Sad kae dođu brojevi sa Ilidže
Biće 80% Evet i 20% Njet
TRT 1 preko satelita.MOSALJOZE wrote:Gdje vi pratite na tvu?
I cini mi se da nije bilo vecih nepravilnosti. Ima dosta prituzbi, ali sve sitno na tako veliki broj izlaznih mjesta.Lopez1981 wrote:Kakvi god budu rezultati mora se cestitati Turcima za izlaznost
Kontam da je za zemlju ovako polarizovanu bolji ovaj sistem vladanja oslobodjen bolesnih koalicija i parlamentarne matematikeKikibombona wrote:Pola drzave FETA, PKK i drugi izdajnici!
Ocekivao sam izmedju 55-60%. Ovako, bice procenat ili dva iznad 50%. Duboko podijeljena drzava. Ubila se za zapadnjackog mesetarenja. Samo sankcije uvesti i eto protesta ovih 50% radi neimastine.
Erdogan je mogao otici kao legenda da se povukao prije 5 godina. Ovako ce otici kao diktator i iza sebe ostaviti sjebanu zemlju. Sto ti je reci glad za vladanjem.
Ne znam koliko poznajes turski nacin glasanja,ali gotovo je nemoguce varati na izborimaKikibombona wrote:I cini mi se da nije bilo vecih nepravilnosti. Ima dosta prituzbi, ali sve sitno na tako veliki broj izlaznih mjesta.Lopez1981 wrote:Kakvi god budu rezultati mora se cestitati Turcima za izlaznost
Hahahaha, kakvi dusebriznici, puce im srce danas za Turskom.Kikibombona wrote:Pola drzave FETA, PKK i drugi izdajnici!
Ocekivao sam izmedju 55-60%. Ovako, bice procenat ili dva iznad 50%. Duboko podijeljena drzava. Ubila se za zapadnjackog mesetarenja. Samo sankcije uvesti i eto protesta ovih 50% radi neimastine.
Erdogan je mogao otici kao legenda da se povukao prije 5 godina. Ovako ce otici kao diktator i iza sebe ostaviti sjebanu zemlju. Sto ti je reci glad za vladanjem.
Ne mogu da nadjem na moja tvkamen spoticanja wrote:Imas na TRT avazMOSALJOZE wrote:Gdje vi pratite na tvu?
a mozes i na:
http://www.sabah.com.tr
Kolazni programiMOSALJOZE wrote:Ne mogu da nadjem na moja tvkamen spoticanja wrote:Imas na TRT avazMOSALJOZE wrote:Gdje vi pratite na tvu?
a mozes i na:
http://www.sabah.com.tr
Od samog rezultata (koji će očigledno biti tijesan) bitiniji je odgovor na sljedeće pitanje: Da li će ovaj referendum učvrstiti kohezijuturskog društva ili će je oslabiti?Sara03 wrote:Da, potpuno očekivano.
51,87 % DA
48,13 % NE
od 94%
Teško bgm...

U Ankari Kurdi presudili.Krokodajl wrote:3 najveća grada protiv.
Istanbul, Ankara, Izmir.
Uh Istanbul, koji udarac za brku; tačno u glavušu.Krokodajl wrote:3 najveća grada protiv.
Istanbul, Ankara, Izmir.
Ne bih rekao. Izborni prag je 10%. Max 4-5 partija ima realnu sansu uci u parlament. Od toga, samo jedna moze biti kurdska (mogu podici izborni prag na 20% pa da ne bude nijedna). Dakle, turska vlada je neupitna, jedino je pitanje hoce li biti AKP-CHP, AKP-MHP ili MHP-CHP. Ili eventualno neka treca turska partija.kamen spoticanja wrote:Kontam da je za zemlju ovako polarizovanu bolji ovaj sistem vladanja oslobodjen bolesnih koalicija i parlamentarne matematikeKikibombona wrote:Pola drzave FETA, PKK i drugi izdajnici!
osim ako nisi PKK ,feto i slicno
Ako su Turci duboko podjeljeni jer ih vodi covjek koga podrzava 50% Turaka sta bi onda rekli za mnoge Europske drzave gdje pobjednici izbora imaju po 25%.Kikibombona wrote:Pola drzave FETA, PKK i drugi izdajnici!