SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
MersY

#17201 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Koliko koštaju ove " japanske obrve " otprilike ?
Digla_da_kreci

#17202 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Digla_da_kreci »

Partizzanka wrote:...ali ja vidim na nekim curama jako puno pudera i to se vidi na licu i nekako vidim ispod neke neravninne i onda mi se zgadi puder i ta ideja
samo sam jednom vidjela na jednoj osobi da je lice kao porculan i da se ne vidi jel to puder ili nije
kako i kojim puderom to postici?
Postize se pogodjenom nijansom pudera sto dosta djevojaka redovno fula i uzme krivu boju za par i vise brojeva, zatim dobro se ispraksirati nanijeti puder pravilno, lijepo i uredno bez pretjerivanja. Ne koristiti pudere kao sredstvo za malterisanje necega na cemu treba poraditi drugim nacinom, nego puder kao i ostala sminka trebala bi sluziti za isticanje i naglasavanje prirodne ljepote zene, kao dekoracija... Jako malo djevojaka brine o preparativi i vise su fokusirane na samu sminku, gomilanje necega sto se i ne zna za sto tacno sluzi, a od stanja koze zapravo sve i krece. Puder ce lijepo izgledati na licu koje se njeguje i gdje se eventualni problemi koze, nepravilnosti itd. rjesava na adekvatan nacin a ne istresti gro teskog tamnog pudercine na facu sto ce stvoriti kontraefekat i onda to sve skupa izgleda ruzno, gadno i jadno.
Takodjer je individualna i vrsta pudera koja ce se primjeniti, kakvog je sastava, ima li parfema, silikona, necega sto ne valja, je li vodenast, lagan i prozracan ili teze teksture, odgovara li bas toj osobi da dobije najbolje rezultate, steti li joj itd... :)
Digla_da_kreci

#17203 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Digla_da_kreci »

Partizzanka wrote:jel morate koristiti (i za sta sluzi) kameni puder ?
zasto ce vam ovaj bronzer? i jel mora ici on ili moze samo rumenilo i idu li oba?
zasto na meni grozno (kao da sam rakun ili neki izrod rakuna) stoji smokey koji ima iscrtanu i liniju donjih trepavica? i da li bi to izgledalo bolje da imam puder i korektor i sve sto ove po yt stavljaju na sebe?
jel ima neko da stavi samo korektor kako bi pokrio podocnjake i nista vise? kako to izgleda? flekavo?
mislim da bi mi dobro dosao ovaj neki translucentni puder ... koji vi koristite? mislim koju marku - pozeljno da navedete i ove "drogerijske" i brandirane :)
(ispravka, ne treba mi ova vrsta pudera jer mi je koza normalna i naginje na suhu :))
to je za sada sve :)
- Ne moram koristiti kameni puder, sluzi za fiksiranje i ako ti tecni puder oksidira i imas masnjikavu kozu taj kameni to upije, utapka i zabetonira :D
- Ne mora ici bronzer, licno ga koristim vrlo rijetko tipa za neke specijalne prilike kada se vise nasminkam.
Mozes samo rumenilo koristiti bez problema.
- Sitnijim ocima se ne preporucuje iscrtavanje donje linije trepavice jer to vizualno jos smanjuje oci (to mogu oni sa grupnim ocima ako im stoji). Ako izgledas kao rakun sa smokijem :D onda koristis pogresne boje, ne stoji svima crne, smedje i opcenito tamne boje i obrnuto. Ne trebas se brinuti sta te sve na yt stavljaju na sebe, kada pregledas neki video ti uzmi od toga ono sto najbolje odgovara tebi. :)
- Nekada stavim samo korektora malo na podocnjake, utapkam i izgleda jednako sa kozom, a nekada ne stavljam nista, ili stavim i korektor i malo pudera, ovisno kakvi su mi dani i u kakvom sam stanju.
- Koristim by terry sheer expert, potpuno je neprimjetan na kozi i dodje kao bb krema. Drogerijske ne znam... eto :-D
Partizzanka

#17204 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

oko ovih japanskih obrva
s obzirom da su tetovaza i urezuju se crtice u kozu pa se onda popune farbom ... sigurno se drze neko vrijeme (nasla na nekom videu, 2-3 do 5 godina)
evo video pa pogledajte kako se bas radi

http://www.youtube.com/watch?v=Gu3P1YCX6yw

a ima li kod nas ovo uopste? u sa mislim

p.s
ja ne mogu da ne vristim u sebi od trenutka kada ova kaze kako sve treba da bude sterilno a onda prikazu njene nokte od 3cm :)
iako radi sa rukavicama :)
boracha

#17205 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

joooj wrote:Moze li meni preporuka za korektor za podocnjake, ali one ljubicaste, grozne :roll:
Bilo bi pozeljno da je neki drogerijski ili eventualno Avon/Oriflame, ne bih narucivala online.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
meni je ovo super
Image
amiliana

#17206 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

joooj wrote:Moze li meni preporuka za korektor za podocnjake, ali one ljubicaste, grozne :roll:
Bilo bi pozeljno da je neki drogerijski ili eventualno Avon/Oriflame, ne bih narucivala online.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Artdeco kamuflaza najbolje a nije ni losa Catrice ja je koristim nijansa Light Beige za podocnjake najbolja ti je Artdeco a i savrseno prekriva.
emmahill

#17207 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

galamdzinica wrote:Haj vi meni recite šta ona ima na sebi pa je ovako lijepo našminkana i što meni nikako da ovako nešto uspije :roll:

Image
Pod br.1. - fotošop! I to dosta, vidjela sam da jedna kod nas dosta poznata šminkerica koju neću imenovati zblura slike skoro do neprepoznatljivosti, i to uglavnom samo one poslije šminkanja, narod što je najgore pita koji je to puder i tako to... No comment. Dok je ovaca, neće faliti vune.

Dalje, blendanje, blendanje i samo blendanje, još bolje ako su kremasti proizvodi koji se bolje blendaju međusobno. I naravno, jaka svjetlost pri snimanju zbog čega sve izgleda dosta "blaže" i umjerenije.
emmahill

#17208 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Partizzanka wrote:interesuje me isto par stvari, da mi kazu ove sto se dobro sminkaju same :)

jel morate koristiti (i za sta sluzi) kameni puder ?
zasto ce vam ovaj bronzer? i jel mora ici on ili moze samo rumenilo i idu li oba?
zasto na meni grozno (kao da sam rakun ili neki izrod rakuna) stoji smokey koji ima iscrtanu i liniju donjih trepavica? i da li bi to izgledalo bolje da imam puder i korektor i sve sto ove po yt stavljaju na sebe?
jel ima neko da stavi samo korektor kako bi pokrio podocnjake i nista vise? kako to izgleda? flekavo?
mislim da bi mi dobro dosao ovaj neki translucentni puder ... koji vi koristite? mislim koju marku - pozeljno da navedete i ove "drogerijske" i brandirane :)
(ispravka, ne treba mi ova vrsta pudera jer mi je koza normalna i naginje na suhu :))
to je za sada sve :)
Kameni puder se u biti stavlja radi fiksiranja, matiranja, prekrivanja, sve zavisi kakav mu je sastav i za šta je namijenjen. Nije naravno obavezan, ali lijepo zagladi kožu i fiksira puder da se ne preslikava.
Isto važi i za translucentni, razlika je djelomičan ili potpun nedostatak pigmenta, pa može na dosta različitih boja kože, s tim što zavisi od količine nanosa da li izgleda kredasto na tamnijem tenu. Plus, oni obično sadrže dosta više silike, pa matiraju kožu. Ja koristim Ben Nye Neutral Set, prije sam koristila Essence transparentni, ne vidim neku razliku s tim što je BN bez silike pa nema toliko bijelog odsjaja na fotografijama. Taj bijeli odsjaj može prouzrokovati i talk jer je mineral mikronskog reda veličine, no nisam vidjela da je toliko katastrofičan na slikama.
Bronzer, samo mu ime kaže, daje bronzani izgled koži, mada dosta proizvoda spada pod kategoriju bronzera, i terracotta brončani highlighteri, puderi u sticku, i mat i shimmerasti bronzeri, i kontur puderi, i tekući bronzeri - samo je bitno pogoditi nijansu i teksturu, kako se sam proizvod klasificira nije toliko bitno. Nije naravno obavezan, može ići samo on ili samo rumenilo ili oboje.
Donja linija trepavica ti možda ne stoji i zbog tehnike nanošenja i oblika i anatomije oka. Pokušaj izblendati dobro sjenilo i to nekom nijansom sjenila u transition kategoriji, dakle taupe, sand, suede nijanse ili crnu boju zadržati na waterlinu, a na samom donjem kapku održati neku smeđu ili charcoal nijansu. Može izgledati grubo i "rakunasto" ako dubinom dominira nad sjenilima na gornjem kapku. Isto tako, taj donji kapak se obično ne ocrtava sjenilima (samo dakle ovim transition) osobama sa tužnim, udubljenim, okruglim očima...
Ja kad se brzinski šminkam često stavim samo korektor, e sad koliko to lijepo izgleda zavisi da li ga stavim još negdje i kakvo mi je lice tada.
Mariella

#17209 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Partizzanka wrote:oko ovih japanskih obrva
a ima li kod nas ovo uopste? u sa mislim
Radi ova djevojka u Sarajevu

https://www.facebook.com/pages/Japanska ... 5708705516
manekenka u penziji

#17210 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

@Parzizzanka: radi moja kozmeticarka, mogu ti poslati link u pp ako hoces
nera18

#17211 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

jel ima neko ko je radio, iskustvo...kako se krecu cijene japanskih???
Mutivoda

#17212 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mutivoda »

Hmm, ne znam trebam li ovdje pitanje postaviti.. al' ovdje vas ima :D
Zna li neka neku dobru kozmetičarku? Mislim da mi treba neko čišćenje lica :roll: Mada nikad nisam bila i nemam pojma kako to ide :oops:
MissD

#17213 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MissD »

Zene, jel ovdje spominjana neka Deborah maskara koja je odlična, budući da je u cm-u 30% na Deborah :)
Partizzanka

#17214 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ne treba meni manekenko, ja obrva imam na izvoz :)
nego pitala za ove cure sto su u sa eventualno a interesuje ih
BJB

#17215 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Evo ako nekoj od vas treba code za hqhair
Image
7251-235D-40E7 netaknut :D
Cherry-Cherry

#17216 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cherry-Cherry »

MissD wrote:Zene, jel ovdje spominjana neka Deborah maskara koja je odlična, budući da je u cm-u 30% na Deborah :)
Spominjala sam ja i odlična je. :) Ona u crno-bijeloj ambalaži.
AAmilaAA

#17217 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Ja kupila 2 sjene L'oreal,ove nove L'ombre pure,i za sad su super,vidjet cemo dalje :D
Nisrin

#17218 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Image

Prediiiiiiiivan! :D
BJB

#17219 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Koji? Je li ona raspberry nijansa? :D
Nisrin

#17220 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

BJB wrote:Koji? Je li ona raspberry nijansa? :D

Kod mene je Dior Serum de Rouge 740 :D neka roskasta nijansa, ROSEWOOD, a s obzirom da su mi prirodno tamne usne, nekako mi ispadne bas nude nijansa, prirodna :D I trajeeeeee dugo kada stavim...
galamdzinica

#17221 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Sto ovo lijepo izgleda na swatchevima Nisrin :D mene jedino sto odbija od diora su pakovanja, za tu cijenu su mogli napraviti i nesto bolje od plastike :( ova tvoja nijansa je bas fina, rosewood je meni uopsteno jedna od najljepsih boja sminke - karmini, sjene...

Nego, Ko voli mat sjene, UD naked 2 basics paleta je Bogom dana. Ja sam prije bjezala od mat sjenila jer su mi se cinila nedovoljno pigmentiranima, ali ova paletica je prekrasna.
Nisrin

#17222 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 01:40, edited 1 time in total.
i šta sad

#17223 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by i šta sad »

manekenka u penziji wrote:Ja isto kontam da pocnem skupljati pare za "japanske obrve". Ne znam samo koliko dugo traje ucinak? Sta ako mi dosade
2 godine,japansko iscrtavanje je polutrajni make up
i šta sad

#17224 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by i šta sad »

MersY wrote:Koliko koštaju ove " japanske obrve " otprilike ?
Ja sam platila 150 eura korekcija je gratis.Prezadovoljna
amiliana

#17225 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Treba mi narandjasta matt sjena planiram rodici za rodjendan a necu sjajnu zna li neko koja ima matt narandjasta?
Post Reply