Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
_Reds_

#17151 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

"Mrsko mi".

Dokle smo stigli sa ovim. Maloprije jedna pitam na jednoj temi, imaš li sliku tog sata.

U google mrsko ukucati dva slova, a kamo li čitati.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#17152 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

deny_s wrote: Draga gosPoĐŽo/gospoDIne...nije do mene,nego do takvih kao što si ti i sličnih tebi :D
Jbga, ja se nadam da si shvatio šta hoću da kažem i šta forum predstavlja. Ako provedeš dovoljno vremena, skontat ćeš da se konstantno javljaju nove osobe, raja odgovara svakih par stranica ista pitanja. Nakon nekog perioda pokrene se ovakva rasprava i gubimo svi vrijeme.

Zar nije bolje da iskorsitimo vrijeme i pročešljamo konkretne članove zakona i pomognemo jedni drugima, a ne da konstantno odgovaramo na ista pitanja koja se ponavljaju, a ustvari su banalna?
Zejnep wrote:Ovi dok su objasnili što neće da odgovore mogli su odgovoriti. Koji idiotizam :-)
Čuj na pladnju ... :lol:
Pa ništa bolje ni ti nisi uradila :) Ovo nije posao, već "volonterski" doprinos zajednici. Ako neko očekuje da mu se servira, posebno ako je na to odgovreno stotinama puta, taj ne poštuje nas, pa zašto bi mi njega?

Nadam se da niko ovo neće lično shvatiti, već da ćemo svi doprinijeti ovoj temi, jer smo na kraju svi skupa u ovome. Što vrijedi za mene, vrijedi i za tebe, osim ako nemaš kakvu dobru "čokoladu" :D

Na kraju krajeva, cilj je da se obrazujemo, a ne kao neki dan, uglađeni gospodin u odjelu, kaže da se za artikal nikada ne plaća unaprijed, jer pobogu "samo se kurvi plaća unaprijed". Hajd ti tom tokmaku objasni kako funkcioniše Ebay, ili bilo koja kupoprodajna stranica.
irac300

#17153 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by irac300 »

Zejnep wrote:Ovi dok su objasnili što neće da odgovore mogli su odgovoriti. Koji idiotizam :-)
Eee drugarice, nije ti ovo Kodi tema, gdje onaj budalaš iz Irske svima ponavlja jedno te isto. :D
Laertes

#17154 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Laertes »

choxnox wrote:
un1ted wrote:
Laertes wrote:mrzi me iznova i iznova se registrovat..LP
Dovoljno govori o tebi :D
Ma prokleti moderatori banuju sto covjek spama forum opet i iznova :D
Pogrešno citiranje... Ja ovo gore nisam napisao.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#17155 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

Negdje se greška desila. Moje isprike. :sax:
PhilCou

#17156 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by PhilCou »

Ne znam ni zašto raspravljate dalje? Kolika frka radi jednog posta, sunce ti poljubim, kao da sam tražio ne znam ti šta.. Hvala svima koji su pomogli i to je to. Bespotrebno je bezveze dalje diskutovati, a ne bih ni da gušim PDF. Pozdrav.
JavierBosnia

#17157 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by JavierBosnia »

Upravo platih 9.50KM carinski pregled za obicnu treneeku narucenu sa ebaya iz njemacke. O cemu je rijec?
Prije nekoliko dana mi je stigla druga trenerka iz UK i nista nisam placao.. Neko da pojasni?
EDIT: I zasto je jos trazio i zapisao broj licne karte
Last edited by JavierBosnia on 26/06/2018 14:30, edited 1 time in total.
deny_s

#17158 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by deny_s »

PhilCou wrote:Ne znam ni zašto raspravljate dalje? Kolika frka radi jednog posta, sunce ti poljubim, kao da sam tražio ne znam ti šta.. Hvala svima koji su pomogli i to je to. Bespotrebno je bezveze dalje diskutovati, a ne bih ni da gušim PDF. Pozdrav.
:thumbup: jedino tako možeš sa ovim tipovima.To su tipovi koji će spamati jednu temu sa milion nepotrebnih postova a nekoga ko im ukaže na činjenicu da nedo bog slučajno griješe proglasiće trolom,spamatorom itd itd..
Jedini razlog zašto to rade je da njihova bude zadnja,da su oni uvijek u pravu,da je crno bijelo i da ne može nikako biti crno..

P.S..pozdrav ircu,jednim od malobrojnih forumaša kojima skidam kapu. :thumbup:
PhilCou

#17159 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by PhilCou »

deny_s wrote:
PhilCou wrote:Ne znam ni zašto raspravljate dalje? Kolika frka radi jednog posta, sunce ti poljubim, kao da sam tražio ne znam ti šta.. Hvala svima koji su pomogli i to je to. Bespotrebno je bezveze dalje diskutovati, a ne bih ni da gušim PDF. Pozdrav.
:thumbup: jedino tako možeš sa ovim tipovima.To su tipovi koji će spamati jednu temu sa milion nepotrebnih postova a nekoga ko im ukaže na činjenicu da nedo bog slučajno griješe proglasiće trolom,spamatorom itd itd..
Jedini razlog zašto to rade je da njihova bude zadnja,da su oni uvijek u pravu,da je crno bijelo i da ne može nikako biti crno..

Ma pusti, vjeruj samo sebe trošiš jer štagod da kažeš, ne vrijedi. Još uzmu nešto filozofirati, uzimaju za primjere političare, nešto morališu i prosipaju pamet.. :lol:
I ja lud što sam ušao u nekakvu raspravu, ali ovo mi je zadnji post. Pozz :bih:
deny_s

#17160 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by deny_s »

PhilCou wrote:
deny_s wrote:

Ma pusti, vjeruj samo sebe trošiš jer štagod da kažeš, ne vrijedi. Još uzmu nešto filozofirati, uzimaju za primjere političare, nešto morališu i prosipaju pamet.. :lol:
I ja lud što sam ušao u nekakvu raspravu, ali ovo mi je zadnji post. Pozz :bih:
Upravo tako,u pravu si,ne mislim više ni riječ napisati o ovome..
Eto njih pa nek filozofiraju i pametuju koliko hoće,nek ispune još barem 100 stranica tih nebuloza kojih pišu..
Ne mora da ti bude ovo zadnji post,ima ovdje i normalnih tema i normalnih forumaša...ove "pametnjakoviće" samo na ignore ..
pozzz i svako dobro
PhilCou

#17161 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by PhilCou »

@deny_s
Mislio sam zadnji post na ovom PDF-u. Također. :thumbup:
Zejnep

#17162 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Zejnep »

irac300 wrote:
Eee drugarice, nije ti ovo Kodi tema, gdje onaj budalaš iz Irske svima ponavlja jedno te isto. :D
E pa to je to. Ja sam lijepo razmažena :lol:
:kiss:
Ugledajte se na ovog momka. Mada, treba se roditi ovakav i ne biti nadobudan.
A dobro se dobrim.vrati, kad-tad.
Pametovanje se istom mjerom vrati :mrgreen:
Puf

#17163 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Puf »

O cemu vi raspravljate?
Zejnep

#17164 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Zejnep »

Puf wrote:O cemu vi raspravljate?
Da ti ne bi rekli. Idi vrati stranice unazad i čitaj :mrgreen:
Puf

#17165 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Puf »

Zejnep wrote:
Puf wrote:O cemu vi raspravljate?
Da ti ne bi rekli. Idi vrati stranice unazad i čitaj :mrgreen:
Mrsko mi
JavierBosnia

#17166 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by JavierBosnia »

JavierBosnia wrote:Upravo platih 9.50KM carinski pregled za obicnu treneeku narucenu sa ebaya iz njemacke. O cemu je rijec?
Prije nekoliko dana mi je stigla druga trenerka iz UK i nista nisam placao.. Neko da pojasni?
Aj vi meni pomozite pa se svadjajte haha
choxnox

#17167 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

Ulijecu padobranci kojima je mrsko prelistati zadnje 2-3 stranice da pitaju za stvar na koju je vec odgovoreno na te zadnje 2-3 stranice i onda kada im se ukaze gdje grijese pljuju po ovim koji vec mjesecima i godinama ovdje pisu stranice i stranice svojih iskustava u online kupovini.

Evo jos su nas se sad javno odrekli, ne znam, po meni je jedini logican slijed da kolektivno zbog ove javne sramote izvrsimo harakiri ili seppuku ili sudoku ili kako se ono zvase... :lol:
un1ted

#17168 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

JavierBosnia wrote:Upravo platih 9.50KM carinski pregled za obicnu treneeku narucenu sa ebaya iz njemacke. O cemu je rijec?
Otvaranje paketa i provjera je 3.5KM, 5,5KM i 9,5KM. To se gleda prema volumetrijskoj zapremini. Malo mi je cudno sto si mora za trenerku toliko da platis, inace oko 3.5KM za pregled paketa.

Licnu uzima, jer na uplatnici koju on popuni mora upisati tvoje podatke. Da si ti lično otišao u poštu, isto bi to uradio, odnosno na predviđeno mjesto upisao broj LK.
JavierBosnia

#17169 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by JavierBosnia »

un1ted wrote:
Otvaranje paketa i provjera je 3.5KM, 5,5KM i 9,5KM. To se gleda prema volumetrijskoj zapremini. Malo mi je cudno sto si mora za trenerku toliko da platis, inace oko 3.5KM za pregled paketa.

Licnu uzima, jer na uplatnici koju on popuni mora upisati tvoje podatke. Da si ti lično otišao u poštu, isto bi to uradio, odnosno na predviđeno mjesto upisao broj LK.
E pa cudno je i meni da za jednu trenerku ne platim nista, za drugu skoro cener
Inace kad tako nesto dodje jel imam pravo traziti manju tu cijenu jer ocito maksimalnu zaracunavaju ili nije to do njih nego carine
un1ted

#17170 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

To što nisi platio ranije, ne znači da nisi trebao. U BIH ulazi veliki broj pošiljki, te se ne provjeravaju sve.

Svakako da možeš kontaktirati poštu/carinu i dobiti tačnu informaciju zbog čega je naplaćen taj iznos.
JavierBosnia

#17171 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by JavierBosnia »

un1ted wrote:To što nisi platio ranije, ne znači da nisi trebao. U BIH ulazi veliki broj pošiljki, te se ne provjeravaju sve.

Svakako da možeš kontaktirati poštu/carinu i dobiti tačnu informaciju zbog čega je naplaćen taj iznos.
Aha aha mnogo jasnije, hvala ti :)
papebih

#17172 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by papebih »

Dhl shiping na ebay, da li i on fercera sto se tice carine kao i ostala isporuka, china post, singapur i ostali, sto znaci 300 KM bez carine i donosi postar od bh posta?
zemomak

#17173 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zemomak »

od prvog jula 1,8KM za svaku neregistrovanu posiljku (bez broja)...BH Poste :bih:
kloniran

#17174 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

mater im lihvarsku, platis postarinu i onda opet harac :twisted:
The BEN10

#17175 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by The BEN10 »

un1ted wrote:To što nisi platio ranije, ne znači da nisi trebao. U BIH ulazi veliki broj pošiljki, te se ne provjeravaju sve.

Što je fin ovaj dječko un1ted. Kako hoće pomoći. :) :kiss:
Još samo da promijeni avatar... :-D
Last edited by The BEN10 on 27/06/2018 08:48, edited 1 time in total.
Post Reply