51% EVET idemoooo na uliceeeeeee, masite maticnim zastavama

Molim te, ne diraj mu idole.Ludzak wrote:I Haris Zahiragić bi ti pozavidio tvom glupom mozgu.ElRe wrote:https://ikcpg.me/akida/predznak-sudnjeg ... a-svijeta/
Krscani ce biti porazeni, ovo je samo djelic bitke koja ce se desiti.
Gdje i kad se to okupljamo večeras?pici wrote:
Zahvaljujem. Eto ti sad još jednog osnova za nezadovoljstvo zagovornika "hayır" opcije: osporavaće vjerodostojnost rezultata prebrojanih putem diplomatske misije.kamen spoticanja wrote:Nisu jos uvijek svi
ali nisu uopste integrisani u ove rezultate koje prikazujemo
Sara03 wrote:Gdje i kad se to okupljamo večeras?pici wrote:
Da znam, da se obučem patriotski.
Nastavit ce se ovaj zaokret prema crvenom trgu a kontra nvo-istaChallenger__ wrote:Zahvaljujem. Eto ti sad još jednog osnova za nezadovoljstvo zagovornika "hayır" opcije: osporavaće vjerodostojnost rezultata prebrojanih putem diplomatske misiji.kamen spoticanja wrote:Nisu jos uvijek svi
ali nisu uopste integrisani u ove rezultate koje prikazujemo
Ne reče mi lave, kako konkretno misliš da će se zaoštiri sa Evropom?

Pa toliko nabrojanih titula nema ni naš sultan Bakira-aga.Krokodajl wrote:Velika čestitka prije svega presvijetlom vođi, padišahu, sultanu, agi, begu, paši, evliji, beglerbegu, dizdaragi, slugi Božijem, svjetioniku nasukanih, spasitelju davljenika, kovaču sreće, unuku oca nacije, ajatolahu inšallah doktoru predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu.
A onda i svima ostalim.
Nekoliko izvora (od kojih su dva moji lični kontakti) hvale čestitost Jildirima. Da banalizujem stvar, "dok je on u igri, nema zime za Tursku". To je komentar na kadrovske struje unutar AKP. Uglavnom se oslanjam na njihove procjene, za sada nisu pogriješili.kamen spoticanja wrote:Nastavit ce se ovaj zaokret prema crvenom trgu a kontra nvo-ista
Ponosan sam sto zivim u vremenu poslanika Tajipa i sto je nas predsjednik njegov drug.Krokodajl wrote:Velika čestitka prije svega presvijetlom vođi, padišahu, sultanu, agi, begu, paši, evliji, beglerbegu, dizdaragi, slugi Božijem, svjetioniku nasukanih, spasitelju davljenika, kovaču sreće, unuku oca nacije, ajatolahu inšallah doktoru predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu.
A onda i svima ostalim.
O tim vanjskim i ja govorimChallenger__ wrote:Nekoliko izvora (od kojih su dva moji lični kontakti) hvale čestitost Jildirima. Da banalizujem stvar, "dok je on u igri, nema zime za Tursku". To je komentar na kadrovske struje unutar AKP. Uglavnom se oslanjam na njihove procjene, za sada nisu pogriješili.kamen spoticanja wrote:Nastavit ce se ovaj zaokret prema crvenom trgu a kontra nvo-ista
Turska mora biti jako oprezna, ne samo zbog unutrašnjih problema i nereda u okolnim zemljama (Irak, Sirija) već i zbog toga što postoje brojni vanjski faktori koji im ne žele dobro.
Kad presvjetli vođa, padišah, aga, beg, paša, evlija, beglerbeg, dizdaraga, sluga Božiji, svjetionik nasukanih, spasitelj davljenika, kovač sreće, unuk oca nacije, ajatolah inšallah doktor predsjednik Redžep Tajip Erdoan otvori jedno oko, sunce obasja Mašrik, kada otvori drugo ono obasja i Magreb.Ludzak wrote:Pa toliko nabrojanih titula nema ni naš sultan Bakira-aga.Krokodajl wrote:Velika čestitka prije svega presvijetlom vođi, padišahu, sultanu, agi, begu, paši, evliji, beglerbegu, dizdaragi, slugi Božijem, svjetioniku nasukanih, spasitelju davljenika, kovaču sreće, unuku oca nacije, ajatolahu inšallah doktoru predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu.
A onda i svima ostalim.
Realno, CHP uvijek kmeči, nije da ta priča ima više prođu kod naroda u Turskoj, kada bi izbori bili i među ovih 50% što su bili protiv, CHP bi opet bio u opoziciji.Kikibombona wrote:Opozicija, tj. Ataturkovci, kmece i govore o kradji. U Istanbulu neredi.
Kome do sad nije bilo jasno ono zakuhavanje sa Europom, valjda sada jeste... Bez onoga frkisanja, ne bi presli 45%...madner wrote:Takva kampanja, toliko hapsenja i opet jedva.
Tepsija bi se odrekao pokretne i nepokretne imovine samo da dodirne Tajipa. O njegovoj ljubavi prema Tajipu suvisno je pricati.Krokodajl wrote:@tepsija završio na UKC, šećer 35, osma čaša šerbeta kod objave rezultata iz Konje je bila presudna.
I ja tako mislim, otprilike.Krokodajl wrote:Ma @Kiki, kakva krađa, ako je Erdoan šta i ukro, ukrali su i ovi u Izmiru, Čanakkaleu, Antaliji i tim dijelovima gdje još drže odbore, nego oni vazda kukaju jer znaju da su sad u banani.
Pokušali su da razbiju MHP pa se ulizivali dijelu stranke koji je bio protiv, neprirodan savez, sa druge strane AKP - MHP je itekako prirodan savez.
Evidentno je da na sljedećim izborima, čak i u slučaju da osvoje manje od 50% u parlamentu Erdoan može da računa na Bahčelija i struju oko njega, a Bahčeliju kada guzica zine i kad bude tražio dosta mjesta, Erdoan će i to pustiti bez problema, zbog odnosa u regiji MHP jača, pokupili su radikalni dio AKP kod sebe, sa druge strane CHP je prdnuo u šišu davno, imaju šta imaju, znaju da im je ovo i kraj, sada će se politika u Turskoj voditi AKP ili MHP, ili ako neka nova stranka ne ispliva.