Telemah fixna je besplatna (prema svim fixnim mrežama) i kada pozivaš bh telekom fixne brojeve a ne samo u okviru telemah grupe, dakle pozivi prema svim fixnim mrežama su besplatni.Besplatno unutar grupe znači da možeš besplatno zvati fixne brojeve, SBB Srbija i Telemah Slovenije.bumerangss wrote:
I za druge mreze je ograniceno na 1500 min mjesecno a druga mreza he BHT koji pokriva 98% fiksne telefonije u FBiH tako da ces cesto prekucati taj bonus i šokirat ce te visok racun
HS kablovska
Moderator: anex
-
SerijeSync
#17201 Re: HS kablovska
-
bumerangss
#17202 Re: HS kablovska
Ja i sva familija imamo ili Moja TV ili obicni fixni od BH Telecoma izuzev jednog rodjaka koji zbog prirode svog posla koji zahtjeva vece brzine neta ima neki telemahov trio paket i sve ukupno placa 60 i nesta KM ali stalno pazi da ne predje taj mjesecni limit od 1500 min i ima uspostavu poziva 3 feninga i zato sve nas zove prvih pola mjeseca sa fixnog dok ne potrosi taj limit e onda nas zove viberom ali to je nekvalitetna veza iako mu i kvalitet fixnog nije jaca stranaSerijeSync wrote:Telemah fixna je besplatna (prema svim fixnim mrežama) i kada pozivaš bh telekom fixne brojeve a ne samo u okviru telemah grupe, dakle pozivi prema svim fixnim mrežama su besplatni.Besplatno unutar grupe znači da možeš besplatno zvati fixne brojeve, SBB Srbija i Telemah Slovenije.bumerangss wrote:
I za druge mreze je ograniceno na 1500 min mjesecno a druga mreza he BHT koji pokriva 98% fiksne telefonije u FBiH tako da ces cesto prekucati taj bonus i šokirat ce te visok racun
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17203 Re: HS kablovska
Kako mislis prekucati taj bonus??? Napraviti za mjesec 25 sati razgovora pored danasnjih Vibera, FB Messengera itd itd. Trebas biti stvarno umjetnik za to!! Je evo imam tel. pa jedno 2 godine i prije nego sto sam ga uveo u prosjeku su mi racuni BHT bili blizi 50 ne go 40 KM jer sam pretplata + TV pretplata su 20.....na HS nisam nikad presao 20 a imao sam paket od 12 KM i sve sto je naplaceno naplaceni su pozivi prema mobilnoj mrezi i insotranstvu mada su i ti pozivi jeftiniji. BHT je cista gulikoza i bankomat SDA. Ono sto oni nude u svojim paketima je smijesno u odnosu na cijenu. I mobilni imam namjeru odjaviti. Evo npr i zasto. Telefoni su ali ono bas bezobrazno skuplji za identicne tarife pa recimo znam kad sam gledao Sony Aqua u Mtelu za tarifu 30 na 24 mjeseca dobijes za 1 KM a u BHT na 24 mjeseca 9,78 KM itd itd. To su klasicne SDA gulikoze.bumerangss wrote:I za druge mreze je ograniceno na 1500 min mjesecno a druga mreza he BHT koji pokriva 98% fiksne telefonije u FBiH tako da ces cesto prekucati taj bonus i šokirat ce te visok racunMaystor wrote:3 feninga se naplaćuje uspostava poziva, a dalje je 0 KM/mincalculator wrote:Na www KT HS http://www.hs-ktv.ba/?page_id=4447 piše o telefoniji:
"Uz DUO TEL GRANDE pakete dobivate ........ i pozive za 0 KM/min prema svim fiksnim mrežama u BiH, Hrvatskoj i Sloveniji, besplatne razgovore u okviru mreže Telemach BiH, SBB Srbija, Telemach Slovenija, Total TV Hrvatska i NetTV Plus, sa još više besplatnih minuta prema inostranstvu."
Šta znači "poziv za 0 KM/min", a šta "besplatni razgovori", da li je možda uspostava konekcije 0 KM, ali zašto /min
u okviru njihove mreže ne naplaćuju ni ta 3 feninga, to zovu besplatan poziv
- hrasno38
#17204 Re: HS kablovska
Slusas li ti sebe ziv bio to je 25 sati razgovora mjesecno!!!! Moras biti bas besposlen u zivotu da toliko potrosis a i nisam siguran da sa Trio Grande paketima imas tih 1500 minuta.bumerangss wrote:Ja i sva familija imamo ili Moja TV ili obicni fixni od BH Telecoma izuzev jednog rodjaka koji zbog prirode svog posla koji zahtjeva vece brzine neta ima neki telemahov trio paket i sve ukupno placa 60 i nesta KM ali stalno pazi da ne predje taj mjesecni limit od 1500 min i ima uspostavu poziva 3 feninga i zato sve nas zove prvih pola mjeseca sa fixnog dok ne potrosi taj limit e onda nas zove viberom ali to je nekvalitetna veza iako mu i kvalitet fixnog nije jaca stranaSerijeSync wrote:Telemah fixna je besplatna (prema svim fixnim mrežama) i kada pozivaš bh telekom fixne brojeve a ne samo u okviru telemah grupe, dakle pozivi prema svim fixnim mrežama su besplatni.Besplatno unutar grupe znači da možeš besplatno zvati fixne brojeve, SBB Srbija i Telemah Slovenije.bumerangss wrote:
I za druge mreze je ograniceno na 1500 min mjesecno a druga mreza he BHT koji pokriva 98% fiksne telefonije u FBiH tako da ces cesto prekucati taj bonus i šokirat ce te visok racuni cesto ima problema i s netom i TV-om ali sve to trbi zbog brzeg neta jer mu je posao takav da radi kuci na kompu
MJESEČNA PRETPLATA - 8 KM, u DUO i TRIO pakete pretplata je već uključena u cijenu
BESPLATNI MINUTI - Svakog mjeseca dobivate 100/200 minuta za pozive prema svim fiksnim brojevima u inostranstvu
BESPLATNI RAZGOVORI U MREŽI - Pozivi u okviru Telemach mreže, mreže SBB-a Srbija i Telemach Slovenija se ne naplaćaju
BESPLATAN PRENOS BROJA - zadržite svoj postojeći broj i besplatno ga prenesite u Telemach mrežu
FLAT BH- Besplatni razgovori prema svim fiksnim brojevima u Bosni i Hercegovini
FLAT HR&SLO - Besplatni razgovori prema svim fiksnim brojevima u Hrvatskoj i Sloveniji
- hrasno38
#17205 Re: HS kablovska
hahahaha evo i ja isto izbacih!!!SerijeSync wrote:Ni ti ni rođak nemate pojma, fixna telefonija je besplatna prema svim mrežama, nema nikakvih 1500 minuta u ponudama http://telemach.ba/Fiksna+telefonija/24 ... av_start=0 prestani zbunjivat korisnike i širit laži, post ću ti prijavit radi spama i dezinformacija.bumerangss wrote:
Ja i sva familija imamo ili Moja TV ili obicni fixni od BH Telecoma izuzev jednog rodjaka koji zbog prirode svog posla koji zahtjeva vece brzine neta ima neki telemahov trio paket i sve ukupno placa 60 i nesta KM ali stalno pazi da ne predje taj mjesecni limit od 1500 min i ima uspostavu poziva 3 feninga i zato sve nas zove prvih pola mjeseca sa fixnog dok ne potrosi taj limit e onda nas zove viberom ali to je nekvalitetna veza iako mu i kvalitet fixnog nije jaca stranai cesto ima problema i s netom i TV-om ali sve to trbi zbog brzeg neta jer mu je posao takav da radi kuci na kompu
MJESEČNA PRETPLATA - 8 KM, u DUO i TRIO pakete pretplata je već uključena u cijenu
BESPLATNI MINUTI - Svakog mjeseca dobivate 100/200 minuta za pozive prema svim fiksnim brojevima u inostranstvu
BESPLATNI RAZGOVORI U MREŽI - Pozivi u okviru Telemach mreže, mreže SBB-a Srbija i Telemach Slovenija se ne naplaćaju
BESPLATAN PRENOS BROJA - zadržite svoj postojeći broj i besplatno ga prenesite u Telemach mrežu
FLAT HR&SLO - Besplatni razgovori prema svim fiksnim brojevima u Hrvatskoj i Sloveniji
- Benq
#17206 Re: HS kablovska
Ma vidis da covjek puca nesto svoje.. nemoj ni pokusavat da bilo sta dokazujes i objasnjavas jer je njima BHT zakletva..hrasno38 wrote: Kako mislis prekucati taj bonus??? Napraviti za mjesec 25 sati razgovora pored danasnjih Vibera, FB Messengera itd itd. Trebas biti stvarno umjetnik za to!! Je evo imam tel. pa jedno 2 godine i prije nego sto sam ga uveo u prosjeku su mi racuni BHT bili blizi 50 ne go 40 KM jer sam pretplata + TV pretplata su 20.....na HS nisam nikad presao 20 a imao sam paket od 12 KM i sve sto je naplaceno naplaceni su pozivi prema mobilnoj mrezi i insotranstvu mada su i ti pozivi jeftiniji. BHT je cista gulikoza i bankomat SDA. Ono sto oni nude u svojim paketima je smijesno u odnosu na cijenu. I mobilni imam namjeru odjaviti. Evo npr i zasto. Telefoni su ali ono bas bezobrazno skuplji za identicne tarife pa recimo znam kad sam gledao Sony Aqua u Mtelu za tarifu 30 na 24 mjeseca dobijes za 1 KM a u BHT na 24 mjeseca 9,78 KM itd itd. To su klasicne SDA gulikoze.
Ima drug , 1500 min prema fiksnim mrezama je u svim trio grande paketima. Ali svejedno , ko ce pricat 25 sati na fiksni telefon osim ako ne drzis neku kancelariju u kuciSerijeSync wrote: Ni ti ni rođak nemate pojma, fixna telefonija je besplatna prema svim mrežama, nema nikakvih 1500 minuta u ponudama http://telemach.ba/Fiksna+telefonija/24 ... av_start=0 prestani zbunjivat korisnike i širit laži, post ću ti prijavit radi spama i dezinformacija.
- MH i HS kablovska
#17207 Re: HS kablovska
[quote="BackInBlack"]Slika na digitalnoj ko mlijeko
Jutro BackInBlack,
najljubaznije Vas molimo da nam se javite u inbox sa tačnim korisničkim podacima kako bismo u najkraćem roku provjerili i korigovali sve što je potrebno.
Jutro BackInBlack,
najljubaznije Vas molimo da nam se javite u inbox sa tačnim korisničkim podacima kako bismo u najkraćem roku provjerili i korigovali sve što je potrebno.
- hrasno38
#17208 Re: HS kablovska
Bilo jeste ali sad izgleda da vise nema tih 1500 minuta.Benq wrote:Ma vidis da covjek puca nesto svoje.. nemoj ni pokusavat da bilo sta dokazujes i objasnjavas jer je njima BHT zakletva..hrasno38 wrote: Kako mislis prekucati taj bonus??? Napraviti za mjesec 25 sati razgovora pored danasnjih Vibera, FB Messengera itd itd. Trebas biti stvarno umjetnik za to!! Je evo imam tel. pa jedno 2 godine i prije nego sto sam ga uveo u prosjeku su mi racuni BHT bili blizi 50 ne go 40 KM jer sam pretplata + TV pretplata su 20.....na HS nisam nikad presao 20 a imao sam paket od 12 KM i sve sto je naplaceno naplaceni su pozivi prema mobilnoj mrezi i insotranstvu mada su i ti pozivi jeftiniji. BHT je cista gulikoza i bankomat SDA. Ono sto oni nude u svojim paketima je smijesno u odnosu na cijenu. I mobilni imam namjeru odjaviti. Evo npr i zasto. Telefoni su ali ono bas bezobrazno skuplji za identicne tarife pa recimo znam kad sam gledao Sony Aqua u Mtelu za tarifu 30 na 24 mjeseca dobijes za 1 KM a u BHT na 24 mjeseca 9,78 KM itd itd. To su klasicne SDA gulikoze.
Ima drug , 1500 min prema fiksnim mrezama je u svim trio grande paketima. Ali svejedno , ko ce pricat 25 sati na fiksni telefon osim ako ne drzis neku kancelariju u kuciSerijeSync wrote: Ni ti ni rođak nemate pojma, fixna telefonija je besplatna prema svim mrežama, nema nikakvih 1500 minuta u ponudama http://telemach.ba/Fiksna+telefonija/24 ... av_start=0 prestani zbunjivat korisnike i širit laži, post ću ti prijavit radi spama i dezinformacija.
-
SerijeSync
#17209 Re: HS kablovska
Nema nigdje te ponude od 1500 minuta, evo gledam cjenovnik, nema nikakvih limita u telefoniji sem prema mobilnim mrežama 50 minuta u TGP paketu!!Benq wrote:
Ima drug , 1500 min prema fiksnim mrezama je u svim trio grande paketima. Ali svejedno , ko ce pricat 25 sati na fiksni telefon osim ako ne drzis neku kancelariju u kuci
- Benq
#17210 Re: HS kablovska
Sve je moguce , meni iskreno to ne znaci nista jer se nikad necu ni priblizit toj cifri , skoro nikad mi racun za telefon nije dosao veci od 9,5KM , dok na telecomu ne moras slusalicu ni dirat doci ce ti oko 30. Kod mene u zgradi su svi imali telecom telefoniju , ali sam ih sve prebacio na kablovsku kad su vidjeli kakvi meni racuni dolaze.hrasno38 wrote: Bilo jeste ali sad izgleda da vise nema tih 1500 minuta.
- MH i HS kablovska
#17211 Re: HS kablovska
Uspostava poziva iznosi 0,03 KM a razgovarate koliko god želite, prenesite rođaku, prijatelju, komšiji... neka priča bez ustručavanja koliko god možebumerangss wrote:Ja i sva familija imamo ili Moja TV ili obicni fixni od BH Telecoma izuzev jednog rodjaka koji zbog prirode svog posla koji zahtjeva vece brzine neta ima neki telemahov trio paket i sve ukupno placa 60 i nesta KM ali stalno pazi da ne predje taj mjesecni limit od 1500 min i ima uspostavu poziva 3 feninga i zato sve nas zove prvih pola mjeseca sa fixnog dok ne potrosi taj limit e onda nas zove viberom ali to je nekvalitetna veza iako mu i kvalitet fixnog nije jaca stranaSerijeSync wrote:Telemah fixna je besplatna (prema svim fixnim mrežama) i kada pozivaš bh telekom fixne brojeve a ne samo u okviru telemah grupe, dakle pozivi prema svim fixnim mrežama su besplatni.Besplatno unutar grupe znači da možeš besplatno zvati fixne brojeve, SBB Srbija i Telemah Slovenije.bumerangss wrote:
I za druge mreze je ograniceno na 1500 min mjesecno a druga mreza he BHT koji pokriva 98% fiksne telefonije u FBiH tako da ces cesto prekucati taj bonus i šokirat ce te visok racuni cesto ima problema i s netom i TV-om ali sve to trbi zbog brzeg neta jer mu je posao takav da radi kuci na kompu
-
SerijeSync
#17212 Re: HS kablovska
Eto da i tu laž koju non-stop širi @bumerangss razotkrijemoMH i HS kablovska wrote: Uspostava poziva iznosi 0,03 KM a razgovarate koliko god želite, prenesite rođaku, prijatelju, komšiji... neka priča bez ustručavanja koliko god može
- hrasno38
#17213 Re: HS kablovska
bumerangss wrote:Ja i sva familija imamo ili Moja TV ili obicni fixni od BH Telecoma izuzev jednog rodjaka koji zbog prirode svog posla koji zahtjeva vece brzine neta ima neki telemahov trio paket i sve ukupno placa 60 i nesta KM ali stalno pazi da ne predje taj mjesecni limit od 1500 min i ima uspostavu poziva 3 feninga i zato sve nas zove prvih pola mjeseca sa fixnog dok ne potrosi taj limit e onda nas zove viberom ali to je nekvalitetna veza iako mu i kvalitet fixnog nije jaca stranai cesto ima problema i s netom i TV-om ali sve to trbi zbog brzeg neta jer mu je posao takav da radi kuci na kompu
MH i HS kablovska wrote:Uspostava poziva iznosi 0,03 KM a razgovarate koliko god želite, prenesite rođaku, prijatelju, komšiji... neka priča bez ustručavanja koliko god može
- hrasno38
#17214 Re: HS kablovska
Ali sto je najsmjesnije njemu je rekao rodjak osim da jednostavno ode na stranicu TM-a kao sto sam i ja otisao i vidi da se apsolutno nigdje ne spominje 1500 minuta.....ali dobro ja razumijem ove BHT-ovce jer kod njih je sve na FER OSNOVISerijeSync wrote:Eto da i tu laž koju non-stop širi @bumerangss razotkrijemoMH i HS kablovska wrote: Uspostava poziva iznosi 0,03 KM a razgovarate koliko god želite, prenesite rođaku, prijatelju, komšiji... neka priča bez ustručavanja koliko god može
- Benq
#17215 Re: HS kablovska
hrasno38 wrote:bumerangss wrote:Ja i sva familija imamo ili Moja TV ili obicni fixni od BH Telecoma izuzev jednog rodjaka koji zbog prirode svog posla koji zahtjeva vece brzine neta ima neki telemahov trio paket i sve ukupno placa 60 i nesta KM ali stalno pazi da ne predje taj mjesecni limit od 1500 min i ima uspostavu poziva 3 feninga i zato sve nas zove prvih pola mjeseca sa fixnog dok ne potrosi taj limit e onda nas zove viberom ali to je nekvalitetna veza iako mu i kvalitet fixnog nije jaca stranai cesto ima problema i s netom i TV-om ali sve to trbi zbog brzeg neta jer mu je posao takav da radi kuci na kompu
MH i HS kablovska wrote:Uspostava poziva iznosi 0,03 KM a razgovarate koliko god želite, prenesite rođaku, prijatelju, komšiji... neka priča bez ustručavanja koliko god može![]()
![]()
-
SerijeSync
#17216 Re: HS kablovska
važno je da smo razotkrili njegove laži a dobio je i zvanični odgovor od podrške i veliki ŠUK 
- hrasno38
#17217 Re: HS kablovska
Klasicno navlacenje na svoju vodenicu sa promisljanjem da smo svi levati i da cemo do kraja zivota vjerovati sarenim lazama SDA bankomata i ekspoziture za zaposljavanje stranackih kandidata.SerijeSync wrote:važno je da smo razotkrili njegove laži a dobio je i zvanični odgovor od podrške i veliki ŠUK
- MH i HS kablovska
#17218 Re: HS kablovska
Sretan 8. mart svim učesnicama na temi (ako ih ima)
žele predstavici kompanije MH i HS kablovska kao i kompanije Telemach!
-
SerijeSync
#17219 Re: HS kablovska
Zato smo svi tu da spriječimo dezinformacije i laži.hrasno38 wrote:Klasicno navlacenje na svoju vodenicu sa promisljanjem da smo svi levati i da cemo do kraja zivota vjerovati sarenim lazama SDA bankomata i ekspoziture za zaposljavanje stranackih kandidata.SerijeSync wrote:važno je da smo razotkrili njegove laži a dobio je i zvanični odgovor od podrške i veliki ŠUK
- Benq
#17220 Re: HS kablovska
Eh da , sretan 8. mart svim damama i onima koji se osjecaju tako 
-
bumerangss
#17221 Re: HS kablovska
Nije nikakva dezinformacija jer oni to kriju pa nema na stranici telemaha. Nazovi ih pa ih pitaj a ako ti i tad priznaju. On je za tih 1500 min saznao tek kad je ptpisivao ugovorSerijeSync wrote:Ni ti ni rođak nemate pojma, fixna telefonija je besplatna prema svim mrežama, nema nikakvih 1500 minuta u ponudama http://telemach.ba/Fiksna+telefonija/24 ... av_start=0 prestani zbunjivat korisnike i širit laži, post ću ti prijavit radi spama i dezinformacija.bumerangss wrote:
Ja i sva familija imamo ili Moja TV ili obicni fixni od BH Telecoma izuzev jednog rodjaka koji zbog prirode svog posla koji zahtjeva vece brzine neta ima neki telemahov trio paket i sve ukupno placa 60 i nesta KM ali stalno pazi da ne predje taj mjesecni limit od 1500 min i ima uspostavu poziva 3 feninga i zato sve nas zove prvih pola mjeseca sa fixnog dok ne potrosi taj limit e onda nas zove viberom ali to je nekvalitetna veza iako mu i kvalitet fixnog nije jaca stranai cesto ima problema i s netom i TV-om ali sve to trbi zbog brzeg neta jer mu je posao takav da radi kuci na kompu
-
r_faruk
#17222 Re: HS kablovska
Ne koristim fiksni telefon.... i dalje je 50 i kusur maraka vise od 36.30KM (dakle nista nije jeftinije).Sarajbeg wrote:u kom smislu drug ti se ne isplati ,jesi korisnik fiksne telefonije BHT ,ovi novi paketi trio koje nude po meni se isplate telefonija povoljna 50 i kusur maraka ,tel+ internet+ telefonija ja sa racunom za telefon BHT + kablovska kid 8 izadje me redovno preko 66 maraka il oko tu negdje marka manje vise .r_faruk wrote:Mene su skoro zvali, ali nista konkretno.. Tam' vam'... Imate ovaj, paket imate onaj, doplacuju se televizori.....
Rekoh, ostajem na ovom paketu do avgusta pa cemo vidjeti... Jednostavno mi se nista ne isplati od njihove ponude
Opet s druge strane djelimicno msilim kao i vi s operezom s ta kako da ne bude grlom u jagode,a opet brate dugo je do 1.8.2016.
Ne znam jesam doso ili poso po ovom pitanju
![]()
![]()
jedini nacin da im usluga bude povoljnija i da me privuce jeste da cijena bude manja od 36.30KM ili, ako ce vec biti skuplja, onda mi mogu pokloniti jedan TV i podici brzinu interneta na 50-80 Mb (stabilna brzina), ili neka mi daju godinu dana 50% manji racun ili nesto slicno. ne mozes mi dati TV POSAVINA i uzeti mi 10KM.... za ovaj kanal trebaju oni meni da plate
ako cu vec placati dodatno svaki tv u prosjeku 10KM, a mozda i vise, to cini za mene povecanje racuna od 110%. pa necu valjda mirne duse prihvatiti da placem duplo veci racun za slabiju uslugu od one koju sam imao.
da bih ostao njihov korisnik, morace debelo da se potrude... kablovi su u stanu razvedeni i nalaze se u zidu, tako da mi ne nude recivere i nekakve d3 kuce i kablove iz sobe u sobu i ostale pi*darije.
ne mogu da svarim da koristite recivere pored modula...
Problem je sto dosta ljudi misli da je telemah skuplji za par markica i to je to. ne, nije, skuplji je za mnogo vise....
bas me interesuje politika stranih kompanija, danska njemacka, svicaraska, ili recimo SAD, na koji nacin oni nude svoje usluge. koliko kosta dodatni tv (modul), ako se naplacuje?
da li neko ima iskustva ili saznanja...
Last edited by r_faruk on 08/03/2016 11:30, edited 1 time in total.
-
SerijeSync
#17223 Re: HS kablovska
od 13.3 modul se naplaćuje dodatno 3,5KM i gledaš sve kanale bez ikakve doplate.r_faruk wrote:
bas me interesuje politika stranih kompanija, danska njemacka, svicaraska, ili recimo SAD, na koji nacin oni nude svoje usluge. koliko kosta dodatni tv (modul), ako se naplacuje?
-
r_faruk
#17224 Re: HS kablovska
dobra vijest... evo i to je jedan nacin da me privuku...SerijeSync wrote:od 13.3 modul se naplaćuje dodatno 3,5KM i gledaš sve kanale bez ikakve doplate.r_faruk wrote:
- hrasno38
#17225 Re: HS kablovska
Mislim da to generalno vazi za drugi TV u kuci bio u pitanju modul ili receiver?!SerijeSync wrote:od 13.3 modul se naplaćuje dodatno 3,5KM i gledaš sve kanale bez ikakve doplate.r_faruk wrote: