Kome ti ovo postavljas? pa ekipa "pravoslavne separatiste treba zatuc motkama" se na ovakve stvari samo nasmije.Kaligula I wrote:
...ja ne govorim ruski, ali mi je kolega preveo ovaj video kojega obavezno trebate pogledati i poslati dalje, da se vidi kako fasizam buja u Ukrajini...ova spodoba prijeti petogodišnjem djetetu kako treba da se seli za Moskvu zbog imena...pogledajte zlo u svom izvornom obliku...
Ukrajina
- dječak sa šibicama
#17176 Re: Ukrajina
- daxon
#17177 Re: Ukrajina
Ma hajde dobro što se nasmije, ali oni misle da tako i treba, misle da je kuja u pravu...dječak sa šibicama wrote:pa ekipa "pravoslavne separatiste treba zatuc motkama" se na ovakve stvari samo nasmije.
Dakle, isti mentalni sklop isto i misli.
- General War
#17178 Re: Ukrajina
Sjooo suplje...dječak sa šibicama wrote:Kome ti ovo postavljas? pa ekipa "pravoslavne separatiste treba zatuc motkama" se na ovakve stvari samo nasmije.Kaligula I wrote:
...ja ne govorim ruski, ali mi je kolega preveo ovaj video kojega obavezno trebate pogledati i poslati dalje, da se vidi kako fasizam buja u Ukrajini...ova spodoba prijeti petogodišnjem djetetu kako treba da se seli za Moskvu zbog imena...pogledajte zlo u svom izvornom obliku...
(Reuters) - Human rights violations have escalated in eastern Ukraine and serious problems are emerging in Crimea, United Nations monitors said in a report released on Friday.
The 34-strong U.N. monitoring mission's report, which covered the period from April 2 to May 6 and which Russia criticized as politically motivated, said police and local authorities in eastern Ukraine connived in illegal acts and the takeover of towns by armed groups, undermining the rule of law.
The U.N. findings echoed a statement published on Monday by the Organization for Security and Cooperation in Europe, whose experts had identified "a significant number of serious human rights violations" during a visit to Ukraine in March...
...There is atmosphere of intimidation and discrimination, many people in Ukraine are suffering potentially life-threatening legal problems if they don't take up Russian citizenship," Seibert told a news conference.
http://www.reuters.com/article/2014/05/ ... 5Y20140516
- General War
#17179 Re: Ukrajina
Svasta Ti mislis da "oni" misle...daxon wrote:Ma hajde dobro što se nasmije, ali oni misle da tako i treba, misle da je kuja u pravu...dječak sa šibicama wrote:pa ekipa "pravoslavne separatiste treba zatuc motkama" se na ovakve stvari samo nasmije.
Dakle, isti mentalni sklop isto i misli.
-
zilog
#17181 Re: Ukrajina
Kao prvo, ako je istina, kvocku isto treba zatuc motikom.
Kao drugo, nasao se ko ce ukazivati na xenofobije i nacionalizme, od Beograda do Moskve.
Sjecam se nekih nastavnika kod nas prije rata, koji su se znali ismijavati na muslimanska imena ucenika.
Kao drugo, nasao se ko ce ukazivati na xenofobije i nacionalizme, od Beograda do Moskve.
Sjecam se nekih nastavnika kod nas prije rata, koji su se znali ismijavati na muslimanska imena ucenika.
- Kikibombona
#17182 Re: Ukrajina
Polako prihvatas realnost.Challenger__ wrote:Probaću da najkaraće i što objektivnije rezimiram ukupno stanje na ratištu i jučerašnji dan, na osnovu režimskih i pobunjeničkih izvora:
- zbog manjka ljudstva i tehnike, pobunjeničke snage nisu u stanju da uspostave čvrste linije fronta i iz defanzive pređu u poziciono ratovanje. Sa druge strane, nadmoć u ljudstvu i tehnici režimu omogućava kvantitet (udara) kojim pokušava da nadoknadi kvalitet. Udaraju na više pravaca sa mnoštvom tehnike, te su tako juče uspjeli da potisnu pobunjenike sa vrha Saur Mogule i uđu u dubinu pobunjeničkog prostora na dva pravca. Ako budu bili u stanju da obezbjede bokove i prije svega logistiku (zbog pomanjkanja iste su izgubili mnogo ljudi i tehnike u "južnom kotlu"), dovešće snage pobunjenika u vrlo loš položaj. U protivnom ovi izleti u dubinu protivnika će ih skupo koštati.
UKRATKO: snage pobunjenika su juče imale loš dan, a perspektive na ratištu će biti jasnije nakon borbi koje su u toku. Humanitarna situacija u Donjecku i Lugansku je vrlo loša.
Prorusi bez Crvene armije na terenu gube 100%.
- Challenger__
#17183 Re: Ukrajina
...?
O kakvoj realnosti ti pričaš?
- Kikibombona
#17184 Re: Ukrajina
Prozapadnjaci sve vise i vise potiskuju proruse. Donjeck i Lugansk su okruzeni. Ako padne jedan od ova dva grada, to ce biti pocetak kraja.Challenger__ wrote:...?
Prozapadnjaka ima 4-5 puta vise, imaju 10 puta bolju tehniku. Pobjednik je vise nego izvjestan ako ce ne ukljuci Crvena armija.
- daxon
#17185 Re: Ukrajina
Ovo u Ukrajini ne da je tek početak "sranja", već zapravo, pravo "sranje" nije ni počelo.
-
Kaligula I
#17186 Re: Ukrajina
...MAlezija zna da je MH-17 srušen od strane ukrajinske avijacije...
http://www.opednews.com/articles/Mal...40809-576.html
...MH-17 je srušen u loše organiziranoj false flag operaciji u režiji USA, Britanije i ukrajinskih marioneta u Kijevu...no, kakve će biti posljedice po' izvođače radova'?...to je ono što je u svemu ovome bitno...
...MH-17 je srušen u loše organiziranoj false flag operaciji u režiji USA, Britanije i ukrajinskih marioneta u Kijevu...no, kakve će biti posljedice po' izvođače radova'?...to je ono što je u svemu ovome bitno...
- Challenger__
#17187 Re: Ukrajina
- Pa znam od početka ko je brojniji i naoružaniji i kako stoje stvari na terenu. A to što se može desiti (taj hipotetički scenario, ili neki drugi hipotetički scenario) tek treba da postane realnost da bi bila prihvaćena.Kikibombona wrote:Prozapadnjaci sve vise i vise potiskuju Ruse. Donjeck i Lugansk su okruzeni. Ako padne jedan od ova dva grada, to ce biti pocetak kraja.Challenger__ wrote:...?
Prozapadnjaka ima 4-5 puta vise, imaju 10 puta bolju tehniku. Pobjednik je vise nego izvjestan ako ce ne ukljuci Crvena armija.
Zaista ne znam o kakvoj realnosti pričaš.
- Challenger__
#17188 Re: Ukrajina
Upravo. Ovo nije ni "p" od početka, a kamo li s*anje.daxon wrote:Ovo u Ukrajini ne da je tek početak "sranja", već zapravo, pravo "sranje" nije ni počelo.
- Kikibombona
#17189 Re: Ukrajina
To je tacno. Ceka ih teska buducnost, bez ikakve sumnje.daxon wrote:Ovo u Ukrajini ne da je tek početak "sranja", već zapravo, pravo "sranje" nije ni počelo.
Samo, kada je rijec o aktuelnom sukobu, ako se Rusija ne umijesa dio Donbasa 100% gubi.
Sta ce biti poslije kada ih stigne bankrot, tesko je procijeniti. Bice belaja, bez sumnje.
- Kikibombona
#17190 Re: Ukrajina
Neke stvari su ipak ocigledne, ako se objektivno sagledaju, naravno.Challenger__ wrote:
- Pa znam od početka ko je brojniji i naoružaniji i kako stoje stvari na terenu. A to što se može desiti (taj hipotetički scenario, ili neki drugi hipotetički scenario) tek treba da postane realnost da bi bila prihvaćena.
Pobunjenici u Siriji ne mogu dobiti SAA ako se direktno ne umijesa USA, Turska ili neko treci. To je jasno kao dan, vec odavno.
Donbas sigurno gubi ako se Rusija znacajno ne aktivira i u najmanju ruku OSJETNO naoruza proruse. Donjeck nece dugo izdrzati u ovakvom omjeru snaga. A kada padne Donjeck sve drugo ce biti rutina. Prozapadnjaci su puno jaci i njihova apsolutna nadmoc na terenu kad-tad mora rezultirati slamanjem otpora.
- Challenger__
#17191 Re: Ukrajina
Kikice.
Već si iznio to predviđanje. I ti i FK "Metalurg". Nju potvrditi ili oboriti može samo vrijeme. A taj kondicional tebe ne čini "upućenim u realnost", niti mene onim "ko ne prihvata reaalnost", ili je "polako prihvata".

Već si iznio to predviđanje. I ti i FK "Metalurg". Nju potvrditi ili oboriti može samo vrijeme. A taj kondicional tebe ne čini "upućenim u realnost", niti mene onim "ko ne prihvata reaalnost", ili je "polako prihvata".
- General War
#17192 Re: Ukrajina
U.S. warns Russia not to intervene in Ukraine under 'peacekeeping' pretextKikibombona wrote:Prozapadnjaci sve vise i vise potiskuju proruse. Donjeck i Lugansk su okruzeni. Ako padne jedan od ova dva grada, to ce biti pocetak kraja.Challenger__ wrote:...?
(CNN) -- U.S. Secretary of State John Kerry warned his Russian counterpart, Sergey Lavrov, on Saturday that "Russia should not intervene in Ukraine under the guise of humanitarian convoys or any other pretext of 'peacekeeping,'" according to a senior State Department official...
http://www.cnn.com/2014/08/09/world/eur ... =allsearch
- tandmand
#17193 Re: Ukrajina
daxon wrote:Ovo u Ukrajini ne da je tek početak "sranja", već zapravo, pravo "sranje" nije ni počelo.
-
Kaligula I
#17194 Re: Ukrajina
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=blm_aJlV ... e=youtu.be [/youtube]
...evo malo satire na njemački način...
...zašto nekad radi a nekad ne radi ovaj youtube?...a izbrisao sam slovo "s"...
- Challenger__
#17195 Re: Ukrajina
Kaligula I wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=blm_aJlV ... e=youtu.be [/youtube]
Moraš "pokupiti" orgiginalni URL, a ne sa domenom "feature" i slično.
-
Kaligula I
#17196 Re: Ukrajina

...ruska alternativa za poljske jabuke...
- Co0l
#17198 Re: Ukrajina
How yes no:Kaligula I wrote:...MAlezija zna da je MH-17 srušen od strane ukrajinske avijacije...
Malezijski ministar odbrane: Dokazi pokazuju kako je avion oboren projektilom sa zemlje
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/malez ... /140809055
- Co0l
#17199 Re: Ukrajina
Ma jedno je doci do grada,pa cak i okruzit ga ali nesto posve drugo je i osvojiti ga.Pogotovo kad se radi o gradovima velicine Donjecka.Kikibombona wrote:Neke stvari su ipak ocigledne, ako se objektivno sagledaju, naravno.Challenger__ wrote:
- Pa znam od početka ko je brojniji i naoružaniji i kako stoje stvari na terenu. A to što se može desiti (taj hipotetički scenario, ili neki drugi hipotetički scenario) tek treba da postane realnost da bi bila prihvaćena.
Pobunjenici u Siriji ne mogu dobiti SAA ako se direktno ne umijesa USA, Turska ili neko treci. To je jasno kao dan, vec odavno.
Donbas sigurno gubi ako se Rusija znacajno ne aktivira i u najmanju ruku OSJETNO naoruza proruse. Donjeck nece dugo izdrzati u ovakvom omjeru snaga. A kada padne Donjeck sve drugo ce biti rutina. Prozapadnjaci su puno jaci i njihova apsolutna nadmoc na terenu kad-tad mora rezultirati slamanjem otpora.
- General War
#17200 Re: Ukrajina
Samo da kratko prokomentiram ovu ksenofobnu kuravu...prije nego je dosla tobe je bila uzorni pionir (rukovodilac) u komunistickoj partiji...barem sam tako cuo.Kaligula I wrote: