Desavanja u Hrvatskoj
-
neko_sa_strane
#17151 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Šteta što Dalija Orešković nema velikih šansi.
- tvojkomsija
#17152 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Skoro i Kolakusic dobro podbacili na suceljavanju, u odnosu na to koliku podrsku imaju. A zasto? Zato sto je 90% pitanja bilo cisto ideolosko, nije postavljeno pitanje o programu ili velikim promjenama koje kandidati planiraju napraviti. Te velike promjene su za ovu dvojicu bit kampanje, iako smo svi svjesni da predsjednik nema te ovlasti. Kolakusic dobro podsjeca na Hadzikadica na bh. izborima. Realno pitanja su bas oslikala mainstream Hrvatskog diskursa - srbi, 90e, partizani, ustase, ZDS, Tito, Franjo
Milanovic je inace odlican govornik, i sasvim dobro se snasao na svim pitanjima. Skoro definitvno gubitnik veceri.
Dapic i Katarina su dvije strane zla, fasizam i komunizam, uzivo smo vidjeli koliko su te ideologije zapravo agresivne.
Kolinda sasvim korektno, bez provala ovaj put. Nit je koga pridobila nit odbila.
Jurican smijesan lik, ali nekako sumnjam da je trojanac ubacen da odvuce glasove. I imat ce ih poprilicno.
Hrvatska desnica ce se poprilicno podijelit, HDZ uhljebi za Kolindu, ostali za Skoru.
Poslije ovog suceljavanja sam 90% siguran da Kolinda i Milanovic idu u drugi krug. Taj drugi krug bi bio mnogo, mnogo tijesan.
Sto se tice prvog kruga ocekujem po glasovima:
1.Kolinda
2.Milanovic
3.Skoro
4.Kolakusic
5.Oreskovic/Jurican
Nema vise nastupa i suceljavanja do nedjelje, pa eto, ostaje da se vidi.
Milanovic je inace odlican govornik, i sasvim dobro se snasao na svim pitanjima. Skoro definitvno gubitnik veceri.
Dapic i Katarina su dvije strane zla, fasizam i komunizam, uzivo smo vidjeli koliko su te ideologije zapravo agresivne.
Kolinda sasvim korektno, bez provala ovaj put. Nit je koga pridobila nit odbila.
Jurican smijesan lik, ali nekako sumnjam da je trojanac ubacen da odvuce glasove. I imat ce ih poprilicno.
Hrvatska desnica ce se poprilicno podijelit, HDZ uhljebi za Kolindu, ostali za Skoru.
Poslije ovog suceljavanja sam 90% siguran da Kolinda i Milanovic idu u drugi krug. Taj drugi krug bi bio mnogo, mnogo tijesan.
Sto se tice prvog kruga ocekujem po glasovima:
1.Kolinda
2.Milanovic
3.Skoro
4.Kolakusic
5.Oreskovic/Jurican
Nema vise nastupa i suceljavanja do nedjelje, pa eto, ostaje da se vidi.
- muha_sa
#17153 Re: Desavanja u Hrvatskoj
da ne bi suceljavanja nikad za njeg cuo ne bi
onda se malo zainteresirah i nadjoh ovo
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ga ... ri-balkans
-
kakavdanakneiskustvu
#17155 Re: Desavanja u Hrvatskoj
a,gledao sam ovo,nisam znao da je on autormuha_sa wrote: ↑19/12/2019 06:13da ne bi suceljavanja nikad za njeg cuo ne bi![]()
onda se malo zainteresirah i nadjoh ovo
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ga ... ri-balkans
-
kakavdanakneiskustvu
- duh_sa_sjekirom
#17157 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Škoro u elementu:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/sko ... 41610.aspx
Onako realno, Hrvatsku treba da vodi jedan ovakav čovjek...
Da imam pravo glasa, točno bih za njega glasovao

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sko ... 41610.aspx
Onako realno, Hrvatsku treba da vodi jedan ovakav čovjek...
Da imam pravo glasa, točno bih za njega glasovao
- muha_sa
#17158 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Evo ga na N1kakavdanakneiskustvu wrote: ↑19/12/2019 13:37 https://www.index.hr/vijesti/clanak/jur ... 41466.aspx
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
-
Haman2
#17161 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U Hrvatskoj sve utihnulo. Ceka se dan odluke. Mislim da ce pobjeda biti dosta tijesna ma ko pobijedi. Za nas Bosnjake mozda to i nije toliko vazno, jer je politika jednog i drugog kandidata priblizno ista kada je u pitanju odnos prema BiH i Bosnjacima.
- Kolinda
#17162 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Šta vas uopće briga za Hrvatsku, baci fokus na Komšića, Bakira i konakovića...okani se zapada i EU..
- Kolinda
#17163 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma ovo ti je onako bezveze komentar na lika kojem je misija pljunuti na Hrvate pa za bilo što i bilo gdje...
-
Bodkin
- Leverage
#17165 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ko si ti da nekom određuješ šta će ga zanimati? Ako nekog zanima da komentariše izbore u Hrvatskoj onda će ih komentarisati, neće tebe pitati za mišljenje. Ti ćeš nekom govorit' da se okane zapada i EU? Smanji doživljaj.
Doduše kad ti vidim nick ni najmanje me ne čude bahatost i latentni šovinizam koji izbijaju iz tvog posta.
- Kolinda
#17166 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To je poželjan sport na klixu, pravi Hrvati su samo oni koji pljuju Hrvatsku, ovi ostali su klerofašisti
- Kolinda
#17167 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Leverage wrote: ↑28/12/2019 02:56Ko si ti da nekom određuješ šta će ga zanimati? Ako nekog zanima da komentariše izbore u Hrvatskoj onda će ih komentarisati, neće tebe pitati za mišljenje. Ti ćeš nekom govorit' da se okane zapada i EU? Smanji doživljaj.
Doduše kad ti vidim nick ni najmanje me ne čude bahatost i latentni šovinizam koji izbijaju iz tvog posta.
- muha_sa
#17168 Re: Desavanja u Hrvatskoj
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/me ... naju-nista
Mesić: Tuđmanovu politiku tumače oni koji o njoj ne znaju ništa
Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić komentira prvi krug predsjedničkih izbora, kandidate i zadaće budućeg šefa države.
Piše:
Tomislav Šoštarić
Zanimljivo je da oboje kanndidata koji su ušli u drugi krug izbora često spominju Franju Tuđmana i pozivaju se na njega. Spominju li ga u pravom kontekstu kada govore o njemu?
- Njega spominju u idealiziranom smislu jer nitko, recimo, ne kaže koje su bile njegove veze sa Slobodanom Miloševićem, da je s njim imao razgovore u Karađorđevu, ksnije u Tikvešu, da su dogovarali da Hrvatska dobije granice iz '39. i plus Cazin, Kladušu i Bihać. Jer je nama Tuđman na političkom aktivu, u hrvatskom političkom vrhu rekao da je to predložio Milošević, pa je Milošević u tom smislu za razgraničenje formirao komisiju u Beogradu na čelu s akadamkinjom Smiljom Avramov. A Tuđman je formirao komisiju za razgraničenje u Hrvatskoj na čelu sa Zvonkom Lerotićem, sveučilišnim profesorom - tu je još bio Duško Bilandžić, Josip Šentija i drugi. I kad sam ja čuo da su formirane takve komisije i koji je njihov zadatak, ja sam ljude zvao i rekao: Pa jeste vi normalni, jel' vi znate što ta komisija treba napraviti? A oni su rekli: Pa to je razgraničenje sa Srbijom. Pa razgraničenje sa Srbijom je napravio AVNOJ, jel' vi razumijete o čemu se radi? Onda su svi podnijeli ostavke i komisije su se raspršile. Dakle, sada tumače Tuđmanovu politiku oni koji o njoj ne znaju ništa, a ne pitaju nas koji smo se rastali od Tuđmana jer nismo pristali na podjelu Bosne.
Mesić: Tuđmanovu politiku tumače oni koji o njoj ne znaju ništa
Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić komentira prvi krug predsjedničkih izbora, kandidate i zadaće budućeg šefa države.
Piše:
Tomislav Šoštarić
Zanimljivo je da oboje kanndidata koji su ušli u drugi krug izbora često spominju Franju Tuđmana i pozivaju se na njega. Spominju li ga u pravom kontekstu kada govore o njemu?
- Njega spominju u idealiziranom smislu jer nitko, recimo, ne kaže koje su bile njegove veze sa Slobodanom Miloševićem, da je s njim imao razgovore u Karađorđevu, ksnije u Tikvešu, da su dogovarali da Hrvatska dobije granice iz '39. i plus Cazin, Kladušu i Bihać. Jer je nama Tuđman na političkom aktivu, u hrvatskom političkom vrhu rekao da je to predložio Milošević, pa je Milošević u tom smislu za razgraničenje formirao komisiju u Beogradu na čelu s akadamkinjom Smiljom Avramov. A Tuđman je formirao komisiju za razgraničenje u Hrvatskoj na čelu sa Zvonkom Lerotićem, sveučilišnim profesorom - tu je još bio Duško Bilandžić, Josip Šentija i drugi. I kad sam ja čuo da su formirane takve komisije i koji je njihov zadatak, ja sam ljude zvao i rekao: Pa jeste vi normalni, jel' vi znate što ta komisija treba napraviti? A oni su rekli: Pa to je razgraničenje sa Srbijom. Pa razgraničenje sa Srbijom je napravio AVNOJ, jel' vi razumijete o čemu se radi? Onda su svi podnijeli ostavke i komisije su se raspršile. Dakle, sada tumače Tuđmanovu politiku oni koji o njoj ne znaju ništa, a ne pitaju nas koji smo se rastali od Tuđmana jer nismo pristali na podjelu Bosne.
- Kolinda
#17169 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To se podrazumijeva
- spreca
#17170 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Smiju...ko god nije u HDZ(HNS) on nije Hrvat pravi niti legitimni...tako kazu u Centru za Certifikaciju Hrvata u Zapadnoj Hercegovini.....niti jedan Sarajevski Hrvat nije pravi Hrvat i to su Alijini Hrvati.....Doktor Akademik Covic je arajevske Hrvate nazvao jadnim i izgubljenim jer nemaju nista i nemaju kuda...naravno da nemaju nista jer ne kradu kao on(covic)koji je cak izmjenio tok rijeke Radobolje da bi tekla pored njegove haciende
-
kakavdanakneiskustvu
#17171 Re: Desavanja u Hrvatskoj
svima bi nam bilo bolje kad bi prvo pocistili ispred svog praga,da prevedem ako nekom nije jasno,neko ko je srbin treba prvo reci to i to ne valja kod srba,ili u srbiji ako je iz te drzave,pa onda drvlje i kamenje o drugim narodima,ljudima
- Kolinda
#17172 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Deder baci malo pogled na dinastiju Izetbegovića pa nastavi kenjati po Hrvatima...spreca wrote: ↑28/12/2019 16:46Smiju...ko god nije u HDZ(HNS) on nije Hrvat pravi niti legitimni...tako kazu u Centru za Certifikaciju Hrvata u Zapadnoj Hercegovini.....niti jedan Sarajevski Hrvat nije pravi Hrvat i to su Alijini Hrvati.....Doktor Akademik Covic je arajevske Hrvate nazvao jadnim i izgubljenim jer nemaju nista i nemaju kuda...naravno da nemaju nista jer ne kradu kao on(covic)koji je cak izmjenio tok rijeke Radobolje da bi tekla pored njegove haciende
- spreca
#17173 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ako po ikome kenjam to su SDA i Izetbegovici,bosnjaci imaju opoziciju bilo kakvu a vi nemate ni O od opozicije...Kolinda wrote: ↑29/12/2019 11:48Deder baci malo pogled na dinastiju Izetbegovića pa nastavi kenjati po Hrvatima...spreca wrote: ↑28/12/2019 16:46Smiju...ko god nije u HDZ(HNS) on nije Hrvat pravi niti legitimni...tako kazu u Centru za Certifikaciju Hrvata u Zapadnoj Hercegovini.....niti jedan Sarajevski Hrvat nije pravi Hrvat i to su Alijini Hrvati.....Doktor Akademik Covic je arajevske Hrvate nazvao jadnim i izgubljenim jer nemaju nista i nemaju kuda...naravno da nemaju nista jer ne kradu kao on(covic)koji je cak izmjenio tok rijeke Radobolje da bi tekla pored njegove haciende
- mO k3
#17174 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sorry @sherbett ti nemaš HDZ certifikat 
- mO k3