SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
galamdzinica

#17176 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

AAmilaAA wrote:
galamdzinica wrote:Koji highlighter biste preporučile početniku, a da nije previše šljokicast, nego samo da naglasi prirodni sjaj uz malo konturisanja? Puderast, stik, fluid? Razočarah se u shiseido pk107 medusa, izgleda kao najobičniji translucent finishing powder. Ili ja to ne znam staviti :run:
Imas onaj The Balm sto ga svi hvale,a mislim da i Artdeco ima neki fin.
Da znas otkad mjerkam the balm, i mary i cindy su mi na wishlisti, ali mi nesto zao dati tolike pare na nesto zasta nisam sigurna ni da znam koristiti. S druge strane, ovi jeftiniji sto sam gledala su presljokicasti :(

Chubby sticks-a ima i na allbeauty, cini mi se oko 17e isto. Ali su bas chubby uzivo :D ja na ebayu nadjoh lipstick queen za duplo manju cijenu, nove, sutra treba da mi dodju. Nazalost nije bilo medieval, mirise da cu platiti punu cijenu, nikako da mi sidje s uma :(

evo ga link za chubbiese: http://www.allbeauty.com/cosmetics/clin ... olour-balm
switty

#17177 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by switty »

Gdje se mogu kupiti Golden rose karmini, tacnije ovi velvet matte? Hvala.
switty

#17178 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by switty »

joooj wrote:
switty wrote:Gdje se mogu kupiti Golden rose karmini, tacnije ovi velvet matte? Hvala.
Nedavno su bili u Fisu u Halilovicima cini mi se 3,50 KM. Ne znam da li je to bilo snizenje ili im je to “prava“ cijena. A trebalo bi i da ih ima u Golden rose radnji na pijaci Sirano.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Hvala ti puno :-D
AAmilaAA

#17179 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Ovo je dobar Deal a provjeren je i seller
http://www.ebay.com.au/itm/CLINIQUE-chu ... 43d0515954
Pa ko smije :D.
@galamidzince ista sam takva :D,gledam ih stalno,al mislim da uopste to ne bih znala koristiti :lol:
brown.sugar

#17180 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

switty wrote:Gdje se mogu kupiti Golden rose karmini, tacnije ovi velvet matte? Hvala.
Najpovoljniji su u Kiseljaku u Galantu, pa ako te put navede... :wink: Oni su distributeri Flor Mar, GR, Classics kozmetike. BTW, uzela sam danas onu Classics maskaru koju je emmahill hvalila. Javim utiske. :wink:
alkalna_baterija

#17181 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alkalna_baterija »

AAmilaAA wrote:Ovo je dobar Deal a provjeren je i seller
Pa ko smije :D.
@galamidzince ista sam takva :D,gledam ih stalno,al mislim da uopste to ne bih znala koristiti :lol:
:thumbup:

duplo jeftiniji :lol:

e da, ima li iko da je koristio nyx sjene, tačnije love in rio, kakve su, truse li se?
AAmilaAA

#17182 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

brown.sugar wrote:
Najpovoljniji su u Kiseljaku u Galantu, pa ako te put navede... :wink: Oni su distributeri Flor Mar, GR, Classics kozmetike. BTW, uzela sam danas onu Classics maskaru koju je emmahill hvalila. Javim utiske. :wink:
Koliko kostaju u Galantu(Ruzevi Matte) i znas li slucajno koliko im kostaju ranije spominjani Rich lakovi za nokte,jer je neko napisao da u Kiseljaku kupi te lakove za 2 km,a ja gledala u Sa 5,5 km.
brown.sugar

#17183 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

Ne znam stvarno, ja sam uzimala Flormar proizvode i puuuno su jeftiniji nego u prodavnicama. Pisala sam jednom ovdje o rumenilu u kuglicama. U Interexu u Mostaru kosta 15 KM, a u Kiseljaku oko 6.50 KM. Imaju stranicu na FB (samo ukucaj Galant) pa im slobodno posalji upit, brzo odgovore. :thumbup:
hurmasica:D

#17184 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hurmasica:D »

Eveline lakovi za nokte su predobri ! Nalakirala nokte bez baznog i zavrsnog..trajao mi je 4 dana bez ijedne packe ...doduse mozda bi u duze trajao da nisam sama skinula acetonom :) cijena oko 2KM :)
alkalna_baterija

#17185 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alkalna_baterija »

hurmasica:D wrote:Eveline lakovi za nokte su predobri ! Nalakirala nokte bez baznog i zavrsnog..trajao mi je 4 dana bez ijedne packe ...doduse mozda bi u duze trajao da nisam sama skinula acetonom :) cijena oko 2KM :)
:thumbup: brzo se suše, dugo traju, nijanse se dobiju nakon 2 tanka sloja, ne moram mackat... sve u svemu, najbolji od svih koje sam probala
i essence nisu loši
prettyberry

#17186 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by prettyberry »

Golden rose velvet matt ima kupiti u Fisu u Halilovicima na spratu i na pijaci Otoka. U fisu su 3.5 KM, nemaju sve nijanse. Na otoci su 5 KM, ima velik izbor nijansi.. :) :zvijezda:
Ella656

#17187 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ella656 »

Kist za rumenilo do 8 km, cm/dm,avon? Kakav su catrice, essence i ecobella kistovi? znam da sam smorila, ali sta cu :D :D :D
Digla_da_kreci

#17188 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Digla_da_kreci »

Ovo mu je poskupo za sample koji se besplatno dobija, ali ko zeli go for it. :-D

Ella, essence kistovi nisu losi a catrice nisam probala tako da to ne znam.
AAmilaAA

#17189 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Digla_da_kreci wrote:
Ovo mu je poskupo za sample koji se besplatno dobija, ali ko zeli go for it. :-D

Ella, essence kistovi nisu losi a catrice nisam probala tako da to ne znam.
Nisam ni pogledala sta pise dalje :).

U CM-u snizenje 20 % na Bourjois asortiman. Je li neko probao Happy light korektor,kakav je? Ja bih ga danas mozda i testirala da nase drage dame ne uniste testere :twisted:
requiem for a dream

#17190 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by requiem for a dream »

AAmilaAA wrote:
brown.sugar wrote:
Koliko kostaju u Galantu(Ruzevi Matte) i znas li slucajno koliko im kostaju ranije spominjani Rich lakovi za nokte,jer je neko napisao da u Kiseljaku kupi te lakove za 2 km,a ja gledala u Sa 5,5 km.
U Sarajevu su Golden Rose Rich lakovi za nokte izmedju 2 i 2,5 KM na pijacama. Na Siranu su 2KM, u Wog centru u jednoj parfimeriji isto 2KM. Ja vala nigdje ne vidjeh da su 5,5KM :-)
AAmilaAA

#17191 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Ja sam negdje vidjela,ali ima sigurno malo vise vremena,par mjeseci,i i kad sam vidjela cijenu bila sam :roll: ,ali sad se stvarno ne sjecam gdje...moja greska :)
galamdzinica

#17192 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Haj vi meni recite šta ona ima na sebi pa je ovako lijepo našminkana i što meni nikako da ovako nešto uspije :roll:

Image
Bambi_na_kofeinu

#17193 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bambi_na_kofeinu »

Image

Pa osim što su je našminkali profi šminkeri, dodatno je provučena kroz nekoliko filtera :D
galamdzinica

#17194 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Bambi_na_kofeinu wrote:Image

Pa osim što su je našminkali profi šminkeri, dodatno je provučena kroz nekoliko filtera :D
Meni nije ružna na ovoj slici, filteri su joj možda nerealno izbrisali podočnjake, ali ima lijepe crte lica i šminka na gornjoj slici nije nužno samo proizvod profesionalnih šminkera. Mislim da se i "normalna" žena može ovako našminkati, samo ja još nisam dokučila kako :D
Bambi_na_kofeinu

#17195 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bambi_na_kofeinu »

galamdzinica wrote:
Meni nije ružna na ovoj slici, filteri su joj možda nerealno izbrisali podočnjake, ali ima lijepe crte lica i šminka na gornjoj slici nije nužno samo proizvod profesionalnih šminkera. Mislim da se i "normalna" žena može ovako našminkati, samo ja još nisam dokučila kako :D
Ma preslatka je, kako ružna.
Ali sam uvjerena da isto našminkana, uživo, ne na naslovnici, ne izgleda ovako svježe i baršunasto, to je onaj završni fotošop/profi šminka/profi fotografija dodir, s kojim se ne može porediti.
galamdzinica

#17196 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Bambi_na_kofeinu wrote:
galamdzinica wrote:
Ma preslatka je, kako ružna.
Ali sam uvjerena da isto našminkana, uživo, ne na naslovnici, ne izgleda ovako svježe i baršunasto, to je onaj završni fotošop/profi šminka/profi fotografija dodir, s kojim se ne može porediti.
Najviše je do dobre fotografije i svjetla. I fotošopa naravno :D istina je da je teško dobiti baršunasti finish, ali imam odakle početi za ovakav look: karmin joj je isti kao lipstick queen sinner pink nude, danas našao put do mog poštanskog sandučeta i divan - miriše na belgijske vafle :D (ovo ja neofirno da se pohvalim :lol: :lol: ali stvarno je isti).
i šta sad

#17197 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by i šta sad »

https://www.facebook.com/pages/Japansko ... n=timeline
Fantastična stvar,prezadovoljna i rješila se tankih obrva.Nije reklama,nemojte šta zamjeriti :)
Partizzanka

#17198 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

E OVO JAPANSKO ISCRTAVANJE obrva sam gledala kao reklamu za salon neki, pa su radili na natasi onoj pjevacici srbijanskoj
i vala kad god joj vidim obrve (sad kada je vidim na tvu bas ih zagledam) bas su fine
super za cure kojima obrve iz nekog razloga nisu kako treba

ja sam zadovoljna svojim obrvama iako su mi malo frljave, jedna je malo tanja na kraju pa je moram sjenom popuniti a i lukovi nisu isti ali sam skontala da ova jedna koja je zaobljenija se ustvari "uspici" kada se smijem ... a vecinom se smijem hahaha tako da ... ok su

i ja bih rado da me neko nasminka ovako fino kao ovu glumicu
ili bilo koga drugog ko je dobro nasminkan
ali ja vidim na nekim curama jako puno pudera i to se vidi na licu i nekako vidim ispod neke neravninne i onda mi se zgadi puder i ta ideja
samo sam jednom vidjela na jednoj osobi da je lice kao porculan i da se ne vidi jel to puder ili nije
kako i kojim puderom to postici?
Partizzanka

#17199 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

interesuje me isto par stvari, da mi kazu ove sto se dobro sminkaju same :)

jel morate koristiti (i za sta sluzi) kameni puder ?
zasto ce vam ovaj bronzer? i jel mora ici on ili moze samo rumenilo i idu li oba?
zasto na meni grozno (kao da sam rakun ili neki izrod rakuna) stoji smokey koji ima iscrtanu i liniju donjih trepavica? i da li bi to izgledalo bolje da imam puder i korektor i sve sto ove po yt stavljaju na sebe?
jel ima neko da stavi samo korektor kako bi pokrio podocnjake i nista vise? kako to izgleda? flekavo?
mislim da bi mi dobro dosao ovaj neki translucentni puder ... koji vi koristite? mislim koju marku - pozeljno da navedete i ove "drogerijske" i brandirane :)
(ispravka, ne treba mi ova vrsta pudera jer mi je koza normalna i naginje na suhu :))
to je za sada sve :)
Last edited by Partizzanka on 30/10/2014 14:13, edited 1 time in total.
manekenka u penziji

#17200 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Ja isto kontam da pocnem skupljati pare za "japanske obrve". Ne znam samo koliko dugo traje ucinak? Sta ako mi dosade
Post Reply