Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AleksoMKD wrote:pici, mislim da se konflikt treba resiti rvanjem Ruskih i Ukrajinskih policajki u vlaznim majicama
eeeeeeee to bi bio konflikat
Samo za tebe pici
Zamisli po bataljon sa svake strane samo u majcama i malo vode
Nego mozda je ovo Putinova strategija a? Lakse je ziveti u policiskoj drzavi kada te ovakve policajke maltretiraju
Ko je bio zlocest?
Ja drugarice milicajke, ja!!!
jebi ga ne jebi ga, to je moje misljenje. obaveza i posao svakog i politicara ili u ratu generala je da vodi racuna o interesima svog naroda, a pogotovu da ga spasi od katastrofe nevidjenih razmjera.
japanci su susperponosan i fanatican narod bili, pogotovu vojska, ali kad su vidjeli da je na pomolu katastrofa potpisali su kapitulaciju. mogu samo zamisljati kako je jadno i ponizeno osjecao car hirohito i vojska, ali to je bilo neuporedivo manje zlo nego da danas svakih 15 dana obiljezavaju godisnjicu neke "hiroshime". to je za mene odgovornost politicara prema vlastitom narodu
ti mislis drugacije i to je ok
Pa najbolje onda da se cijela planeta predala Hitleru. Niko ne bi stradao jel tako vivaldi?
misteru sve je bolje od milion ljudi u ilovaci, pogotovu kada je medju njima stotine hiljada zena i djece.
ne znam kakvi su tvoji kriteriji, ali ja sam vise za francuski scenario. pariz je i zauzet i oslobodjen bez razaranja - sacuvni zivoti, a grad skoro netaknut. zato je danas najpopularnija destinacija na svijetu.
i da, samo u staljingradu je stradalo duplo vise ljudi nego u cijeloj francuskoj tokom cijelog II svjetskog rata.
za nekog ko je expert za demografiju imas malo neobicno kriterije
Pa zavisi koga imas za protivnika
Jevrejima bi npr puno bolje bilo da su imali mogucnost da se bore i poginu u borbi protiv Nijemaca dok je Francuze npr bolio kurac jer ako nisi bio Jevrej ni u otporu nece ti svabo nista
I u nasem ratu ti npr predaja nije nista znacila, ljudi su se u podrinju predavali i predavali oruzje ba su svi bili poklani
vivaldi wrote:
jebi ga ne jebi ga, to je moje misljenje. obaveza i posao svakog i politicara ili u ratu generala je da vodi racuna o interesima svog naroda, a pogotovu da ga spasi od katastrofe nevidjenih razmjera.
japanci su susperponosan i fanatican narod bili, pogotovu vojska, ali kad su vidjeli da je na pomolu katastrofa potpisali su kapitulaciju. mogu samo zamisljati kako je jadno i ponizeno osjecao car hirohito i vojska, ali to je bilo neuporedivo manje zlo nego da danas svakih 15 dana obiljezavaju godisnjicu neke "hiroshime". to je za mene odgovornost politicara prema vlastitom narodu
Cijenim i ja tvoje misljenje nego me iznenadi tvoj post.
Staljingrad je bio biti ili ne biti. Na stranu saveznicko kurcenje, Tom Hanks, Lee Marvin etc (iako je i njihova uloga u porazu rajha bila velika) na istoku - Staljingradu se rat prelomio.
Necemo offa ovdje vise, bilo bi lijepo ovakvu nekakvu temu imati.
AleksoMKD wrote:pici, mislim da se konflikt treba resiti rvanjem Ruskih i Ukrajinskih policajki u vlaznim majicama
eeeeeeee to bi bio konflikat
Samo za tebe pici
Zamisli po bataljon sa svake strane samo u majcama i malo vode
Nego mozda je ovo Putinova strategija a? Lakse je ziveti u policiskoj drzavi kada te ovakve policajke maltretiraju
Ko je bio zlocest?
Ja drugarice milicajke, ja!!!
Alahu dragi, cija je ovo vojska za njih navijam odmah
vivaldi wrote:
Cijenim i ja tvoje misljenje nego me iznenadi tvoj post.
Staljingrad je bio biti ili ne biti. Na stranu saveznicko kurcenje, Tom Hanks, Lee Marvin etc (iako je i njihova uloga u porazu rajha bila velika) na istoku - Staljingradu se rat prelomio.
Necemo offa ovdje vise, bilo bi lijepo ovakvu nekakvu temu imati.
Hebiga, eno Poljaci se sad preispituju jesul trebali dizati onaj Varsavski ustanak, em ih 200000 zglajzalo, hem im Svabo Varsavu svu porusio i sve za dzabe. Neka kao sto Vivaldi rece treba izvagati sta se gubi a sta potencijalno dobija.
insomnia78 wrote:Pa zavisi koga imas za protivnika
Jevrejima bi npr puno bolje bilo da su imali mogucnost da se bore i poginu u borbi protiv Nijemaca dok je Francuze npr bolio kurac jer ako nisi bio Jevrej ni u otporu nece ti svabo nista
I u nasem ratu ti npr predaja nije nista znacila, ljudi su se u podrinju predavali i predavali oruzje ba su svi bili poklani
U Staljingradu bi ih pobili njihovi da su se predali.
Ukrajinski Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) zatražio je od žitelja Donjecka i Luganska da napuste te gradove na istoku Ukrajine.
Stanovnicima teritorija zahvaćenih ratom savetuje se da se evakuišu preko koridora koje su formirali ukrajinski vojnici, jer se trenutno priprema napad.
"Obraćamo se civilima sa pozivom da privremeno napuste te gradove, jer će tamo biti sprovedena operacija njihovog oslobađanja i uništavanja terorista", rekao je predstavnik SNBO Andrej Lisenko, a prenosi Ukrinform.
Prema njegovim rečima, ukrajinske snage bezbednosti spremne su da maksimalno pomognu lokalnom stanovništvu koje odluči da privremeno ode.
"Spremni smo da obezbedimo sav mogući prevoz za odvoženje ljudi", rekao je Lisenko.
kolko sam skonto RTL izgleda da je Donjeck pred padom tj oslobadjanjem...
Ukrajinski Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) zatražio je od žitelja Donjecka i Luganska da napuste te gradove na istoku Ukrajine.
Stanovnicima teritorija zahvaćenih ratom savetuje se da se evakuišu preko koridora koje su formirali ukrajinski vojnici, jer se trenutno priprema napad.
"Obraćamo se civilima sa pozivom da privremeno napuste te gradove, jer će tamo biti sprovedena operacija njihovog oslobađanja i uništavanja terorista", rekao je predstavnik SNBO Andrej Lisenko, a prenosi Ukrinform.
Prema njegovim rečima, ukrajinske snage bezbednosti spremne su da maksimalno pomognu lokalnom stanovništvu koje odluči da privremeno ode.
"Spremni smo da obezbedimo sav mogući prevoz za odvoženje ljudi", rekao je Lisenko.
aha a i Rusi su pred ulaskom u Ukrajinu... mogao bi to biti svjeCki dernek!
radostan dan wrote:staljingrad iz zapadne perspektive = tuđim kurcem glogije mlatiti.
tako da... vivaldi je upravu.
Pa čuj... Negdje se morala povući crvena linija. Nisu valjda trebali da je prave u Sibiru. Tim prije što su imali posla sa mittleuropskim ciganskim ološem (Hitler, Gebels and co.) koji je umislio da je "viša rasa".
Kompleksni niže vrijednosti su čudo.
Inače, upis Vivaldija je kompatibilan sa biodeterminizmom, defetizmom i ostalim izmima u kojima nema mjesta za heroizam ili bilo čim drugim što ljudski rod odvaja od insekata.
Last edited by Challenger__ on 11/08/2014 22:43, edited 1 time in total.
detroit-mercy wrote:
Hebiga, eno Poljaci se sad preispituju jesul trebali dizati onaj Varsavski ustanak, em ih 200000 zglajzalo, hem im Svabo Varsavu svu porusio i sve za dzabe. Neka kao sto Vivaldi rece treba izvagati sta se gubi a sta potencijalno dobija.
Varsavski ustanak i Staljingradska bitka se ne mogu porediti.
Da se Wehrmacht ponasao drugacije prema sovjetskom narodu i zarobljenicima u startu ja ti garantujem da bi Staljina sami Rusi objesili za jajca ovako jbg vagali su izmedju istrebljenja i cekanja kad ce Staljin da umre.
aha a i Rusi su pred ulaskom u Ukrajinu... mogao bi to biti svjeCki dernek!
Uništiti će gradove, ljude raseliti... Nadam se da Rusija neće zagristi mamac, jer onda nema povratka jbg.
E moji Ukrajinci, mi smo mislili poslije nas nema vise ratovanja na tlu Evrope, ali klinac...
Cyrax wrote:Varsavski ustanak i Staljingradska bitka se ne mogu porediti.
Da se Wehrmacht ponasao drugacije prema sovjetskom narodu i zarobljenicima u startu ja ti garantujem da bi Staljina sami Rusi objesili za jajca ovako jbg vagali su izmedju istrebljenja i cekanja kad ce Staljin da umre.
Ne bi. Kada je u pitanju vanjski agresor kod njih ideološke razlike i animoziteti idu u treći plan.
Kakav stav ima prosječan gradjanin Donjecka i Luhanska spram ovim desavanjima? Da li su za Kijev, Rusiju ili neku treću opciju?
Challenger__ wrote:
Ne bi. Kada je u pitanju vanjski agresor kod njih ideološke razlike i animoziteti idu u treći plan.
Djelimicno se slazem. Koba je svima dozlogrdio do bola. I on i NKVD i partija.
Hićin promasaj, jedan od mnogih, je sto taj animozitet nije upotrijebio. Doslovce je mogao Ruse jedne protiv drugih da okrene umjesto sto ih je ujedinio.