HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
perfect_guy

#17151 Re: HS kablovska

Post by perfect_guy »

hrasno38 wrote:
perfect_guy wrote:
hrasno38 wrote: I na HS_u je bilo flat prema svim fiksnim mrezama u BiH.
jest u onom paketu od 12 KM, ne znam za ovaj koji on pominje
Pa ja sam imao Quadro opaket sa KID 14 i nisam nikad placao razgovore prema fiksnim mrezama i uvijek je pisalo 0 KM. Sada recimo na TM ne pise tako i pise 0.0293 prema fiksnim mrezama a prema inostranstvu (gdje pise da u paketu imam 100 minuta free) pise 0,0117.
ali u tom paketu plaćaš 12 KM pretplate, a on plaća 9 i nešto (što ti je već napisao)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17152 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Ne znam da li se jos kome desava zadnja dva dana ali internet stalno nestaje, modem se sam od sebe restartuje, brzina je vrlo nekonstantna......evo trenutno LAN stanje kod mene

Image
nedims

#17153 Re: HS kablovska

Post by nedims »

Benq wrote:
nedims wrote: Zanima me zasto ces preci na TG Famili...pomoglo bi mi u mom opredjeljenju. Iskren da budem meni je opcija Kid22 dobra, a nikako da skontam sta dobivam prelaskom ( na mom TV ne idu HD kanali ). Do kraja godine kupicu novi TV i tada bi mogao razmisljati o prelasku...Ne znam da li dobro razmisljam. Do sada smo nas dvojica bili zadovoljni korisnici HS-ovog Kid22 paketa.
Image
Vidi ovako , ja sada placam 47,3KM za KID22 paket i 9,5KM pretplata za telefon sto mjesecno iznosi 56,8KM.

TG Family paket je 56,9KM znaci 10kf skuplji od mog paketa ali zato dobijam 10Mbit brzi internet , flat telefoniju (besplatni pozivi ka svim fiksnim mrezama u BiH uz uspostavu poziva 0,03kf) sto sada na HS-u nije slucaj jer se svi pozivi naplacuju osim ako pozoves nekog ko ima telefon na HS-u odnosno MH Company tada je poziv besplatan, i dobijamo D3GO uslugu.

Samo skontaj da se postojeci KID paketi vise nece mijenjati , mislim prvenstveno na brzinu interneta koja se povecavala svake godine u Martu , to vise nece biti slucaj jer su uvedeni novi paketi sa dosta brzim internetom.

P.S. Sto se tice KID22 paketa, ja sam stvarno prezadovoljan, eh kako ce biti kada se pusti novi signal to ne znam , ali vjerujem da nece biti problema.
Hvala ti na objasnjenju...Nisam previse razmisljao o svemu ovome jer sam bio zadovoljan sa dosadasnjim...i mislio sam da ostanem na tome. Meni se nije svidjao telefonski paket HS pa ga ja nisam ni koristio. Ali Telemac ima bolji telefonski paket i vrijedi ga koristiti.
Kada sam izvrsio cjenovnu usporedbu dosao sam do zakljucka da paket TG Famili mi je jeftiniji za vise od 17 KM od dosadasnjeg placanja Kid22 + telekom, pretplata na fiksni...a dobivam puno vise u svakom segmentu...
Jos jednom hvala ti na trudu i objasnjenju...
Benq

#17154 Re: HS kablovska

Post by Benq »

nedims wrote: Hvala ti na objasnjenju...Nisam previse razmisljao o svemu ovome jer sam bio zadovoljan sa dosadasnjim...i mislio sam da ostanem na tome. Meni se nije svidjao telefonski paket HS pa ga ja nisam ni koristio. Ali Telemac ima bolji telefonski paket i vrijedi ga koristiti.
Kada sam izvrsio cjenovnu usporedbu dosao sam do zakljucka da paket TG Famili mi je jeftiniji za vise od 17 KM od dosadasnjeg placanja Kid22 + telekom, pretplata na fiksni...a dobivam puno vise u svakom segmentu...
Nema na cemu drug , nadam se da cemo i dalje biti zadovoljni korisnici. Ja nisam imao ni najmanji problem sa MH telefonijom a do tada sam prvo bio pretplatnik telekoma pa kad sam vidio da racuni dolaze blizu 30KM bez da dignem slusalicu , odjavim je. Nakon toga predjem na Mtel Home Line , znaci isto tako fiksni telefon ali preko terminala , dodje ti mali primopredajnik sa antenom i u njega ide sim kartica i backup baterija u slucaju da nestane struje :) , sve super radilo dok nisu digli pretplatu na 13KM bez ikakvog bonusa i onda odjavim i to i konacno prijavim MH telefon. Evo vec 3 godine ga koristim i sve 5.

Moja ti je takodje preporuka da predjes na TG Family paket sa telefonom jer je telecom po tom pitanju skup osim ako ne uzmes neki od mojatv paketa ali opet ponuda im je skupa za ono sto nude. Sad placas 47,3KM za KID22 paket + najmanje 30KM za telecom , a to se realno ne isplati.
nedims

#17155 Re: HS kablovska

Post by nedims »

Benq wrote:
nedims wrote: Hvala ti na objasnjenju...Nisam previse razmisljao o svemu ovome jer sam bio zadovoljan sa dosadasnjim...i mislio sam da ostanem na tome. Meni se nije svidjao telefonski paket HS pa ga ja nisam ni koristio. Ali Telemac ima bolji telefonski paket i vrijedi ga koristiti.
Nema na cemu drug , nadam se da cemo i dalje biti zadovoljni korisnici. Ja nisam imao ni najmanji problem sa MH telefonijom a do tada sam prvo bio pretplatnik telekoma pa kad sam vidio da racuni dolaze blizu 30KM bez da dignem slusalicu , odjavim je. Nakon toga predjem na Mtel Home Line , znaci isto tako fiksni telefon ali preko terminala , dodje ti mali primopredajnik sa antenom i u njega ide sim kartica i backup baterija u slucaju da nestane struje :) , sve super radilo dok nisu digli pretplatu na 13KM bez ikakvog bonusa i onda odjavim i to i konacno prijavim MH telefon. Evo vec 3 godine ga koristim i sve 5.

Moja ti je takodje preporuka da predjes na TG Family paket sa telefonom jer je telecom po tom pitanju skup osim ako ne uzmes neki od mojatv paketa ali opet ponuda im je skupa za ono sto nude. Sad placas 47,3KM za KID22 paket + najmanje 30KM za telecom , a to se realno ne isplati.
Naravno da cemo biti zadovoljni...svi ovi trenutacni problemi oko tranzicije ce se ubrzo zavrsiti i pocinje faza normalnog rada i normalnih usluga.
Cim dodje signal u moje naselje prelazim na TG Family...Hvala ti :thumbup:
wolf420

#17156 Re: HS kablovska

Post by wolf420 »

hrasno38 wrote:Ne znam da li se jos kome desava zadnja dva dana ali internet stalno nestaje, modem se sam od sebe restartuje, brzina je vrlo nekonstantna......evo trenutno LAN stanje kod mene

Image
10 dana ih molio da dodju da vide sta je problem. Dosli jednom, provjerili signal, rekli uredu je i otisli. Opet se desavalo isto - pukne veza 50 puta dnevno i onda cekam 5-10 minuta da se popale lampice na modemu. Zvao ih opet, dosli prije par dana i ista prica, signal je uredu i ne znaju do cega je.
Smatraju da ako u trenutku kada su oni tu ima interneta, ne moze postojati kvar nikakav.
Imao sam paket KID22. Trenutno uzivam u logosoftu. Za ova 3 dana koliko koristim sam prezadovoljan. Jednostavno mi se nije svidjalo kako me u HS-u prave budalom. Iako sam se teska srca oprostio od HS-a kojeg koristim preko 10 godina. Al eto ionako to nije vise onaj nas stari HS. peace :thumbup:
KPNCTNJAH

#17157 Re: HS kablovska

Post by KPNCTNJAH »

I meni je net rinaka u zadnje vrijeme, preko dana i ne koristim, pa ne znam kakvo je stanje, ali poslije 17h cesto modem poludi.. trenutno stanje...

Image

Upload svakako nikad nije bio veci od ovog... a kao treba biti 4Mb/s... kid 22
MH i HS kablovska

#17158 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

skafiskafsnjak wrote:
Receive power level : -8dbmV
Transmit power level: 52.7 dbmv
Molimo Vas da nam dostavite korisničke podatke od korisnika kod kojeg su uočeni problemi uslugom, kako bismo provjerili sve što je potrebno.
MH i HS kablovska

#17159 Re: HS kablovska

wolf420 wrote: Smatraju da ako u trenutku kada su oni tu ima interneta, ne moze postojati kvar nikakav.
Imao sam paket KID22. Trenutno uzivam u logosoftu. Za ova 3 dana koliko koristim sam prezadovoljan. Jednostavno mi se nije svidjalo kako me u HS-u prave budalom. Iako sam se teska srca oprostio od HS-a kojeg koristim preko 10 godina. Al eto ionako to nije vise onaj nas stari HS. peace :thumbup:
Molimo Vas dostavite nam podatke u pp, kolege će izvršiti praćenje parametara signala na Vašem modemu.
winnie

#17160 Re: HS kablovska

Post by winnie »

MH i HS kablovska wrote:
wolf420 wrote: Smatraju da ako u trenutku kada su oni tu ima interneta, ne moze postojati kvar nikakav.
Molimo Vas dostavite nam podatke u pp, kolege će izvršiti praćenje parametara signala na Vašem modemu.
Kad meni ne odgovarate na postove njemu pogotovo ne morate, vidite da je lik prešao na Logosoft :D
MH i HS kablovska

#17161 Re: HS kablovska

winnie wrote:
MH i HS kablovska wrote:
Kad meni ne odgovarate na postove njemu pogotovo ne morate, vidite da je lik prešao na Logosoft :D
Zdravo winnie,
predlažemo da pretražite temu, na konkretne upite proslijedili smo Vam odgovor. U slučaju da je bilo upita koje smo previdjeli, najljubaznije Vas molimo da prihvatite naše izvinjenje. Pošaljite nam upit u inbox i sigurno ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.
winnie

#17162 Re: HS kablovska

Post by winnie »

MH i HS kablovska wrote:Zdravo winnie,
predlažemo da pretražite temu, na konkretne upite proslijedili smo Vam odgovor. U slučaju da je bilo upita koje smo previdjeli, najljubaznije Vas molimo da prihvatite naše izvinjenje. Pošaljite nam upit u inbox i sigurno ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.
Bilo je upita koje ste previdjeli, pretražite temu pa ćete vidjeti.
Ja sam već digao ruke od vas ali evo, da ponovimo, hoće li Kid 8 i poslije 1.8.2016. imati prošireni tv paket ili ćete smanjiti na osnovni i tako pogoršati uslugu koju smo imali do sada? Odnosno hoćemo li plaćati isto za slabiji paket ili ćemo plaćati više za isti paket?
Molim vas samo konkretan odgovor bez da me upućujete na pretraživanje teme i čitanje nejasnih saopštenja na vašem webu.

Poslaću vam ovo pitanje i u inbox.

Hvala i pozdrav!
hoggarr

#17163 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

winnie wrote:
Ja sam već digao ruke od vas ali evo, da ponovimo, hoće li Kid 8 i poslije 1.8.2016. imati prošireni tv paket ili ćete smanjiti na osnovni i tako pogoršati uslugu koju smo imali do sada? Odnosno hoćemo li plaćati isto za slabiji paket ili ćemo plaćati više za isti paket?
Molim vas samo konkretan odgovor bez da me upućujete na pretraživanje teme i čitanje nejasnih saopštenja na vašem webu.

Hvala i pozdrav!
... i na koji način ćete kompenzovati područja na kojima nije pušten novi signal?

Konkretno, predlažem da upoznate nadležne, za nas kojima nije pušten novi signal, i koji smo već drugi mjesec zakinuti za ovu akciju, a ukoliko se rokovi budu prolongirali da za proteklo vrijeme produžite rok trajanja akcije, ili da za navedeni period umanjite pretplatu za iznos proširenog i HD paketa. Hvala!
kemox

#17164 Re: HS kablovska

Post by kemox »

winnie wrote:

Hvala i pozdrav!

I mene ovo interesuje i ja imam KID 8. Ako ostave samo osnovni paket, to nema smisla. Mislim da je prošireni najpribližnije onome što smo imali ranije + još koji HD kanal, sve drugo je izuzetno nekorektno i bezobrazno sa njihove strane. Još jedniom da ponovim, ako ostave sam osnovni, ja idem na moja tv. Nije stvar u parama i ovako plaćam 50 KM za fiksni ftelefon i 36,__ KM za kablovsku, znači mogao bi uzeti paket od 86 KM kod Telemaha ako hoću.
bumerangss

#17165 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

Benq wrote:
Nije tacno da je ponuda Moja TV skupa jer Ful + pajet kosta 45,65 KM a u njemu imas 3u1 tj TV, internet i telefon 1500 min mjesecno prema svim fiksnim mrežama što dodje oko 45 min dnevno da pricas uz uspostavu poziva od 3,5 feninga sto dodje oko 2KM mjesecno ako obavis svaki dan u prosjeku dva poziva a ako mu je i to malo kao sto meni jeste malo a zove druge bht fiksne brojeve a takvih je realno 98% onda uzme phone paket koji kosta 29,25 KM a koji sadrzi TV i telefon neograniceno ( ja pricam oko 60 sati mjesecno :D ) i uzme odvojeno netFlet 10 internet uz potpisivanje ugovora na 24 mjeseca je 30% jeftinije tj 21KM sto znaci da za 50KM mjesecno ima internet 10Mb, ima TV sa svim pogodnistima ( time shift, dopuna ultra kredita, 18+ kanale, prezentacija proja pozivaoca na TV ekranu...) i ima neograniceno da prica bez uspostave poziva i kuces bolje od toga? :wink:
Benq

#17166 Re: HS kablovska

Post by Benq »

bumerangss wrote: Nije tacno da je ponuda Moja TV skupa jer Ful + pajet kosta 45,65 KM a u njemu imas 3u1 tj TV, internet i telefon 1500 min mjesecno prema svim fiksnim mrežama što dodje oko 45 min dnevno da pricas uz uspostavu poziva od 3,5 feninga sto dodje oko 2KM mjesecno ako obavis svaki dan u prosjeku dva poziva a ako mu je i to malo kao sto meni jeste malo a zove druge bht fiksne brojeve a takvih je realno 98% onda uzme phone paket koji kosta 29,25 KM a koji sadrzi TV i telefon neograniceno ( ja pricam oko 60 sati mjesecno :D ) i uzme odvojeno netFlet 10 internet uz potpisivanje ugovora na 24 mjeseca je 30% jeftinije tj 21KM sto znaci da za 50KM mjesecno ima internet 10Mb, ima TV sa svim pogodnistima ( time shift, dopuna ultra kredita, 18+ kanale, prezentacija proja pozivaoca na TV ekranu...) i ima neograniceno da prica bez uspostave poziva i kuces bolje od toga? :wink:
Jel' te bilo stid dok si ovo pisao :lol: , u 2016. godini internet 10Mbit i k tome navodi snizenje od 30%... 50KM mjesecno za sta , za internet 10Mbit , SD kanali.. Shvatit cu ovaj tvoj post kao jednu veliku salu :thumbup:
SerijeSync

#17167 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

Samo ne znam šta će ovi iz bh telekoma kada pred kraj mjeseca se puste usluge VOD, UNIFON i mogućnost praćenja TV sadržaja u različito vrijeme od onoga u kojem su emitirani.
Benq

#17168 Re: HS kablovska

Post by Benq »

SerijeSync wrote:Samo ne znam šta će ovi iz bh telekoma kada pred kraj mjeseca se puste usluge VOD, UNIFON i mogućnost praćenja TV sadržaja u različito vrijeme od onoga u kojem su emitirani.
Ne staj im na muku :D
winnie

#17169 Re: HS kablovska

Post by winnie »

kemox wrote:
winnie wrote: Bilo je upita koje ste previdjeli, pretražite temu pa ćete vidjeti.

Hvala i pozdrav!

I mene ovo interesuje i ja imam KID 8. Ako ostave samo osnovni paket, to nema smisla. Mislim da je prošireni najpribližnije onome što smo imali ranije + još koji HD kanal, sve drugo je izuzetno nekorektno i bezobrazno sa njihove strane. Još jedniom da ponovim, ako ostave sam osnovni, ja idem na moja tv. Nije stvar u parama i ovako plaćam 50 KM za fiksni ftelefon i 36,__ KM za kablovsku, znači mogao bi uzeti paket od 86 KM kod Telemaha ako hoću.
Odgovorili su meni u inbox, da nemaju informacije i da budemo strpljivi :-)
Batalit, ne vrijedi živaca
r_faruk

#17170 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

Mene su skoro zvali, ali nista konkretno.. Tam' vam'... Imate ovaj, paket imate onaj, doplacuju se televizori.....
Rekoh, ostajem na ovom paketu do avgusta pa cemo vidjeti... Jednostavno mi se nista ne isplati od njihove ponude
winnie

#17171 Re: HS kablovska

Post by winnie »

Vagaju, kalkulišu koliko će ih raje napustiti. Što se mene tiče isto su mirni do 1.8.2016.
made_in_sarajevo

#17172 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

SerijeSync wrote:Samo ne znam šta će ovi iz bh telekoma kada pred kraj mjeseca se puste usluge VOD, UNIFON i mogućnost praćenja TV sadržaja u različito vrijeme od onoga u kojem su emitirani.
Pa ja koliko znam i koliko sam licno probao telekom to odavno ima. Nema unifon ali bit ce nesto jako slicno i kod njih sa novim paketima.

Usput zadnjih par dana svaku noc internet mi cucne. Sinoc sam se na kraju prebacio na 3G da bi procitao klix forum preko browsera i jos jedan forum preko tapatalka. Iz cista mira samo ili stane ili uspori da bas moram cekatk. Onda procepi pa opet isto.
kloniran

#17173 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

to se desava otkako su preuzeli svaku vece, nedelja je najgora :roll:
na HS-u takvog zagusenja nikad nije bilo koliko ja znam
made_in_sarajevo

#17174 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Nikad se ni meni ovo na HS nije desavalo. Ja ne pamtim kad sam zadnji put inao kvar na HS
kemox

#17175 Re: HS kablovska

Post by kemox »

MH i HS kablovska wrote:
made_in_sarajevo wrote:korisnik HS, do 1.8. ako mi korisnici ne podnesemo zahtjev za prelazak na neki paket ostaje nam ista cijena koju smo do sad placali ili ce se uvecati za 1,10KM radi kablovske koja je sad 15KM,a ne 13.90KM kao prije? KID 8 nece biti 36 i nesto KM nego ce biti 39 i nesto KM?

sta ce biti nakon 1.8? nemojte molim vas "bit cete blagovremeno obavjesteni" jer mi je muka kad to procitam od Vas ili telemacha. da li cemo automatski biti prebaceni na neki ekvivalent novih paketa, ako mi ne izaberemo drugacije ili ce ostati trenutno kako je uz kanale koje smo dobili na pocetku ovo prebacivanja, bez fox HD, sport kluba 4,5,6 i tako dalje?

dajte nam neki email ili broj nekoga ko je zaduzen za ovo ako vi ne znate odgovor.

bilo bi posteno da svojim korisnicima kazete bit ce vam tako tako,mozete ocekivati to i to. bolje da znamo otprilike sta nas ceka nego ovako da sjedimo i cekamo kad ce se sta promjeniti. 10 godina sam korisnik HS otkako ste dosli u moju zgradu, pa valjda je red da obavjestite normalno sta se moze ocekivati,a ne bit cete blagovremeno obavjesteni pa ode pola kanala, pa nesto ubacite pa onda opet kazete da cete i to ukinuti.
Poštovani made_in_sarajevo,
zahvaljujemo Vam na svim prethodnim godinama saradnje s našom kompanijom, vjerujemo i nadamo se da ćemo trend uspješnog poslovanja nastaviti i u budućnosti. Trudimo se i nastojimo svim korisnicima biti od pomoći bilo da je riječ o reklamaciji ili upitu. Na većinu sličnih upita smo već odgovorili, veoma često se desi da i drugi učesnici na temi daju odgovor ili pomognu savjetom iz prethodnog iskustva drugim korisnicima. No nastojaćemo Vam što preciznije odgovoriti na Vašu poruku. Naglašavamo da možete zadržati postojeće usluge i izvinjavamo se za eventualne neprijatnosti prilikom integracije mreža.
Brzina Vašeg interneta ostaje ista

. Radi usklađivanja programske sheme s Telemachom od 01.03. cijena osnovne analogne usluge biće podignuta s 13,90 KM na 15 KM.

Programska shema digitalnih i Kid paketa je prikazana je na linku http://www.hs-ktv.ba/?page_id=4561 ,
a za dobrodošlicu na novu mrežu svim korisnicima smo do 01.08. omogućili promotivno praćenje dodatnih 24 kanala iz Proširenog paketa, koji uključuju SK3 HD, BBC Earth HD, FOX life HD , FOX Crime HD, Ginx…

S integracijom mreža, novom ponudom omogućeno je da se pretplatite na neke od Duo ili Trio Grande paketa i unaprijedite svoju programsku shemu na preko 190 kanala, sa paketima Prošireni, HD (33 kanala), HBO, HBO premium, usluga snimanja i pauziranja žive slike, D3GO televizija u pokretu s mogućnošću vraćanja programa unazad 72 sata i HBO GO filmovi na mobilnim uređajima, D3 kuća za digitalnu TV na dva televizora putem digitalnih prijemnika ili CAM modula (jedan daljinski upravljač za TV i digitalnu kablovsku televiziju),
http://www.hs-ktv.ba/?page_id=482
http://www.hs-ktv.ba/?page_id=4451

Nudimo Vam mogućnost ubrzanja interneta do 150 Mbps, WiFi u cijeloj kući, besplatno korištenje UNIFI mreže izvan kuće u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Sloveniji na preko 250.000 lokacija u regiji.

Osim besplatnih minuta razgovora prema svim fiksnim mrežama u BiH dostupnih već u Osnovnim Duo i Trio Grande paketima, podsjećamo na besplatne minute prema mobilnim mrežama, inostranstvu u višim Duo i Trio paketima (extra, premium), besplatan telefonski bežični aparat za nove korisnike telefonije, besplatne pozive prema preko 300000 telefonskih korisnika United grupe u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj gori i BiH, a uskoro i interaktivne Usluge TV unazad, Video na zahtjev, te Unifon fiksnog telefoniranja i korištenja besplatnih minuta iz paketa i kad su izvan kuće.

Trenutno ste u mogućnosti odabrati promotivne akcije koje Vam omogućavaju veoma atraktivne benefite i pogodnosti.
Nadamo se da ćete naći nešto za sebe iz naše bogate ponude, svakako očekujemo da nam se javite u inbox, rado ćemo Vas pozvati kako bismo vas detaljnije upoznali s ponudom i pogodnostima te odgovorili na sve Vaše upite i nedoumice vezane za naše usluge.
Ovdje je predstavnik kablovske odgovorio za KID pakete, ali ništa konkretno, ne kontam :? Meni pušten novi signal poslije nove godine :?

Hoće li ovo cijena za hs korisnike biti veća od 01.03 za 1.10 KM :? Ovo tek sad vidim :?

Jesu lole
Last edited by kemox on 07/03/2016 20:53, edited 5 times in total.
Locked