Slika iz 2008. ljeto, na slici se gradi Alta Centar, a na lijevoj strani se vrsi renovacija skupstine (niska zgrada).

ma strašno! upravu ste obojica stoposto, samo loše stvari možeš čuti ili pročitati! meni je dugo bila neka tegoba oko srca zbog svega toga ali vremenom prihvatiš tužnu i žalosnu stvarnost i ne obazireš se više na sve to….barem nam sjećanja niko ne može uzet!muha_sa wrote: ↑08/08/2021 08:58baš takoPitar sa Kariba wrote: ↑08/08/2021 08:51
![]()
Ja sam tek sa Zvezdom prispio, moja prva utakmica sam sa rajom!
Samo su nam sjecanja i ostala, i nama i komsijama!![]()
![]()
Jedino me rahmetlog mogo sprijecit da ne odem na tekmubogme sam bio redovan gost i na malog nam Želje domacim utakmicama
![]()
Ovo sad ne vrijedi ni pratit na vjestima a kamli ic gledat![]()
a ja bih se zakleo da je alta izgradjena prije avazovog tornjaAustriaHungary1867 wrote: ↑11/08/2021 19:12
Slika iz 2008. ljeto, na slici se gradi Alta Centar, a na lijevoj strani se vrsi renovacija skupstine (niska zgrada).

Ne znaci da je historija ostecena, samo se neki ne sjecaju 2000-ih sve dok ne pogledaju slike.foxlife wrote: ↑12/08/2021 21:14a ja bih se zakleo da je alta izgradjena prije avazovog tornjaAustriaHungary1867 wrote: ↑11/08/2021 19:12
jbt kako se pomijesaju godine
Zasto ruralno naselje? Sta znas o stanovnicima pa ih proglasavas seljacima?AustriaHungary1867 wrote: ↑11/08/2021 12:54dječak sa šibicama wrote: ↑11/08/2021 11:26
Ovo je trenutno najbolja stara slika Dolac Malte koju sam ikada vidio. Tamo se vidi to ruralno naselje i crkva Presvetog Trojstva.
pa zato sto jeste ruralno naselje
ruralno je po definiciji ne mora odmah znaciti krkani neodgojeni i slnosara wrote: ↑15/08/2021 11:56 To "ruralno" naselje pravila su gospoda iz srednje Evrope, katolici iz Italije, Madjarske, Ceske, Slovacke, Austrije, Njemacke...
Imalo je svoju skolu i crkvu, a sagradjeno je oko nekoliko tvornica, od kojih je najznacajnija bila Zeljeznicka radionica, verkstat, najveca radionica za odrzavanje lokomotiva na balkanu.
Isti ti "ruralci" su izgradili sve po cemu je Sarajevo dobilo cast da se naziva evropskim gradom.

Ne znam sta je problem sa ovom slikom. Iako nije selo, Dolac Malta je i dalje izgledala mala prije nego sto su je pretvorili u gradsko naselje!
Ruralno podrucje se ne odredjuje po gradjevini nego po broju stanovnika a to je 10000nosara wrote: ↑16/08/2021 06:45 Otkad su zgrade, visespratnice, odlika ruralnog naselja? Dalje, kroz Novo Sarajevo je prolazila gradska pruga, dakle nije bilo nepovezano s jezgrom.
Jos jednom, ljudi koji su osnovali to naselje su mitelevropljani, rodjeni po evropskim prestolnicama, a ne lokalna halasa s koca i konopca.
Malo se informisi. Ovo je bilo vise gradsko, urbano, od drvene, memljive carsije. Bilo, naglasavam.![]()
Danas, na ovaj broj ljudi.According to the current delineation, released in 2012 and based on the 2010 decennial census, rural areas comprise open country and settlements with fewer than 2,500 residents.