F1 2008, 2009, 2010 and counting

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Juliuscezar

#17176 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Juliuscezar »

RtrnOfSalisbury wrote:pored prskalica dobra ideja bi bila uvest one daske sa ekserima sto policija koristi i s vremena na vrijeme da izrone iz asvalta ali razmak eksera tako namjestit da vjest vozac more proc a da ne probusi gumu :idea:
Jos da im uvedemo neki mitraljez koji se automatsk iaktivira i puca po formuli :mrgreen: :mrgreen:
Il npr ko startuje sa poleposition mora 10 krugova voziti samo jednom rukom
Juliuscezar

#17177 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Juliuscezar »

Edin H. wrote:
konektovan wrote: Ma ja, pišaj po sirotinji. :mrgreen:
Eto, oni ko fol imali pomoc na startu, e moja formulo sta ti papci rade...
Najjadnije sudije i najjadniji pravilnik..... :-) Fuj
Najveca budalastina je sto Hamdiji spucase pet sekundi kaze sa pogresne strane usao u pit-stop, a frajer se zakuco u panel :D

Image
Kako je ukrao minutu vremena tim nesportskim potezom 5 sekundi je bila premala kazna
Edin H.

#17178 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

bhnapoleon1 wrote:
Edin H. wrote:
konektovan wrote: Ma ja, pišaj po sirotinji. :mrgreen:
Eto, oni ko fol imali pomoc na startu, e moja formulo sta ti papci rade...
Najjadnije sudije i najjadniji pravilnik..... :-) Fuj
Najveca budalastina je sto Hamdiji spucase pet sekundi kaze sa pogresne strane usao u pit-stop, a frajer se zakuco u panel :D

Image
Kako je ukrao minutu vremena tim nesportskim potezom 5 sekundi je bila premala kazna
Kako mislis nesportskim, a kako je drugo mogao uci.

Sam pit stop je trajao preko minute, nije to bio planirani pit stop, nego se skrsio.
ruud

#17179 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ruud »

Zao mi je Leklera. Ne znam zasto soft gume po pljusku? Da se mogao izvuci odmah iz sljunka, vjerujem da bi zavrsio na podijumu.
Juliuscezar

#17180 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Juliuscezar »

Edin H. wrote:

Sam pit stop je trajao preko minute, nije to bio planirani pit stop, nego se skrsio.
Napravit čitav krug, i ne bi dobio kaznu a i spremila bi mu se ekipa u pit stopu. Niko mu nije kriv sto se skršio
drndalo

#17181 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by drndalo »

bhnapoleon1 wrote:
Edin H. wrote:

Napravit čitav krug, i ne bi dobio kaznu a i spremila bi mu se ekipa u pit stopu. Niko mu nije kriv sto se skršio
Ti si mucki mrzitelj lika i djela neshvacenog poete mindjusara... :evil:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#17182 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by konektovan »

Đe sad " kišni cojek" i taj cuveni talenat???? :mrgreen:
Juliuscezar

#17183 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Juliuscezar »

konektovan wrote:Đe sad " kišni cojek" i taj cuveni talenat???? :mrgreen:
Kaže jučer ne znam kako smo ovo izveli, jbt nabliži ispravni konkurent mu bila Alfa :lol: :lol: Jucer je Honda kašljucala, botas i Gasly
Edin H.

#17184 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

bhnapoleon1 wrote:
Edin H. wrote:

:zzzz:

Morali promjeniti prednje krilo
ZyzzSar

#17185 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ZyzzSar »

Edin H. wrote:
bhnapoleon1 wrote:
Edin H. wrote:

:zzzz:

Morali promjeniti prednje krilo
napoleon hejter klasicni, prigovaraju i kad sve zavrsi po njihovom :D
i ja ne bih dao kaznu hami, al eto ako je vec po pravilima ako ne obidjes onaj bolard da dobijes 5sec nek je dobio, iako nije mogo drugacije proci u pit
jos kao hamina je greska sto je skrsio se na kisi sa slick gumama, ono je cista sreca ili nesreca, petorica su izletila u onom zavoju, mene vise smeta sto nisu hami mijenjali gume i odradili 5sekundi pod sc kad je bio cetvrti 15s ispred albona, vratio bi se sesti il sedmi i opet zavrsio u top3 potencijalno na kraju, odmah sam znao da je to greska, a i sam hamo je trazio da odrade pit stop
al vratit ce se oni(merc hejteri/ferarijevci) opet u pecinu nakon naredne trke
Juliuscezar

#17186 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Juliuscezar »

ZyzzSar wrote:
i ja ne bih dao kaznu hami, al eto ako je vec po pravilima ako ne obidjes onaj bolard da dobijes 5sec nek je dobio, iako nije mogo drugacije proci u pit
jos kao hamina je greska sto je skrsio se na kisi sa slick gumama, ono je cista sreca ili nesreca, petorica su izletila u onom zavoju, mene vise smeta sto nisu hami mijenjali gume i odradili 5sekundi pod sc kad je bio cetvrti 15s ispred albona, vratio bi se sesti il sedmi i opet zavrsio u top3 potencijalno na kraju, odmah sam znao da je to greska, a i sam hamo je trazio da odrade pit stop
Ma kurac po mom, izbaciše dušmani Kimija iz bodova ali neka vratit će se on još jači :izet: :izet:
Alfa je sve i jedan odlazak u pit sjebala i na kraju su sjebali i bodove.
Koji je baksuz Russel, citavu sezonu briše pod Kubicom i ovaj jednom bude ispred i dobije bod.
Bilo je još nešto al zaboravih :run:
Edin H.

#17187 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

ZyzzSar wrote:
Ne gledam navijacki nego realno, jeste po pravilima, ali kada tumacis pravila mora imati smisla.

Nisam ni bio za toda Leclercu daju kaznu za unsafe release, jeste presjekao Magnusona, koji je morao kociti, ali nije pravilo uvedeno, niti se ocekuje da dvadeset vozila udje u pit-stop odjednom.
drndalo

#17188 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by drndalo »

Tako eeee!

Da se slomio u izlasku na ciljnu ravninu, bilo bi sasvim opravdano da se vrati 170 m u kontra smjeru, power-slide-om se zarotira za 150 stereni ulijevo tamo kuda su svi izlijetali u zid, i udje u box na popravak makar i sa prave strane cunja, jer mu je tuda krace nego da vozi cijeli krug do ulaska u box... :thumbup:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#17189 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by konektovan »

Ma ljudi više i ne kriju, daj Lewisa u bodove i da ne vozi trku.... :-)
drndalo

#17190 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by drndalo »

Da, bas mu je sadaka neophodna...

Da organizujemo i kakve vitre da mu skupimo ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#17191 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Tomahawk11 »

bhnapoleon1 wrote:
RtrnOfSalisbury wrote:pored prskalica dobra ideja bi bila uvest one daske sa ekserima sto policija koristi i s vremena na vrijeme da izrone iz asvalta ali razmak eksera tako namjestit da vjest vozac more proc a da ne probusi gumu :idea:
Jos da im uvedemo neki mitraljez koji se automatsk iaktivira i puca po formuli :mrgreen: :mrgreen:
Misliš taj rad :mrgreen:

RtrnOfSalisbury

#17192 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by RtrnOfSalisbury »

Tomahawk11 wrote:
bhnapoleon1 wrote:
Misliš taj rad :mrgreen:

ovo bi moglo al sa gumeni metci :-D
onaj brendi je onomad predlago da vozaci svaku trku voze za drugi tim pa mu je sumaher reko da nema sve tacne u regalu ali najbolji prijedlog je da se iskoristi stari nacin starta dje su vozaci trcali do kola i onda vozili. e ja bi to transformiso da poslije kad prodju kroz cilj parkiraju auto i onda trce jedan krug pa ko je najbrzi nek pobijedi. trebalo bi pravila malo docerat jer sumaher je znao pobijedit a da ne prodje kroz cilj pa nije jasno kako bi po tim novim pravilima trco jedan krug :-?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17193 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by _BataZiv_0809 »

konektovan wrote:Ma ljudi više i ne kriju, daj Lewisa u bodove i da ne vozi trku.... :-)
Image
drndalo

#17194 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by drndalo »

Kakvi paćenici...
ZyzzSar

#17195 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ZyzzSar »

_BataZiv_0809 wrote:
konektovan wrote:Ma ljudi više i ne kriju, daj Lewisa u bodove i da ne vozi trku.... :-)
Image
Haha, dobra :D
Hamilton je odlicno vozio trku, sve do prvog izlijetanja, i uzeo bi je vjerovatno, imao je ogromnu prednost(10+sec).
Prvo izlijetanje moze se reci da je djelimicno on kriv, djelimicno mercedes sto su ga stavili na soft gume i generalno nesrecna okolnost.
Pit od 50sekundi ga je usrao, i narocito je greska sto ga poslije Merc nije zvao u pit da mijenja gume i odradi kaznu pod sc.
Vec poslije pita, pada sa 3og na 12to mjesto, tu vec nije bilo nade za dobar plasman, i slijedi drugo izlijetanje njegovom krivicom jer je pritiskao previse.
drndalo

#17196 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by drndalo »

Pogledah trku...

Hm... Neizvjesno ? Jako... Trka ? Pa i ne bas... Ali s obzirom na sta je F1 stigla po zanimljivosti, da hoce jos barem 3-4 ovakve biti... :evil:

Da i pohvalim Maxa jednom... Nije vozio odlicno, vozio je "samo" sa najmanje gresaka od ovih iz prva 3 tima, ali je pobjeda zasluzena... Cini se da je (barem kratkorocno) shvatio jednu lekciju iz Alan Forda:"Ako zelis pobijediti, moras stici prvi!"... Sa naglaskom na STICI !

Ostali razocarenje... Seb, malo kao da je (nadam se) izasao iz letargije ovim... Ne zato sto ga volim, nego kad gledam trke jednog lica, uzmem metronom, bar me uspava kako treba... Hamo, Valteri, Charles, Pjer, lose bre... Sve u svemu, dio je do timova, dio bogami do njihA...

Pozitivno, Niko, dok ga nije ponijelo previse, i odnijelo dje ne treba... Posebno se dobro vidjelo da mu je guzica previse zinula na pokusaju vadjenja klizanja prije zida... Da je jako kocio i spasavao se, ostao bi u trci, bio 3-4 opet na kraju... Ovako je pokusao klizati i vaditi se gasom, ali na onoj vodurini, to je bilo previse... Kvjat :thumbup: ! Iskoristio sansu godine! Strol najzad pokazao da nije samo tatino derle... Iskoristena sansa.... Sainc i Albon takodjer vrlo dobri... Haas, obojica kreteni po vec ko zna koji put... Za Williams, a posebno Kubicu mi je jako drago da nesto ubodose... Zao mi je Alfe, dobar vikend, u groznim uslovima, kockali se s pravilima, izgubili... Nema veze, to mi govori da traze (i nalaze) rupe u zakonima, i tehnici...
azdralovic

#17197 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by azdralovic »

drndalo wrote:Pogledah trku...

Hm... Neizvjesno ? Jako... Trka ? Pa i ne bas... Ali s obzirom na sta je F1 stigla po zanimljivosti, da hoce jos barem 3-4 ovakve biti... :evil:

Da i pohvalim Maxa jednom... Nije vozio odlicno, vozio je "samo" sa najmanje gresaka od ovih iz prva 3 tima, ali je pobjeda zasluzena... Cini se da je (barem kratkorocno) shvatio jednu lekciju iz Alan Forda:"Ako zelis pobijediti, moras stici prvi!"... Sa naglaskom na STICI !

Ostali razocarenje... Seb, malo kao da je (nadam se) izasao iz letargije ovim... Ne zato sto ga volim, nego kad gledam trke jednog lica, uzmem metronom, bar me uspava kako treba... Hamo, Valteri, Charles, Pjer, lose bre... Sve u svemu, dio je do timova, dio bogami do njihA...

Pozitivno, Niko, dok ga nije ponijelo previse, i odnijelo dje ne treba... Posebno se dobro vidjelo da mu je guzica previse zinula na pokusaju vadjenja klizanja prije zida... Da je jako kocio i spasavao se, ostao bi u trci, bio 3-4 opet na kraju... Ovako je pokusao klizati i vaditi se gasom, ali na onoj vodurini, to je bilo previse... Kvjat :thumbup: ! Iskoristio sansu godine! Strol najzad pokazao da nije samo tatino derle... Iskoristena sansa.... Sainc i Albon takodjer vrlo dobri... Haas, obojica kreteni po vec ko zna koji put... Za Williams, a posebno Kubicu mi je jako drago da nesto ubodose... Zao mi je Alfe, dobar vikend, u groznim uslovima, kockali se s pravilima, izgubili... Nema veze, to mi govori da traze (i nalaze) rupe u zakonima, i tehnici...
ako te uhvate i kazne nisi bas nasao rupu, nego si varao...
Strol ne znam da je nesto pokazao, samo imao srece da je otisao puno prije svih po gume, u onom svom haosu oko boksova on je bio na stazi...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17198 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by _BataZiv_0809 »

Zapravo je Fetel taj koji je vozio sa najmanje gresaka ako cemo pravo. Jer Maks pravi gresku na startu i ima izlijetanje na medium gumama.

Konzervativna i ziceraska voznjase Fetelu isplatila zbog sveopsteg haosa. Ispocetka je imao jako skroman ritam i nije se mogao nositi sa Kimijem u Alfi.
drndalo

#17199 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by drndalo »

azdralovic wrote:
drndalo wrote:Pogledah trku...

ako te uhvate i kazne nisi bas nasao rupu, nego si varao...
Strol ne znam da je nesto pokazao, samo imao srece da je otisao puno prije svih po gume, u onom svom haosu oko boksova on je bio na stazi...
Ako su sada nasli, ne znaci da su sve nasli do sad... :mrgreen: Alfa-Sauber mi je bolja od ocekivanja cijele godine, dakle rade bolje nego prije... Ponekad sviju uhvate, nekad ne...

Strol je pokazao da je prepoznao da treba stici do cilja, i biti najbolje plasiran u sezoni... Malo li je ? Williams isto tako, nisu nasli brzinu, nego su skontali da ce setnjom stici, a trceci se razbiti... Sebastian takodjer, za razliku od lani...
drndalo

#17200 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by drndalo »

_BataZiv_0809 wrote:Zapravo je Fetel taj koji je vozio sa najmanje gresaka ako cemo pravo.
Cisto da ostane zabiljezeno za sljedece generacije... :wink:
Post Reply