Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Opetja033

#17201 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Opetja033 »

L u c i f e r wrote:podsjetimo se malo i ovog ustašluka prije 17g

https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_ ... ercegovini
Vrijedi ovu mapu pogledati. Ovo je bilo prije 16 godina. U startu 2017. godine ne bi mogli ni pokusati istu stvar u Novom Travniku, Busovaci, Jajcu, te ovim dijelovima opcina Maglaj, Jablanica, Fojnica i Gornji Vakuf. Visoko i Ilidzu ( :lol: :lol: ) da ne spominjem. A samo 16 godina je proslo.
A za 16 godina nece moci to isto u startu uraditi u Vitezu, Kiseljaku, Zepcu, Stocu, Odzaku i Glamocu.

Sva pogubnost hrvatske politike u BiH u jednoj slici.
Drvosjeca iz Dejcica

#17202 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

animus wrote:
sportman1 wrote:
moa wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/grabar- ... /171202039

Dokle vise, zasto se vise neko ne oglasi i ne kaze da se Hrvatska a pogotovo nakon presude prestane mijesati u unutrasnje stvari Bosne i Hercegovine.

a sta to ocekujes od sda?
pored sdp-a vi glasate za sda.
pored raguza vi glasate za fahru.
Niko nema vise stranaka od nas ali kad trebaju dati saopcenje onda nikoga nema.
Ovo je najbolji odgovor.
BiH / Zetra: Promovirano 5.578 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu
:wink: Nema fajde od isprazne dreke i galame.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17203 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Šah
Vojska Srbije dobit će od Rusije do kraja sljedeće godine 30 remontovanih tenkova vrijednih najmanje 30 miliona eura, javio je "Sputnik".
Mat :mrgreen:
SAD bi mogle otvoriti vojnu bazu u Brčkom
Image

rekoH ja stotinama puta, jopet ce ih bombardovat...

http://www.jfcnaples.nato.int/hqsarajevo

Image
animus

#17204 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by animus »

Opetja033 wrote:

Vrijedi ovu mapu pogledati. Ovo je bilo prije 16 godina. U startu 2017. godine ne bi mogli ni pokusati istu stvar u Novom Travniku, Busovaci, Jajcu, te ovim dijelovima opcina Maglaj, Jablanica, Fojnica i Gornji Vakuf. Visoko i Ilidzu ( :lol: :lol: ) da ne spominjem. A samo 16 godina je proslo.
A za 16 godina nece moci to isto u startu uraditi u Vitezu, Kiseljaku, Zepcu, Stocu, Odzaku i Glamocu.

Vec danas to ne mogu nigdje u srednjoj bosni. Za par godina ce biti kmecanje i u mostaru a pogotovo u stocu. Ne treba ovdje 16 godina da se to desi. Zato i jeste ovoliko kukanje. Putovnica je najveći Covicev neprijatelj. Samo blokiraj pa da vidimo gdje ces stići.
General War

#17205 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

Vojska Srbije dobit će od Rusije do kraja sljedeće godine 30 remontovanih tenkova vrijednih najmanje 30 miliona eura, javio je "Sputnik".
Mat :mrgreen:
SAD bi mogle otvoriti vojnu bazu u Brčkom
Image
:mastakazes:
zrakomlat

#17206 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

animus wrote:
Opetja033 wrote:

Vec danas to ne mogu nigdje u srednjoj bosni. Za par godina ce biti kmecanje i u mostaru a pogotovo u stocu. Ne treba ovdje 16 godina da se to desi. Zato i jeste ovoliko kukanje. Putovnica je najveći Covicev neprijatelj. Samo blokiraj pa da vidimo gdje ces stići.
:thumbup:
smijesni_ste

#17207 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by smijesni_ste »

Pogubna je bila i srpska politika devedesetih kao što je i danas pa su se ljudi raširili ko begovi na 49%

Kako to? Imate li neke planove kako to riješiti??
zrakomlat

#17208 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

Koji će im q tenkovi, ako ičega u srbiji imaju, imaju tenkova. Da rusi kakav dug, umjesto para, ne vraćaju u starom oružju? Pa će za koju godinu ponovo u rusiju na veliki servis, u pola cijene :D
Last edited by zrakomlat on 02/12/2017 16:55, edited 1 time in total.
General War

#17209 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

smijesni_ste wrote:Pogubna je bila i srpska politika devedesetih kao što je i danas pa su se ljudi raširili ko begovi na 49%

Nemoj dati SDA da ista potpisuje...pa ni humanitarnu :D...i vec si na konju.
L u c i f e r

#17210 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by L u c i f e r »

Nema bolje pobjede od demografske

Sifra Kosovo
General War

#17211 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

zrakomlat wrote: Koji će im q tenkovi, ako ičega u srbiji imaju, imaju tenkova. Da rusi kakav dug, umjesto para, ne vraćaju u starom oružju? Pa će za koju godinu ponovo u rusiju na veliki servis, u pola cijene :D
Posjekli su T55, a posto imaju lufta u broju tenkova shodno sporazumu a nemaju snage da modernizuju postojece T72 i 84..pa dobili modernizovane T-72.
General War

#17212 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

L u c i f e r wrote:Nema bolje pobjede od demografske

Sifra Kosovo
Ne valja ti sifra...najbolja pobjeda je puno zelembaca i m ozga da se dobro ulozi...btw jel stvarno niko ne zna da srbi drze i dio kosova? :?
Skijaš

#17213 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Skijaš »

smijesni_ste wrote:Pogubna je bila i srpska politika devedesetih kao što je i danas pa su se ljudi raširili ko begovi na 49%

Biće potrebna neka politička "Oluja", a preduslov za to je, kao i devedeset četvrte, pokazivanje mišića HDZ-u od strane Sarajeva. Čović djeluje na toj matrici da je lakše sjebati Sarajevo nego velikosrpsku ekipu. Za to se krivicu može naći i u snishodljivosti pojedinih sarajevskih političara, ali ako se pokaže mišiće, nekakav oblik političke "Oluje" je neizbježan.
DonieBrasco

#17214 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ni-upit ... ook+status
Uprkos brojnim najavama prethodnih godinu dana kako će BiH do kraja 2017. odgovoriti na Upitnik Evopske komisije, kako će dobiti kandidatski status za članstvo u EU ili kako će se aktivirati MAP, izvjesno je da se ništa od toga neće dogoditi, a predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović jučer je i zvanično kazao da će doći do blokade EU puta za BiH zbog haške presude bivšim čelnicima Herceg-Bosne.
Steta sto nema niko u drzavi da reaguje na ovo.
horkesh

#17215 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

General War wrote:

Sifra Kosovo
Ne valja ti sifra...najbolja pobjeda je puno zelembaca i m ozga da se dobro ulozi...btw jel stvarno niko ne zna da srbi drze i dio kosova? :?
Oni imaju većinsko prisustvo u sjevernom dijelu Kosova, ali toliko ga drže da su onaj zidić što su pokušali podići morali sami da ruše idućeg dana.
Skijaš

#17216 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Skijaš »

DonieBrasco wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/ni-upit ... ook+status
Uprkos brojnim najavama prethodnih godinu dana kako će BiH do kraja 2017. odgovoriti na Upitnik Evopske komisije, kako će dobiti kandidatski status za članstvo u EU ili kako će se aktivirati MAP, izvjesno je da se ništa od toga neće dogoditi, a predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović jučer je i zvanično kazao da će doći do blokade EU puta za BiH zbog haške presude bivšim čelnicima Herceg-Bosne.
Reagovati treba tako što će se vlast formirati bez HDZ-a.
DonieBrasco

#17217 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

To da poslje izbora 2018. uz to da HDZ ide na semtljiste politike i fasizma.

Do tad narod suti i trpi, a napredak ni na vidiku.
emmir1

#17218 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by emmir1 »

Kolinda već sada skuplja glasove nacionalista za reizbor 2019."

"U Hrvatskoj se može čuti malo racionalnih glasova" oko presude hercegovačkoj šestorki, a među njima su bivši predsjednik Ivo Josipović i bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, navodi austrijski list. Glasniji su ipak političari koje su od presude napravili veliko nacionalno pitanje, poput predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja "već sada skuplja glasove nacionalista za reizbor 2019. godine". Ona je Praljka hvalila i prije presude i protivno činjenicama ustvrdila da Hrvatska nije bila agresor u BiH. Tome se pridružio i Plenković, koji je suprotno istini izjavio da Srbija nije osuđena za udruženi zločinački pothvat u Haagu.

Kao najskandalozniju izjavu Der Standard izdvaja onu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, vođe "vrlo nacionalističke stranke", koji je rekao da je presuda "zločin protiv svih predstavnika hrvatskog naroda u BiH". Čović je eksponent politike koja nikad nije odustala od projekta Herceg-Bosne, čisto hrvatskog entiteta u BiH, koji je sada osuđen u Haagu.

Austrijski list podsjeća i da su vojnici HV-a ratovali u BiH kao podrška HVO-u te da na 111 godina zatvora osuđena hercegovačka šestorka nisu bili vrhovna instanca Herceg-Bosne nego je to bio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman te njegov ministar obrane Gojko Šušak. Presuda je zapravo pozitivna za Hrvatsku, piše Der Standard, jer nudi potencijal za suočavanje s prošlošću.
Škobo Habu

#17220 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

DonieBrasco wrote:
Zašto?

Čović samo skida masku i otvoreno postaje Dodikov saučesnik u blokadi euro-atlantskih procesa.

Ponavljaju se opet devedesete, samo je ratni arsenal argumenta zamjenjen političkim.
HDZ je izbrao stranputicu, i ta će stranputica da košta BH Hrvate.
Okreću se protiv EU, a ako Kolinda stane na njihovu stranu - imamo situaciju da se i Hrvatska okreće protiv same EU.
Sanjarko

#17221 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

animus wrote:Ovo sve kada saberes mirise na drugo poluvrijeme. Naoruzavanje susjeda i komsija. Agresivna nacionalisticka retorika hdz i snsd. Miješanja u poslove nase drzave od politicara iz srbije i uzp. Nagli oporavak namjenske industrije. Lako je sabrati dva i dva.

Ovo ako ne sprijece stranci bit ce rata sigurno. A sudeci po svemu oni i dopustaju sve to jer hoce da nas puste da se pomlatimo.

Ljudi nemojte mirno spavati jer ce biti rata. Lazu da je za rat potrebno dvoje a kod nas ima svakako troje. Treba se spremiti da ne bude kako nismo znali. Ovaj rat ce krace trajati ali ce se rijesiti puno stvari.
Pa pisao sam ja. Bila je i moja tema o tome. Zakljucana je sada.
glockov kolac

#17223 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by glockov kolac »

Kad je proklanjavanje dzamije u Neumu?
L u c i f e r

#17224 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by L u c i f e r »

General War wrote:

Sifra Kosovo
zelembaća nemamo

a ni mozga

ostaje nam naše najjače oružje - kurčina
Drvosjeca iz Dejcica

#17225 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kljujić, Komšić o Karađorđevu, Herceg Bosni i hrvatskoj izdaji Posavine:Milošević i Tuđman su zapjevali “nema te više Alija /VIDEO/
August 22, 2017

Piše prof. dr. Ivo Komšić u svojoj knjizi Preživljena zemlja: Tko je, kada i gdje dijelio BiH, Prometej, Zagreb 2006, str. 159-161.
(…) Ovo Bilandžićevo svjedočenje bio je prvi dokaz da se vojni sukobi u BiH, posebno rat i Hrvata i Muslimana, odvijaju po scenariju koji je davno napravljen i koji mi je prezentirao Mate Boban još prije godinu dana. Bilo je to ono jutro kad je Skupština RBiH izglasala raspisivanje referenduma o samostalnosti Bosne i Hercegovine. To je najdramatičnija noć u mom životu.

(…) Kada sam izašao na plato Skupštine dočekao me oštar i prohladan zrak. Još se nije bilo razdanilo. Uz zgradu Filozofskog fakulteta stajao je upaljen džip mog prijatelja. Kada sam ušao, na stražnjem sjedištu vidio sam Matu Bobana. Paško me požurio upozoriti da Mate želi sa mnom razgovarati. Bobana sam poznavao samo iz viđenja kao člana Skupštine i kluba HDZ-a. On je inače bio zastupnik koji se nije eksponirao na sjednicama i mislim da nikada nije izašao za govornicu da nešto kaže. Uz to, nije imao nikakvu značajnu funkciju u HDZ-u.

Boban nije pravio nikakav uvod. Odmah je prešao na stvar. Rekao je kako je veoma važno da razumijem ovu situaciju i kako moja uloga u njoj može biti značajna. Tvrdio je da sam “predsjednik“ inzistira na tome, misleći na Tuđmana.

ADVERTISING

Prema njegovim riječima, slijede povijesni događaji u kojima bi “njima“ bilo veoma važno da budem uz “njih“ i da preuzmem neku važnu funkciju. Inzistirao sam da mi objasni o kojim se događajima radi.
– Mi pravimo svoju državu, rekao je.
– Koju državu, pitao sam.
– Hrvatsku državu, odgovorio je nervozno i opsovao Isusa (psovka koju ne mogu ni izgovoriti a koja je njemu izgleda bila poštapalica).

Zastao sam i okrenuo se prema njemu na sjedištu iako je to bila neudobna poza. Želio sam ga gledati dok govori. Njegovo voštano lice se jedva razabiralo na prigušenom unutarnjem svjetlu automobila. Nastavio je mirno.

– Pravimo svoju državu u Bosni i Hercegovini koja će biti u granicama bivše Banovine. Drugu polovicu će uzeti Srbi. To je velik i važan projekt. Trebaš nam jer ti znaš kako se to radi. Ti si pametan čovjek. Predsjednik te cijeni. Mi ćemo to napraviti i bez tebe, ali je važno da budeš s nama. Da ne budeš protiv nas.
– Čekaj Mate, prekinuo sam ga. Da li vi računate s tim da će u toj vašoj državi biti pola Muslimana. Što će oni reći o tome?
– Kojih Muslimana, pitao je kao da prvi put čuje za njih.
– Ovih koji su se prošle godine tako izjasnili na popisu, odgovorio sam. Od Kotor Varoši do Neuma njih je u strukturi stanovništva preko 40 posto.

– To ne postoji, opet je reagirao nervozno.
– Kako ne postoji?
– Lijepo – i opet je dodao tešku psovku. – Oni će se morati izjasniti ili kao Hrvati ili kao Srbi.
– A šta ako se ne izjasne? – upitao sam već sa strepnjom i zebnjom.
– Onda ćemo ih pobiti.

– Stani Mate – prekinuo sam ga. – Vi ćete pobiti pola stanovništva ove zemlje. Znaš li ti Mate da je to nemoguće, da je to zločinački projekt, i ti mene zoveš da u tome sudjelujem. Govorio sam vrlo ubrzano, ne više kao odgovor već kao optužbu.
– Mi ćemo to završiti za petnaest dana, prekinuo me je i nastavio. – Oni nemaju ništa, nisu se organizirali, a mi imamo vojsku, imamo naoružanje, imamo sve.
– Ali to je zločin, nastavio sam otimajući se već s njim za riječi. – Ti mene zoveš da sudjelujem u zločinu. Nećete u tome uspjeti, Muslimani će se organizirati kad u to krenete i pobijedit će. Napravit ćete zločin, izgubiti rat i bit ćete krivi, govorio sam već bijesno i bez reda. (…)

– Ti si profesore lud, ti ništa ne razumiješ. Ovo je povijesna situacija, ponovno me prekinuo.
– Ja dobro razumijem ali vi ne razumijete. Bosna se ne može podijeliti bez zločina. Nećete uspjeti i odgovarat ćete jednoga dana za to.
– Znao sam da si lud ali nisam znao da si toliko lud – rekao je ne više kao konstataciju već kao zaključak razgovora. – Vozi, ja ću u Holiday na spavanje.
– Mate, ima još nešto što ti želim reći. Ne samo da neću s vama već kad krenete u taj projekt, ako Muslimani budu branili Bosnu i Hercegovinu, ja ću biti s njihove strane, rekao sam mirno i sa suzama u očima, koje se srećom nisu vidjele.

Do hotela smo došli šutke. On je tu izašao, a mi smo nastavili za Kiseljak. Nismo ništa govorili. Zanijemili smo obojica. Razmijenili smo ukočene poglede pred mojom kućom, gdje sam izašao. Paško je produžio u Kreševo.
Post Reply