GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bumerangss

#17176 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bumerangss »

trambusek88 wrote:Manite se tečnosti za skidanje grafita, eno 5 zglobnih autobusa ispravnih stoji jer nemaju guma.

U normalnim okolnostima ribanje grafita nebi bio sizifov posao, ali eto trenutno je neisplativ posao. Nema dovoljno sredstava za čišćenje, a vjerovatno se štedi i na vodi.
Jedan tramvaj i trolejbus bi nakon ribanja izdržao 5 dana, a autobus u prosjeku mjesec. S tim da ima linija gdje bi ponovo stradali u roku od par dana, a ima pristojnih linija poput komercijale ili linija sa Doma Armije gdje nema tih problema sa grafitima.

Neku vece slusam pricu voaca autobusa i revizora i voac kaže: "Meni je prošla plata izašla na 1520 KM"!!!!!

Halo ba! Pa ja ne kazem da je previse ali za 20 i koji radni dan i za radno vrijeme od 6 sati to je i previse ako se uporedi sa platom ljekara doktora opste prakse u domu zdravlja koji ima 1200 plate i sa toplim i prevozom mu ne izadje na 1500 KM!

To je ipak previse u vremenu u kojem zivimo i u stanju u kojem je GRAS pa ato nemaju za deterdjenta i tarače!
Akibh

#17177 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Akibh »

trambusek88 wrote: Nema dovoljno sredstava za čišćenje, a vjerovatno se štedi i na vodi.
Haha, najdraza tema na forumu.
Kakve ublehe ovdje prolaze. Cistacice stede vodu pa zato ne rade nista???
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#17178 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Matijevic_Vlado »

bumerangss wrote:
trambusek88 wrote:Manite se tečnosti za skidanje grafita, eno 5 zglobnih autobusa ispravnih stoji jer nemaju guma.

U normalnim okolnostima ribanje grafita nebi bio sizifov posao, ali eto trenutno je neisplativ posao. Nema dovoljno sredstava za čišćenje, a vjerovatno se štedi i na vodi.
Jedan tramvaj i trolejbus bi nakon ribanja izdržao 5 dana, a autobus u prosjeku mjesec. S tim da ima linija gdje bi ponovo stradali u roku od par dana, a ima pristojnih linija poput komercijale ili linija sa Doma Armije gdje nema tih problema sa grafitima.

Neku vece slusam pricu voaca autobusa i revizora i voac kaže: "Meni je prošla plata izašla na 1520 KM"!!!!!

Halo ba! Pa ja ne kazem da je previse ali za 20 i koji radni dan i za radno vrijeme od 6 sati to je i previse ako se uporedi sa platom ljekara doktora opste prakse u domu zdravlja koji ima 1200 plate i sa toplim i prevozom mu ne izadje na 1500 KM!

To je ipak previse u vremenu u kojem zivimo i u stanju u kojem je GRAS pa ato nemaju za deterdjenta i tarače!
Ne bih da ulazim u tvoju strucnost, sudeci po temama koje otvaras u sve se zivo razumijes :mrgreen: , al jesil cuo da je covjeku prosla Plata "izasla" toliko? Govori li to tebi da mu je svaka takva ili da je covjek imao mozda prekovremenih sati?
tututuuuu

#17179 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by tututuuuu »

Ma bjezi... Koji izgovori, kao ljudi prljaju pa cemu cistiti, pa kosta eto i cistiti... Nisu u stanju one jebene table namjestiti na tramvajima da se fino vidi ide li na Ilidzu ili stanicu, valjda to bar ne kosta 100.000 KM.

A one trolejbuse tocno nisu ocistili od kako su ih dobili, zadnji put kad su ti trolejbusi vidjeli ciscenje je bilo prije nego su im ih sadakirali Svicarci koji su ih i zadnji ocistili.
tututuuuu

#17180 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by tututuuuu »

miki27A wrote:Jeste nezavidan posao, ali da se svi ukljuce (i gradjani) i da se nesto pomakne s mrtve tacke trebaju svi da mare za to. Mislim da sam jedina koja je opomenula momcica (koji je duplo veci od mene) i onda mu oduzela marker kojim je sarao po sjedistu tramvaja. Jesi li ti ikad to uradio?
To je problem ovdje: svi gledaju ali sute, niko nece da bilo sta kaze. Kako nigdje drugo van granica BiH nema isaranih tramvaja, autobusa? Nije samo da su klosari i huligani svi skoncentrisani u BiH? Ili mozda se na vandalstvo ispravno reaguje odmah u pocetku? Po dzepu? Mozda da uhvatimo tu djecu i natjeramo ih da izbrisu te grafite kao kaznu? Pa sljedeci put ce dobro razmisliti?
Ima, samo se u drugim zemljama uredno odrzavaju, kako sto se mijenja istroseni tapacirung, polomljene stolice pa do sto se redovno cisti.
P308

#17181 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by P308 »

Generalno se slazem s tvojim misljenjem ali ovo ti je bas bezveze.
trambusek88

#17182 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Za jbnu vodu ne tvrdim nego sam rekao kao pretpostavku u smisli "MOŽDA IMA I TOGA"
bumerangss

#17183 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bumerangss »

Matijevic_Vlado wrote:
bumerangss wrote:

Ne bih da ulazim u tvoju strucnost, sudeci po temama koje otvaras u sve se zivo razumijes :mrgreen: , al jesil cuo da je covjeku prosla Plata "izasla" toliko? Govori li to tebi da mu je svaka takva ili da je covjek imao mozda prekovremenih sati?
To kakve teme otvaram govori da sam svestran :D a da je radio 300 sati to je ipak previse za firmu koja je u minusu 120 miliona
Sociolog

#17184 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sociolog »

Zašto jednostavno, ne bi bili prvi grad u regionu...koji bi potpuno privatizovali JAVNI prevoz??? Neko ko bi otkupio ovaj 120 milionsi dug..i sredio firmu, otpustio 700+ ljudi..i da funkcioniše kao apoteka..s tim, da bi prugu ostavio u drzavnom vlasništvu.. dokle će oći ovako prevoz u dubiozu???? Dokle???? dok ne kaze MMf..jedan od uslova za kredit, da da neko ne privitizuje Gras??? Nisam neki pametan covjek za ovaj mmf i gras..ali ovo je ponor bez dna..
mayab

#17185 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mayab »

zato sto to nije svrha i cilj Grasa; kako se ne konta da Gras defakto sluzi vladajucima za sve drugo (da sada ne pisem ponovo), a ne za javni prevoz dostojan gradjana glavnog grada jedne države (ma kakva ona bila!)
Dr. Kuca

#17186 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

Sad kad vam Sejari kupi vozila :D :lol:
vješalica

#17187 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Sociolog wrote:Zašto jednostavno, ne bi bili prvi grad u regionu...koji bi potpuno privatizovali JAVNI prevoz??? Neko ko bi otkupio ovaj 120 milionsi dug..i sredio firmu, otpustio 700+ ljudi..i da funkcioniše kao apoteka..s tim, da bi prugu ostavio u drzavnom vlasništvu.. dokle će oći ovako prevoz u dubiozu???? Dokle???? dok ne kaze MMf..jedan od uslova za kredit, da da neko ne privitizuje Gras??? Nisam neki pametan covjek za ovaj mmf i gras..ali ovo je ponor bez dna..
umirem od smijeha
u državi u kojoj firme koje vrijede milijarde se sjebu da bi se prodale za 100.000 hiljada
ti kontaš kako će neki ludi milioner podmiriti troškove grasa od 150 miliona maraka + po zakonu zbrinuti višak zaposlenika
to je neki ludi milioner
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#17188 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by JoseMujica »

haj ba to je razmišljanje likova koji nisu u stanju napraviti vozni red :roll:

gras je užas od firme, potpuno opuhane i ostavljene sa viškom radnika i nerealno napumpanim platama

na kraju će je hijene malo po malo rasparčati...prvenstveno poklepati zemljište, a ono što ostane će gurnut Centrotransu da popapa...a to je monopol u poslu javnog prevoza
vješalica

#17189 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

JoseMujica wrote:haj ba to je razmišljanje likova koji nisu u stanju napraviti vozni red :roll:

gras je užas od firme, potpuno opuhane i ostavljene sa viškom radnika i nerealno napumpanim platama

na kraju će je hijene malo po malo rasparčati...prvenstveno poklepati zemljište, a ono što ostane će gurnut Centrotransu da popapa...a to je monopol u poslu javnog prevoza
ma da ti kažem ne mora neko znati napraviti vozni red ako mu nije posao
ali isto tako treba konačno stati u kraj osobama koje sjede na pozicijama sa odgovornošću a ne rade ono šta bi trebali i šta im je obaveza
da zanemarimo bijesne plate
evo ti čisti primjer volje brabonjčića da stavi juska na mjesto ministra saobraćaja
frajer nikakve kompetencije nema za to mjesto
i šta možeš očekivati
on će samo raditi za svog gazdu brabonjčića

isto konaković nikakvih kvalifikacija nema sjedi na mjestu prmijera i melje ko mlin šupačku priču
insaneinthebrain

#17190 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by insaneinthebrain »

pjeske cemo mi hodati kako je krenulo :oops:
30 vozila povlace iz saobracaja, ima da nastane kolaps :izet:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/gras-ost ... /160426024
Last edited by insaneinthebrain on 26/04/2016 16:07, edited 2 times in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#17191 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by JoseMujica »

ma pusti to vješalice

firma se bavi javnim prevozom i valjda je osnovna stvar da ima vozni red.....ako nije u stanju da ga napravi i vozi po njemu, što se mene kao korisnika tiče, ne treba ni da postoji.
vješalica

#17192 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

možda se nismo razumjeli ja sam govorila u kontekstu forumaša gore pa sam tvoj odgovor povezala sa njegovom konstatacijom
tako se izvinjavam ako sam pogriješila i došlo do pogrešne konstatacije u diskusiji
P308

#17193 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by P308 »

Negdje procitah da su prve na spisku za prodaju Satre :-?
vješalica

#17194 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

insaneinthebrain wrote:pjeske cemo mi hodati kako je krenulo :oops:

centro će to na vrijeme da poklopi bud'te bez brigee
MAN-lion's coach

#17195 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MAN-lion's coach »

P308 wrote:Negdje procitah da su prve na spisku za prodaju Satre :-?
Jeste , dvojke i trojke , minibusi ISUZU iz 2012. godine, autobusi IKARBUS , FAP i dr.
insaneinthebrain

#17196 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

bolje turcine nek prodaju, i onako smetaju samo :oops:
oldtajmer

#17197 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by oldtajmer »

a kome ce da prodaju ovo,je li fakat ima kupaca
insaneinthebrain

#17198 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

oldtajmer wrote:a kome ce da prodaju ovo,je li fakat ima kupaca
centrotransu :lol:
bumerangss

#17199 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bumerangss »

vješalica wrote:
insaneinthebrain wrote:pjeske cemo mi hodati kako je krenulo :oops:

centro će to na vrijeme da poklopi bud'te bez brigee
A hoce li centro voziti za Boljakov? Bit ce burno na sutrašnjoj sjednici skupštine KS :-)
bumerangss

#17200 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bumerangss »

MAN-lion's coach wrote:
P308 wrote:Negdje procitah da su prve na spisku za prodaju Satre :-?
Jeste , dvojke i trojke , minibusi ISUZU iz 2012. godine, autobusi IKARBUS , FAP i dr.
Samo mi nemojte prodavati bus 23c :run:
Post Reply