Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#17201 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Kako pojedine ljude baš ništa nije stid i sram, to je meni fascinantno.

Evo ovaj nepotpisani tekst na sportske.ba gdje se Musu, igrača koji je izabran kao 29. pick na NBA draftu prije sedam dana, poredi s Nicolasom Batumom kako bi se dokazalo da je eto Musa teatralan, bezobrazan i da nas je sve slagao.

Kao da mi ne znamo da igrač može poslati klub u sto lijepih materinih i sjesti na avion, te doći i odigrati utakmicu za reprezentaciju BiH. No, valja se, drugovi i drugarice, negdje poslije toga i vratiti. Jedini ko je ovdje patetičan su autori ovakvih teatralnih, srceparajućih pamfleta o tome kako treba valjda rizikovati 10 godina rada i truda da bi šaka gologuzih Fanaticosa rekla - "E bravo".

Treba shvatiti da je pred Musom izazov karijere. Lik će pokušati da razuvjeri ogroman broj nevjernih Toma koji mu prognoziraju povratak u Evropu nakon godinu dana. Treba za to priprema - psihičkih, fizičkih - a ovo mrcvvarenje po medijima mu neće pomoći.
klosar pravi

#17202 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by klosar pravi »

Ne znaju oni to..
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17203 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

https://www.fokus.ba/sport/ostali-sport ... h/1149083/

Tekst je s Fokusa, potpisan je i ne fali mu apsolutno ništa. Musa i ne treba ovo ljeto igrati za repku, čisto radi sebe i svoje karijere, a sve ostalo je upravo kako naslov i kaže - teatar. Sve je objašnjeno i u tekstu, samo treba čitati s razumjevanjem, što bi ti i radio da nije riječ o momku iz Bihaća :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17204 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Kako pojedine ljude baš ništa nije stid i sram, to je meni fascinantno.

Evo ovaj nepotpisani tekst na sportske.ba gdje se Musu, igrača koji je izabran kao 29. pick na NBA draftu prije sedam dana, poredi s Nicolasom Batumom kako bi se dokazalo da je eto Musa teatralan, bezobrazan i da nas je sve slagao.

Kao da mi ne znamo da igrač može poslati klub u sto lijepih materinih i sjesti na avion, te doći i odigrati utakmicu za reprezentaciju BiH. No, valja se, drugovi i drugarice, negdje poslije toga i vratiti. Jedini ko je ovdje patetičan su autori ovakvih teatralnih, srceparajućih pamfleta o tome kako treba valjda rizikovati 10 godina rada i truda da bi šaka gologuzih Fanaticosa rekla - "E bravo".

Treba shvatiti da je pred Musom izazov karijere. Lik će pokušati da razuvjeri ogroman broj nevjernih Toma koji mu prognoziraju povratak u Evropu nakon godinu dana. Treba za to priprema - psihičkih, fizičkih - a ovo mrcvvarenje po medijima mu neće pomoći.
1998 godine Dirk je potpisao za Dallas i bez razmisljanja igrao za reprezentaciju......2001 Gasol je potpisao za Memphis i otisao igrati za reprezentaciju....Bojan Bogdanovic je 2014 potpisao za Brooklin i odazvao se svakom okupljanju. Ja zaista isto mislim kao i ti da je Musi ovo potrebnije ali nikome od igraca nase reprezentacije nije potrebno da laze. Ne moze ti ni jedna ekipa zabraniti da igras za svoju reprezentaciju i to je 100% tacno!
kakavdanakneiskustvu

#17205 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

jbg ne treba niko davati izjave tipa uvijek cu se odazvati pozivu selektora a onda ode u nba i klub mu ne da,ne preporucuje,ovo,ono,neozbiljno je to
dječak sa šibicama

#17206 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Ne mogu mu i ne smiju mu zabraniti, a ako je on rekao da su zabranili, onda je bespotrebno slagao.

Vrlo je izvjesno da su mu rekli decko ti ako zelis igrati NBA, moras ljeto posvetiti radu na svom tijelu i igri, jer i spremniji igraci od njega morali su krv propisati i litre znoja potrositi da se istesaju za NBA. Naravno trebace njemu i vise od jednog ljeta, ali ce BiH dobiti puno boljeg igraca za par godina. Sve zavisi kako ce on raditi.
Kod nas ljudi uglavnom ne znaju kakav je sistem rada u NBA, pa i ne cudi neshvatanje nekih cinjenica.

Ali da je uradio teatar, jeste. Bespotrebno. Mogao je samo reci kako jeste, pa ko osudjuje osudjuje a ko shvati shvati.
kakavdanakneiskustvu

#17207 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

ma da,nije morao govoriti uvijek cu se odazvati pozivu selektora a ima namjeru ici u nba,a zna kako to hoda u nba
Mustang1

#17208 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Pa zar ne postoji neka cifra koju treba savez platiti da bi igrac mogao igrati, kao garancija. Znaci kolika god da je cifra nasi ne mogu niti ce platiti. Ostali su igrali jer savezi mogu platiti.
kakavdanakneiskustvu

#17209 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

postace nam normalno da ovi iz nba nam ne igraju
insaneinthebrain

#17210 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

Mustang1 wrote:Pa zar ne postoji neka cifra koju treba savez platiti da bi igrac mogao igrati, kao garancija. Znaci kolika god da je cifra nasi ne mogu niti ce platiti. Ostali su igrali jer savezi mogu platiti.
Savez nema za hljeba a kamo li za garancije :zzzz:
dječak sa šibicama

#17211 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Veliku mozda i najvecu krivicu u cijeloj prici vezanoj za NBA igrace snosi i degenericna FIBA, koja je u nekoj vrsti svadje sa NBA i sa samom sobom.

Iako je cinjenica da su prepotentni amerikanci potpuno izignorisali ostatak svijeta, misleci da je NBA svetinja i da nista drugo ne postoji. Oni ionako vole reci da je prvak NBA, NFL-a ili bejzbola, prvak svijeta. Oni to tako.
hrasno38

#17212 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

NBA liga je zlo za evropsku i reprezentativnu kosarku jer ih savrseno boli kurac sta kaze FIBA i jednostavno nemaju iznad sebe nikoga. E sad ako bi FIBA recimo posegla za radikalnim koracima u smislu da ne dozvoli nastup NBA igracima za USA selekciju onda bi mozda se neko i poceso ali ne pada im na pamet jer znaju odakle najvise para uvijek dolazi.
Ako posmatramo Musu onda tesko da se njemu kao djecaku od 19 godina moze zamjeriti sto nece dolaziti ali mu se moze zamjeriti sto mu je jezik brzi od pameti. Medjutim Nurkicu i svojevremeno Mirzi se i te kako moglo zamjerati jer oni su mogli dolaziti bez ikakvih problema osim sto su imali kurcobolju za reprezentacijom. Da li ce i Musa vremenom doci do tog stadijuma vidjet cemo ali prica o nekom zabranjivanju je totalno bez veze i mislim da u svemu tome ponajvise upletenih prstiju imaju njihovi menadzeri sa svojim "ocinskim" savjetima.
hrasno38

#17213 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

https://sportsport.ba/kosarka/vujosevic ... nar/281284
http://sportske.ba/vujosevic-otkrio-ist ... na-u-ratu/

Ovom Duletu se samo treba duboko nakloniti i be zobzira kako prosli sve ovo moliti ga da ne ide iz reprezentacije jer on je pokazao da od "nicega" je u stanju da stvori cudo. Ja i dalje mislim da cemo mi proci i da ce Rusija uzeti Belgiju jer joj je to u interesu i jer moze doci u zizuetno nezavidan polozaj ako izgubi od Belgije a mi recimo dobijemo Belgiju. Oni zadnje kolo bez Sveda igraju protiv "mocne Francuske" tako da im se moze desiti da padnu na trece mjesto (teoretski). Zato im je pobjeda protiv Belgije imperativ.
Isto tako vjerujem da ce u zadnjem krugu kvalifikacija BiH imati BETON ekipu isa Nurkicem i sa Musom i sa Penavom a pitaj boga koga ce Dulo jeos izvuci. Ne kontam zasto se totalno otpisao Mitrovic?????
Last edited by hrasno38 on 27/06/2018 13:59, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#17214 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

meni se cini da Musa ima ipak vise karaktera i mozga nego Nurkic

Jusufa mnogi vole jer ono nas je, ali realno, decko je teski balvan
hrasno38

#17215 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

dječak sa šibicama wrote:meni se cini da Musa ima ipak vise karaktera i mozga nego Nurkic

Jusufa mnogi vole jer ono nas je, ali realno, decko je teski balvan
ali je jebeno dobar centar :D
hrasno38

#17217 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Pa ako je obecano onda je trebalo biti i ispunjeno.
kakavdanakneiskustvu

#17218 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

da ga ne ocekujemo ni u septembru onda,gordica?
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 27/06/2018 16:34, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#17219 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Neka visi 'lažov' Misa?
hrasno38

#17220 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

kakavdanakneiskustvu wrote:da ga ne ocekujemo ni u septembru onda,gordica?
Pa pazi igranje za reprezentaciju je besplatno ili mozda sa nekim minimalnim premijama mada samo ne znam odkale da ih podjele. E zato postoje odredjeni ustupci koje savez moze sigurno da odradi ako zeli jer u savezu su uvijek sjedili ljudi iz politike a i ako nisu savez je konstantno sa njima komunicirao. Ja razumijem Gordica i u pitanju je stvar principa, igrao sam i sa polomljenom sakom, obecali ste nesto i niste ispunili. Necu vise da igram vjerovatno dok ne ispunite. Opet je na savezu....cisto sumnjam da je na Gordicu!
kakavdanakneiskustvu

#17221 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

a dobro,ja ostario pa kontam da se za reprezentaciju igra jer je to jedniostavno tako a ne zbog nekih sitni9h interesa
It_is_a_Leclerc

#17222 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Jel savez obnavlja kuće? Ko je u ime saveza potpisao takvo nešto? U čije ime, ko im je dao pravo i mandat da obećavaju ili garantuju za stvari koje ne mogu obezbjediti?

Ovo su novi momenti i teški, ali teški diletantizam i bezobrazluk.

Znači, Gordić prvo nije igrao zbog "kuće" u pretkvalifikacijama, pa je igrao i bez "kuće" u prva četiri kola, i sad opet ne igra "zbog kuće". Ali, s druge strane, tugu zbog teškog stambenog pitanja, kako se vidi na Instagramu, sada utapa u Dubaiu. Pray for Nemanja.

(I onda Musa lažov)
hrasno38

#17223 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Jel savez obnavlja kuće? Ko je u ime saveza potpisao takvo nešto? U čije ime, ko im je dao pravo i mandat da obećavaju ili garantuju za stvari koje ne mogu obezbjediti?

Znači, Gordić prvo nije igrao zbog "kuće" u pretkvalifikacijama, pa je igrao i bez "kuće" u prva četiri kola, i sad opet ne igra "zbog kuće". Ali, s druge strane, tugu zbog teškog stambenog pitanja, kako se vidi na Instagramu, sada utapa u Dubaiu. Pray for Nemanja.

(I onda Musa lažov)
Ti si nekada zaista sjajan sa komentarima a onda odes totalno u suprotnom pravcu od sjajnog i ja licno imam osjecaj da se pravis nemust. Ne obnavlja savez nista ali savez ti moze pomoci da ti se sto prije pocne obnavljati. U tom savezu recimo sjedi jedan Mirsad Dzonlagic koji je u samom vrhu SBB stranke, koji sjedi u predstavnickom domu parlamentarne skupstine BiH i otvoren mu je put prema velikim "maconjama" u BiH koji jednim telefonskim razgovorom mogu rjesiti ovaj problem. Nadam se da su ti sad stvari jasnije mada je tebi uvijek sve jasno ali imam osjecaj da iz nekog razloga namjerno pucas kontre.
Musina prica je za siroke mase i onog trenutka kada je odlucio da ide na draft ako bude izabran receno mu je da su ogromne sanse da ne ode na utakmice reprezentacije i da ce klub koji ga izabere na tome insistirati. Pa nije on prvi Evropljanin koji je otisao ali isto tako da mu i niko ne moze zabraniti da ode. Eno ni Doncic izgleda nece igrati za Sloveniju. Znaci on je to morao znati i onda cemu prica "meni niko ne moze zabraniti". Ne treba on dokazivati svoj patriotizam na tako jeftine nacine jer u njega niko ne sumnja i siguran sam kod vecine navijaca reprezentacije postoji razumjevanje ali koje splasne kad se pocnu macici valjati ispod lavora.
hrasno38

#17224 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

http://sport1.ba/reprezentacija/zar-je- ... vic/122954

Elmedin Kikanović, čovjek koji je uvijek davao više za reprezentaciju, nego za klubove koji su mu rješavali egzistenciju. Mnogi za sebe govore... Ja sam bio borac, ja sam patriota... Elmedin Kikanović, profesionalac u svom poslu i patriota jer je uvijek tu kad ga država treba. Nikada neću zaboraviti kako sam se raspravljao sa 2 navijača koji su na jednoj utakmici reprezentacije glasno kritikovali Kikanovića zbog nekih grešaka na terenu. Neznajaući da je Kikanović čitavu noć bio pod temperaturom 39. Dehidrirao. Ali nije htio da ostavi svoje kolege na cjedilu. Igrao je na svoju odgovornost. Blijed kao krpa.
Karakter kapitena i borca na kojem se gradi država.
(Igor Stojanovic, bivsi kosarkas)
kakavdanakneiskustvu

#17225 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

It_is_a_Leclerc wrote:Jel savez obnavlja kuće? Ko je u ime saveza potpisao takvo nešto? U čije ime, ko im je dao pravo i mandat da obećavaju ili garantuju za stvari koje ne mogu obezbjediti?

(I onda Musa lažov)

I pitanje je hoce li ikad vise igrati dok kucu neko drugi osim njega i porodice ne popravi,ako ne igra bas zbog kuce
Post Reply