Večeras u 21.00h na programu TV 1, u emisiji Slagalica gostuje Peđa Kojović, poslanik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#17151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#17152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne bi bilo loše da nekada pogledamo i uvaženog kantonalnog zastupnika Damira Čardžića na televiziji a da nije u pitanju muzički program televizije "Alfa".-LIBERO- wrote:Večeras u 21.00h na programu TV 1, u emisiji Slagalica gostuje Peđa Kojović, poslanik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#17153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
@Sabina, cemu ta crta mazohizma?
@Pedja, dobar si bio u ovoj emisiji.
@Pedja, dobar si bio u ovoj emisiji.
-
spacek
#17154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:42, edited 1 time in total.
- drug_profi
#17155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
SDA, HDZ, SNSD, pa i SDP, SDS bi sigurno bili cvrsto protiv tog zakona, a oni po sadasnjim rezultatima izbora imaju nenadmasnu vecinu.
Medjutim, treba to pokrenuti pa da se vidi ko se boji velike izlaznosti.
Medjutim, treba to pokrenuti pa da se vidi ko se boji velike izlaznosti.
- Maystor
#17156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
vanserijska glupost. ko želi - ima pravo i da bojkotuje izborespacek wrote:Pitanje za Pedju!
Interesuje me zašto Naša Stranka ne pokrene inicijativu za promjenu Izbornog zakona BiH...gdje nakon nedavnog popisa stanovništva, kao i odavnog uvođenja CIPS-a...te registra birača...ispunjavamo sve uslove da se uvede zakonska odredba ''Obavezan izlazak na izbore'' = gradjanska duznost, sa zakonskim mjerama/kaznama ze neopravdan izostanak glasanja.
Prvo sam mišljenja, da bi upravo Naša Stranka prva profitirala na takvom zakonu (barem u Sarajevu).
Drugo, mišljenja sam da bi se itekako promjenila struktura vlasti.
Treće, mišljenja sam da bi se lijepo napunio državni budžet od kazni.
Četvrto, mišljenja sam da je to legalno pravo da se tako nešto traži, jer 7 zemalja u EU imaju taj izborni zakon!
Hvala
da se razumijemo, ja smatram da treba izaći na izbore i uvijek izlazim, ali uvoditi kaznene odredbe za nekoga ko neće - van pameti.
- drug_profi
#17157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nije u nasoj situaciji i sa nasim stanjem svijesti.
Ova apstinecija drzi sve gradjane kao taoce jednih te istih vladara. Bilo bi efikasnije ukinuti izbore i ostaviti sve ove na vlasti. Makar se ne bi trosili na predizborne i mozda bi nesto korisno uradili.
Gradjanin ima pravo da ne glasa, ali mora izaci na glasacko mjesto i oznaciti listic nevazecim. Sloboda izbora nije opravdanje za ljenost i neodgovornost.
Ova apstinecija drzi sve gradjane kao taoce jednih te istih vladara. Bilo bi efikasnije ukinuti izbore i ostaviti sve ove na vlasti. Makar se ne bi trosili na predizborne i mozda bi nesto korisno uradili.
Gradjanin ima pravo da ne glasa, ali mora izaci na glasacko mjesto i oznaciti listic nevazecim. Sloboda izbora nije opravdanje za ljenost i neodgovornost.
- biske
#17158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
greška u startu. ns nije parlamentarna na državnom nivou u čijoj je nadležnosti Izborni zakon.spacek wrote:Pitanje za Pedju!
Interesuje me zašto Naša Stranka ne pokrene inicijativu za promjenu Izbornog zakona BiH...gdje nakon nedavnog popisa stanovništva, kao i odavnog uvođenja CIPS-a...te registra birača...ispunjavamo sve uslove da se uvede zakonska odredba ''Obavezan izlazak na izbore'' = gradjanska duznost, sa zakonskim mjerama/kaznama ze neopravdan izostanak glasanja.
Prvo sam mišljenja, da bi upravo Naša Stranka prva profitirala na takvom zakonu (barem u Sarajevu).
Drugo, mišljenja sam da bi se itekako promjenila struktura vlasti.
Treće, mišljenja sam da bi se lijepo napunio državni budžet od kazni.
Četvrto, mišljenja sam da je to legalno pravo da se tako nešto traži, jer 7 zemalja u EU imaju taj izborni zakon!
Hvala
-
Pedja Kojovic
#17159 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jedna od politika za koju se zalazemo je obavezan izlazak na izbore.
Glasac je duzan prijaviti se na glasacko mjesto ili opravdati nedolazak.
Nije obavezan glasati.
p.k.
Glasac je duzan prijaviti se na glasacko mjesto ili opravdati nedolazak.
Nije obavezan glasati.
p.k.
-
bole1st
#17160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Na bazi kojih argumenata ili pretpostavki?Pedja Kojovic wrote:Jedna od politika za koju se zalazemo je obavezan izlazak na izbore.
Moze i samo nagadjanja.
Last edited by bole1st on 22/01/2014 15:58, edited 1 time in total.
-
spacek
#17161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:41, edited 1 time in total.
-
Pedja Kojovic
#17162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
bole1st
Gradjanska prava i slobode koje pruza demokratski sistem vladavine namecu gradjanima i odredjene obaveze.
Mi smatramo da je izlazak na izbore obaveza iste prirode kao i placanje poreza, prijava mjesta boravka, posjedovanje licnih dokumenata, itd.
p.k.
Gradjanska prava i slobode koje pruza demokratski sistem vladavine namecu gradjanima i odredjene obaveze.
Mi smatramo da je izlazak na izbore obaveza iste prirode kao i placanje poreza, prijava mjesta boravka, posjedovanje licnih dokumenata, itd.
p.k.
-
bole1st
#17163 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hvala Pedja, argument ima smisla.
Ne svidja mi se ta obaveza, ali valjda je tako sa obavezama.
Ne svidja mi se ta obaveza, ali valjda je tako sa obavezama.
- MaxPayne
#17164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nismo u Sjevernoj Koreji.I da izlaznost bude 100% opet bi bilo isto jer kod nas se u politici vrte isti a i svježe snage se priklone zelenim ili crvenim mafijašima.Znaju oni gdje je sigurno.
- drug_profi
#17165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
To bi bio zakon koji bi isao u korist naroda a protiv stranackih oligarhija, koje ostaju na vlasti bez obzira sta uradili. Situacija je takva da se sad nadas da nece nista uraditi, jer je i to bolje nego da rade stetu. A niko ih ne moze skinuti jer na izbore izlaze najvecim djelom samo oni koji imaju direktnu korist od neke stranke. Clanstvo i rodbina kandidata.
I nas 10-tak procenata ostalih koji pokusavaju nesto promjeniti, dok mudroseri gledaju sa strane i tvrde da nema smisla ici na izbore.
nece na izbore, nece na proteste.... sta hoce?
I nas 10-tak procenata ostalih koji pokusavaju nesto promjeniti, dok mudroseri gledaju sa strane i tvrde da nema smisla ici na izbore.
nece na izbore, nece na proteste.... sta hoce?
-
maher
#17166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ne mogu da vjerujem da u vrijeme kada mozete biti prijavljeni u jednoj drzavi, raditi u drugoj, zivjeti u trecoj, imati firmu u cetvrtoj, koja je registrovana u petoj drzavi i u kojoj rade radnici iz seste drzave, placati porez u sedmoj drzavi, prodavati robu u osmoj drzavi, a nabavljati materijal i opremu iz devete drzave ... da se neko u to vrijeme zalaze za obavezan izlazak na izbore...a ako je to u skladu s liberalnim nacelima, onda se izvinjavam...
i jos jedno pitanje...da li je stav profesora kazaza "da narod u bih vapi za jednim vucicem", stav i nase stranke, ako je on jos uvijek u ns...
i jos jedno pitanje...da li je stav profesora kazaza "da narod u bih vapi za jednim vucicem", stav i nase stranke, ako je on jos uvijek u ns...
- drug_profi
#17167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mislim da nije po zakonu biti prijavljen u jednoj drzavi a zivjeti u drugoj.
Dakle izlazis na izbore po mjestu prebivanja. Ako nisi u svojoj drzavi imas ambasadu, konzulat, glasanje postom... Ima hiljadu nacina da se vas glas zabiljezi. Imate pravo i da ponistite listic kao izraz nezadovoljstva ponudjenim opcijama.
Dakle izlazis na izbore po mjestu prebivanja. Ako nisi u svojoj drzavi imas ambasadu, konzulat, glasanje postom... Ima hiljadu nacina da se vas glas zabiljezi. Imate pravo i da ponistite listic kao izraz nezadovoljstva ponudjenim opcijama.
-
Pedja Kojovic
#17168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
maher
Prof.Kazaz je bio clan politickog savjeta NS-a.
(Smatrali smo, a i sada imamo istu praksu, da je dobro imati u savjetodavnim organima stranke nestranacke i ljude koji ciji se stavovi razlikuju od nasih).
Prije 3-4 godine prof. Kazaz je demonstartivno (i uz veliku buku) napustio taj savjetodavni organ i vrlo nas ostro, a posebno mene, kritikuje u svojim javnim istupima.
p.k.
(Smatrali smo, a i sada imamo istu praksu, da je dobro imati u savjetodavnim organima stranke nestranacke i ljude koji ciji se stavovi razlikuju od nasih).
Prije 3-4 godine prof. Kazaz je demonstartivno (i uz veliku buku) napustio taj savjetodavni organ i vrlo nas ostro, a posebno mene, kritikuje u svojim javnim istupima.
p.k.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#17169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A šta konkretno kritikuje kod Vas (ne mislim na stranku već na Vas lično u političkom smislu) ?Pedja Kojovic wrote:maher
p.k.
Hvala.
-
weredsf
#17170 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nista pametno vjerovatno:tvsabina wrote:A šta konkretno kritikuje kod Vas (ne mislim na stranku već na Vas lično u političkom smislu) ?Pedja Kojovic wrote:maher
p.k.
Hvala.
Danas je Dnevni avaz posvetio dio naslovnice i skoro cijelu stranicu profesoru Enveru Kazazu. Na toj posvećenoj stranici prof. Enver kazaz predlaže da Fahrudin Radončić postane novi bošnjački lider.
Šta je prof. Enver Kazaz nekada govorio o Fahrudinu Radončiću
Taj bošnjački Berlusconi
[/b]
Politički analitičari ukazuju na namjere i jednog i drugog. Enver Kazaz komentariše: „ Radončić, ustvari, ima za cilj da ovlada novčanim resursima, ekonomskim i prirodnim resursima na teritoriji gdje vladaju Bošnjaci. Taj bošnjački Berlusconi će vrlo lako da se dogovori sa srpskim klerofašizmom kojeg danas predstavlja lažni socijaldemokrata Dodik, a kao od šale će da se dogovori sa kriminaliziranim Čovićem. Jednostavno govoreći, Bosna ima šansu da je spasi mafija koja je do ovog i dovela, i pritom ćemo mi biti svi u vlasništvu političke mafije na vlasti." ( http://www.europamagazine.info/PDF/Euro ... ar2009.pdf )
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#17171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja.
Sta se to desavalo na SKS? Nije se izglasao novi ministar, to sam procitao na indexu klix-a. Ali sta je to bilo kada je premijer Zeljkovic izasao za binu i poceo vrijedjati poslanike koji nisu glasali za njihovog kandidata za poziciju ministra??
Nisam gledao cijeli taj cirkus, nesto su mi prepricavali, pa me interesuje sta ze zapravo desavalo?
Hvala.
Sta se to desavalo na SKS? Nije se izglasao novi ministar, to sam procitao na indexu klix-a. Ali sta je to bilo kada je premijer Zeljkovic izasao za binu i poceo vrijedjati poslanike koji nisu glasali za njihovog kandidata za poziciju ministra??
Nisam gledao cijeli taj cirkus, nesto su mi prepricavali, pa me interesuje sta ze zapravo desavalo?
Hvala.
-
mikasa
#17172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kada bi neko mogao da postavi video klip o istupima Premijera Vlade KS gosp Zeljkovica, na SK u zadnjih godinu dana, vidjeli bi da taj covjek, "nije sav svoj". Stalno neka urota, neko mu prijeti, borba na zivot ili smrt, uvijek je neko drugi kriv... pocev od propalog SDP, preko Enesa Zekovica, SDU- Muje Hosica pa sad i NS. 
-
Pedja Kojovic
#17173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Premijer Zeljkovic je izgubio zivce i izjavio mnogo toga sto ce morati detaljno da objasni kada odluci da se vrati u salu Skupstine.
p.k.
p.k.
- drug_profi
#17174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ekspert kao i cijela Vlada.
Nisam vjerovao da od Musica moze gore, ali ne lezi vraze...
Nisam vjerovao da od Musica moze gore, ali ne lezi vraze...
- Maystor
#17175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
g. Peđa, upućujem vam iskrene čestitke na principijelnom i ispravnom stavu na skupštini, po pitanju izbora novog ministra!