IRAN

Post Reply
mirsek

#17176 Re: IRAN

Post by mirsek »

Al najbolji je kikoni kad pise, inflacija, nema se para, bijeda, standard opao, sta to rade mule narodu.
A ovamo ameri samo sto ne bombarduju svakoga ko pokusa da trguje sa Iranom bilo kojem smislu, to sasvim logicno nikakve veze nema sa standardom u Iranu. :lol: :lol:
Kikibombona

#17177 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

mirsek wrote:Al najbolji je kikoni kad pise, inflacija, nema se para, bijeda, standard opao, sta to rade mule narodu.
A ovamo ameri samo sto ne bombarduju svakoga ko pokusa da trguje sa Iranom bilo kojem smislu, to sasvim logicno nikakve veze nema sa standardom u Iranu. :lol: :lol:
Neka Iran uvede sankcije Americi i onda su 1 - 1. :D
mirsek

#17178 Re: IRAN

Post by mirsek »

Kikibombona wrote:
mirsek wrote:Al najbolji je kikoni kad pise, inflacija, nema se para, bijeda, standard opao, sta to rade mule narodu.
Kakve to ima veze sa tvojim spinovanjem da je ekonomska situacija losa zbog mula a ne zbog beskrupuloznh americkih sankcija ?
Pa i super jakoj Americi bi grohnuo standard kad bi ih vecina svijeta stavila pod sankcije.
Last edited by mirsek on 05/05/2019 20:44, edited 1 time in total.
славянин

#17179 Re: IRAN

Post by славянин »

Ubise se bombardujuci kinu i rusiju :lol: , mozda je indiji,kini,rusiji,eu itd amerika 100% vazniji trgovinski partner od irana - tako da ukoliko bas dodje “stani padni” uvijek ce svako izabrati ono sto je njemu u interesu..
mirsek

#17180 Re: IRAN

Post by mirsek »

славянин wrote:
Ubise se bombardujuci kinu i rusiju :lol: , mozda je indiji,kini,rusiji,eu itd amerika 100% vazniji trgovinski partner od irana - tako da ukoliko bas dodje “stani padni” uvijek ce svako izabrati ono sto je njemu u interesu..
Bit je u tome da mule nisu krive za ekonomsku situaciju u Iranu vec blokada Irana od strane Amerike na sve moguce i nemoguce nacine.
славянин

#17181 Re: IRAN

Post by славянин »

Pa ako mule odaberu da se bodu sa rogatim sta ocekuju ? To je politika - ili mislis da amerika ili bilo ko nema pravo da koristi politicku,diplomatsku ili ekonomsku moc u cilju svojih interesa ?? Sta onda Iranci rade u Siriji ?? Budi ozbiljan..
Kikibombona

#17182 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

mirsek wrote:
Kikibombona wrote:
Kakve to ima veze sa tvojim spinovanjem da je ekonomska situacija losa zbog mula a ne zbog beskrupuloznh americkih sankcija ?
Pa i super jakoj Americi bi grohnuo standard kad bi ih vecina svijeta stavila pod sankcije.
A da nije losa radi Sejdica i Fincija?

Naravno da je losa radi mula. Mula glume face i kace se sa Amerikom. Rezultat toga je uzasno siromasan iranski narod.

Zamisli da Srbija ili Hrvatska prijete unistenjem Izraela, da uzvikuju smrt Americi, da salju formacije u Irak, Siriju i Liban da se suprostavljaju americkim interesima, kakva bi reakcija uslijedila? Ja te uvjeravam, prosli bi gore nego Iran.

Ili, zamisli da mi radimo ono sto radi Iran? Ne bi nas bilo.

Mule se igraju sa sudbinom iranskog naroda...
salik79

#17183 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:Pa ako mule odaberu da se bodu sa rogatim sta ocekuju ? To je politika - ili mislis da amerika ili bilo ko nema pravo da koristi politicku,diplomatsku ili ekonomsku moc u cilju svojih interesa ?? Sta onda Iranci rade u Siriji ?? Budi ozbiljan..
Sta Ameri rade u Siriji?!

Jasno je da im je Iran trn u oku...

Image
salik79

#17184 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
mirsek wrote:
Kikibombona wrote: Kakve to ima veze sa tvojim spinovanjem da je ekonomska situacija losa zbog mula a ne zbog beskrupuloznh americkih sankcija ?
A da nije losa radi Sejdica i Fincija?

Naravno da je losa radi mula. Mula glume face i kace se sa Amerikom. Rezultat toga je uzasno siromasan iranski narod.

Zamisli da Srbija ili Hrvatska prijete unistenjem Izraela, da uzvikuju smrt Americi, da salju formacije u Irak, Siriju i Liban da se suprostavljaju americkim interesima, kakva bi reakcija uslijedila? Ja te uvjeravam, prosli bi gore nego Iran.

Ili, zamisli da mi radimo ono sto radi Iran? Ne bi nas bilo.

Mule se igraju sa sudbinom iranskog naroda...
Iran je bio civilizacija, kada svi pomenuti ni u naznakama postojali nisu...

Sta ka'e - "uzasno siromasan iranski narod"!? :lol: :lol: :lol: Kao sto Turci jedva kraj s krajem sastavljaju?

Rece lik iz Zenice koji te dvije zemlje jedino na mapi zna pokazati. :D
славянин

#17185 Re: IRAN

Post by славянин »

Pa trn u oku jer im se ne uklapa u geopoliticke interese tako da koriste diplomatski,ekonomski,politicki pritisak a nadam se da do vojnog nece doci - Rusiji je prijatelj svako ko nije prijatelj Americi i otprilike vice versa ..

Opet svako svoje interese ganja - Iranci pipike su pustili u
libanon,siriju,jemen,qatar itd , svako na svoju vodenicu.

A to stvorili ameri teroriste kako da ne - klasicna mantra bliskog istoka - kako god okrenes amerika kriva a oni su cool fini dobri.
Kikibombona

#17186 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Iran je bio civilizacija, kada svi pomenuti ni u naznakama postojali nisu...

Sta ka'e - "uzasno siromasan iranski narod"!? :lol: :lol: :lol: Kao sto Turci jedva kraj s krajem sastavljaju?

Lako je meni i tebi, mi radimo za strance. I BiH je sigurna zemlja. Jebem SDA svaki dan i tako se rjesavam stresa jer je mojim sugradjanima lose. Jadni Turci i Iranci, pored siromastva, ne smiju spomeniti Erdogana i Hamneija. Za kritiku Erdogana robijas par godina, a za kritiku Hamneija zavrsis na kranu sa omcom oko vrata. Ne daj boze zivjeti u takvim zemljama. Jedva cekam da posjetim ove dvije zemlje, cim vlast preuzmu normalni ljudi.
Kikibombona wrote:Iran puca po svim savovima. Majk Pens, Majk Pompeo i Dzon Bolton su zestoko nagazili Iran.

GDP u Iranu, uzas :roll:

Image

Izvoz nafte u slobodnom padu

Image

Sve zemlje ubrzano smanjuju uvoz nafte iz Irana, vecina je vec uvoz iranske nafte svele na nulu (0). Saudijska Arabija je obecala kompenzirati odsustvo Irana sa trzista.

Image

Iranski rijal najnestabilnija valuta

Image

Inflacija :roll:

Image

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-48119109
salik79

#17187 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:Pa trn u oku jer im se ne uklapa u geopoliticke interese tako da koriste diplomatski,ekonomski,politicki pritisak a nadam se da do vojnog nece doci - Rusiji je prijatelj svako ko nije prijatelj Americi i otprilike vice versa ..

Opet svako svoje interese ganja - Iranci pipike su pustili u
libanon,siriju,jemen,qatar itd , svako na svoju vodenicu.

A to stvorili ameri teroriste kako da ne - klasicna mantra bliskog istoka - kako god okrenes amerika kriva a oni su cool fini dobri.
Vlastito priznanje Amerikanaca, a ne mantra BI.
славянин

#17188 Re: IRAN

Post by славянин »

Kada izvuces recenicu iz konteksta svasta ne priznanje. Medjutim malo ono ? Cia masoni tajno i onda izadju i kazu “ma mi smo” .

E mule super posteni dobri izvajani od mikelandjela , arapi cvijece kulture i napredka a amerika kriva za sve - tako jeeeee ! :lol:
salik79

#17189 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Iran je bio civilizacija, kada svi pomenuti ni u naznakama postojali nisu...

Lako je meni i tebi, mi radimo za strance. I BiH je sigurna zemlja. Jebem SDA svaki dan i tako se rjesavam stresa jer je mojim sugradjanima lose. Jadni Turci i Iranci, pored siromastva, ne smiju spomeniti Erdogana i Hamneija. Za kritiku Erdogana robijas par godina, a za kritiku Hamneija zavrsis na kranu sa omcom oko vrata. Ne daj boze zivjeti u takvim zemljama. Jedva cekam da posjetim ove dvije zemlje, cim vlast preuzmu normalni ljudi.
Kikibombona wrote:Iran puca po svim savovima. Majk Pens, Majk Pompeo i Dzon Bolton su zestoko nagazili Iran.

GDP u Iranu, uzas :roll:

Image

Izvoz nafte u slobodnom padu

Image

Sve zemlje ubrzano smanjuju uvoz nafte iz Irana, vecina je vec uvoz iranske nafte svele na nulu (0). Saudijska Arabija je obecala kompenzirati odsustvo Irana sa trzista.

Image

Iranski rijal najnestabilnija valuta

Image

Inflacija :roll:

Image

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-48119109
Ja evo mjesecima (haman godinu), indirektno, radim za Irance, tj. Iran, a redovno sam u kontaktu sa nasim ljudima koji izvode radove tamo. I, sta mislis, kome cu vjerovati, tebi, ili njima?

Trebam li napominjati da sto se placanja tice, po njima mozes navijati sat. Naravno, jedina banka preko koje je jos moguce poslovanje, je Sberbanka.
salik79

#17190 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:Kada izvuces recenicu iz konteksta svasta ne priznanje. Medjutim malo ono ? Cia masoni tajno i onda izadju i kazu “ma mi smo” .

E mule super posteni dobri izvajani od mikelandjela , arapi cvijece kulture i napredka a amerika kriva za sve - tako jeeeee ! :lol:
Apsolutno nista nije izvuceno iz konteksta.
славянин

#17191 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:Kada izvuces recenicu iz konteksta svasta ne priznanje. Medjutim malo ono ? Cia masoni tajno i onda izadju i kazu “ma mi smo” .

Gore napisa da “indirektno” radi za irance i da se sa tobom raspravljam ?? Kapa plata iz dojclanda ali srce vuce mulama - jos da se preselis u qom i na mjestu si.
salik79

#17192 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:

Gore napisa da “indirektno” radi za irance i da se sa tobom raspravljam ?? Kapa plata iz dojclanda ali srce vuce mulama - jos da se preselis u qom i na mjestu si.
Da, indirektno. Snabdijevamo nase firme koje rade tamo. U cemu je problem?
Kikibombona

#17193 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Ja evo mjesecima (haman godinu), indirektno, radim za Irance, tj. Iran, a redovno sam u kontaktu sa nasim ljudima koji izvode radove tamo. I, sta mislis, kome cu vjerovati, tebi, ili njima?

Trebam li napominjati da sto se placanja tice, po njima mozes navijati sat. Naravno, jedina banka preko koje je jos moguce poslovanje, je Sberbanka.
Posteno da si konacno priznao zasto podrzavas Iran i Rusiju.

Dakle, radi se o interesu a ne uvjerenju. Posteno.
jeza u ledja

#17194 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: Ja evo mjesecima (haman godinu), indirektno, radim za Irance, tj. Iran,
ZNAO SAM!!!!

:lol: :lol:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#17195 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Potencijali ekonomske razmjene sa Iranom su gigantski, posebno za SAD: od avio industrije pa nadalje. Ali, džaba, USA ne voze svoju već izraelsku politiku.

Mali cionistički kmetovi.
Challenger_

#17196 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Umjesto da eksploatišu potencijale Sporazuma, Iran su prepustili EU, RF i Kini.

Jadno.
jeza u ledja

#17197 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Cuj da eksploatisu potencijale sporazuma, Trump jedva doceko da pocijepa isti. Ne znam u cemu je problem? Nek se zale tvom Putinu. :oops:
Challenger_

#17198 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Čim ti pišeš "maketi", nema od tvoje kulture (dijaloga) ništa.

Na temu: USA su izraelski kmetovi odavno, nije to počelo sa Perikom.
mirsek

#17199 Re: IRAN

Post by mirsek »

Challenger_ wrote:Potencijali ekonomske razmjene sa Iranom su gigantski, posebno za SAD: od avio industrije pa nadalje. Ali, džaba, USA ne voze svoju već izraelsku politiku.

Mali cionistički kmetovi.
Nazalost, i to je vrhunac dostiglo kad su otvoreno ismijavali kondolizu rajs, tadasnjeg americkog sekretara da ce uraditi sta oni zele u izrahellu a ne sto je bilo ocekivano da uradi za svoju Ameriku kad je bilo neko glasanje, ne mogu da se sjetim oko cega. Bio je i snimak toga pa su ga brzo povukli.
Challenger_

#17200 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

mirsek wrote:Nazalost, i to je vrhunac dostiglo kad su otvoreno ismijavali kondolizu rajs, tadasnjeg americkog sekretara da ce uraditi sta oni zele u izrahellu a ne sto je bilo ocekivano da uradi za svoju Ameriku kad je bilo neko glasanje, ne mogu da se sjetim oko cega. Bio je i snimak toga pa su ga brzo povukli.
Čovječe dragi, Izrael AMERIČKU VOJNU TEHNOLOGIJU LIFERUJE U KINU, Jakub berzu zlata prebacuje u Šangaj, od Kine prave nove SAD a oni vode izraelske ratove. Još da se konfrontiraju sa Rusima pa da im ovi odvale i istočnu i zapadnu obalu i pošalju ih na dno okeana.

Kakvi jadnici, ja nemam riječi.
Post Reply