Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
drogon2

#17176 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Verovatnoo. Jbg u prosloj sezoni je Daenerys bila bas op sa Reachom, Dorneom, Dothrakijima, Unsulliedima, zmajevima i sad smo dosli do toga da je vjv Cersei u prednosti. Morat ce to opet nekako izjednacit :D Negdje procitah da je tip koji glumi Edmurea na listi za osmu sezonu. Mozda vidimo i neku vojsku iz Riverlandsa na strani Daenerys.
MarlboroGold

#17177 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

drogon2 wrote:Verovatnoo. Jbg u prosloj sezoni je Daenerys bila bas op sa Reachom, Dorneom, Dothrakijima, Unsulliedima, zmajevima i sad smo dosli do toga da je vjv Cersei u prednosti. Morat ce to opet nekako izjednacit :D Negdje procitah da je tip koji glumi Edmurea na listi za osmu sezonu. Mozda vidimo i neku vojsku iz Riverlandsa na strani Daenerys.
Koliko znam Edmure je zarobljen od strane Lannistera. Ako ga oslobode mogao bi se vratiti i okupiti vojsku.
kamberovica polje

#17178 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kamberovica polje »

Treba ima 2 zmaja... Jebeš i 100 000 vojnika naspram toga.
tuzlak1212

#17179 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

kamberovica polje wrote:Treba ima 2 zmaja... Jebeš i 100 000 vojnika naspram toga.
Image

Pomnoži ga s jedno 300 komada, imaju i dragonfire u bocama i sad vjerovatno KL ima jaču vojsku od Danyeve.
drogon2

#17180 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Ma jebes joj zmajeve, Tyrion zna da ima gomilu Wildfirea ispod KL i zna da ako i malo neke vatre dodje do toga da ce eksplodirat i pobit citav grad tako da zmajevi vjv nece moc bit koristeni u punom efektu.
NightWatchMember

#17181 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NightWatchMember »

Ala ljudi smatraju sa ovim "Bren utiče na vrijeme" naprđivanjem.
drogon2

#17182 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

NightWatchMember wrote:Ala ljudi smatraju sa ovim "Bren utiče na vrijeme" naprđivanjem.
Al fakat xd Ako ista, Bran je u onom slucaju sa Hodorom vidio kako moze nekom sjebat zivot tim uplitanjem u proslost.
Pitarrr82

#17183 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pitarrr82 »

Jel moranje da neko bude na tronu? Rekao bih da tron moze biti unisten, da ne bude kralja/kraljice nego bitka, vecina mrtvih i neki suzivot nakon toga :)

Jel Arya "a song of ice and fire"? :)
MarlboroGold

#17184 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

hadzinicasa wrote:a zasto ne bi imalo smisla, kada su likovi i price koji su bili rastrkani na stotinu strana s naizgled nepovezanim sudbinama gdje niko nije mogao ni predvidjeti (karikiram) kako ce se dovesti skupa na jedno mjesto i da budu u ljubavi - a dovedeni pod isti krov u borbi protiv istog neprijatelja - NK. Je li bio kul? Jeste. Je li se moglo malo bolje razraditi? Jeste. I?

(mislim klasicna predvidiva prica - izmisli dovoljno jakog i strasnog vanjskog neprijatelja da se zbiju redovi) ako su tome sluzili - posluzili su svrsi. problem su ocekivanja i plotovi i misterije i razrade teorija i hype ... koji onda dovodi do toga da ispuha c... k'o dushica. pa smo razocarani, pa bi vise. a nema vise. dec it.

Nema zaborava, nema smrti, nema mraka, nema nestanka - zivot je prevladao. Aryja je rekla Smrti - not today.

Zivot ide dalje, sad kad smo uklonili egzistencijalnu prepreku opstanku, idemo u borbu za moc, igru za prijestolje - kako se jel' i serija zove...
Serija je zasnovana na knjigama od samog početka. GoT je samo naziv prve knjige. S obzirom da su do sad bili vjerni svim dosadašnjim knjigama osim zadnjih par sezona trebali su nastaviti u tom smjeru, odnosno da ne odbacuju sve ono što nas je pripremalo za Long Night od početka prve knjige kao ultimativne prijetnje svemu. Bitka protiv Cersei nikad nije trebala biti posljednja, već protiv Night Kinga... i onda isti padne u samo jednoj epizodi da ga čak nismo ni vidjeli u borbi (osim jahanja zmaja) niti druge white walkere.
Zbog ovoga se mnogima posljednja epizoda nije svidjela i u pravu su. Zbog serije će i Martin vjerovatno biti primoran objaviti da u zadnjoj knjizi Cersei bude posljednji neprijatelj.
MarlboroGold

#17185 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Pitarrr82 wrote:Jel moranje da neko bude na tronu? Rekao bih da tron moze biti unisten, da ne bude kralja/kraljice nego bitka, vecina mrtvih i neki suzivot nakon toga :)

Kad je Melisandre rekla Aryi da će zatvoriti smeđe, zelene i plave oči i to je bio nagovještaj da će NK biti posljednji neprijatelj.

Kasnije su preokrenuli tako da su plave oči druge po redu:

todd_smith

#17186 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by todd_smith »

MarlboroGold wrote:
Pitarrr82 wrote:Jel moranje da neko bude na tronu? Rekao bih da tron moze biti unisten, da ne bude kralja/kraljice nego bitka, vecina mrtvih i neki suzivot nakon toga :)

Kad je Melisandre rekla Aryi da će zatvoriti smeđe, zelene i plave oči i to je bio nagovještaj da će NK biti posljednji neprijatelj.

valjda Cersei, jer je nabrojala prvo smedje pa plave pa tek onda zelene oci :-?
MarlboroGold

#17187 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

todd_smith wrote:
MarlboroGold wrote:

valjda Cersei, jer je nabrojala prvo smedje pa plave pa tek onda zelene oci :-?
Cersei ima zelene oči. Po prvom klipu je trebala biti druga po redu, a NK treći.
Doduše ako se mislilo na Littlefingera i on je imao zelene oči. Onda ovo sve pada u vodu, tako da je završila. Uostalom je klimala glavom kao "Da" na smeđe i zelene oči, pa iznenađena kad joj je spomenula plave tako da je shvatila šta treba uraditi.
Last edited by MarlboroGold on 01/05/2019 11:45, edited 1 time in total.
Forumerrer

#17188 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Forumerrer »

Klima glavom kad je rekla Green eyes, tako da je ta osoba vec odradjena.

A Jamie ubija Cersei 100%

Ma vidjet cete, Bran na kraju postaje NK, da bi postojala ravnoteza izmedju dobra i zla.
Pitarrr82

#17189 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pitarrr82 »

Ali to nisu odgovori :mrgreen:

Mora li postojati tron?
kio01

#17190 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kio01 »

drogon2 wrote:
kio01 wrote:Što više mislim o epizodi, to mi se manje sviđa. Miguel Sapochnik( režiser) je odradio fenomenalan posao, ali su ga Weiss i Benioff zasrali. Borba nema ni najmanjeg smisla( ne samo Dothraki, nego općenita taktika). Što se tiče Night Kinga, ne bih imao problema sa ovakvim krajem njegove price da ga nisu predstavili kao "nezaustavljivog", i da white walkeri nisu imali toliku ulogu u seriji( Prva scena serije je o njima). Nakon toliko buildup-a od početka serije, nema mi smisla da ovako naglo završe sa njima. Također, ovo je trebao biti "Red Wedding 2", a čak i neki likovi( kao npr. Brienne) kojima je završen character ark nisu umrli. Nadam se da će se nešto neočekivano desiti u sljedećim epizodama što će pojasniti većinu od navedenih problema( jedina stvar koja je 100% neobjašnjiva je borbena taktika).
Ko o cemu,ljudi o taktici u seriji.Vi majkem ne shvatate ili necete da shvatate da se neke stvari moraju uradit kako bi radnja isla dalje.Da su se ovi kojim slucajem postavili perfektno i odradili savrsenu egzekuciju plana onda bi vi jos vise ovdje kukali da je NK prelako otisao :lol: :lol:
Dobra taktika ne znaci da ce pobijediti, ne bi imalo smisla da pobijede u borbi protiv NK-a i zato su i imali taktiku da ga dovedu u Godswood. Ali sta onda? Evo dosao je kod Brana, i umijesto da se neko (Arya npr.) namjestio negdje skriveno gdje bi mogao iznenaditi Night Kinga, oni svi ko debili stali oko Brana( Theon i ekipa), ko da NK ne moze pobiti njih 10ak i doci do Brana. Kako je Arya uspijela iznenaditi NK-a? Uredu, tiha je ko ninja, ovo ono, ali je ovo NK, ne neka obicna osoba ili neki white walker. On je cak i u ovoj epizodi, kada ga je Jon krenuo napasti, pokazao da ne moze biti iznenadjen.
tuzlak1212

#17191 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Ma i taj King of seven kingdoms je Targaryen okupio kad je sve pokorio, nikad Westeros nije ni bio ujedinjen pod jednu krunu. Bilo je poslije savezništva i nije bilo nekih ratova, ali ne kaže se džaba 7 kingdoms, nema tu jednom da vlada nad svima osim pod terorom.
I to što je Cersei u KL sa krunom ništa joj ne daje na vrijednosti, ona nema kontrolu ni nad čime osim tog jednog grada.
Qler

#17192 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Qler »

Ne znam, ali ovo nije bazirano na istinitim događajima, i generalno je fantasy world... neke stvari nisu moguće ili nisu logične...

Isto kao što ljudi u onom Hobbitu ili LOTR neki dio, nisu mogli da vjeruju da Legolas skace sa kamena na kamen dok kamenje pada... da, to je bilo nelogicno u cijelom filmu...
alibaba_i_30_godina

#17193 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibaba_i_30_godina »

So What! wrote:
Ja sam već pisao da gneijalnu muziku niko spominje, a ako si gledao Westworld, gdje je Ramin također izvlačio seriju sa genijalnom muzikom koja je podsjećala na ovaj fazon.

Ova Night King tema je prelijepo nešto, nikad ne bih ni pomislio da će ovakvu scenu propratiti tišina i melodija koja podsjeća na uspavanku.

Isto tako mi je iznenađenje bila nova Cerseina tema nakon dizanja Velike Septe u vazduh, bilo je nešto novo kada su u pitanju muzičke teme u Game of Thronesu.

A i bez njih, sama uvodna špica je dovoljno jaka da je obilježila jednu epohu.
Onakva scena nije ni tražila nikakav dijalog jer je muzika dočarala sve što je bilo potrebno. Vraćam po nekoliko puta i slušam/gledam. Ista stvar koju sam radio kada je Cercei pokazala šta je u stanju napraviti u 6-oj sezoni. Nevjerovatno.
So What! wrote: Evo nema veze, kažu ljudi lahko ga ubili, ali kako lahko. Dođe lik na zmaju, sprži sa zmajem pola Winterfella, jedva ga druga dva zmaja savladaju i on zatim padne, dočeka se bez problema na noge.

Nakon što padne na noge, Daenerys ga dočeka na ziceru, kaže Drogonu da riga vatru na njega, i Drogon eruptira, a iz plamena se ukaže Night King kako se smješka.

Zatim ga uoči Jon negdje u bojnom polju i krene na njega, ovaj samo uzdigne ponovo mrtve i nastavlja gdje je krenuo. I stigne tamo gdje je krenuo, usmrti jednog čuvara (Theona), zatim shvati da mu je Arya negdje za vratom ščepa je i na trik dobije nož u stomak.

Znači nakon pet pokušaja da mu se neko približi, jedino logično je da ga neko na prepad uhvati, a Night Kinga ne možeš raniti, ili ga uništiš dodirom zmajevog stakla ili te ubije. Jednostavno, nemoguće je imati duži duel s njim, eliminsao je Danerys i Jona iz borbe s njim, zatim smrvio Theona i Arya ga je na trik dokrajčila.
Ljudi nisu i ne bi nikako bili zadovoljni, ma kako god da se radnja odigrala. Evo čitam komentare ovog Hasana i još par njih, s jedne strane sasvim ok ljudi kritikuju jer nisu zadovoljni pojedinim stvarima, ali ovaj nije izgleda ničim zadovoljan. A sve to bez da napiše šta bi to trebalo i na koji način da se odigra da bi bilo u ''Martinovom duhu''. Neke scene jesu mogle biti bolje odrađene, naravno, ali ljudi su imali budžet od samo $ 15 mil., ovo što su napravili sa tim iznosom je ravno pa čak i bolje od nekih visokobudžetnih filmova i efekata u istim.
Moglo se još svašta uraditi, ali i ovako je sasvim ok. Vidjet ćemo kako će biti u knjigama, ako ikada i izađu.

Sjećam se da je na samom početku serije, ne sezone već serije, David izjavio da mu je Martin rekao kako je zamislio da se završi cijela saga u knjigama, dakle ne vjerujem da su se udaljili u potpunosti od te glavne ideje. OD nekih stvari jesu, kao što je mala Mormontka i još dosta drugih stvari koje se nikako nisu ni pojavljivale u seriji jer nije bilo prostora.

EDIT: Westworld sam pregledao prvu sezonu i slažem se da je muzika također odlična, uvodna špica pogotovo. Ramin je zaista odličan kompozitor, kao Hans.
Last edited by alibaba_i_30_godina on 01/05/2019 12:15, edited 1 time in total.
alibaba_i_30_godina

#17194 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Qler wrote:Ne znam, ali ovo nije bazirano na istinitim događajima, i generalno je fantasy world... neke stvari nisu moguće ili nisu logične...

Isto kao što ljudi u onom Hobbitu ili LOTR neki dio, nisu mogli da vjeruju da Legolas skace sa kamena na kamen dok kamenje pada... da, to je bilo nelogicno u cijelom filmu...
Neke stvari jesu posuđene iz starih stvarnih dešavanja i/ili su služile kao ideja za priču.
kio01

#17195 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kio01 »

So What! wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:Vidjet ćemo šta će biti u naredne 3 epizode i da li će se uopće rasplesti priča oko AA i ostalog.

Nego, niko ne spominje ovaj masterpiece ispod. Toliko napeto da se osjeti svaka nota, a u glavi scena sa NK, hod prema Branu, pogled i Arya. Ovo pogotovo važi za dio od 4:40 pa do kraja.

Raminu dati Emmy, Golden Globe i sve ostale nagrade. Sad konačno ne moram samo slušati ranije remek djelo u epizodi kada je Cercei spalila Margery i ostalo - Light of seven.
Ja sam već pisao da gneijalnu muziku niko spominje, a ako si gledao Westworld, gdje je Ramin također izvlačio seriju sa genijalnom muzikom koja je podsjećala na ovaj fazon.

Ova Night King tema je prelijepo nešto, nikad ne bih ni pomislio da će ovakvu scenu propratiti tišina i melodija koja podsjeća na uspavanku.

Isto tako mi je iznenađenje bila nova Cerseina tema nakon dizanja Velike Septe u vazduh, bilo je nešto novo kada su u pitanju muzičke teme u Game of Thronesu.

A i bez njih, sama uvodna špica je dovoljno jaka da je obilježila jednu epohu.

kio01 wrote:Što više mislim o epizodi, to mi se manje sviđa. Miguel Sapochnik( režiser) je odradio fenomenalan posao, ali su ga Weiss i Benioff zasrali. Borba nema ni najmanjeg smisla( ne samo Dothraki, nego općenita taktika). Što se tiče Night Kinga, ne bih imao problema sa ovakvim krajem njegove price da ga nisu predstavili kao "nezaustavljivog", i da white walkeri nisu imali toliku ulogu u seriji( Prva scena serije je o njima). Nakon toliko buildup-a od početka serije, nema mi smisla da ovako naglo završe sa njima. Također, ovo je trebao biti "Red Wedding 2", a čak i neki likovi( kao npr. Brienne) kojima je završen character ark nisu umrli. Nadam se da će se nešto neočekivano desiti u sljedećim epizodama što će pojasniti većinu od navedenih problema( jedina stvar koja je 100% neobjašnjiva je borbena taktika).
Evo nema veze, kažu ljudi lahko ga ubili, ali kako lahko. Dođe lik na zmaju, sprži sa zmajem pola Winterfella, jedva ga druga dva zmaja savladaju i on zatim padne, dočeka se bez problema na noge.

Nakon što padne na noge, Daenerys ga dočeka na ziceru, kaže Drogonu da riga vatru na njega, i Drogon eruptira, a iz plamena se ukaže Night King kako se smješka.

Zatim ga uoči Jon negdje u bojnom polju i krene na njega, ovaj samo uzdigne ponovo mrtve i nastavlja gdje je krenuo. I stigne tamo gdje je krenuo, usmrti jednog čuvara (Theona), zatim shvati da mu je Arya negdje za vratom ščepa je i na trik dobije nož u stomak.

Znači nakon pet pokušaja da mu se neko približi, jedino logično je da ga neko na prepad uhvati, a Night Kinga ne možeš raniti, ili ga uništiš dodirom zmajevog stakla ili te ubije. Jednostavno, nemoguće je imati duži duel s njim, eliminsao je Danerys i Jona iz borbe s njim, zatim smrvio Theona i Arya ga je na trik dokrajčila.
E u tome je bas i problem, sto je cijelu epizodu OP i onda se odjednom Arya materijalizira u zraku direkt iza NK-a( jer je nemoguce da je uspjela proci kroz gomilu white walkera (koji reaguju na zvuk krvi koja pada na pod) bez da je iko primijeti, te onda nekako dodje do Night Kinga i uhvati ga "na prepad"( NK na prepad da umre :zid: )
alibaba_i_30_godina

#17196 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

kio01 wrote: E u tome je bas i problem, sto je cijelu epizodu OP i onda se odjednom Arya materijalizira u zraku direkt iza NK-a( jer je nemoguce da je uspjela proci kroz gomilu white walkera (koji reaguju na zvuk krvi koja pada na pod) bez da je iko primijeti, te onda nekako dodje do Night Kinga i uhvati ga "na prepad"( NK na prepad da umre :zid: )
Pa nisu je čuli od dramatične muzike. :skoljka:

Šalu na stranu, mislim da je nisu čuli jer je ona upravo No one, te se možda i ''prerušila'' u jednog od njih. A Night King je shvatio da mu ona prilazi, zato se okrenuo i zgrabio je. Nije računao na to da će baciti bodež jer je gledao u nju, tek kada je bacila bodež iz desne ruke pogledao je u njega ali tada je već bilo kasno.
Mis mekinjas

#17197 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mis mekinjas »

Koliko nacuh Jamie Lannister nece dozivjeti kraj serije.

Dakle. Da se mene pita Arya i Gendry mogu biti kralj i kraljica, Tyrion i Sansa isto. Ova dva Targaryena mi oba idu na zivce, pa da ne zaboravim da je i Tyrion mozda Targaryen. On mi ne ide na zivce. :mrgreen:

Nek se brate zavrsilo ovo sranje sa setacima i Night King, da se nastavi spletkariti.

Zao mi sto nema vise Melisandre i Theona. Mali je imao genijalnu i dobro odradjenu ulogu.
kio01

#17198 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kio01 »

alibaba_i_30_godina wrote:
kio01 wrote: E u tome je bas i problem, sto je cijelu epizodu OP i onda se odjednom Arya materijalizira u zraku direkt iza NK-a( jer je nemoguce da je uspjela proci kroz gomilu white walkera (koji reaguju na zvuk krvi koja pada na pod) bez da je iko primijeti, te onda nekako dodje do Night Kinga i uhvati ga "na prepad"( NK na prepad da umre :zid: )
Pa nisu je čuli od dramatične muzike. :skoljka:

Šalu na stranu, mislim da je nisu čuli jer je ona upravo No one, te se možda i ''prerušila'' u jednog od njih. A Night King je shvatio da mu ona prilazi, zato se okrenuo i zgrabio je. Nije računao na to da će baciti bodež jer je gledao u nju, tek kada je bacila bodež iz desne ruke pogledao je u njega ali tada je već bilo kasno.
Ali zašto bi onda ovako snimili scenu? Hajmo reci da je bilo tako kako kažeš, zamisli koliko bi brilijantno bilo da su pokazali jednog od ono ww generala kako prilazi NK-u, i ti nemas pojma zasto prilazi al isto tako ne sumnjas nista, i onda odjednom se pretvori general u Aryu i zbode NK-a. Nadam se da ce biti pojasnjenja u sljedecim epizodama o ubistvu NK-a, posto sa ovim sto sada znamo, meni ona scena nema nikakvog smisla.
tuzlak1212

#17199 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Kad smo kod one pjesme kod NK, naslušao sam se tonu verzija sviranja uvodne numere, ali original je original bajo moj :D

annoy

#17200 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Bezveze trazite smisao u sceni koja nema smisla osim da bude "fora" :D

Malo smijeha

Post Reply