Nagorno Karabah
-
sumirprimus
#17151 Re: Nagorno Karabah
sljedeci u redu scenarija ,je pad vlade u armeniji. ili neka pobuna..
- apsidejzi
#17152 Re: Nagorno Karabah
Naravno. Ovo je isto tako vezano za ruski neuspjeh u ukrajini. Slaba rusija = slabi ruski proksiji u svijetu a gladne hijene odmah rastrgaju ono sto misle da im pripada. Tako je i na jednoj i na drugoj strani. Da je puste pameti pa da i nasi politicari naprave BiH po mjeri, jer sad kad su rusi donji, ni srbi ne mogu srbovat. Sad se treba pritiskati i traziti EU integracije i NATO put i uslovljavati ih i ne dati im da disu. Azeri su skontali da su se rusi zabavili o sebi i jednostavno, krenuli da uzmu ono sto misle da je njihovo. Klasicna geopoliticka akcija.Ja_Ja wrote: ↑19/09/2023 14:40 Bilo je samo pitanje vremena kada ce Azeri pokrenuti ovaj napad. Manje vise se znalo da mora doci do oruzanog sukoba odmah nakon sto su Azeri provalili da im Armeni kroz Lacin naoruzavajh ovu para tvorevinu. Sve je samo ubrzalo ovo miniranje puteva tako da je ovaj razvoh situacije ocekivan.
Cak ne mislim da su Armene Rusi spustili niz vodu. Armeni su potpisali kapitulaciju prije tri godine kojom su se obavezali na neke stvari a koje nisu imali uopste namjeru da ispostuju. Sta su Rusi tu trebali da urade? Mislim da je Pasinjan potpisao kapitulaciju prije tri godine samo da uzme malo vremena i pripremi naciju na to da Nagorno nije njihov i da ga trebaju halaliti.
Sad se samo postavlja pitanje da li ce to biti dovoljno Azerima ili ce insistirati na potpisanom i stvaranje koridora do svoje zapadne teritorije.
Zato ja i kazem da je nasa sreca sto su rusi popusili u ukrajini, jer da nisu, do sada ne bi bilo BiH. Stvarno je tuzno i zalosto sto su nasi politicari prodane duse i sto im je bitniji put droge od drzavotvornosti.
- Haris.ba
#17153 Re: Nagorno Karabah
Pasinjan jos samo fali da se pocne Azerima izvinjavati.
Kakva promjena retorije samo zbog nesposobnih Rusa...
Mada, i Azeri su se naoruzali do zuba.
Kakva promjena retorije samo zbog nesposobnih Rusa...
Mada, i Azeri su se naoruzali do zuba.
- karanana
#17154 Re: Nagorno Karabah
sve jasno...
pobunjenici okupirali dio suverene zemlje i proglasili samoproglasenu nezavisnost.....
NK, DPR, LPR, RS Krajina....
nista to nije priznato i nema se pravo otimati i mijenjati granica. zemlje imaju pravo da ulete i oslobode svoju teritoriju.
e jedino kad se raspravljam s nekim na tviteru, i kad mi spomene kosovo u ovom kontekstu, tipa a kako kosovo moze, donekle me sjebe. onda ja kazem kosovo je drugacija situacija i ne znam sta drugo reci. kako u picku materinu? sta mogu konkretnije reci u tim raspravama?
pobunjenici okupirali dio suverene zemlje i proglasili samoproglasenu nezavisnost.....
nista to nije priznato i nema se pravo otimati i mijenjati granica. zemlje imaju pravo da ulete i oslobode svoju teritoriju.
e jedino kad se raspravljam s nekim na tviteru, i kad mi spomene kosovo u ovom kontekstu, tipa a kako kosovo moze, donekle me sjebe. onda ja kazem kosovo je drugacija situacija i ne znam sta drugo reci. kako u picku materinu? sta mogu konkretnije reci u tim raspravama?
-
Karikaturist
#17155 Re: Nagorno Karabah
Ne znam, ali znam da je bolje da se povuces iz tih i slicnih rasprava. 
- Haris.ba
#17156 Re: Nagorno Karabah
Zamisli sada da Azeri ulete i naprave etnicko ciscenje, i onda Rusi odluce da bombarduju Azere sve dok ne vrate Armence.karanana wrote: ↑19/09/2023 15:16 sve jasno...
I onda, imas ludake u Azerbejdzanu koji odbiju dva mirovna sporazuma kojima Nagorno ostaje u sklopu njihove zemlje.
U sta ce Rusi nego priznaju neovisnost Nagorno Republjik.
Last edited by Haris.ba on 19/09/2023 15:24, edited 1 time in total.
-
Dugarry
#17157 Re: Nagorno Karabah
To ti ozbiljno?karanana wrote: ↑19/09/2023 15:16 sve jasno...
1991: Srpska vojska zauzme 1/3 Hrvatske i izvrsi etnicko ciscenje nad Hrvatima
1992-1995: Srpska vojska zauzme 70% BiH i izvrsi etnicko ciscenje, sistematsko rusenje svega sto nije srpsko, i pocini genocid nad Bosnjacima
1999: Srpska vojska krene sa etnickim ciscenjem Kosova......
NATO odgovor dolazi nakon svega ovoga.
Zemlje koje se ponasaju ovako kako se ponasala Srbija su uvijek gubile teritoriju. Kada pocinis genocid i zelis oteti teritoriju druge zemlje, treba da izgubis teritoriju. U BiH su nazalost nagradjeni, stim da su kasnije kazjeni sa Kosovom.
Kosovo ima pravo na samostalnost jer je drzava kojoj je Kosovo pripadalo pocela sa etnickim ciscenjem stanovnistva Kosova, koji bi se pretvorio u genocid da NATO nije reagovao. Da ne spominjem i ugnjetavanje Albanaca tokom Jugoslavije, od strane Srbije.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#17158 Re: Nagorno Karabah
Sto se Kosova tice, u toj raspravi ja jedini argument imam da srbiji ne odgovara da ih integrisu i da npr. dobiju pravo glasa. Koliko je to, oko milion ipo glasova? Dobili bi dio vlasti da se bez njih nista ne bi moglo, kao npr rs kod nas.karanana wrote: ↑19/09/2023 15:16 e jedino kad se raspravljam s nekim na tviteru, i kad mi spomene kosovo u ovom kontekstu, tipa a kako kosovo moze, donekle me sjebe. onda ja kazem kosovo je drugacija situacija i ne znam sta drugo reci. kako u picku materinu? sta mogu konkretnije reci u tim raspravama?
I kad to spomenes nema odgovora. Oni kontaju vratiti Kosovo, ali da nemaju pravo glasa, da nemaju nikakva prava, vec eto samo da postoje.
Zato Srbiji NIJE cilj kosobo, niti ce ikada biti, jer to znaci kocnicu.
-
Piaty
#17159 Re: Nagorno Karabah
Eto. Kratko i jasnoHaris.ba wrote: ↑19/09/2023 15:19Zamisli sada da Azeri ulete i naprave etnicko ciscenje, i onda Rusi odluce da bombarduju Azere sve dok ne vrate Armence.karanana wrote: ↑19/09/2023 15:16 sve jasno...
I onda, imas ludake u Azerbejdzanu koji odbiju dva mirovna sporazuma kojima Nagorno ostaje u sklopu njihove zemlje.
U sta ce Rusi nego priznaju neovisnost Nagorno Republjik.
- Haris.ba
#17160 Re: Nagorno Karabah
Ima snimak kako u skupstini Srbije zvidze i ometaju Albanca koji prica na albanskom (a ima pravo na to).laserShow wrote: ↑19/09/2023 15:24Sto se Kosova tice, u toj raspravi ja jedini argument imam da srbiji ne odgovara da ih integrisu i da npr. dobiju pravo glasa. Koliko je to, oko milion ipo glasova? Dobili bi dio vlasti da se bez njih nista ne bi moglo, kao npr rs kod nas.karanana wrote: ↑19/09/2023 15:16 e jedino kad se raspravljam s nekim na tviteru, i kad mi spomene kosovo u ovom kontekstu, tipa a kako kosovo moze, donekle me sjebe. onda ja kazem kosovo je drugacija situacija i ne znam sta drugo reci. kako u picku materinu? sta mogu konkretnije reci u tim raspravama?
I kad to spomenes nema odgovora. Oni kontaju vratiti Kosovo, ali da nemaju pravo glasa, da nemaju nikakva prava, vec eto samo da postoje.
Zato Srbiji NIJE cilj kosobo, niti ce ikada biti, jer to znaci kocnicu.
Zamisli da moraju imenovati premijera Albanca, ili barem ministra vanjskih poslova.
Ili, oni misle da bi pravili vladu bez Albanaca?
- laserShow
#17161 Re: Nagorno Karabah
Ma znam, pratim ja mali cetnitet i veliki cetnitet, tako da sam upoznat. Zato i kazem, moglu blebetati o svemu, ali kada im postavis pitanje davanja ravnopravnog glasa, onda muk, tajac, cuj da albanac odlucuje u Srbiji, no way.
Kosovo je samo tas na vagi za podkusurivanje i zabavljanje sirih narodnih masa za ostvarivanje ciljeva politickog establismenta. A narod ko narod, krezube budale kao inace na cijelom podrucju balkana.
Kosovo je samo tas na vagi za podkusurivanje i zabavljanje sirih narodnih masa za ostvarivanje ciljeva politickog establismenta. A narod ko narod, krezube budale kao inace na cijelom podrucju balkana.
-
nekitamopd
#17162 Re: Nagorno Karabah
Srbi sanjaju o etnicki cistom Kosovu ne o ovom sad Kosovu.
Kad kazu da hoce Kosovo oni ga zamisljaju bez Albanaca.
Kad kazu da hoce Kosovo oni ga zamisljaju bez Albanaca.
- Krokodajl
#17163 Re: Nagorno Karabah
Karabah je gotova stvar još prije 3 godine bila, Armenija je samo kupovala vrijeme kojeg nema, rat u Ukrajini je ubrzao procese.
Karabah prije ili kasnije mora pod Azerbajdžan, samo što Azeri su ostavili fino vremena da se postigne dogovor i integracija, do koje nije došlo, šta više došlo je do produbljivanja eskalacije.
Da su Rusi napali Karabah 2022e,uzeli bi i Stepanakert jerne bi bilo Rusa da ih spriječe.
Karabah prije ili kasnije mora pod Azerbajdžan, samo što Azeri su ostavili fino vremena da se postigne dogovor i integracija, do koje nije došlo, šta više došlo je do produbljivanja eskalacije.
Da su Rusi napali Karabah 2022e,uzeli bi i Stepanakert jerne bi bilo Rusa da ih spriječe.
-
toska
#17164 Re: Nagorno Karabah
da je Srbija bila normalan domaćin Kosovo ne bi ni bilo tema, ovako bi dao vuku ovce na čuvanje.karanana wrote: ↑19/09/2023 15:16 sve jasno...
pitaj ih kako bi to praktično izveli?
Srbija (još) nije normalna država, izuzetak od svih usporednih, i samo ih veća sila čuva od novog ludila (i njihove komšije).
Srbija je izuzetak i poseban slučaj.
- laserShow
#17165 Re: Nagorno Karabah
od bivih ex yu zemalja, samo je Slovenija normalna drzava. Sve ostale nisu dostigle taj dio gdje mozes reci normalna je.
-
toska
-
El_comadante
#17167 Re: Nagorno Karabah
Bitan je momentum i vlastita snaga. Trenutno su Azeri jaki vojno i ekonomski, koriste situaciju da oslobode svoju teritoriju. Trenutno, nažalost, mi i Gruzija nismo toliko jaki da možemo bilo šta uraditi, poduzeti može i treba.apsidejzi wrote: ↑19/09/2023 14:59Naravno. Ovo je isto tako vezano za ruski neuspjeh u ukrajini. Slaba rusija = slabi ruski proksiji u svijetu a gladne hijene odmah rastrgaju ono sto misle da im pripada. Tako je i na jednoj i na drugoj strani. Da je puste je pameti pa da i nasi politicari naprave BiH po mjeri, jer sad kad su rusi donji, ni srbi ne mogu srbovat. Sad se treba pritiskati i traziti EU integracije i NATO put i uslovljavati ih i ne dati im da disu. Azeri su skontali da su se rusi zabavili o sebi i jednostavno, krenuli da uzmu ono sto misle da je njihovo. Klasicna geopoliticka akcija.Ja_Ja wrote: ↑19/09/2023 14:40 Bilo je samo pitanje vremena kada ce Azeri pokrenuti ovaj napad. Manje vise se znalo da mora doci do oruzanog sukoba odmah nakon sto su Azeri provalili da im Armeni kroz Lacin naoruzavajh ovu para tvorevinu. Sve je samo ubrzalo ovo miniranje puteva tako da je ovaj razvoh situacije ocekivan.
Cak ne mislim da su Armene Rusi spustili niz vodu. Armeni su potpisali kapitulaciju prije tri godine kojom su se obavezali na neke stvari a koje nisu imali uopste namjeru da ispostuju. Sta su Rusi tu trebali da urade? Mislim da je Pasinjan potpisao kapitulaciju prije tri godine samo da uzme malo vremena i pripremi naciju na to da Nagorno nije njihov i da ga trebaju halaliti.
Sad se samo postavlja pitanje da li ce to biti dovoljno Azerima ili ce insistirati na potpisanom i stvaranje koridora do svoje zapadne teritorije.
Zato ja i kazem da je nasa sreca sto su rusi popusili u ukrajini, jer da nisu, do sada ne bi bilo BiH. Stvarno je tuzno i zalosto sto su nasi politicari prodane duse i sto im je bitniji put droge od drzavotvornosti.
-
A_A_AKCIJA
#17168 Re: Nagorno Karabah
Presedani su dozvoljeni u slučaju kršenja ljudskih prava i masovnog stradanja, što se desilo na Kosovu.karanana wrote: ↑19/09/2023 15:16 e jedino kad se raspravljam s nekim na tviteru, i kad mi spomene kosovo u ovom kontekstu, tipa a kako kosovo moze, donekle me sjebe. onda ja kazem kosovo je drugacija situacija i ne znam sta drugo reci. kako u picku materinu? sta mogu konkretnije reci u tim raspravama?
Ljudski životi su bitnijih od teritorije i međunarodnog prava.
-
sumirprimus
#17169 Re: Nagorno Karabah
https://twitter.com/Caucasuswar
And they are back. Azerbaijani Bayraktar TB2 conducted two strikes on Armenian NKR fortified positions in Karabakh region.
Elem bajre u akciji
And they are back. Azerbaijani Bayraktar TB2 conducted two strikes on Armenian NKR fortified positions in Karabakh region.
Elem bajre u akciji
- Capajebo
#17170 Re: Nagorno Karabah
Ali ovi Armenci su zestoko zatucani i bolesni. Znas, osjetio si na sopstvenoj kozi, da ne mozes protiv moderne tehnologije koju ti ne posjedujes... i opet ono nesto jede govna i krse dogovore 
-
Dugarry
#17171 Re: Nagorno Karabah
Francuzi zele da se sazove sastanak savjeta sigurnosti.
Kao i ocekivano, Francuzi na strani okupatora.
Kao i ocekivano, Francuzi na strani okupatora.
- Ironmen
#17172 Re: Nagorno Karabah
Azerbejdzan ima slobodne ruke sto se tice Nagorno-Karabaha, vjerujem da ce do kraja godine zavrsiti zapoceto u 2022.
- Ja_Ja
- emigrazione
#17174 Re: Nagorno Karabah
Pobice ih Turci ko macice
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#17175 Re: Nagorno Karabah
Moraju se praviti da se nesto pitaju.