im zavrnuli sve pipe iz Sirije i to im ne odgovara.
Locked