Sve u zivotu ima smisla ako hoces da ima smisla.Ako neces,moze te neko godinama uvjeravat u nesto dzaba sve.Sto se GoT-a konkretno tice,sve je objasnjeno i ima smisla,nesto manje,a nesto vise isto kao sto ni knjiga nece dat odgovore na sva pitanja ili ce dat povrsne odg kojima ljudi nece bit zadovoljni.Poenta je u tom sta god da covjek napravi,to nije perfektno i uvijek mozes srat po tome ako imas volje.Materijala ce sigurno bit,jer smo ljudistrucnjakdemagog wrote:zato je i rekao teonu da ga je sve ono što (pa i ono loše) je učinio, dovelo tu gdje jeste.
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
drogon2
#17151 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- Hasan006
#17152 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nekako ne mogu da osjetim euforiju za ostatak sezone i to pitanje ko će vladati na kraju. Činilo se toliko manje važnim od "Long Nighta" a sad tek tako, za jednu epizodu završiše rat najavljivan 8 godina. "The real war is between the living and the dead" i onda taj real war najkraće traje od svih u seriji. Sad mi je svejedno ko će na kraju sjediti na tronu, iako je očigledno da će to biti Jon ili Daenerys. Ako je kao što neki ovdje tvrde smrt Night Kinga bila Branovo maslo i svi oni plot holeovi u epizodi imali svrhu da dođe do toga onda uz Branovu pomoć može vladati ko god hoće, lik ispade bog u Westerosu.Pryda wrote:Cersei je zaslužila da vlada. Nakon što su joj pobili svu djecu i svih trauma koje prošla - Cersei je zaslužila da vlada!
Lets go Cersei!
Neće biti tesko protiv taktičara sa sjevera.
-
polacijela
#17153 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Može vladati samo onaj za kog Bran smatra da će služiti višoj svrsi, a ne jer neko želi, pa će mu Bran pomoći.Hasan006 wrote: ... onda uz Branovu pomoć može vladati ko god hoće, lik ispade bog u Westerosu.
Jeste Bog u Westerosu, čim može izmjenom događaja u prošlosti upravljati budućnošću.
I opet mislim, možda je sve ovo sto smo dosad vidjeli samo sekunda u njegovoj glavi, procijeniće da je bolje za eko-sistem da NK zavlada Westerosom i tako će i biti
-
drogon2
#17154 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I sta je tacno lose u tome da Jon il Daenerys sjede na tronu?Hasan006 wrote:Nekako ne mogu da osjetim euforiju za ostatak sezone i to pitanje ko će vladati na kraju. Činilo se toliko manje važnim od "Long Nighta" a sad tek tako, za jednu epizodu završiše rat najavljivan 8 godina. "The real war is between the living and the dead" i onda taj real war najkraće traje od svih u seriji. Sad mi je svejedno ko će na kraju sjediti na tronu, iako je očigledno da će to biti Jon ili Daenerys. Ako je kao što neki ovdje tvrde smrt Night Kinga bila Branovo maslo i svi oni plot holeovi u epizodi imali svrhu da dođe do toga onda uz Branovu pomoć može vladati ko god hoće, lik ispade bog u Westerosu.Pryda wrote:Cersei je zaslužila da vlada. Nakon što su joj pobili svu djecu i svih trauma koje prošla - Cersei je zaslužila da vlada!
Lets go Cersei!
- Hasan006
#17155 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa ništa osim toga što je to onaj mrtvi happy end koji je svaka budala mogla predvidjeti, jebeš to ako su nas počeli iznenađivat tako što se najgluplje i najpredvidivije stvari dešavaju. Mislim jeste se otezala ta Daenerysina priča još od S01xE01 kao i White Walkeri ali skoro čitava posljednja sezona je bila fokusirana na njenu invaziju na Westeros, sad onako usput rutinski riješiše WW-e kojima je očigledno bila glavna svrha u seriji da ujedine Jona i Daenerys protiv Cersei. Jednostavno mi pijana kraljica ne pije vode kao ultimate villain poslije Night Kinga. Da je Euron predstavljen kao u knjigama možda bi ovo na nešto i ličilo, ovako i on karikatura, isto neki negativac iz neke američke buddy cop komedije.drogon2 wrote:I sta je tacno lose u tome da Jon il Daenerys sjede na tronu?Hasan006 wrote:Nekako ne mogu da osjetim euforiju za ostatak sezone i to pitanje ko će vladati na kraju. Činilo se toliko manje važnim od "Long Nighta" a sad tek tako, za jednu epizodu završiše rat najavljivan 8 godina. "The real war is between the living and the dead" i onda taj real war najkraće traje od svih u seriji. Sad mi je svejedno ko će na kraju sjediti na tronu, iako je očigledno da će to biti Jon ili Daenerys. Ako je kao što neki ovdje tvrde smrt Night Kinga bila Branovo maslo i svi oni plot holeovi u epizodi imali svrhu da dođe do toga onda uz Branovu pomoć može vladati ko god hoće, lik ispade bog u Westerosu.Pryda wrote:Cersei je zaslužila da vlada. Nakon što su joj pobili svu djecu i svih trauma koje prošla - Cersei je zaslužila da vlada!
Lets go Cersei!
-
drogon2
#17156 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa svidelo ti se ili ne Jon i Daenerys se svuugdje pa tako i u knjigama bildaju ko potencijalni vladari. J3bes mi sve u knjizi za Jonom leti vrana i vice kralj, kralj 
- Hasan006
#17157 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako ćemo već pričati o knjigama tu je itekako debeo fokus na historiju Westerosa koja se na neki način ispočetka odigrava, a legende o Long Night sežu mnogo ranije od invazije Targaryena, stvaranja kraljevstva i svega ostalog, i borba za čovječanstvo je predstavljena kao nešto važnije od besmislenih sukoba između ljudi oko teritorija, brakova i ostalih gluposti, ali evo ponovo završavamo sa tim. Antiklimatično jednostavno. U sebi se očajnički nadam da nije to to, da imaju još neki trik u rukavu od kojeg će ovaj kraj barem na nešto ličiti.drogon2 wrote:Pa svidelo ti se ili ne Jon i Daenerys se svuugdje pa tako i u knjigama bildaju ko potencijalni vladari. J3bes mi sve u knjizi za Jonom leti vrana i vice kralj, kralj
-
drogon2
#17158 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moj ti Hasane, sve se na kraju svodi na homo homini lupus est, a tako ce vjv bit i u knjizi. Moras i ti priznat da je nekako poeticno da je na kraju krajeva ipak covjek covjeku najveci neprijatelj.Hasan006 wrote:Ako ćemo već pričati o knjigama tu je itekako debeo fokus na historiju Westerosa koja se na neki način ispočetka odigrava, a legende o Long Night sežu mnogo ranije od invazije Targaryena, stvaranja kraljevstva i svega ostalog, i borba za čovječanstvo je predstavljena kao nešto važnije od besmislenih sukoba između ljudi oko teritorija, brakova i ostalih gluposti, ali evo ponovo završavamo sa tim. Antiklimatično jednostavno. U sebi se očajnički nadam da nije to to, da imaju još neki trik u rukavu od kojeg će ovaj kraj barem na nešto ličiti.drogon2 wrote:Pa svidelo ti se ili ne Jon i Daenerys se svuugdje pa tako i u knjigama bildaju ko potencijalni vladari. J3bes mi sve u knjizi za Jonom leti vrana i vice kralj, kralj
- Hasan006
#17159 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I White Walkeri su nekad bili ljudidrogon2 wrote:Moj ti hasane, sve se na kraju svodi na homo homini lupus est, a tako ce vjv bit i u knjizi. Moras i ti priznat da je nekako poeticno da je na kraju krajeva ipak covjek covjeku najveci neprijatelj.Hasan006 wrote:Ako ćemo već pričati o knjigama tu je itekako debeo fokus na historiju Westerosa koja se na neki način ispočetka odigrava, a legende o Long Night sežu mnogo ranije od invazije Targaryena, stvaranja kraljevstva i svega ostalog, i borba za čovječanstvo je predstavljena kao nešto važnije od besmislenih sukoba između ljudi oko teritorija, brakova i ostalih gluposti, ali evo ponovo završavamo sa tim. Antiklimatično jednostavno. U sebi se očajnički nadam da nije to to, da imaju još neki trik u rukavu od kojeg će ovaj kraj barem na nešto ličiti.drogon2 wrote:Pa svidelo ti se ili ne Jon i Daenerys se svuugdje pa tako i u knjigama bildaju ko potencijalni vladari. J3bes mi sve u knjizi za Jonom leti vrana i vice kralj, kralj
- So What!
#17160 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja sam već pisao da gneijalnu muziku niko spominje, a ako si gledao Westworld, gdje je Ramin također izvlačio seriju sa genijalnom muzikom koja je podsjećala na ovaj fazon.alibaba_i_30_godina wrote:Vidjet ćemo šta će biti u naredne 3 epizode i da li će se uopće rasplesti priča oko AA i ostalog.
Nego, niko ne spominje ovaj masterpiece ispod. Toliko napeto da se osjeti svaka nota, a u glavi scena sa NK, hod prema Branu, pogled i Arya. Ovo pogotovo važi za dio od 4:40 pa do kraja.
Raminu dati Emmy, Golden Globe i sve ostale nagrade. Sad konačno ne moram samo slušati ranije remek djelo u epizodi kada je Cercei spalila Margery i ostalo - Light of seven.
Ova Night King tema je prelijepo nešto, nikad ne bih ni pomislio da će ovakvu scenu propratiti tišina i melodija koja podsjeća na uspavanku.
Isto tako mi je iznenađenje bila nova Cerseina tema nakon dizanja Velike Septe u vazduh, bilo je nešto novo kada su u pitanju muzičke teme u Game of Thronesu.
A i bez njih, sama uvodna špica je dovoljno jaka da je obilježila jednu epohu.
Evo nema veze, kažu ljudi lahko ga ubili, ali kako lahko. Dođe lik na zmaju, sprži sa zmajem pola Winterfella, jedva ga druga dva zmaja savladaju i on zatim padne, dočeka se bez problema na noge.kio01 wrote:Što više mislim o epizodi, to mi se manje sviđa. Miguel Sapochnik( režiser) je odradio fenomenalan posao, ali su ga Weiss i Benioff zasrali. Borba nema ni najmanjeg smisla( ne samo Dothraki, nego općenita taktika). Što se tiče Night Kinga, ne bih imao problema sa ovakvim krajem njegove price da ga nisu predstavili kao "nezaustavljivog", i da white walkeri nisu imali toliku ulogu u seriji( Prva scena serije je o njima). Nakon toliko buildup-a od početka serije, nema mi smisla da ovako naglo završe sa njima. Također, ovo je trebao biti "Red Wedding 2", a čak i neki likovi( kao npr. Brienne) kojima je završen character ark nisu umrli. Nadam se da će se nešto neočekivano desiti u sljedećim epizodama što će pojasniti većinu od navedenih problema( jedina stvar koja je 100% neobjašnjiva je borbena taktika).
Nakon što padne na noge, Daenerys ga dočeka na ziceru, kaže Drogonu da riga vatru na njega, i Drogon eruptira, a iz plamena se ukaže Night King kako se smješka.
Zatim ga uoči Jon negdje u bojnom polju i krene na njega, ovaj samo uzdigne ponovo mrtve i nastavlja gdje je krenuo. I stigne tamo gdje je krenuo, usmrti jednog čuvara (Theona), zatim shvati da mu je Arya negdje za vratom ščepa je i na trik dobije nož u stomak.
Znači nakon pet pokušaja da mu se neko približi, jedino logično je da ga neko na prepad uhvati, a Night Kinga ne možeš raniti, ili ga uništiš dodirom zmajevog stakla ili te ubije. Jednostavno, nemoguće je imati duži duel s njim, eliminsao je Danerys i Jona iz borbe s njim, zatim smrvio Theona i Arya ga je na trik dokrajčila.
- Hasan006
#17161 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije on ispao preslab nego preglup. Sjeti se scena kad se spominje prva invazija White Walkera tj. Long Night, priča se da je trajala čitavu generaciju, nije bilo sunca ni smijeha godinama, ljudi se smrzavali i skapavali od gladi u dvorcima, morale se tadašnje dvije zavađene rase (ljudi i Children of the Forest) ujediniti kako bi ih savladali i to ne u potpunosti, već samo protjerali na sjever i izgradili Zid koji će ih razdvajati. Poslije toga ovi se hiljadama godina kriju na dalekom sjeveru, već su prešli u legendu i skoro su skroz zaboravljeni od strane ljudi koji se ponovo ubijaju između sebe oko nebitnih stvari nesvjesni prave prijetnje, dok ovi hiljadama godina osmišljaju novu invaziju i evo sad ovako debilno i naivno budu poraženi bukvalno u prvoj epizodi iste. Jebem ga ko misli da ovo ima ikakvog smisla.So What! wrote: Evo nema veze, kažu ljudi lahko ga ubili, ali kako lahko. Dođe lik na zmaju, sprži sa zmajem pola Winterfella, jedva ga druga dva zmaja savladaju i on zatim padne, dočeka se bez problema na noge.
Nakon što padne na noge, Daenerys ga dočeka na ziceru, kaže Drogonu da riga vatru na njega, i Drogon eruptira, a iz plamena se ukaže Night King kako se smješka.
Zatim ga uoči Jon negdje u bojnom polju i krene na njega, ovaj samo uzdigne ponovo mrtve i nastavlja gdje je krenuo. I stigne tamo gdje je krenuo, usmrti jednog čuvara (Theona), zatim shvati da mu je Arya negdje za vratom ščepa je i na trik dobije nož u stomak.
Znači nakon pet pokušaja da mu se neko približi, jedino logično je da ga neko na prepad uhvati, a Night Kinga ne možeš raniti, ili ga uništiš dodirom zmajevog stakla ili te ubije. Jednostavno, nemoguće je imati duži duel s njim, eliminsao je Danerys i Jona iz borbe s njim, zatim smrvio Theona i Arya ga je na trik dokrajčila.
-
swanfilter
#17162 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa bas zbog legendi i nauka iz proslosti ovaj put je borba trajala krace. Za razliku od prve duge noci, ovaj put su znali ko dolazi, sta radi i kakve su posljedice ...
Da nije Jon otisao iza zida onomad, prica bi mozda isla kao i prvi put ...
- Tony Soprano
#17163 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ovo je generalski poslije bitke, ali sto nisu napravili prsten dragonglassa oko WF i cekali da ovi bezmozgasi predju preko toga i raspadnu se ?
Atif Dudakovic je nista, sta bi ja radio ovim mrtvacima.
Atif Dudakovic je nista, sta bi ja radio ovim mrtvacima.
- Hasan006
#17164 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa dobro, naravno da neće sada snimiti 15 sezona nove Duge noći, ali je opet Night King previše lahko poražen, ne zaboravimo da je i on imao iste moći kao Bran (između ostalih) i to već hiljadama godina, a opet nije preživio ni 5 dana u Westerosu. Jednostavno tanak i razočaravajuć kraj što se tiče WW-a, u Martinovoj priči se to sigurno završava na pametniji i logičniji način, a i ispunjava proročanstvo o Azor Ahaiu.swanfilter wrote:Pa bas zbog legendi i nauka iz proslosti ovaj put je borba trajala krace. Za razliku od prve duge noci, ovaj put su znali ko dolazi, sta radi i kakve su posljedice ...
-
zilog
#17165 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da NK nije porazen u ovoj epizodi, tek bi onda pricali da je nerealno da ga je bilo ko mogao zaustaviti u Westerosu. Pogotovo sa Dothraakijima u armiji mrtvih.
BTW, dobro je da je NK ubijen, inace bi ga morali gledati kako se u Hagu brani pantomimom...
BTW, dobro je da je NK ubijen, inace bi ga morali gledati kako se u Hagu brani pantomimom...
- MarlboroGold
- Billy The Pljuc
#17168 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Hajd da se upišem.
Glad koz Missandei osta živa, ukidoše mi onu Chaplinovu a njih dvije su mi vrh žemske u čitavom serijalu.

Glad koz Missandei osta živa, ukidoše mi onu Chaplinovu a njih dvije su mi vrh žemske u čitavom serijalu.
- Ramzess Veliki
#17169 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Na prvo gledanje mi je ova epizoda bila kao da mi je neko opalio samar.
Nakon drugog gledanja sam je tek dozivio, jer previse je neocekivanih obrta u epizodi I um se buni.
Scena sa Dotrakijima je fenomenalna. Daje pravi ton jeze ... kad vidis kako nestaju odmah ti je jasno da si obro bostan. Zbog toga su svi cutljivi.
Scene borbe sa nadolazecom poplavom mrtvih su fenomenalno uradjene. Svi su dali sve od sebe da smanje brojnost neprijatelja, svi su se ocajnicki borili do kraja.
Citava epizoda je uradjena fenomenalno, a cijela serija vodi ka tome da je Arjina sudbina da bude Top Master Killer No. One, jedina sposobna da zbode Ledenog.
Svidja mi se obrat, Daeneris je ostala bez kompletne vojske, ima samo jednog zmaja, John je takodje ostao bez vojske, nemaju nikakve sanse protiv Cersei. Vidjet cemo kako ce se odigrati izmedju plavusana i sestre mu ...
Jos je tu prostora za iznenadjenja.
Nakon drugog gledanja sam je tek dozivio, jer previse je neocekivanih obrta u epizodi I um se buni.
Scena sa Dotrakijima je fenomenalna. Daje pravi ton jeze ... kad vidis kako nestaju odmah ti je jasno da si obro bostan. Zbog toga su svi cutljivi.
Scene borbe sa nadolazecom poplavom mrtvih su fenomenalno uradjene. Svi su dali sve od sebe da smanje brojnost neprijatelja, svi su se ocajnicki borili do kraja.
Citava epizoda je uradjena fenomenalno, a cijela serija vodi ka tome da je Arjina sudbina da bude Top Master Killer No. One, jedina sposobna da zbode Ledenog.
Svidja mi se obrat, Daeneris je ostala bez kompletne vojske, ima samo jednog zmaja, John je takodje ostao bez vojske, nemaju nikakve sanse protiv Cersei. Vidjet cemo kako ce se odigrati izmedju plavusana i sestre mu ...
Jos je tu prostora za iznenadjenja.
- Ramzess Veliki
#17170 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vidi sjeme Ledenog kralja se primilo ...dječak sa šibicama wrote:Jucerasnja marisana najbolja, ono u mraku, strah, neizvjesnost, 77 minuta epizoda.
Kako god okrenes, najbolja serija svih vremena, ako nista najvise paznje i gledalaca je zauzela.
Inace, kad vec svi imaju svoje teorije, ja bi seriju zavrsio ono kao Cersei sad kad zna da su ovi desetkovani, dojase sa armijom i sve ih pokoka, zmajeve okrene na raznju, Khaleesi i Jon pobjegnu preko mora, Cersei se vraca u Dubrovnik nasmijesena i sretna, ide na svoj zeljezni tron da se hefta sa onim likom... a onda, zadnja scena
winter ipak dolazi
ili ovako, uz vjesticiji smijeh ovog snijeznog nesetaca
- karanana
#17171 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
neko rece da su oba zmaja ziva. meni je toliko bilo mracno i nejasno da ni ja nemam pojma. moram ponovo pogledati, a vjerovatno ce se u iducoj pregrupisati i vidjeti ko je ostao.
inace od bitaka:
1. napad wildlingsa na zid i stannisov dolazak na kraju (ako se dobro sjecam, nevjerovatan rad kamere od duela do duela unutar castle blacka. kao da hodamo po dvoristu utvrde u trenutku bitke)
2. hardhome
3. bastards
4. blackwater
5. ova zadnja
inace od bitaka:
1. napad wildlingsa na zid i stannisov dolazak na kraju (ako se dobro sjecam, nevjerovatan rad kamere od duela do duela unutar castle blacka. kao da hodamo po dvoristu utvrde u trenutku bitke)
2. hardhome
3. bastards
4. blackwater
5. ova zadnja
- animus
#17172 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Gledao sam na kraju epizode navavu za slijedecu i vide se na nebu oba zmaja kako lete. Deneris najavljuje da ima jos jedna bitka nakon velike bitke.
- MarlboroGold
#17173 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Euron kad ostane bez Iron Islands mislim da će se povući i tako zeznuti Cersei. Eto Dany šanse.
-
drogon2
#17174 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Prije da ce Golden Company odradit neki zajeb. U knjizi prekrsd ugovor sa Myrom i podrze fake Aegona. Mozda u seriji podrze pravog Aegona kad cuju ko je ustvariMarlboroGold wrote:Euron kad ostane bez Iron Islands mislim da će se povući i tako zeznuti Cersei. Eto Dany šanse.
- MarlboroGold
#17175 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Postoji i ta opcija. Ako prije bitke Bron krene na Jaime i Tyriona može biti da će Jamie dio Lannistera uzeti sebi.drogon2 wrote:Prije da ce Golden Company odradit neki zajeb. U knjizi prekrsd ugovor sa Myrom i podrze fake Aegona. Mozda u seriji podrze pravog Aegona kad cuju ko je ustvariMarlboroGold wrote:Euron kad ostane bez Iron Islands mislim da će se povući i tako zeznuti Cersei. Eto Dany šanse.
Mislim da su to jedini realni načini kako bi mogli zaustaviti Cersei. Nešto od od svega ovoga će se desiti.