Ukrajina

Post Reply
AleksoMKD

#17226 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

pici wrote:
AleksoMKD wrote:pici, mislim da se konflikt treba resiti rvanjem Ruskih i Ukrajinskih policajki u vlaznim majicama :D

eeeeeeee to bi bio konflikat :thumbup:
Samo za tebe pici
Image

Zamisli po bataljon sa svake strane samo u majcama i malo vode :D

Nego mozda je ovo Putinova strategija a? Lakse je ziveti u policiskoj drzavi kada te ovakve policajke maltretiraju :lol:
Ko je bio zlocest?
Ja drugarice milicajke, ja!!!
sanjin_1

#17227 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

pici wrote:Image

Image
Ovo baš totalna rasturačina ?

jope Kozaci pobLJegoše ....eh da su samo Kozaci :izet:
AleksoMKD

#17228 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

https://www.youtube.com/watch?v=Inawozhg2qo#t=28
Donbas bataljon i ostali dobrovoljci nisu uspeli zauzeti Ilovaisk.

Nego sve vise i vise bojno polje lici na slike iz 40-ih, sa izgorelim tenkovima i opremom po Ukrajinskim ravnicama.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Strelkov podelio medalje borcima koji su odbili napad na Shahtjorsk(zar imaju medalje?)
Image
vivaldi

#17229 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

Mister Yes wrote:
vivaldi wrote:
Cyrax wrote:E jbg vivaldi :roll:
jebi ga ne jebi ga, to je moje misljenje. obaveza i posao svakog i politicara ili u ratu generala je da vodi racuna o interesima svog naroda, a pogotovu da ga spasi od katastrofe nevidjenih razmjera.

japanci su susperponosan i fanatican narod bili, pogotovu vojska, ali kad su vidjeli da je na pomolu katastrofa potpisali su kapitulaciju. mogu samo zamisljati kako je jadno i ponizeno osjecao car hirohito i vojska, ali to je bilo neuporedivo manje zlo nego da danas svakih 15 dana obiljezavaju godisnjicu neke "hiroshime". to je za mene odgovornost politicara prema vlastitom narodu

ti mislis drugacije i to je ok
Pa najbolje onda da se cijela planeta predala Hitleru. Niko ne bi stradao jel tako vivaldi? :roll:
misteru sve je bolje od milion ljudi u ilovaci, pogotovu kada je medju njima stotine hiljada zena i djece.

ne znam kakvi su tvoji kriteriji, ali ja sam vise za francuski scenario. pariz je i zauzet i oslobodjen bez razaranja - sacuvni zivoti, a grad skoro netaknut. zato je danas najpopularnija destinacija na svijetu.

i da, samo u staljingradu je stradalo duplo vise ljudi nego u cijeloj francuskoj tokom cijelog II svjetskog rata.

za nekog ko je expert za demografiju imas malo neobicno kriterije
insomnia78

#17230 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Pa zavisi koga imas za protivnika
Jevrejima bi npr puno bolje bilo da su imali mogucnost da se bore i poginu u borbi protiv Nijemaca dok je Francuze npr bolio kurac jer ako nisi bio Jevrej ni u otporu nece ti svabo nista
I u nasem ratu ti npr predaja nije nista znacila, ljudi su se u podrinju predavali i predavali oruzje ba su svi bili poklani
Cyrax

#17231 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

vivaldi wrote: jebi ga ne jebi ga, to je moje misljenje. obaveza i posao svakog i politicara ili u ratu generala je da vodi racuna o interesima svog naroda, a pogotovu da ga spasi od katastrofe nevidjenih razmjera.

japanci su susperponosan i fanatican narod bili, pogotovu vojska, ali kad su vidjeli da je na pomolu katastrofa potpisali su kapitulaciju. mogu samo zamisljati kako je jadno i ponizeno osjecao car hirohito i vojska, ali to je bilo neuporedivo manje zlo nego da danas svakih 15 dana obiljezavaju godisnjicu neke "hiroshime". to je za mene odgovornost politicara prema vlastitom narodu

Cijenim i ja tvoje misljenje nego me iznenadi tvoj post. :D
Staljingrad je bio biti ili ne biti. Na stranu saveznicko kurcenje, Tom Hanks, Lee Marvin etc (iako je i njihova uloga u porazu rajha bila velika) na istoku - Staljingradu se rat prelomio.
Necemo offa ovdje vise, bilo bi lijepo ovakvu nekakvu temu imati.
detroit-mercy

#17232 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

AleksoMKD wrote:
pici wrote:
AleksoMKD wrote:pici, mislim da se konflikt treba resiti rvanjem Ruskih i Ukrajinskih policajki u vlaznim majicama :D

eeeeeeee to bi bio konflikat :thumbup:
Samo za tebe pici
Image

Zamisli po bataljon sa svake strane samo u majcama i malo vode :D

Nego mozda je ovo Putinova strategija a? Lakse je ziveti u policiskoj drzavi kada te ovakve policajke maltretiraju :lol:
Ko je bio zlocest?
Ja drugarice milicajke, ja!!!
Alahu dragi, cija je ovo vojska :izet: za njih navijam odmah :skoljka: :mrgreen: :mrgreen:
detroit-mercy

#17233 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Cyrax wrote:
vivaldi wrote: jebi ga ne jebi ga, to je moje misljenje. obaveza i posao svakog i politicara ili u ratu generala je da vodi racuna o interesima svog naroda, a pogotovu da ga spasi od katastrofe nevidjenih razmjera.

Cijenim i ja tvoje misljenje nego me iznenadi tvoj post. :D
Staljingrad je bio biti ili ne biti. Na stranu saveznicko kurcenje, Tom Hanks, Lee Marvin etc (iako je i njihova uloga u porazu rajha bila velika) na istoku - Staljingradu se rat prelomio.
Necemo offa ovdje vise, bilo bi lijepo ovakvu nekakvu temu imati.
Hebiga, eno Poljaci se sad preispituju jesul trebali dizati onaj Varsavski ustanak, em ih 200000 zglajzalo, hem im Svabo Varsavu svu porusio i sve za dzabe. Neka kao sto Vivaldi rece treba izvagati sta se gubi a sta potencijalno dobija.
radostan dan

#17234 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

staljingrad iz zapadne perspektive = tuđim kurcem glogije mlatiti.
tako da... vivaldi je upravu.
GAU8

#17235 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

insomnia78 wrote:Pa zavisi koga imas za protivnika
Jevrejima bi npr puno bolje bilo da su imali mogucnost da se bore i poginu u borbi protiv Nijemaca dok je Francuze npr bolio kurac jer ako nisi bio Jevrej ni u otporu nece ti svabo nista
I u nasem ratu ti npr predaja nije nista znacila, ljudi su se u podrinju predavali i predavali oruzje ba su svi bili poklani
U Staljingradu bi ih pobili njihovi da su se predali.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17236 Re: Ukrajina

Post by pici »

Evakuacija iz Donjecka i Luganska
Izvor: Tanjug

Ukrajinski Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) zatražio je od žitelja Donjecka i Luganska da napuste te gradove na istoku Ukrajine.

Stanovnicima teritorija zahvaćenih ratom savetuje se da se evakuišu preko koridora koje su formirali ukrajinski vojnici, jer se trenutno priprema napad.

"Obraćamo se civilima sa pozivom da privremeno napuste te gradove, jer će tamo biti sprovedena operacija njihovog oslobađanja i uništavanja terorista", rekao je predstavnik SNBO Andrej Lisenko, a prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage bezbednosti spremne su da maksimalno pomognu lokalnom stanovništvu koje odluči da privremeno ode.

"Spremni smo da obezbedimo sav mogući prevoz za odvoženje ljudi", rekao je Lisenko.

kolko sam skonto RTL izgleda da je Donjeck pred padom tj oslobadjanjem...
General_Jackson

#17237 Re: Ukrajina

Post by General_Jackson »

pici wrote:

Ukrajinski Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) zatražio je od žitelja Donjecka i Luganska da napuste te gradove na istoku Ukrajine.

Stanovnicima teritorija zahvaćenih ratom savetuje se da se evakuišu preko koridora koje su formirali ukrajinski vojnici, jer se trenutno priprema napad.

"Obraćamo se civilima sa pozivom da privremeno napuste te gradove, jer će tamo biti sprovedena operacija njihovog oslobađanja i uništavanja terorista", rekao je predstavnik SNBO Andrej Lisenko, a prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage bezbednosti spremne su da maksimalno pomognu lokalnom stanovništvu koje odluči da privremeno ode.

"Spremni smo da obezbedimo sav mogući prevoz za odvoženje ljudi", rekao je Lisenko.

aha a i Rusi su pred ulaskom u Ukrajinu... mogao bi to biti svjeCki dernek!
Challenger__

#17238 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

radostan dan wrote:staljingrad iz zapadne perspektive = tuđim kurcem glogije mlatiti.
tako da... vivaldi je upravu.
Pa čuj... Negdje se morala povući crvena linija. Nisu valjda trebali da je prave u Sibiru. Tim prije što su imali posla sa mittleuropskim ciganskim ološem (Hitler, Gebels and co.) koji je umislio da je "viša rasa".

Kompleksni niže vrijednosti su čudo.

Inače, upis Vivaldija je kompatibilan sa biodeterminizmom, defetizmom i ostalim izmima u kojima nema mjesta za heroizam ili bilo čim drugim što ljudski rod odvaja od insekata.
Last edited by Challenger__ on 11/08/2014 22:43, edited 1 time in total.
Cyrax

#17239 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

detroit-mercy wrote: Hebiga, eno Poljaci se sad preispituju jesul trebali dizati onaj Varsavski ustanak, em ih 200000 zglajzalo, hem im Svabo Varsavu svu porusio i sve za dzabe. Neka kao sto Vivaldi rece treba izvagati sta se gubi a sta potencijalno dobija.
Varsavski ustanak i Staljingradska bitka se ne mogu porediti.
Da se Wehrmacht ponasao drugacije prema sovjetskom narodu i zarobljenicima u startu ja ti garantujem da bi Staljina sami Rusi objesili za jajca ovako jbg vagali su izmedju istrebljenja i cekanja kad ce Staljin da umre.
insomnia78

#17240 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Djelic danasnjeg "humanitarnog" konvoja za separatiste
Sta zna djete sta je radar, uzme i posalje
Image
GAU8

#17241 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

General_Jackson wrote:
pici wrote:

aha a i Rusi su pred ulaskom u Ukrajinu... mogao bi to biti svjeCki dernek!
Uništiti će gradove, ljude raseliti... Nadam se da Rusija neće zagristi mamac, jer onda nema povratka jbg.

E moji Ukrajinci, mi smo mislili poslije nas nema vise ratovanja na tlu Evrope, ali klinac...
Challenger__

#17242 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Cyrax wrote:Varsavski ustanak i Staljingradska bitka se ne mogu porediti.
Da se Wehrmacht ponasao drugacije prema sovjetskom narodu i zarobljenicima u startu ja ti garantujem da bi Staljina sami Rusi objesili za jajca ovako jbg vagali su izmedju istrebljenja i cekanja kad ce Staljin da umre.
Ne bi. Kada je u pitanju vanjski agresor kod njih ideološke razlike i animoziteti idu u treći plan.
insomnia78

#17243 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Onaj agresor s kojim potpisase pakt o nenapadanju i s kojim se rastalise na pocetku WWII?
GAU8

#17244 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

pici wrote:

Kakav stav ima prosječan gradjanin Donjecka i Luhanska spram ovim desavanjima? Da li su za Kijev, Rusiju ili neku treću opciju?
Danguba

#17245 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

General_Jackson wrote: aha a i Rusi su pred ulaskom u Ukrajinu... mogao bi to biti svjeCki dernek!
...a zasto bi to rusi ulazili u ukrajinu?

osim ukrajinaca koji rjesavaju unutrasnji problem ja ne vidim nikoga drugoga.
Cyrax

#17246 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

Challenger__ wrote: Ne bi. Kada je u pitanju vanjski agresor kod njih ideološke razlike i animoziteti idu u treći plan.
Djelimicno se slazem. Koba je svima dozlogrdio do bola. I on i NKVD i partija.
Hićin promasaj, jedan od mnogih, je sto taj animozitet nije upotrijebio. Doslovce je mogao Ruse jedne protiv drugih da okrene umjesto sto ih je ujedinio.
insomnia78

#17247 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Challenger__

#17248 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:Onaj agresor s kojim potpisase pakt o nenapadanju i s kojim se rastalise na pocetku WWII?
Koji su izigrali dogovor i doživjeli poraz, da.
Kaligula I

#17249 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Image

...sam protiv svih...materijalizacija utakmice između kvaliteta i kvantiteta?... :D ...
Last edited by Kaligula I on 11/08/2014 23:11, edited 1 time in total.
insomnia78

#17250 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Eki, kvalitet :D
Post Reply