Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
drinkoholic

#17201 Re: Android OS

Post by drinkoholic »

Pogledajte ovaj luđački drop/smash test :facepalm: :jbt:

https://m.youtube.com/watch?v=2u30Aqb327s

P.S.Svaka čast za baterije, jest da je note serija sa druge planete ali opet nevjerojatno :thumbup:
brazzo19

#17202 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

brazzo19 wrote:Jedno pitanje. Ovako Samsung galaxy trend lite je u pitanju i ovo mi se desava, znaci svaki put kada ga zakljucam ili kada ode u "sleep mode" telefon se nakon minut dvije jednostavno resetuje, isto tako mi se desi kada ga zakljucam i kad ekran pocrni onda kada hocu da ga otkljucam jednostavno ne reaguje i moram ga resetovat, znaci nesto mi se desi samo kad ode u sleep mode dok recimo kada mu radi display mogu sat vremena surfati igrati igrice tipkati po telefonu sve radi bez problema dok cim se sam zakljuca i ode u sleep mode ili ga ja zakljucam sam se resetuje sam od sebe, probao sam sa 3-4 razlicita softwera i nista opet sve isto, jeli imao neko slican problem ovakav ili da li se rijesit i jeli skup popravak, hitno mi treba bilo kakav savjet ili pomoc, hvala unaprijed !

????? Iko
ODB

#17203 Re: Android OS

Post by ODB »

Može li pomoć oko odabira telefona iz BH Telecom ponude za prosječnog korisnika

Sony Xperia T3
1GB RAM
8 mpx
5.3"
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... 88be5.html

Alcatel One Touch Idol 2DS (Dual Sim)
1 GB RAM
8 mpx
5"
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... a7eaa.html

LG L Bello
1GB RAM
8 mpx
5"
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... 33d26.html

Ima li bitne razlike između ova 3 modela tj. bitnog problema ?
Valja li ovaj Alcatel išta? Nekako me on vuče najviše zbog izgleda dok mi Sony ima previše "mesa"(plastike oko ekrana) pa mi je zadnja opcija trenutno.
Koji ima bolji ekran tj. sa najboljim bojama ?
Burkoff

#17204 Re: Android OS

Post by Burkoff »

Koju vremensku prognozu koristite i koliko ste zadovoljni? Ja sam koristio "Weather & Clock Widget Android" ali mi vise uopste nije pouzdana. Imate li prijedlog alternative?

:-)
drinkoholic

#17205 Re: Android OS

Post by drinkoholic »

Burkoff wrote:Koju vremensku prognozu koristite i koliko ste zadovoljni? Ja sam koristio "Weather & Clock Widget Android" ali mi vise uopste nije pouzdana. Imate li prijedlog alternative?

Ja sam koristio Yahoo Weather i Weather & Clock Widget Android, bilo je ok ali onda nakon par updatea ne radi više kako treba. Sada koristim samsungovu stock weather aplikaciju i nije loša. Mada vidim da dosta dobre recenzije imaju Accuweather i The Weather Channel pa ću morat i njih isprobati.
agent_zero

#17206 Re: Android OS

Post by agent_zero »

ODB wrote:Može li pomoć oko odabira telefona iz BH Telecom ponude za prosječnog korisnika

Sony Xperia T3
1GB RAM
8 mpx
5.3"
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... 88be5.html

Alcatel One Touch Idol 2DS (Dual Sim)
1 GB RAM
8 mpx
5"
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... a7eaa.html

LG L Bello
1GB RAM
8 mpx
5"
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... 33d26.html

Ima li bitne razlike između ova 3 modela tj. bitnog problema ?
Valja li ovaj Alcatel išta? Nekako me on vuče najviše zbog izgleda dok mi Sony ima previše "mesa"(plastike oko ekrana) pa mi je zadnja opcija trenutno.
Koji ima bolji ekran tj. sa najboljim bojama ?
Alcatel od tih.

Da je sony manji, i njega bi ti preporučio. Ali je preglomazan (bez obzira što je tanak).
Dr Kova

#17207 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

drinkoholic wrote:
Burkoff wrote:Koju vremensku prognozu koristite i koliko ste zadovoljni? Ja sam koristio "Weather & Clock Widget Android" ali mi vise uopste nije pouzdana. Imate li prijedlog alternative?

Ja sam koristio Yahoo Weather i Weather & Clock Widget Android, bilo je ok ali onda nakon par updatea ne radi više kako treba. Sada koristim samsungovu stock weather aplikaciju i nije loša. Mada vidim da dosta dobre recenzije imaju Accuweather i The Weather Channel pa ću morat i njih isprobati.

HD widgets ima Accurate weather extenziju i dobar je. Ali ja u zadnje vrijeme koristim Eye in the Sky, pravo mi je dobra, pa chekirajte
zateznistub

#17208 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Nije mi nesto aman-zaman bitna velika tacnost, a koristim 1weather
MeanMachine

#17209 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

brazzo19 wrote:
brazzo19 wrote:Jedno pitanje. Ovako Samsung galaxy trend lite je u pitanju i ovo mi se desava, znaci svaki put kada ga zakljucam ili kada ode u "sleep mode" telefon se nakon minut dvije jednostavno resetuje, isto tako mi se desi kada ga zakljucam i kad ekran pocrni onda kada hocu da ga otkljucam jednostavno ne reaguje i moram ga resetovat, znaci nesto mi se desi samo kad ode u sleep mode dok recimo kada mu radi display mogu sat vremena surfati igrati igrice tipkati po telefonu sve radi bez problema dok cim se sam zakljuca i ode u sleep mode ili ga ja zakljucam sam se resetuje sam od sebe, probao sam sa 3-4 razlicita softwera i nista opet sve isto, jeli imao neko slican problem ovakav ili da li se rijesit i jeli skup popravak, hitno mi treba bilo kakav savjet ili pomoc, hvala unaprijed !

????? Iko
To što opisuješ mogao bi biti tzv. SOD ("Sleep of Death") - uređaj se bez reseta ne može aktivirati nakon ulaska u deep sleep mode. Uzroci mogu biti razni (ako malo potražiš preko google-a vidjet ćeš da taj problem i nije tako rijedak). Koliko sam primjetio često se pominjje neka od sljedećih solucija:

- instalirati novi kernel (ili reinstalirati postojeći)

- instalirati novi ROM

- redom brisati aplikacije (ili odgovarajući update) od najnovijeg prema nazad i nakon svakog brisanja provjeravati da li je problem još prisutan - ovo pomaže ako je neka aplikacija uzrok SOD-a (često to zna biti neki Power Saver za štednju baterije, npr. Juice Defender isl.)

- obzirom da je problem veoma čest na android verziji 4.0.4 neki su riješili problem vraćanjem na 4.0.3 ili update-om na noviju verziju ukoliko je rasploživa (generalno zna biti problem sa nekom verzijom androida koja se mora promijeniti (downgrade/upgrade) - ako ti telefon javlja da su svi update-i instalirani probaj i preko Kiesa uraditi update).

- moguće rješenje je i postavka za wifi "sleep policy" - odeš u settings i podešavanja za wifi pa tu nađeš opciju koja definiše rad wifi u sleep mode-u telefona (da li da wifi i dalje radi u sleep mode ili da se isključi) i tu treba odabrati opciju da se wifi nikad ne isključuje

- "rezervno" rješenje je da se instalira neka aplikacija koja namjerno drži telefon aktivnim i u sleep mode - (ima nekoliko mogućih varijanti na Play Store-u) - na taj način se može u velikoj mjeri reducirati potreba za resetom telefona, ali vjerovatno neće u potpunosti moći ukloniti pojavu SOD.

Ovo su neka od mogućih rješenja, ali ne mora značiti da će neko biti od pomoći jer mnogo stvari može uzrokovati pojavu SOD-a tako da ti po meni ostaje samo mogućnost da malo eksperimentišeš i na taj način možda naletiš na rješenje problema.
ODB

#17210 Re: Android OS

Post by ODB »

Galaxy S3 vs Alcatel One Touch Idol 2DS (Dual Sim)

Samo još ovo da mi neko odgonetne šta je bolje (oba nova) :D ?
junior3

#17211 Re: Android OS

Post by junior3 »

Ma S3, ne vidim nista sto je bolje kod Alcatela.
spree

#17212 Re: Android OS

Post by spree »

ODB wrote:Galaxy S3 vs Alcatel One Touch Idol 2DS (Dual Sim)

Samo još ovo da mi neko odgonetne šta je bolje (oba nova) :D ?
ja imam s3, a sestra alcatel. s3 ima puno bolju kameru, puno bolji ekran i generalno puno vise podrske i dodataka. jedina stvar u cemu je alcatel bolji je noviji android.
getriba

#17213 Re: Android OS

Post by getriba »

Alcatel Idol 2 ima problem sa osjetljivošću ekrana na dodir te preporučujem da se uređaj zaobiđe u širokom luku ;-)
Quaresma

#17214 Re: Android OS

Post by Quaresma »

idol touch 2ds imam ja, tacnije moj otac, koristi ga zbog dvije kartice, i problem s touchem prvi put cujem evo
ako mislimo na isti telefon, malo sam zbunjen kod alcatelovih proizvoda
alfanero

#17215 Re: Android OS

Post by alfanero »

Korisitim tapatalk verziju 4.9.5 i ne moze mi uci na klix forum? U cemu je problem?
belami1111

#17216 Re: Android OS

Post by belami1111 »

getriba wrote:Alcatel Idol 2 ima problem sa osjetljivošću ekrana na dodir te preporučujem da se uređaj zaobiđe u širokom luku ;-)
Koristio mjesec dsna idol 2 i nije istina da ima problema sa odjetljivoscu ekrana. Idol 2 ima samo malo losiju ksmeru za nocne snimke u odnodu na sgs 3 i sgs3 ima utor za memorijsku karticu dok idol2 DS nema sve ostalo je na strani idola2. Bolje optimiziran softver bolja izrada a o dizajnu da ne pricam
Maharadza

#17217 Re: Android OS

Post by Maharadza »

alfanero wrote:Korisitim tapatalk verziju 4.9.5 i ne moze mi uci na klix forum? U cemu je problem?
Dobro došao u klub:

http://forum.klix.ba/tapatalk-na-klix-b ... s1225.html

:mrgreen:
Kuvet

#17218 Re: Android OS

Post by Kuvet »

Igra li se sta na androidu? Mozete li mi preporuciti neke novije zarazne single igre? Kao i multiplayer..igrao sam malo clash of clans, al je pay to win..ima li neka koja bas i nije toliko p2w..
Quaresma

#17219 Re: Android OS

Post by Quaresma »

Ma ja igram ono cudo aa.
Rob_Atl

#17220 Re: Android OS

Post by Rob_Atl »

Image

znaci boze :izet: :izet:
agent_zero

#17221 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Kao prvo, s3 više ne može kupiti nov jer se ne proizvodi već odavno. Može jedino s3 neo.

Alcatel pravi vrlo kvalitetne telefone, odlično dizajnirane. Znam par osoba koje su u BHT uzele onaj prvi idol, svima radi bez greške. Nikakvih problema. Kvalitetno izrađeni i dosta brzi.
Quaresma

#17222 Re: Android OS

Post by Quaresma »

Idol touch 2 je pravo lijep telefon
shandrprcSA

#17223 Re: Android OS

Post by shandrprcSA »

svaka pomoc je dobrodosla :D

Naime, kolega mi ima "tablet" sa sim karticom koji je dobio na poklon i na njemu je instaliran android 2.3.7 :D Eh sad :D posto nigdje ne pise koji je uredjaj, a mislio je da nadogradi na neku noviju verziju androida, kad se ode na About Device (slika 1) izbaci oznaku W1 (google mi nije pomogao) pa sam preko sim kartice instalirao cpu-z (slika 2) jer market nisam mogao koristi a razlog je da nece da prihvati google nalog (slika 3 - bilo da je vec isti kreiran ili da se napravi novi).Win 8.1 nije prepoznao uredjaj jer u Device Manageru stoji zuti trokutic :D (slika 4). Kad ukljucim usb u "tablet" uvijek izbaci (slika 5) da odaberem nesto od predlozenog :D Prilikom vracanja na tvornicke postavke sve je na kineskom :D Pretpostavljam da za instaliranje iste ili neke novije verzije treba da se zna koji je uredjaj :D a kolega bi cistu instalaciju bez nekih aplikacija koje dodju u samom uredjaju :D
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Sarajevski-Seljak

#17224 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

agent_zero wrote:Kao prvo, s3 više ne može kupiti nov jer se ne proizvodi već odavno. Može jedino s3 neo.

Alcatel pravi vrlo kvalitetne telefone, odlično dizajnirane. Znam par osoba koje su u BHT uzele onaj prvi idol, svima radi bez greške. Nikakvih problema. Kvalitetno izrađeni i dosta brzi.

Znam par servisera u Sarajevu, i kod svakog od njih ima bar 3 Idola, koji su crkli.

Sam sam imao dva na kojima je stradao touchscreen....

Nebih nikom preporucio ovaj telefon.

Po meni puno bolji izbor su LG G2 Mini, Lg L Bello, S3 Neo pa cak i Huawei G630
agent_zero

#17225 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Različita iskustva, šta da ti kažem...

Ja bi bez ikakvih dvojbi uzeo idol 3 kad izađe.

Image
Post Reply