Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#17126 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

ja i samo ja politika :lol: :run:
kloniran

#17127 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

jbt da je kome pozlilo bilo bi umri ali nema prolaza :-)
amar1994

#17128 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

kloniran wrote:jbt da je kome pozlilo bilo bi umri ali nema prolaza :-)
naravno , tako ih je sda ucila :thumbup:
Zoya

#17129 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Zoya »

Nerviraju me ljudi sa stranim tablicama koji se ničeg i nikakvog pravila ne pridržavaju kad su u svojoj zemlji. Sav seljakluk ispliva na površinu iz njih. Fuj.
Sodom1

#17130 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

A tamo vani sve po psu rade ? :D
Ja bih pre rekao da je prilagodjavanje situaciji.
insomnia78

#17131 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Jedna od vecih zabluda
Sodom1

#17132 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Najveca je zabluda da dodju pored nakog nemackog autobahna porpuhati auta u bih :lol:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#17133 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Meni je totalno papanski kada se ovako naprave pametno pa kontaju da će zaustavnom stići negdje brze.

Malo mi je čudno da pominjete hitnu ili policiju u smislu da koristi zaustavnu. Dionica od 10km ima par mostova . Sta mislite kako će proći dalje kada na mostovima nema zaustave?
Zoya

#17134 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Zoya »

Sodom1 wrote:A tamo vani sve po psu rade ? :D
Naravno da se pridržavaju. Neka proba u nekoj inostranoj zemlji da pretiče na punu crtu, da ne poštuje pravilo desne strane i slične gluposti.
insomnia78

#17135 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

:lol: :lol: :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#17136 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Zoya wrote:
Sodom1 wrote:A tamo vani sve po psu rade ? :D
Naravno da se pridržavaju. Neka proba u nekoj inostranoj zemlji da pretiče na punu crtu, da ne poštuje pravilo desne strane i slične gluposti.
Da je tako vani nijedne nesrece ne bi bilo

Samo je vani ipak u manjoj mjeri i policija je strozija dosta, i postoji tehnicki koji vrati vozilo radi nekih stvari koje ovdje prolaze bez problema
A autoceste su bonus na sve to
amar1994

#17137 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

:thumbup:

zajebase ga sporaci u brzoj traci :lol:
insomnia78

#17138 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Fotomontaza, nema toga vani.
:lol:
Pitaj gugl kolko ljudi u EU vozi bez vozacke, osiguranja, tehnickog, sa oduzetom vozackom
Laplace

#17139 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

zdruzdjo wrote:
malocvijece wrote:
basicm wrote:Ako je ulica dvosmjerna kako kazes, hamsa je skretala u svoju traku a tvoja zauzeta tim parkiranim autom. E sad...
Al žensko je u pitanju. Par puta naglašeno. Kako se samo drznula da skrene u svoju traku. 'ta će ona :lol:
Ma zezam se ljudi sa tim "zensko". Ozbiljno. Razumijem fakat slabiji spol za volanom kad je prepadnut, ili svjez za volanom, ili nesto trece....nisam od onih koji sviraju kokama kad im se ugasi auto na semaforu ili kad zgrceno vozi na 20cm od volana pa ne smije brze od 40. da me nervira, da. ali da bih sad nesto sjedao na sirenu, ma ne.

Nego fakat tu nema "trake". Ni naznake od iste.
Prosli ste svi koji vozite hiljade puta takvim ulicama gdje je ostavljeno nama vozacima da sudimo i rasudjujemo i glumimo i kadiju i sudiju. cak sam jednom davno imao i sudar u takvoj slicnoj ulici. frajer proklizao na ledu i spucao u mene iduci skoro pa bocno. 4 razlicite gume mu na autu, golf dvojka.
ja sam isao 0.5 km/h. dobio podjeljenu krivicu jer sam rekao da sam se kretao. Kupio skolu.
Član 39. ZOBS-a.
Optimist

#17140 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

kloniran wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/autoput ... /180727105

sad bi sve ove pametnjakovice trebalo poslati na hlađenje bar godinu dana uz minimum par stoja kazne ili jos bolje dozivotno :twisted:
ljudi se satima probijaju do odrona da ociste a sumaheri misle da su oni ispred svih
Image
Laplace

#17141 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Dope_Man wrote:Citam... https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180727092

Kaze:
Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak za Klix.ba je kazao kako je mehanizacija krenula ka Lašvi, ali da zbog gužve u saobraćaju imaju problema da brže stignu na mjesto događaja.
U sta da se kladimo da ima tona idiota koji su pomislili ''Vidi ba prazna ova traka skroz desno.. joj sad kad ih zaobidjem ocam'' i tako ostali tu?

Sjecam se proslo ljeto kolona 4km na granici HR-SR, isto tako poneki pametnjakovic krene.. sve sam ih vidio kasnije, sa strane, pricaju nesto s milicijom :lol:
Čovjek bi pomislio da će policija zatvoriti autoput od Kaknja ka Zenici i omogućiti vozilima da se s kraja kolone jedan po jedan okreću i pokušaju nekim alternativnim putem ka Zenici, ili bar da ne stoje na autoputu.. Time bi možda oslobodili bar jednu traku i omogućili mehanizaciji da brže stigne i deblokira autoput.

Doduše, poslije prošle blokade bi čovjek očekivao da se taj dio puta kvalitetno osigura.
commendatore

#17142 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

coek bi ocekivo da se otvore interventne rampe izmedju 2 traka autoceste a ne zatvorit citav autoput ko najveci kreteni.....
Laplace

#17143 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

commendatore wrote:coek bi ocekivo da se otvore interventne rampe izmedju 2 traka autoceste a ne zatvorit citav autoput ko najveci kreteni.....
:thumbup: I to.
spreca

#17144 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by spreca »

Laplace wrote:
commendatore wrote:coek bi ocekivo da se otvore interventne rampe izmedju 2 traka autoceste a ne zatvorit citav autoput ko najveci kreteni.....
:thumbup: I to.
:thumbup:
mk ultra

#17145 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

koliko me pamćenje služi ima ih samo pred tunelom, a gdje je zatvoreno ne znam

ugl. izlaska nema bez plaćanja da si tito ili član EUFOR-a :mrgreen:
commendatore

#17146 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

mk ultra wrote:
koliko me pamćenje služi ima ih samo pred tunelom, a gdje je zatvoreno ne znam

ugl. izlaska nema bez plaćanja da si tito ili član EUFOR-a :mrgreen:
ima l izlaska kad je lancani sudar sa desetinama mrtvih ili kad eksplodira cisterna....

to samo kod bosnjakoidnomongoloidnog idiota nema,..... jebem im svu familiju - hej dopustit da ljudi cekaju satima....
ne stavljat upozorenja po autoputu odmah ....

krampe mentalne.... ma sta krampe - kramp je pametniji od prosjecnog idiota iz BIH.....

zato je bitno da meni posalju cestitku za 14+km/h od ogranicenja dok lola bez vozacke sa dvije razlicite tablice i sa 300 konjskih snaga stupa na autoban bez ikakve kontrole i ubija 3 curice......

na svakoj autocesti u kojoj god zemlji sam bio vidjeh odmorista, specijalizovane autoban-patrole, odvajajuce modularne rampe izmedju 2 traka za slucaj opasnosti..... samo to u ovoj vukojebini nema,.... nema nista... al ima zato 6 maraka u jednom smijeru pcka li im materina.....

i sta sam jos vidio - vidio sam kulturu - znaci stao je promet na autocesti = NESTO SE JEBOTE DOGODILO - SKLONI VOZILO U STRANU DA MOGU JEBENI VATROGASCI I HITNA I POLICIJA proc....

al nema to u bosnjakosrbozoidnogcroatomongoloida - on ide i zaustavnom - jerbo je = prazna....

nigdje degenerike nisam vidio kao kod nas.....
Last edited by commendatore on 28/07/2018 16:33, edited 1 time in total.
mk ultra

#17147 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

nemaš ni kontrolisanih znakova osim ispred tunela, ako si upao na dionicu to ti je

a realno je da bi trebalo da može ograda da se ukloni po potrebi, kad su u pitanju zastoji ovakvog tipa ( a može jer je ograda montažna)
još kad se na sve to doda domaća nekultura i nepismenost pri korištenju autoceste (vožnja zaustavnom, ne ostavljanje slobodnog prolaza za vozila hitne pomoći, vraćanje u rikverc i sl.) dođe do čega je došlo...
commendatore

#17148 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

mk ultra wrote:nemaš ni kontrolisanih znakova osim ispred tunela, ako si upao na dionicu to ti je

a realno je da bi trebalo da može ograda da se ukloni po potrebi, kad su u pitanju zastoji ovakvog tipa ( a može jer je ograda montažna)
još kad se na sve to doda domaća nekultura i nepismenost pri korištenju autoceste (vožnja zaustavnom, ne ostavljanje slobodnog prolaza za vozila hitne pomoći, vraćanje u rikverc i sl.) dođe do čega je došlo...
otprilike je tako - editovah post pa sam u gorcini napisao ostatak misleci na ovo sto si reko....

zamisli da imas cisternu koja gori medju ovim autima u blokadi a vozi benzin - bilo bi mrtvih dok si reko keks.... kakav rat....
mk ultra

#17149 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

za tunele znam 100% da su obezbjeđeni od svega mogućeg što može da zadesi

fali ovih stvari za preusmjeravanje, oznake nesreća prije ulaska na dionicu itd, mada je i vani tako
šta misliš da li bi ranije došli bageri i šta je već trebalo da je bilo ovako?

Image

kod nas se i ne spominje ovo nigdje, al apsolutno nigdje u zakonu o bezbjednosti saobraćaja
a ovo je u svakoj državi koja ima autoceste definisano
commendatore

#17150 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

mk ultra wrote:za tunele znam 100% da su obezbjeđeni od svega mogućeg što može da zadesi

fali ovih stvari za preusmjeravanje, oznake nesreća prije ulaska na dionicu itd, mada je i vani tako
šta misliš da li bi ranije došli bageri i šta je već trebalo da je bilo ovako?

Image

kod nas se i ne spominje ovo nigdje, al apsolutno nigdje u zakonu o bezbjednosti saobraćaja
a ovo je u svakoj državi koja ima autoceste definisano
definisano je nepaljenje svjetla sa 50 maraka jebem im grob familijski do groba....
Post Reply