Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
elk

#17176 Re: Cijene stanova All about

Post by elk »

Najjace ovo ako ne bude 12 milja idemo iz zemlje :D
tataćusak

#17177 Re: Cijene stanova All about

Post by tataćusak »

Dok sam bio u kategoriji mladih bilo je neko hebeno vrijeme i nisam mogao dići kredit. Sad kad bih možda mogao nisam u kategoriji mladih :) .

Sve je u ovoj državi sranje. Kanton sarajevo plaća stanove ovima koji dolaze sa strane , našim parama.

Kanton treba pomoći svim stanovnicima kantona koji imaju boravak u sarajevu zadnjih 5-10 godina i koji kupuju prvu nekretninu. Naravno da i tu treba biti neka socijalna strana a ne da se milioneri guraju. Da ovo društvo ima imalo morala oni se nebi ni prijavljivali
bumerangss

#17178 Re: Cijene stanova All about

Post by bumerangss »

Ja nisam ni za jedno pamaganje i smatram da drzava nije duzna da pomaze, pogotovo nekome ko ima platu 3000+ KM a ima doata takvih među tim koji su dobili tih 4800 i malo im pa traze 12000 :-)

Isto kao u trgovini kad pise popust do 70% a tamo mozda samo jedan artikal snizen toliko a avi ostali snizeni 20% i niko od njih ne proestuje stonije dobio popust 70% koliko pise na izlogu jer znaju da ima ono famozno DO

I ovdje je u konkuru pislalo do 12000 i ima puno aplikanata i sta je tu problem sto ce svi dobiti po 4800?

Ko nas narod daj ti meni a druge ko ebe :roll:

Nikad nista u zivotu ni od drzave ni od koga nisam dobio gratis. Sve zaradio svojim rukama i mislim da tako svi trebaju
Trappist

#17179 Re: Cijene stanova All about

Post by Trappist »

citroen xm wrote: 19/01/2024 22:53 Mene pravo nervira kukanje, ne samo u ovom slučaju, već uopšteno. A kod nas je simptomatično da oni koji su stvarno u nevolji manje kukaju ili ne kukaju nikako za razliku od onih koji nemaju nikakvu realnu potrebu da kukaju.

Uvijek sam, kao što i sada radim, zagovarao kupovinu nekretnine čim se stekne uslov za kredit. Nebitno je li to željena nekretnina, bitno je da je u tom momentu možeš priuštiti i da zadovoljava standarde normalnog života. Posle kada se steknu uslovi i ako se ona stvar nadigne za boljim, imaš šta prodati i doplatiti za bolje.

Problem, konstantan problem je odnos želja i mogućnosti. Niko da sagleda realnu situaciju i onda imamo ovakve žalopojke od kojih mi se diže kosa na glavi. Ljudi nisu svjesni da niko nije dužan da pomaže i djelimično(koliko god to bilo) finansira njihov prohtjev da kupe stan u centru glavnog grada.

Kada bi se stimulisao povratak na selo, a čini mi se da se i to radilo, sa puno većim novcem, niko se ne bi prijavio. Hoće ljudi stan u glavnom gradu koji će mu drugi platiti.
gdje ti zivis ?
citroen xm

#17181 Re: Cijene stanova All about

Post by citroen xm »

Trappist wrote: 20/01/2024 15:33 gdje ti zivis ?
U BiH od prvog dana života. Zašto je to bitno?
Trappist

#17182 Re: Cijene stanova All about

Post by Trappist »

citroen xm wrote: 20/01/2024 15:45
Trappist wrote: 20/01/2024 15:33 gdje ti zivis ?
U BiH od prvog dana života. Zašto je to bitno?
U kojem gradu mislim
citroen xm

#17183 Re: Cijene stanova All about

Post by citroen xm »

Sarajevo
Trappist

#17184 Re: Cijene stanova All about

Post by Trappist »

citroen xm wrote: 20/01/2024 15:51 Sarajevo
nisam iznenadjen. seres sto drugi hoce da zive u sarajevu, a ti vec zivis u sarajevu. sto ti ne odes na selo ?
citroen xm

#17185 Re: Cijene stanova All about

Post by citroen xm »

Pa ne živim u centru Sarajeva i ne tražim stan na potezu Malta-Čaršija. Sa druge strane ja ne doseljavam u Sarajevo, ja sam rođen tu, kao i roditelji mi. Sa treće strane, lakše bih ja iz Sarajeva odlučio da odem živjeti na selo nego vi rođeni u njemu da se zadržite. I na kraju, mene država nije pogurala ni sa jednom jedinom markom, a opet ne kukam. Radim i snalazim se kako znam i umijem i ne jebem državi majke. Vraćam kredit i šutim. Ne serem što neko hoće da živi u Sarajevu već što kao useljenik u taj grad hoće samo najbolje lokacije i da ga država još časti sa parama koje uzima od svih nas.
goredole

#17186 Re: Cijene stanova All about

Post by goredole »

citroen xm wrote: 20/01/2024 16:06 Pa ne živim u centru Sarajeva i ne tražim stan na potezu Malta-Čaršija. Sa druge strane ja ne doseljavam u Sarajevo, ja sam rođen tu, kao i roditelji mi. Sa treće strane, lakše bih ja iz Sarajeva odlučio da odem živjeti na selo nego vi rođeni u njemu da se zadržite. I na kraju, mene država nije pogurala ni sa jednom jedinom markom, a opet ne kukam. Radim i snalazim se kako znam i umijem i ne jebem državi majke. Vraćam kredit i šutim. Ne serem što neko hoće da živi u Sarajevu već što kao useljenik u taj grad hoće samo najbolje lokacije i da ga država još časti sa parama koje uzima od svih nas.
bravo :thumbup:
Trappist

#17187 Re: Cijene stanova All about

Post by Trappist »

citroen xm wrote: 20/01/2024 16:06 Pa ne živim u centru Sarajeva i ne tražim stan na potezu Malta-Čaršija. Sa druge strane ja ne doseljavam u Sarajevo, ja sam rođen tu, kao i roditelji mi. Sa treće strane, lakše bih ja iz Sarajeva odlučio da odem živjeti na selo nego vi rođeni u njemu da se zadržite. I na kraju, mene država nije pogurala ni sa jednom jedinom markom, a opet ne kukam. Radim i snalazim se kako znam i umijem i ne jebem državi majke. Vraćam kredit i šutim. Ne serem što neko hoće da živi u Sarajevu već što kao useljenik u taj grad hoće samo najbolje lokacije i da ga država još časti sa parama koje uzima od svih nas.
Joj kompleksi izbijaju i iz tastature, ohani malo :lol:
citroen xm

#17188 Re: Cijene stanova All about

Post by citroen xm »

Nema šta, baš se vidi kako izbijaju. :mrgreen:

Ajd idite kukumačite za još 7000 da vam ne bi propalo ljetovanje na Maldivima. Moraće žena umjesto medijapana odabrati iveral. :skoljka:
giannibelif

#17189 Re: Cijene stanova All about

Post by giannibelif »

Moja mati je došla u Sarajevo na fakultet, djed sa očeve strane došao iz Temišvara u Sarajevo, bio profesor u srednjoj školi i nakon toga do penzije je bio u Energoinvestu na dobrim pozicijama. U socijalizmu je dobio stan na Kovačićima, ali je Jugoslaviji zaradio milione maraka, zeničkoj Željezari otvorio vrata saradnje sa Željezarom u Aradu i rumunskom tržištu, bio je prevodilac i domaćin delegacija koje su dolazile i kupovale našu robu godinama. Ja sam dobio stan tako što je otac radio godinama u Omanu kao inžinjer i prodao je veliki stan, napravio kuću i meni kupio dvosoban i garažu. Živim tu od 2020. i vratio sam se nakon fakulteta i rada vani zbog djevojke, sada žene i ne tražim jednu marku da mi se donira jer mogu sebi da priuštim krov i dobar život. U planu mi je da kupim manji stan u Bukureštu u kojem sam živio i radio šest godina i kad ga budem kupovao neću imati nikakvu subvenciju i ne treba da je imam jer ne živim tamo i tamo odlazim turistički i da se provodim i družim i to će biti ulaganje u kćerkicinu budućnost i ako bude željela da se seli. Ne postoji ta država i lokalna zajednica i uprava koja podstiče na ovakav način i ovakvim javnim pozivima kupovinu nekretnina ljudima koji tu i ne žive maltene. Ovi ljudi u ministarstvu su goli idioti. Ovaj konkurs ja ne bi proveo kao ovakav, nema tih para. Izvinite što mi rodjeni tu imamo stanove u gradu u kojem su nam roditelji i djedovi/bake/nane živjeli.
Novi_Nick

#17190 Re: Cijene stanova All about

Post by Novi_Nick »

tataćusak wrote: 20/01/2024 09:25 Dok sam bio u kategoriji mladih bilo je neko hebeno vrijeme i nisam mogao dići kredit. Sad kad bih možda mogao nisam u kategoriji mladih :) .

Sve je u ovoj državi sranje. Kanton sarajevo plaća stanove ovima koji dolaze sa strane , našim parama.

Kanton treba pomoći svim stanovnicima kantona koji imaju boravak u sarajevu zadnjih 5-10 godina i koji kupuju prvu nekretninu. Naravno da i tu treba biti neka socijalna strana a ne da se milioneri guraju. Da ovo društvo ima imalo morala oni se nebi ni prijavljivali
I sta onda, mladi dobiju kredit i veliki popust u cijeni stana i onda se ispare u inostranstvo i isplacuju ostatk kredita izvana?
xoklix

#17191 Re: Cijene stanova All about

Post by xoklix »

Novi_Nick wrote: 21/01/2024 03:00
tataćusak wrote: 20/01/2024 09:25 Dok sam bio u kategoriji mladih bilo je neko hebeno vrijeme i nisam mogao dići kredit. Sad kad bih možda mogao nisam u kategoriji mladih :) .

I sta onda, mladi dobiju kredit i veliki popust u cijeni stana i onda se ispare u inostranstvo i isplacuju ostatk kredita izvana?
U petak se zadesih kod notara pa sam čuo čitanje teksta od strane notara prema klijentu,a vezano je za subvenciju.
Uglavnom, ako promjeniš mjesto prebivališta van KS u narednih 5 godina moraš vratiti subvenciju. Slično je ako želiš prodati stan.
starii

#17192 Re: Cijene stanova All about

Post by starii »

e šta će se ovakvih stanova izrentati turistima :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17194 Re: Cijene stanova All about

Post by _BataZiv_0809 »

giannibelif wrote: 21/01/2024 00:07 Moja mati je došla u Sarajevo na fakultet, djed sa očeve strane došao iz Temišvara u Sarajevo, bio profesor u srednjoj školi i nakon toga do penzije je bio u Energoinvestu na dobrim pozicijama. U socijalizmu je dobio stan na Kovačićima, ali je Jugoslaviji zaradio milione maraka, zeničkoj Željezari otvorio vrata saradnje sa Željezarom u Aradu i rumunskom tržištu, bio je prevodilac i domaćin delegacija koje su dolazile i kupovale našu robu godinama. Ja sam dobio stan tako što je otac radio godinama u Omanu kao inžinjer i prodao je veliki stan, napravio kuću i meni kupio dvosoban i garažu. Živim tu od 2020. i vratio sam se nakon fakulteta i rada vani zbog djevojke, sada žene i ne tražim jednu marku da mi se donira jer mogu sebi da priuštim krov i dobar život. U planu mi je da kupim manji stan u Bukureštu u kojem sam živio i radio šest godina i kad ga budem kupovao neću imati nikakvu subvenciju i ne treba da je imam jer ne živim tamo i tamo odlazim turistički i da se provodim i družim i to će biti ulaganje u kćerkicinu budućnost i ako bude željela da se seli. Ne postoji ta država i lokalna zajednica i uprava koja podstiče na ovakav način i ovakvim javnim pozivima kupovinu nekretnina ljudima koji tu i ne žive maltene. Ovi ljudi u ministarstvu su goli idioti. Ovaj konkurs ja ne bi proveo kao ovakav, nema tih para. Izvinite što mi rodjeni tu imamo stanove u gradu u kojem su nam roditelji i djedovi/bake/nane živjeli.
Sta ti imas trazit tebe su tvoji zbrinuli :?
nekome

#17195 Re: Cijene stanova All about

Post by nekome »

n+1 wrote: 21/01/2024 13:10 https://www.klix.ba/vijesti/bih/protest ... /240121036

Jao, koliko neukusa.
*neUKusa
n+1

#17196 Re: Cijene stanova All about

Post by n+1 »

nekome wrote: 21/01/2024 13:45
n+1 wrote: 21/01/2024 13:10 https://www.klix.ba/vijesti/bih/protest ... /240121036

Jao, koliko neukusa.
*neUKusa
:lol: :thumbup:
dječak sa šibicama

#17197 Re: Cijene stanova All about

Post by dječak sa šibicama »

Ne sumnjam da ih je SDFA pogurala bar transpoarentima, ostalo od OHR okupljanja materijala.
giannibelif

#17198 Re: Cijene stanova All about

Post by giannibelif »

_BataZiv_0809 wrote: 21/01/2024 13:14
giannibelif wrote: 21/01/2024 00:07 Moja mati je došla u Sarajevo na fakultet, djed sa očeve strane došao iz Temišvara u Sarajevo, bio profesor u srednjoj školi i nakon toga do penzije je bio u Energoinvestu na dobrim pozicijama. U socijalizmu je dobio stan na Kovačićima, ali je Jugoslaviji zaradio milione maraka, zeničkoj Željezari otvorio vrata saradnje sa Željezarom u Aradu i rumunskom tržištu, bio je prevodilac i domaćin delegacija koje su dolazile i kupovale našu robu godinama. Ja sam dobio stan tako što je otac radio godinama u Omanu kao inžinjer i prodao je veliki stan, napravio kuću i meni kupio dvosoban i garažu. Živim tu od 2020. i vratio sam se nakon fakulteta i rada vani zbog djevojke, sada žene i ne tražim jednu marku da mi se donira jer mogu sebi da priuštim krov i dobar život. U planu mi je da kupim manji stan u Bukureštu u kojem sam živio i radio šest godina i kad ga budem kupovao neću imati nikakvu subvenciju i ne treba da je imam jer ne živim tamo i tamo odlazim turistički i da se provodim i družim i to će biti ulaganje u kćerkicinu budućnost i ako bude željela da se seli. Ne postoji ta država i lokalna zajednica i uprava koja podstiče na ovakav način i ovakvim javnim pozivima kupovinu nekretnina ljudima koji tu i ne žive maltene. Ovi ljudi u ministarstvu su goli idioti. Ovaj konkurs ja ne bi proveo kao ovakav, nema tih para. Izvinite što mi rodjeni tu imamo stanove u gradu u kojem su nam roditelji i djedovi/bake/nane živjeli.
Sta ti imas trazit tebe su tvoji zbrinuli :?
Pa ne tražim niti bi i ne treba da imam pravo na bilo šta slično na ovako napisanim i koncipiranim konkursima gdje može aplicirati svako ko i ne živi ovdje. Ova gospodja sa prebivalištem u Turskoj je aplicirala, kao kad bi ja aplicirao na poziv Gradske Uprave u Bukureštu za porezne olakšice i slično pri kupovini stana, a nisam tu prijavljen. Javni poziv je katastrofalno napisan i proveden. Hajde što je ministar poletio da sjedne u fotelju, ali Nihad je ovo trebao zakočiti radi sebe prvo.
DonieBrasco

#17199 Re: Cijene stanova All about

Post by DonieBrasco »

Poruka protesta SDA 30 godina za mlade pravila drzavau, ovi dosli i sve pokvarili preko noci.

:lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17200 Re: Cijene stanova All about

Post by _BataZiv_0809 »

Javni poziv je katastrofalno napisan a jedino sta je gore od toga je njegova sama provedba.

Prvo su sve aplikante nahajcali pricom o 12 milja, a onda su uravnilovkom zajebali one sto su ostvarili najvise bodova.

Cemu bodovanje ako ce svi dobit pare :?
Post Reply