Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
laik1981

#17176 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

Pisaj po sirotinji. Boli njih kurko, oni imaju budzet.
- Nismo planirali smanjivati plaće, ni članovima Skupštine i Vlade KS, administraciji kao ni ostalim korisnicima budžeta. Ako dođe do ekstremnog pada punjenja budžeta i budemo u krizi isplate plaća, onda ćemo to uraditi. Dakle, ovom trenutku nam to nije u planu, a ni budžet za 2021. godinu to ne predviđa - rekao nam je Forto.
Tesla Edison

#17177 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tesla Edison »

laik1981 wrote: 09/03/2021 11:37 Pisaj po sirotinji. Boli njih kurko, oni imaju budzet.
- Nismo planirali smanjivati plaće, ni članovima Skupštine i Vlade KS, administraciji kao ni ostalim korisnicima budžeta. Ako dođe do ekstremnog pada punjenja budžeta i budemo u krizi isplate plaća, onda ćemo to uraditi. Dakle, ovom trenutku nam to nije u planu, a ni budžet za 2021. godinu to ne predviđa - rekao nam je Forto.
Nažalost, tako je.

Forto je od osobe koja obećava, postao trenutno najomraženiji lik (poslije direktorice, nju niko ne može skinuti sa tog trona) u Kantonu Sarajevo.
laik1981

#17178 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

TESLA_EDISON wrote: 09/03/2021 11:39
laik1981 wrote: 09/03/2021 11:37 Pisaj po sirotinji. Boli njih kurko, oni imaju budzet.
Nažalost, tako je.

Forto je od osobe koja obećava, postao trenutno najomraženiji lik (poslije direktorice, nju niko ne može skinuti sa tog trona) u Kantonu Sarajevo.
Ako neko zna hoce li danas biti protesti i u kom terminu neka napise ovdje ili posalje u pp..
dječak sa šibicama

#17179 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by dječak sa šibicama »

SDA botovi ne moraju previse divaniti, kad je nekome glavni argument "vlada je mogla i ranije reagovati" a ova vlada je u foteljama tek dva mjeseca i to mjeseca u kojima KS nije imao vecih problema sa koronom ali jeste imao u mandatu prosle vlade krajem prosle godine i ta SDA vlada nije nista uradila cak nije ni ministra imenovala... elem, to prosjecno pismena osoba odlicno rastumaci, a SDA glasaci ne mogu i nece.

Njihov prosjecan glasac je onaj koji ne vjeruje u koronu ali zahtjeva vakcinu. Za koju inace tvrdi da je masonska zavjera i cipovanje ljudi.
saale

#17180 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by saale »

laik1981 wrote: 09/03/2021 11:42
TESLA_EDISON wrote: 09/03/2021 11:39

Nažalost, tako je.

Ako neko zna hoce li danas biti protesti i u kom terminu neka napise ovdje ili posalje u pp..
Nije on uomražen on je glup, i tu je najveci problem! Doveli su nam kvazi stručnjake, ko čini taj krizni štab, koji stručnjaci su ministri, koji BA stručnjaci :evil:
Svi na proteste :bih:
Nivelacija

#17181 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nivelacija »

Jedini cilj stranke sa Pala je ekonomski unistiti Bosnjake ovim mjerama.

Sve pare preko vikenda odose u RS.
laik1981

#17182 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

Oslobadjajuce je ne biti bilo ciji bot. Za promjenu bar probajte..
Tesla Edison

#17183 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tesla Edison »

laik1981 wrote: 09/03/2021 11:52 Oslobadjajuce je ne biti bilo ciji bot. Za promjenu bar probajte..
Na tim protestima biće svega. Od SDA stranačkih botova do ljudi kojima je puna kapa svega, a najviše SDA stranačkih botova.

Pravi bosanski lonac. Ako se ne potučemo međusobno, biće super.
statixx

#17184 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by statixx »

Cetnik Pedja spasava kolaps Guardianovog budzeta. :-D
laik1981

#17185 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

TESLA_EDISON wrote: 09/03/2021 11:55
laik1981 wrote: 09/03/2021 11:52 Oslobadjajuce je ne biti bilo ciji bot. Za promjenu bar probajte..
Na tim protestima biće svega. Od SDA stranačkih botova do ljudi kojima je puna kapa svega, a najviše SDA stranačkih botova.

Pravi bosanski lonac. Ako se ne potučemo međusobno, biće super.
Boli me kurac ko ce biti. Neka i cetvorka organizuje proteste pred zgradom vlade FBiH i pred drzavnim institucijama zbog nenabavke vakcina i bicu i na tim protestima..
WRecker

#17186 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by WRecker »

Industrialyzer wrote: 09/03/2021 10:04
WRecker wrote: 09/03/2021 09:46
Revolucionar ★ wrote: 09/03/2021 00:25 A dobro, nek mi prosjecan stanovnik KS-a kaze sta bi po njemu bilo rjesenje trenutno? Ako ne lokdaun u ovom ogranicenom obliku
Vakcine
Tacno, nekih 2500000 doza da stigne odjednom i da se vakcinisemo u roku od 5 dana. Pa Srbija je presla milion vakcinisanih i opet proslog vikenda su imali zatvaranje.

Ove suplje price o praznim bolnicama vise niko ne slusa, gluposti na kvadrat. Fol jaran isao i snimao, legendo, sestra mi radi gore vec 20 godina, pada s nogu, sve je puno. Ne kazem da kupe mrtve viljuskarom, ali zaista nije bezazleno. Strpi se jedan vikend, za dobrobit drustva, ne budite glupi :thumbup: imas priliku da budes drustveno koristan tako sto neces ici u kafanu ili trzni centar za vikend, i opet tesko.
Ne znam za to milion vakcinisanih mozda samo prva doza vakcina je u dvije doze druga doza je 21 dan nakon primanja prve tako da treba malo sacekati
avenija

#17187 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by avenija »

Pada Vlada :bih: :bih:

Hajde Konakovicu :bih:
last mohicans

#17188 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

TESLA_EDISON wrote: 09/03/2021 09:05
Styling wrote: 09/03/2021 08:59
TESLA_EDISON wrote: 09/03/2021 08:33

Lukavica slavi. Brus u ekstazi. Jahorina širi kapacitete.

Bravo Forto :thumbup:
Bravo, tako i treba. Kome zivot nije mio neka skace po Brusu i Jahorini. Samo da znaju da je ogranicen broj respiratora. Mozda ih zapadnu oni malinarovi.
A šta bi ti da stane život, da ništa ne radi? Ok razumijem te ako si na budžetu pa kratkoročno ne osjetiš probleme i ova situacija ti je odlična, ali šta ćemo kada se prestane puniti budžet, kad ni tebi ne bude plate? Šta ćemo onda?

Hoćeš li tada govoriti "jedi ako ti je život mio", a para i hrane nema? Šta ćemo kada ljudi počnu umirati od gladi, kada pljačke postaju svakodnevnica, kada i policija digne ruke od toga jer ni oni neće imati primanja?

Jel to rješenje?

Pusti se demagogije. Sve se ovo moglo obuzdati i srediti bez da se i jedna jedina mjera uvede. Samo je problem što su ove mjere nekome cilj, a svi znamo kome. Svi mi jako dobro znamo ko je zabranio prilaz bolnici, ko provodi dane na poslu od kuće, a plata puna, zajedno sa svim dodacima i naknadama. U kojoj bolnici su hodnici i sobe prazne dok medicinsko osoblje organizuje takmičenja u pušenju i ispijanju kafa. Također, svi mi jako dobro znamo ko se okoristio od tih respiratora koje spominješ i kome su sada džepovi puni. Da nije bilo lockdown-a i sjevernokorejskih mjera, ne bi bilo ni tih respiratora, ni punih džepova, a budžetski paraziti u svim institucijama, kako zdravstvenim tako i državnim, bi koliko toliko radili (mada ni tad ništa ne rade al haj).
A kako bi ti to obuzdao? Hajde da te predložimo u KŠ, vladu, gdje bi ti? O mjerama se da razglabati,komentaristai, srati, kao što ti radiš,ali nakon godinu dana ovog sranja nipodaštavati i umanjivati opasnost virusa je za vjerovali ili ne. Ne vjeruješ u broj hospitalizovanih, jer njegovo visočanstvo tesla ne može prići bolnicama. Imaš net, pregledaj slike redova. Pa možeš domovima zdravlja,covid centrima, drive in lokacijama. Niko ti ne brani da se sam uvjeriš. Imaš li ikoga da radi u UKC ili OB, pa ih pitaj, ja imam. Pa svi isto govore, sve do jednog. Da je bruku raje hospitalizirano i dosta ih je teških kliničkih slika. Naravno, neće svi umrijeti, zar bi trebalo da umru, da ti kao vrsni epidemiolog, virusolog, mikrobiolog, ili kako se već identifikuješ, budeš "uvjeren" u opasnost virusa? Ne treba meni N1,klix i svi ostali mediji da znam da mi je zadnjih 15 dana dvoje komšija umrlo, da su dva rođaka umrla u zadnjih 6 mjeseci,da mi je nekoliko kolega sa teškom upalom pluća, baš moje generacije, jedna nakon doze sumameda ima još goru sliku pluća, sad je na injekcijama, hoćeš da kažeš da me zajebaju? Jedan rođak od 50 tak godina se 40 dana zadržao na Podhrastovima. Vidio ga ja svojim očima, iako nisam išao na kliniku da se uvjerim. 17 kg smršao, jedva živu glavu izvukao. Kad je hospitaliziran, saturacija mu bila 60. Znaš li nekoga da je od gripe 17 kg smršao, da je imao ovako nisko saturaciju? Da, vidio ga prije par dana, s maskom, što li Bože?. Ja u zadnje desetljeće ne znam ni jednu osobu koja je umrla od gripe, a od ovog govna itekako znam.
drug_profi

#17189 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Ne pada mi na pamet vise ni jedne reci protiv ove gluposti za vikend. O tome cemo suditi nakon sto saberemo i oduzmemo sve pred izbonim kutijama.
lako zaboravismo sta je SDA vlast sve propustila uraditi, i spremni smo tjerati njima vodu na mlin nekim ucescem na protestima.
Jedini protesti na kojima bih uzeo ucesce su na Poljinama.
laik1981

#17190 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

drug_profi wrote: 09/03/2021 12:24 Ne pada mi na pamet vise ni jedne reci protiv ove gluposti za vikend. O tome cemo suditi nakon sto saberemo i oduzmemo sve pred izbonim kutijama.
lako zaboravismo sta je SDA vlast sve propustila uraditi, i spremni smo tjerati njima vodu na mlin nekim ucescem na protestima.
Samo donesu hitnu mjeru kojom ce garantovati nadoknadu gubitaka u prometu za period zatvaranja i problem rijesen. Niko se nece buniti. Eto im prijedlog pa neka odrade nesto normalno..
Naslovnica

#17191 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Naslovnica »

TESLA_EDISON wrote: 09/03/2021 11:15
made_in_sarajevo wrote: 09/03/2021 11:08 eno forto neki dan kad je otisao sa sastanka, navece u centralnom dnevniku senad odma prikaza snimak i spomenu to. to bi prije koju godinu culo se tek za 2-7 dana u vijestima. ova govna dobro jebe internet, senad, n1, al jezira koji javljaju odma, kojima nije problem u sred emisije javiti neku vijest. zato govna vise na hayatu jer im tamo glade muda i postavljaju pitanja koja im ovi dostave.
Zato SDA bot na temi o koronavirusu prijeti da će Osmica uništiti sve one koji pišu protiv Sebije, SDA i njihovih satelita. Došlo vrijeme gdje se ne biraju više nikakva sredstva. Čak se javno, na forumu, priznaje za čije interese radi OSA i Osmica i prijeti se Osmicama, OSA-om.

I moderacija je zašutila, ne reaguje. Vjerovatno ne smije se u to upuštati, što je razumljivo. Davno je prošlo vrijeme "forumanja" i slobode iz 2000-tih godina. Više se ne prijeti ni u rukavicama, već direktno i otvoreno.
Koji je to forumaš i post?!
last mohicans

#17192 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

laik1981 wrote: 09/03/2021 12:30
drug_profi wrote: 09/03/2021 12:24 Ne pada mi na pamet vise ni jedne reci protiv ove gluposti za vikend. O tome cemo suditi nakon sto saberemo i oduzmemo sve pred izbonim kutijama.
Samo donesu hitnu mjeru kojom ce garantovati nadoknadu gubitaka u prometu za period zatvaranja i problem rijesen. Niko se nece buniti. Eto im prijedlog pa neka odrade nesto normalno..
Odakle, čovječe? Pa nismo mi dojčland. Sad ćeš ti reći od uhljeba da se oduzme i plati privatnom sektoru. Misliš da bi se neko solidarisao' Što se svijet ne solidariše s nama u vakcinama? Svako se bori na svoj način. Najmanje smo bili zatvoreni. Tvoja priča ima smisla, ali očekuješ da neko namiri štetu, a država nam nije sposobna nabaviti vakcine. Šta su postigli ugostitelji u Hrvatskoj, jesi pratio koliko su bili zatvoreni, zemlja članica EU? Šta su dobili za period kad su bili zatvoreni, mudo Marijanovo.
Tesla Edison

#17193 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tesla Edison »

last mohicans wrote: 09/03/2021 12:21
TESLA_EDISON wrote: 09/03/2021 09:05
Styling wrote: 09/03/2021 08:59

Bravo, tako i treba. Kome zivot nije mio neka skace po Brusu i Jahorini. Samo da znaju da je ogranicen broj respiratora. Mozda ih zapadnu oni malinarovi.
A šta bi ti da stane život, da ništa ne radi? Ok razumijem te ako si na budžetu pa kratkoročno ne osjetiš probleme i ova situacija ti je odlična, ali šta ćemo kada se prestane puniti budžet, kad ni tebi ne bude plate? Šta ćemo onda?

Hoćeš li tada govoriti "jedi ako ti je život mio", a para i hrane nema? Šta ćemo kada ljudi počnu umirati od gladi, kada pljačke postaju svakodnevnica, kada i policija digne ruke od toga jer ni oni neće imati primanja?

Jel to rješenje?

Pusti se demagogije. Sve se ovo moglo obuzdati i srediti bez da se i jedna jedina mjera uvede. Samo je problem što su ove mjere nekome cilj, a svi znamo kome. Svi mi jako dobro znamo ko je zabranio prilaz bolnici, ko provodi dane na poslu od kuće, a plata puna, zajedno sa svim dodacima i naknadama. U kojoj bolnici su hodnici i sobe prazne dok medicinsko osoblje organizuje takmičenja u pušenju i ispijanju kafa. Također, svi mi jako dobro znamo ko se okoristio od tih respiratora koje spominješ i kome su sada džepovi puni. Da nije bilo lockdown-a i sjevernokorejskih mjera, ne bi bilo ni tih respiratora, ni punih džepova, a budžetski paraziti u svim institucijama, kako zdravstvenim tako i državnim, bi koliko toliko radili (mada ni tad ništa ne rade al haj).
A kako bi ti to obuzdao? Hajde da te predložimo u KŠ, vladu, gdje bi ti? O mjerama se da razglabati,komentaristai, srati, kao što ti radiš,ali nakon godinu dana ovog sranja nipodaštavati i umanjivati opasnost virusa je za vjerovali ili ne. Ne vjeruješ u broj hospitalizovanih, jer njegovo visočanstvo tesla ne može prići bolnicama. Imaš net, pregledaj slike redova. Pa možeš domovima zdravlja,covid centrima, drive in lokacijama. Niko ti ne brani da se sam uvjeriš. Imaš li ikoga da radi u UKC ili OB, pa ih pitaj, ja imam. Pa svi isto govore, sve do jednog. Da je bruku raje hospitalizirano i dosta ih je teških kliničkih slika. Naravno, neće svi umrijeti, zar bi trebalo da umru, da ti kao vrsni epidemiolog, virusolog, mikrobiolog, ili kako se već identifikuješ, budeš "uvjeren" u opasnost virusa? Ne treba meni N1,klix i svi ostali mediji da znam da mi je zadnjih 15 dana dvoje komšija umrlo, da su dva rođaka umrla u zadnjih 6 mjeseci,da mi je nekoliko kolega sa teškom upalom pluća, baš moje generacije, jedna nakon doze sumameda ima još goru sliku pluća, sad je na injekcijama, hoćeš da kažeš da me zajebaju? Jedan rođak od 50 tak godina se 40 dana zadržao na Podhrastovima. Vidio ga ja svojim očima, iako nisam išao na kliniku da se uvjerim. 17 kg smršao, jedva živu glavu izvukao. Kad je hospitaliziran, saturacija mu bila 60. Znaš li nekoga da je od gripe 17 kg smršao, da je imao ovako nisko saturaciju? Da, vidio ga prije par dana, s maskom, što li Bože?. Ja u zadnje desetljeće ne znam ni jednu osobu koja je umrla od gripe, a od ovog govna itekako znam.
Bila je snimka na internetu i pokazuje sve suprotno od ovoga što pišeš. A imam više poznanika i u OB i svi govore da je to sve medijski prenapuhano?

I šta ćemo sad?

A prije ovoga niti se ko kad liječio na Podhrastovima niti je iko ikada umro. Svi smo bili besmrtni, niko nikad nije bio bolestan, za gripu se nikad nije ni čulo.

Pusti se popovanja i demagogije.

Ovdje se studije i mjere koriste kako kome odgovara, kao na švedskom stolu. Sve studije o novim sojevima kažu da ne izazivaju težu kliničku sliku osim što su zaraniji, tj. brže se šire. Samo ovdje u KS-u, u prostoru vladavine njezinog preosveštenstva i direktorskog visočanstva, novi sojevi izazivaju težu kliničku sliku. I to baš, pazi sad, u vrijeme kada je godinama harala epidemija gripe. U drugim kantonima korone kao i da nema.

I 2019. godine bi bile iste slike da se tada medijski eksponirala gripa kao sada korona i da su postojale mjere koje danas imamo, kao i sveopšta panika.

Zato pusti se šuplje.

Da je ovo sve i 5% opasno kako pišeš ti i pojedinci, ne bi trebali specijalci da ljudima pišu kazne zbog maski. Niko živ ne bi izlazio iz kuće i niko ga ne bi trebao kažnjavati kako bi ga uvjerio "u opasnost" novih sojeva, k....a, palaca.... Godinu dana se priča o "stotinama hiljada mrtvih", od italijanskim scenarijima, o tome da će mrtve ljude kupiti bagerima ispred tržnih centara i slične gluposti. Sve zarad panike i opravdanja za mjere. A zna se zašto se donose mjere, ne zbog "brige" o zdravlju već zbog "duplih" respiratora od malinara, maski od slastičara, vizira od drvoprerađivača kao i sada, što se koriste čisto u političke svrhe. Jedni pumpaju brojke da dokažu neefikasnost vlade dok drugi, pooštravaju mjere kako bi gnjev naroda preusmjerili na federalni nivo zbog kašnjenja u vakcinaciji.

Na kraju uvijek najebe običan svijet.

EDIT:

Evo još jedan primjer manupulacije brojkama. Pumpaš testiranja nemilice, kupiš uzorke po nekoliko dana da bi sve te rezultate objavio u jedan dan i tako stvorio privid drastičnog povećanja broja zaraženih:
U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata prijavljena 1.251 zaražena osoba, a testirano je 4.681. Preminulo je 48 osoba, podaci su entitetskih zavoda i Brčko distrikta BiH.

Dan ranije, u ponedjeljak, je prijavljeno 393 novozaraženih koronavirusom, a testirano je 2.218 uzoraka. Preminulo je 38 osoba kod kojih je ranije zabilježen ovaj virus.

Za vikend su brojevi također bili manji u odnosu na danas stoga postojipretpostavka da su mnogi zaraženi sa zakašnjenjem danas uneseni.
Zaista ne znam koliko neko može biti ograničen da ovome vjeruje i 2%.
Last edited by Tesla Edison on 09/03/2021 12:48, edited 3 times in total.
Tesla Edison

#17194 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tesla Edison »

Naslovnica wrote: 09/03/2021 12:34
TESLA_EDISON wrote: 09/03/2021 11:15
made_in_sarajevo wrote: 09/03/2021 11:08 eno forto neki dan kad je otisao sa sastanka, navece u centralnom dnevniku senad odma prikaza snimak i spomenu to. to bi prije koju godinu culo se tek za 2-7 dana u vijestima. ova govna dobro jebe internet, senad, n1, al jezira koji javljaju odma, kojima nije problem u sred emisije javiti neku vijest. zato govna vise na hayatu jer im tamo glade muda i postavljaju pitanja koja im ovi dostave.
Zato SDA bot na temi o koronavirusu prijeti da će Osmica uništiti sve one koji pišu protiv Sebije, SDA i njihovih satelita. Došlo vrijeme gdje se ne biraju više nikakva sredstva. Čak se javno, na forumu, priznaje za čije interese radi OSA i Osmica i prijeti se Osmicama, OSA-om.

I moderacija je zašutila, ne reaguje. Vjerovatno ne smije se u to upuštati, što je razumljivo. Davno je prošlo vrijeme "forumanja" i slobode iz 2000-tih godina. Više se ne prijeti ni u rukavicama, već direktno i otvoreno.
Koji je to forumaš i post?!
Ima ih još, samo mi mrsko tražiti. Sve od istog forumaša.
Freamon Lester wrote: 09/03/2021 02:04
aldinjo wrote: 09/03/2021 02:01
A bi li ti mogao kakvu dnevnicu zaraditi na širenju panike na ovom pdf-u?
Samo tvoje postojanje je poraz drzave Bosne i Hercegovine. Da jedna mala interesna grupa u stanju je jahati medijskim prostorom mjesecima bez da vas obavjestajni sektor dotuce je velika sramota.

Ljudi umiru zbog toga da bi vama klosari mogli donjeti pare u kladionice. :thumbup: To jos nije zabiljezeno.
Freamon Lester wrote: 09/03/2021 02:09
trotecnr1 wrote: 09/03/2021 02:08
Budžetski parazitu, šta pišeš ovo po forumu, mokri snovi o 1984.? :izet: :izet:

Da Osmica treba malo poboljsati rad. Bosnajci umiru da bi se pare u Grude odnjele. Valjda je to jasno svima.
drug_profi

#17195 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

laik1981 wrote: 09/03/2021 12:30 Samo donesu hitnu mjeru kojom ce garantovati nadoknadu gubitaka u prometu za period zatvaranja i problem rijesen. Niko se nece buniti. Eto im prijedlog pa neka odrade nesto normalno..
Izvini, ali nisi razmislio najbolje. Najveci gubitnici su ovdje uposleni dnevnicari koji ne bi marke od toga vidjeli. Sto ce gazda imati manjak prihoda, eto nek mu kanton umanji ono sto treba da uplacuje kantonu za 10%.
invincible1921

#17196 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by invincible1921 »

drug_profi wrote: 09/03/2021 12:41
laik1981 wrote: 09/03/2021 12:30 Samo donesu hitnu mjeru kojom ce garantovati nadoknadu gubitaka u prometu za period zatvaranja i problem rijesen. Niko se nece buniti. Eto im prijedlog pa neka odrade nesto normalno..
Izvini, ali nisi razmislio najbolje. Najveci gubitnici su ovdje uposleni dnevnicari koji ne bi marke od toga vidjeli. Sto ce gazda imati manjak prihoda, eto nek mu kanton umanji ono sto treba da uplacuje kantonu za 10%.
Znaci nista :D
laik1981

#17197 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

last mohicans wrote: 09/03/2021 12:36
laik1981 wrote: 09/03/2021 12:30
Odakle, čovječe? Pa nismo mi dojčland. Sad ćeš ti reći od uhljeba da se oduzme i plati privatnom sektoru. Misliš da bi se neko solidarisao' Što se svijet ne solidariše s nama u vakcinama? Svako se bori na svoj način. Najmanje smo bili zatvoreni. Tvoja priča ima smisla, ali očekuješ da neko namiri štetu, a država nam nije sposobna nabaviti vakcine. Šta su postigli ugostitelji u Hrvatskoj, jesi pratio koliko su bili zatvoreni, zemlja članica EU? Šta su dobili za period kad su bili zatvoreni, mudo Marijanovo.
Milijarda je budzet kantona. Sa nekih 5% budzeta mogu pokriti vecinu te razlike. Neka dignu kredit, neka se snadju. Ne znam, ne moraju neko vrijeme krpiti rupe po cestama. Ima dosta stvari na kojima mogu napraviti ustede. A i to za njihove plate bi trebalo biti dio rjesenja, a ne da su u fazonu sve moze samo nam budzet i nas novcanik ne diraj. Da napomenem da su pare u budzetu nikim dijelom tu upravo zbog uplata ovih koje zatvaraju..

Ako su spremni zatvarati onda moraju biti spremni i da namire stetu koju uzrokuju zatvaranjem. Bez toga ce imati revolt.
invincible1921

#17198 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by invincible1921 »

dječak sa šibicama wrote: 09/03/2021 11:45 SDA botovi ne moraju previse divaniti, kad je nekome glavni argument "vlada je mogla i ranije reagovati" a ova vlada je u foteljama tek dva mjeseca i to mjeseca u kojima KS nije imao vecih problema sa koronom ali jeste imao u mandatu prosle vlade krajem prosle godine i ta SDA vlada nije nista uradila cak nije ni ministra imenovala... elem, to prosjecno pismena osoba odlicno rastumaci, a SDA glasaci ne mogu i nece.

Njihov prosjecan glasac je onaj koji ne vjeruje u koronu ali zahtjeva vakcinu. Za koju inace tvrdi da je masonska zavjera i cipovanje ljudi.
Ma mislim da su se malo da prostis syebali..ipak nije isto palamudit iz opozicije i bit na vlasti.

Moras bit spreman da ce te za svaku sitnicu razvlaciti od medija pa na dalje..o raji da ne pricam.

A za prosjecnog glasaca..e jbg dogovorite se ko je SdA ko nije :D ne moze neko istovremmo bit budzetski uhljeb kojem mjere odgovoraju i bunit se protiv mjera jer ne vjeruje u koronu
laik1981

#17199 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

drug_profi wrote: 09/03/2021 12:41
Imaju alate da sve provjere. Neka dokazu da su sposobni.
Nivelacija

#17200 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nivelacija »

Cekaj nisu valjda i brice i frizerske zatvorili?
Locked