Plati 1KM onim što voze kombijem i miran si. Svi na relaciji 23, 23a, 23b i 23c odavno ne čekaju GRAS, nego uživaju u kombi prevozu privatnika.bumerangss wrote:23c nije bio u 14:15
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
Fox_Fox
#17126 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
bumerangss
#17127 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vala ne može se nazvati uživanje u tim kombijima jer su vecinom tandrvanije i nekako se osjecam skuceno kad nas "gazda" nabije k'o sardine i podsjeca me na one slike iz Indije, još samo fali da ljudi posjedaju na galerijuFox_Fox wrote:Plati 1KM onim što voze kombijem i miran si. Svi na relaciji 23, 23a, 23b i 23c odavno ne čekaju GRAS, nego uživaju u kombi prevozu privatnika.bumerangss wrote:23c nije bio u 14:15
-
bumerangss
#17128 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja sam relativno mlad a i na forumu sam nesto duze od godinu dana i ja sam sasvim druge profesije kao man_464 ali od malih nogu sam imao zelju da vozim tramvaj jer sam se najvise igrao sa malim vozicem na baterije koji sam ide po plasticnim prugama koje su se mogle sklapati na razne nacine po sobiAkibh wrote:Ok, nastavljas da trolas, neka, fino...dresdener78 wrote:
Dakle svijet je fakat malo zanimljiviji i šarolikiji nego što TI misliš uz solidnu dozu arogancije kojom mi se čini kriješ ne baš veliko poznavanje svijeta... Lijepo veče
Tema je 'gras se raspada a vlada ni mukajet', nije problem napraviti temu foto forum obozavaoca GRASa pa tamo postati hiljade slika i linkova... Ili isto tako foto forum poznavaoca svijeta...
GRAS Ima 117 miliona gubitka i povecava se, porezna uprava prijeti, najveci kriminalci u drzavi su na rukovodecim mjestima u preduzecu, vozni park se raspada...
Postujem ja tvoje vozanje tramvajem po Liberecu ali mi to puno ne znaci dok ujutro cekam hoce li se pojaviti bus ili nece i mrznem se. Lijepo veče
I sad uzivam citati ovu temu i mastam o razvoju GRAS-a o tramvaju koji ide do Hadzica, do Hrasnice, do Lukavice kroz tunel ispod Vraca... mozda samo san koji necu doziviti ali me to opusta i interesuje i zato dajem punu podrsku dresdeneru i molim i njega i sve druge da su sto vise aktivni na ovoj temi i da sto više pišu i stavljaju slikei tramvaja i buseva iz svih metropola i stare slike a i novije jer na zalost nemam mogucnosti putovati da sve to uzivo vidim
-
dresdener78
#17129 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vidim nisi nikako skontao poentu. Dakle da na Tvome primjeru pokažem u čemu je problem:Akibh wrote: Ok, nastavljas da trolas, neka, fino...
Tema je 'gras se raspada a vlada ni mukajet', nije problem napraviti temu foto forum obozavaoca GRASa pa tamo postati hiljade slika i linkova... Ili isto tako foto forum poznavaoca svijeta...
GRAS Ima 117 miliona gubitka i povecava se, porezna uprava prijeti, najveci kriminalci u drzavi su na rukovodecim mjestima u preduzecu, vozni park se raspada...
Postujem ja tvoje vozanje tramvajem po Liberecu ali mi to puno ne znaci dok ujutro cekam hoce li se pojaviti bus ili nece i mrznem se. Lijepo veče
Tebe zanima SAMO "hoće li se pojaviti bus ili neće i smrzneš". I političare zanima samo gdje bi šta pokrali, privatizirali i slali na račune u Panamu.
Pošto užasan broj ljudi ili ima previše arogancije i premalo znanja (Adriatic) ili odbija da nekad išta čuje o širim aspektima kako stvari oko njega funkcionišu (očigledno Ti), to je optimalno za nastavak raspada, svinjca, općeg lopovluka i povratka negdje u kameno doba.
To što me ljuti isto kao čini vrlo tužnim jeste baš Tvoja apatija, nula interes o stvarima oko Tebe, nespremnost da sam razmišljaš i da recimo tražiš neke informacije i postavljaš pitanja osim one "jebote gdje mi je autobus?!". To je nažalost u vašoj lijepo zemlji skoro epidemija ličnih stavova.
Da se vratim naslovu ovog foruma: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet.
GRAS se raspada. Moram reci da sam šokiran i traumatiziran svaki put više kada stižem u Sarajevo jer se vidi kako ide lošije i lošije. Pored glavne ulice niču stakleni neboderi, i nasrijed glavne ulice... Bangladeš. Tramvaj koji ljulja na sve strane, ruke noge putnika van vrata i prozora, na šinama korov i neka ruderalna vegetacija tipična za ruševine. Za turiste je sve veći problem naprimjer da kupe dnevne karte, njih više nema niti na većini mjesta u samom centru grada. Da idem na Dobrinju do drugara na kafu moram se spremiti na neizvjesno dug rok čekanja na trolu (u večernjim satima posebno), da idem na sastanak moram uzeti taxi na Nedžariće jer radnim danom u pola sedam ujutro nema 20 i više minuta nijednog tramvaja iz centra grada i niko ništa ne zna. Moj američki travel partner se pola dana zezao na moj račun pošto smo se ovako sastali kažem ja njemu "evo ti moje knjige o sarajevskom tramvaju na engleskom i stigao ja taxijem pošto tramvaja nije bilo i niko nije znao hoće li još nekad biti". O autobusima i kombijima radije ne pričam, ti postoje manje- više teoretski.
Dakle ljudi psuju majku, kućnu tablicu, Sandžak, tramvaj, tetku, strica, oca GRASOVCIMA. A ja pitam i zašto Vlada ni mukajet? Nisam do sada čuo za nijedan slučaj kada su se građani okupili i nešto protestovali ili u grupi posjetili odgovornog političara da jima odgovori na pitanja.
Postoji stara izreka i to da RIBA SMRDI OD GLAVE.
Sto osamdeseti put ponavljam, stanje u GRASu je samo posljedica. UZROK jesu vaši kreteni i lopovi u foteljama koji samo kradu i vama sipaju *ovna tipa "historijska nepravda za naš narod", "nacionalni vitalni interesi", "naša velika braća i etalon morala" (i ovdje izvoli postavi: Saudijski Barbari, Erdogan, čiko Pavelić i Dolfi, ruski carovi i čiko Mihajlović i Karadžić). I ljudi šute i pate, ili to čak i prihvaćaju kao istinu!
Prema političarima se ponašate kao da su oni neki mudri, uzvišeni i nedodirljivi, što oni NISU!
Moj rodni grad ima nadimak "češki Palermo", zbog ogromnih korupcijskih skandala je EU čak blokirala sve subvencije jer je bilo par štakora koji su zauzeli strateške funkcije i krali milione EUR. Sa druge strane, gradski političari se relativno solidno plaše građana, posebno da građani negdje stižu u grupi i glasno nešto traže, jer se uvijek pridruže neki reporteri koji se nadaju skandalu i povećanju tiraže i broja gledaoca. Tako su već ljuti ljudi "sa ulice" uspjeli da spriječe stvari kao ukidanje linija, ekstremno povećanje cijena karata, izostavljanje vožnji (imaš interval 20 minuta na internetu ali u realu nemaš sat i po nijedan bus). Jer je tu temu uhvatila i lokalna štampa i TV, i političari su se počeli plašiti.
Ovakve inicijative u Sarajevu nema, vi da pretuknete magarca što je polumrtav i ne može da vas vozi, ali okrutnog i lopovskog gazdu poštujete i nikad da njemu nešto zamjerite. Konkretno i lično.
Posebno sramotna je činjenica da "bangladeški" izgleda javni prevoz baš u glavnom gradu vaše zemlje, što naravno stvara određenu sliku i kod stranih posjetioca. Ali hiljaditi put kažem: GRAS i njegovo stanje je POSLJEDICA. UZROK jesu konkretni političari kojima je jedina briga da što više javnih para prebace u porodično imanje. Mislim da nebi bilo teško napraviti spisak tih političara, kantonalnih premijera i ministara u toku zadnjih 10-20 godina. Ali njima niko ništa neće da zamjeri. Nebi više o politici samo sam imao priliku vidjeti one vaše "patrijarhe" koji su mimo TV kamera najbolji drugovi i vašu nesretnu Bosnu kao tortu režu na komade i žderu je, taškajući jedan drugog po ramenima.
I naravno opet neki glasovi oko privatizacije: to je GLUPOST. Trenutno jedina privatizacija može biti ona divlja, s obzirom na to kako (ne)funkcioniše čitava država. Privatni prevoznici mogu biti na nekim autobuskim linijama manjeg značaja i bira ih REGIONALNA POLITIČKA UPRAVA, i oni moraju prihvaćati zajedničke karte i kupone!!! Najvažniji dijelovi javnog prevoza, šinski i električni, UVIJEK moraju ostati kao javno preduzeće jer trebaju služiti građanima, ne nekoliko privatnim osobama da pune džepove.
I solidnog javnog saobraćaja NEMA NIKAKO bez subvencija. Jer on nikad nije debelo profitabilan i u plusu. Nema subvencija, nema para u budžetu, onda nema javnog saobraćaja, biće samo privatnog i to samo gdje i kada to donosi profit. To nije teorija, to je stoput provjerena praksa.
- Thorgerson
#17130 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bolje da nisi iznosio svoje misljenje, al hajd neka si.Fox_Fox wrote:Nisam čitao šta se prije pisalo, ali da iznesem svoje mišljenje. [/b]
Kako ne kontas da je Kanton Sarajevo vlasnik GRAS-a. Ta cijena o kojoj ti pricas, pa ne odredjuje to GRAS jadan ne bio, nego Vlada. Dakle, fino otidji pred zgradu kantona i trazi da se to uvede.
Ja nemam nista protiv da eto bude vise prevoznika, ali moraju svi onda imati jednake uslove. A ne da se CTS-u dodjeli onako na lijepe oci super linije i eto kao oni sad spasioci. Ma jesu qrac.
Sta ces sutra eto da se privatizuje kad ti privatnik pukne i poveca kartu na 2,60 tj. krene ti prodavat po ekonomskoj cijeni kupone i ostalo? Tad ce ti ovi iz Vlade rec, nemamo mi nista s tim, trazili ste i eto vam ga sad. Cao.
Ja ne kazem, u GRAS-u ima svega, ali halo Vlada i Kanton to moraju rijesiti. A ne pustiti da propada. To je isto da si vlasnik firme, radnici ti leze, a ti prodjes pored njih i odes na more, uzivas jebe ti se. Ne moze GRAS rijesiti neke stvari kada zavise od Vlade i vladinih odluka, da ne govorim da ta ista vlada i postavlja direktore, odbore.
Ja odavno usluge GRAS-a ne koristim, ali evo siguran sam da ti prvi boga pitaj jesi li ikad platio kartu, a sigurno si najglasniji kad treba udarit ovako po njima.
btw. Ko je bio prvi u redu sad evo na pustanju el. karata? Jelde, sve ljudi iz GRAS-a
-
Holms
#17131 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
i ti stvarno živiš u Češkoj i nemaš druga posla nego baviti se Grasomdresdener78 wrote:Vidim nisi nikako skontao poentu. Dakle da na Tvome primjeru pokažem u čemu je problem:Akibh wrote: Ok, nastavljas da trolas, neka, fino...
Tebe zanima SAMO "hoće li se pojaviti bus ili neće i smrzneš". I političare zanima samo gdje bi šta pokrali, privatizirali i slali na račune u Panamu.
Pošto užasan broj ljudi ili ima previše arogancije i premalo znanja (Adriatic) ili odbija da nekad išta čuje o širim aspektima kako stvari oko njega funkcionišu (očigledno Ti), to je optimalno za nastavak raspada, svinjca, općeg lopovluka i povratka negdje u kameno doba.
To što me ljuti isto kao čini vrlo tužnim jeste baš Tvoja apatija, nula interes o stvarima oko Tebe, nespremnost da sam razmišljaš i da recimo tražiš neke informacije i postavljaš pitanja osim one "jebote gdje mi je autobus?!". To je nažalost u vašoj lijepo zemlji skoro epidemija ličnih stavova.
Da se vratim naslovu ovog foruma: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet.
GRAS se raspada. Moram reci da sam šokiran i traumatiziran svaki put više kada stižem u Sarajevo jer se vidi kako ide lošije i lošije. Pored glavne ulice niču stakleni neboderi, i nasrijed glavne ulice... Bangladeš. Tramvaj koji ljulja na sve strane, ruke noge putnika van vrata i prozora, na šinama korov i neka ruderalna vegetacija tipična za ruševine. Za turiste je sve veći problem naprimjer da kupe dnevne karte, njih više nema niti na većini mjesta u samom centru grada. Da idem na Dobrinju do drugara na kafu moram se spremiti na neizvjesno dug rok čekanja na trolu (u večernjim satima posebno), da idem na sastanak moram uzeti taxi na Nedžariće jer radnim danom u pola sedam ujutro nema 20 i više minuta nijednog tramvaja iz centra grada i niko ništa ne zna. Moj američki travel partner se pola dana zezao na moj račun pošto smo se ovako sastali kažem ja njemu "evo ti moje knjige o sarajevskom tramvaju na engleskom i stigao ja taxijem pošto tramvaja nije bilo i niko nije znao hoće li još nekad biti". O autobusima i kombijima radije ne pričam, ti postoje manje- više teoretski.
Dakle ljudi psuju majku, kućnu tablicu, Sandžak, tramvaj, tetku, strica, oca GRASOVCIMA. A ja pitam i zašto Vlada ni mukajet? Nisam do sada čuo za nijedan slučaj kada su se građani okupili i nešto protestovali ili u grupi posjetili odgovornog političara da jima odgovori na pitanja.
Postoji stara izreka i to da RIBA SMRDI OD GLAVE.
Sto osamdeseti put ponavljam, stanje u GRASu je samo posljedica. UZROK jesu vaši kreteni i lopovi u foteljama koji samo kradu i vama sipaju *ovna tipa "historijska nepravda za naš narod", "nacionalni vitalni interesi", "naša velika braća i etalon morala" (i ovdje izvoli postavi: Saudijski Barbari, Erdogan, čiko Pavelić i Dolfi, ruski carovi i čiko Mihajlović i Karadžić). I ljudi šute i pate, ili to čak i prihvaćaju kao istinu!
Prema političarima se ponašate kao da su oni neki mudri, uzvišeni i nedodirljivi, što oni NISU!
Moj rodni grad ima nadimak "češki Palermo", zbog ogromnih korupcijskih skandala je EU čak blokirala sve subvencije jer je bilo par štakora koji su zauzeli strateške funkcije i krali milione EUR. Sa druge strane, gradski političari se relativno solidno plaše građana, posebno da građani negdje stižu u grupi i glasno nešto traže, jer se uvijek pridruže neki reporteri koji se nadaju skandalu i povećanju tiraže i broja gledaoca. Tako su već ljuti ljudi "sa ulice" uspjeli da spriječe stvari kao ukidanje linija, ekstremno povećanje cijena karata, izostavljanje vožnji (imaš interval 20 minuta na internetu ali u realu nemaš sat i po nijedan bus). Jer je tu temu uhvatila i lokalna štampa i TV, i političari su se počeli plašiti.
Ovakve inicijative u Sarajevu nema, vi da pretuknete magarca što je polumrtav i ne može da vas vozi, ali okrutnog i lopovskog gazdu poštujete i nikad da njemu nešto zamjerite. Konkretno i lično.
Posebno sramotna je činjenica da "bangladeški" izgleda javni prevoz baš u glavnom gradu vaše zemlje, što naravno stvara određenu sliku i kod stranih posjetioca. Ali hiljaditi put kažem: GRAS i njegovo stanje je POSLJEDICA. UZROK jesu konkretni političari kojima je jedina briga da što više javnih para prebace u porodično imanje. Mislim da nebi bilo teško napraviti spisak tih političara, kantonalnih premijera i ministara u toku zadnjih 10-20 godina. Ali njima niko ništa neće da zamjeri. Nebi više o politici samo sam imao priliku vidjeti one vaše "patrijarhe" koji su mimo TV kamera najbolji drugovi i vašu nesretnu Bosnu kao tortu režu na komade i žderu je, taškajući jedan drugog po ramenima.
I naravno opet neki glasovi oko privatizacije: to je GLUPOST. Trenutno jedina privatizacija može biti ona divlja, s obzirom na to kako (ne)funkcioniše čitava država. Privatni prevoznici mogu biti na nekim autobuskim linijama manjeg značaja i bira ih REGIONALNA POLITIČKA UPRAVA, i oni moraju prihvaćati zajedničke karte i kupone!!! Najvažniji dijelovi javnog prevoza, šinski i električni, UVIJEK moraju ostati kao javno preduzeće jer trebaju služiti građanima, ne nekoliko privatnim osobama da pune džepove.
I solidnog javnog saobraćaja NEMA NIKAKO bez subvencija. Jer on nikad nije debelo profitabilan i u plusu. Nema subvencija, nema para u budžetu, onda nema javnog saobraćaja, biće samo privatnog i to samo gdje i kada to donosi profit. To nije teorija, to je stoput provjerena praksa.
i vlada je kriva, svi ostali, .... samo ne grasovci
ah da i ti nemaš veze sa Grasom
-
kolacodjagoda
#17132 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dresdener78 je gospodin^2 a vi papčići iz Briješća, Buća Potoka, Sokolja i ostalih vukojebina gdje koza pod ručnom pase možete samo da se sagnete i lagano krenuti sa usnom masažom znate već čega.
Normalnim ljudima se izvinjavam al sa budalama se ne može drugačije. Ti isti, gore nabrojani, uništavaju vozila, prave belaje po gradu, sve policijske stanice ih poznaju i to rade jer su se jučer domogli asfalta, još smrde na krave i đubrivo a glume gospodu. Toliko od mene.
Normalnim ljudima se izvinjavam al sa budalama se ne može drugačije. Ti isti, gore nabrojani, uništavaju vozila, prave belaje po gradu, sve policijske stanice ih poznaju i to rade jer su se jučer domogli asfalta, još smrde na krave i đubrivo a glume gospodu. Toliko od mene.
-
Holms
#17133 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kolacodjagoda wrote:Dresdener78 je gospodin^2 a vi papčići iz Briješća, Buća Potoka, Sokolja i ostalih vukojebina gdje koza pod ručnom pase možete samo da se sagnete i lagano krenuti sa usnom masažom znate već čega.
Moderator ima li muštuluka?
-
kolacodjagoda
#17134 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ko li se to prepoznao i uvrijedioHolms wrote:kolacodjagoda wrote:Dresdener78 je gospodin^2 a vi papčići iz Briješća, Buća Potoka, Sokolja i ostalih vukojebina gdje koza pod ručnom pase možete samo da se sagnete i lagano krenuti sa usnom masažom znate već čega.
Normalnim ljudima se izvinjavam al sa budalama se ne može drugačije. Ti isti, gore nabrojani, uništavaju vozila, prave belaje po gradu, sve policijske stanice ih poznaju i to rade jer su se jučer domogli asfalta, još smrde na krave i đubrivo a glume gospodu. Toliko od mene.![]()
Moderator ima li muštuluka?
-
Fox_Fox
#17135 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sve ovo što si nabrojao odnosi se na Ilidžu i okolna naselja, Rakovica, Tarčin, Hadžići itd. Ovi po Briješću, Buća Potoku i sličnim naseljima više ne čuvaju krave jer u tim naseljima više nema ni metra trave, sve kuća na kuću. Sada su njihovu ulogu preuzeli ovi iz Tarčina, Hadžića Rakovice, valjda kako ih i sada i Centro vozi do Ilidže pa koriste priliku.kolacodjagoda wrote:Dresdener78 je gospodin^2 a vi papčići iz Briješća, Buća Potoka, Sokolja i ostalih vukojebina gdje koza pod ručnom pase možete samo da se sagnete i lagano krenuti sa usnom masažom znate već čega.
Odi malo na terminal na Ilidži i zapali dvije cigare; 10 min, i broj koliko ćeš opanaka vidjeti, koliko šuškavih trenerki, koliko klošara koji hodaju kao ormar a imaju 35kg itd itd.
Kad na njih dodaš Turke (koji se kurče da imaju para, ne bi li šta guzili, a ustvari su najveća bijeda u Turskoj) i dodaš po kojeg Cigana i Sandžakliju, dobio si kombinaciju koju treba zakonom zabraniti.
-
kolacodjagoda
#17136 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Komtno se može dodati Hrasnica, Kolonija kao i ta mjesta što si nabrojao. Turke (kurde) sam zaboravio i to je sve tako kao što si i napisao. Kakav naĆelnik takva i opština.Fox_Fox wrote:Sve ovo što si nabrojao odnosi se na Ilidžu i okolna naselja, Rakovica, Tarčin, Hadžići itd. Ovi po Briješću, Buća Potoku i sličnim naseljima više ne čuvaju krave jer u tim naseljima više nema ni metra trave, sve kuća na kuću. Sada su njihovu ulogu preuzeli ovi iz Tarčina, Hadžića Rakovice, valjda kako ih i sada i Centro vozi do Ilidže pa koriste priliku.kolacodjagoda wrote:Dresdener78 je gospodin^2 a vi papčići iz Briješća, Buća Potoka, Sokolja i ostalih vukojebina gdje koza pod ručnom pase možete samo da se sagnete i lagano krenuti sa usnom masažom znate već čega.
Odi malo na terminal na Ilidži i zapali dvije cigare; 10 min, i broj koliko ćeš opanaka vidjeti, koliko šuškavih trenerki, koliko klošara koji hodaju kao ormar a imaju 35kg itd itd.
Kad na njih dodaš Turke (koji se kurče da imaju para, ne bi li šta guzili, a ustvari su najveća bijeda u Turskoj) i dodaš po kojeg Cigana i Sandžakliju, dobio si kombinaciju koju treba zakonom zabraniti.
- trambusek88
#17137 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da, mnogi ljudi slobodno vrijeme troše na razne hobije koje vole, a nekome je ovo hobi i neki radi tog hobija proputuju pola svijeta.
Dave Spancer. Čovjek decenijama snima po GB i svijetu.
https://www.youtube.com/user/DaveSpencer32
Posjetio je Sarajevo u Avgustu 2000
Ima i ovaj Daniel koji je radi svog hobija stigao i do Pyongyanga
https://www.youtube.com/user/KT4Dani
U Sarajevu je bio 2010, 2011 i 2014
https://www.youtube.com/user/KT4Dani/se ... y=Sarajevo
Fotogalerija Dennis Holm Petersena koji je više puta boravio u Sarajevu 2000-tih i sačuvao od zaborava neke Sarajevske autobuse i trolejbuse koji su tada vozili pa i one koji su već bili u rashodu.
http://www.ht-busser.dk/index.php?id=104
Dave Spancer. Čovjek decenijama snima po GB i svijetu.
https://www.youtube.com/user/DaveSpencer32
Posjetio je Sarajevo u Avgustu 2000
Ima i ovaj Daniel koji je radi svog hobija stigao i do Pyongyanga
https://www.youtube.com/user/KT4Dani
U Sarajevu je bio 2010, 2011 i 2014
https://www.youtube.com/user/KT4Dani/se ... y=Sarajevo
Fotogalerija Dennis Holm Petersena koji je više puta boravio u Sarajevu 2000-tih i sačuvao od zaborava neke Sarajevske autobuse i trolejbuse koji su tada vozili pa i one koji su već bili u rashodu.
http://www.ht-busser.dk/index.php?id=104
- Haris.ba
#17138 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Čitav plan zašto se Gras uništava i jeste privatizovati nešinski saobraćaj (a trolu ukinuti kao nepotrebnu i rastrošnu). A kad se privatizira sve moguće, onda će na scenu stupiti izvlačenje para preko fiktivnih cijena.dresdener78 wrote:
Tvoje postavke funkcionišu u nekoj normalnoj državi. Bosna nije normalna država. Jer u Bosni problem nisu političari, problem je narod. Jer narod se zainteresuje i aktivno uključi samo kad je u pitanju neka pozitivna stvar, u smislu da je spriječi. Jer, nema šanse da uspije neko drugi dok ja živim (to ja ta logika). Jedina šansa da nešta uspije jeste da nam opet dođe diktator, jer mi nismo sposobni samostalno donositi oduke koje su logične.
I što se tiče budućnosti Grasa, kod nas je sasvim moguće da ovakvo stanje potraje godinama, ali to je preduzeće "dead man walking". Toliko je opterećeno kreditima, hipotekama, lošim upravljanjem, brojem i strukturom radnika.
Da nema hedija iz Turske i ostalih zemalja, šta bi mi to vozali? I lahko se može desiti da u trenutku implozije postane najveći muzej tramvaja na otvorenom.
- O'zone
- Globalni moderator
#17139 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne valja Vam ovo ovako.
Malo izađite vani ispušite se.
Malo izađite vani ispušite se.
- O'zone
- Globalni moderator
#17140 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
@kolacodjagoda
Neprimjeren način komunikacije, vrijedjanje
14 dana
@Fox_Fox
Širenja nacionalne netrepeljivosti i etiketiranja grupa
14 dana
Molim da se suzdržite uvrijedljivih epiteta za bilo koga i bilo koju etničku skupinu!
Neprimjeren način komunikacije, vrijedjanje
14 dana
@Fox_Fox
Širenja nacionalne netrepeljivosti i etiketiranja grupa
14 dana
Molim da se suzdržite uvrijedljivih epiteta za bilo koga i bilo koju etničku skupinu!
-
dresdener78
#17141 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jaooo kakav sam ti ja gospodin, evo upravo sišao sa sela, cijeli vikend čistio bivšu štalu za krave i cijepao drvokolacodjagoda wrote:Dresdener78 je gospodin^2 a vi papčići iz Briješća, Buća Potoka, Sokolja i ostalih vukojebina gdje koza pod ručnom pase možete samo da se sagnete i lagano krenuti sa usnom masažom znate već čega.
Ja sam dečko sa sela, od malena čuo kao prvu stvar ujutro komšijine kokoše, recimo nešto kao da sam iz Hadžića
Kratka poruka za forumaša Holms: Nisam rekao nikako da meni nisu krivi GRAS-ovci. Da meni neko daje ovlaštenja i mogućnost u funkciji direktora, pozvao bi te u časni prvi red da gledaš kako ću stotine onih uhlebljenih preko stranačkih i porodičnih veza bacati preko one ograde tamo gdje je na Alipašinom mostu trafika na uglu...
-
Holms
#17142 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
stvari nikako nisu jednosmjerne. krade vlada, kradu i grasovcidresdener78 wrote:Jaooo kakav sam ti ja gospodin, evo upravo sišao sa sela, cijeli vikend čistio bivšu štalu za krave i cijepao drvokolacodjagoda wrote:Dresdener78 je gospodin^2 a vi papčići iz Briješća, Buća Potoka, Sokolja i ostalih vukojebina gdje koza pod ručnom pase možete samo da se sagnete i lagano krenuti sa usnom masažom znate već čega.
Normalnim ljudima se izvinjavam al sa budalama se ne može drugačije. Ti isti, gore nabrojani, uništavaju vozila, prave belaje po gradu, sve policijske stanice ih poznaju i to rade jer su se jučer domogli asfalta, još smrde na krave i đubrivo a glume gospodu. Toliko od mene.![]()
Ja sam dečko sa sela, od malena čuo kao prvu stvar ujutro komšijine kokoše, recimo nešto kao da sam iz Hadžićaali nije me sram zbog toga, meni je smiješan komšija "intelektualac" koji glumi facu na Fejsu, ugledni historičar, ali čekič drži u suštini obrnuto i kada ga gledam amo čekam hoće li se odmah povrijediti
![]()
Kratka poruka za forumaša Holms: Nisam rekao nikako da meni nisu krivi GRAS-ovci. Da meni neko daje ovlaštenja i mogućnost u funkciji direktora, pozvao bi te u časni prvi red da gledaš kako ću stotine onih uhlebljenih preko stranačkih i porodičnih veza bacati preko one ograde tamo gdje je na Alipašinom mostu trafika na uglu...Ali oni su samo iskoristili te mogućnosti koje je neko STVORIO. I to savjesno i namjerno. Da se osiguraju glasači i da se zaposli široka familija... jer u suštini GRAS ne može ni da prdne ako to ne žele i ne traže političari.
i svima lijepo, samo mi plaćamo njihov lopovluk
problem ove firme je u mentalitetu zaposlenih, koji su većinom preskupo plaćeni neradnici i koji svaku vladu drže u šahu, jer imaju sredstva prevoza te mogu paralisati cijeli grad
boli grasovce neka stvar, kako će neki čovjek iz prigradskih naselja doći na posao kod robovlasnika i zaraditi onih par stoja
samo konkurencija može počistiti ovu bagru, koja je u talu sa svakom vladom-
mnoge su firme propale i niko se nije ni okrenuo
samo se ovima titra zbog straha i talova
- vješalica
#17143 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ahaha konkurencija na komercijalnoj linije gdje se isključivo ubija goli keš bez suvišnih penzionera,klošara bez karte,narkomana,pjandura,smrdljivaca i ostale fukare
lako je konkurenciju uvesti na vijećnicu dobrinju
nek je uvede u trnovo cjelodnevno a ne svakih 5 sati, tri polaska dnevno
naravno za marku kako je i obećano a ne za skuplje ili cijenu kao grasovu
onda cemo srati o boljem prevozu u sarajevu
- thekupus
#17144 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
bolji prevoz znaci i bolja i cisca vozila, ljubaznije kontrolore i sofere, tu je Centrotrans svjetlosne godine ispred GRAS-avješalica wrote:ahaha konkurencija na komercijalnoj linije gdje se isključivo ubija goli keš bez suvišnih penzionera,klošara bez karte,narkomana,pjandura,smrdljivaca i ostale fukare
- vješalica
#17145 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
da slažem sethekupus wrote:bolji prevoz znaci i bolja i cisca vozila, ljubaznije kontrolore i sofere, tu je Centrotrans svjetlosne godine ispred GRAS-avješalica wrote:ahaha konkurencija na komercijalnoj linije gdje se isključivo ubija goli keš bez suvišnih penzionera,klošara bez karte,narkomana,pjandura,smrdljivaca i ostale fukare
odgovor zašto je to tako upravo se krije jednim dobrim dijelom u mom komentaru
- holowey
#17146 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa to ti poredjenje dodje kao i porediti javni wc sa wc-om u trznom centru... nisu grasova vozila prljava sama od sebe nego od putnika... a sto se tice ljubaznosti ima tu svega na obje strane, ali opet i to vecinom zavisi od putnika... sa ljudima ljudski...thekupus wrote:bolji prevoz znaci i bolja i cisca vozila, ljubaznije kontrolore i sofere, tu je Centrotrans svjetlosne godine ispred GRAS-avješalica wrote:ahaha konkurencija na komercijalnoj linije gdje se isključivo ubija goli keš bez suvišnih penzionera,klošara bez karte,narkomana,pjandura,smrdljivaca i ostale fukare
- Bradafilozof
#17147 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
probaj svoju kuću ne čistiti 7-8 godina pa ćeš vidjeti na šta će ličiti.holowey wrote:pa to ti poredjenje dodje kao i porediti javni wc sa wc-om u trznom centru... nisu grasova vozila prljava sama od sebe nego od putnika... a sto se tice ljubaznosti ima tu svega na obje strane, ali opet i to vecinom zavisi od putnika... sa ljudima ljudski...thekupus wrote:bolji prevoz znaci i bolja i cisca vozila, ljubaznije kontrolore i sofere, tu je Centrotrans svjetlosne godine ispred GRAS-avješalica wrote:ahaha konkurencija na komercijalnoj linije gdje se isključivo ubija goli keš bez suvišnih penzionera,klošara bez karte,narkomana,pjandura,smrdljivaca i ostale fukare
- holowey
#17148 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ako bude sluzila kao svratiste, sigurno ce biti poput grasovih vozila...Bradafilozof wrote:probaj svoju kuću ne čistiti 7-8 godina pa ćeš vidjeti na šta će ličiti.holowey wrote:pa to ti poredjenje dodje kao i porediti javni wc sa wc-om u trznom centru... nisu grasova vozila prljava sama od sebe nego od putnika... a sto se tice ljubaznosti ima tu svega na obje strane, ali opet i to vecinom zavisi od putnika... sa ljudima ljudski...thekupus wrote: bolji prevoz znaci i bolja i cisca vozila, ljubaznije kontrolore i sofere, tu je Centrotrans svjetlosne godine ispred GRAS-a
- Bradafilozof
#17149 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sloboda, ravnopravnost, ljudska prava, demokratija i druga čudesa.holowey wrote:ako bude sluzila kao svratiste, sigurno ce biti poput grasovih vozila...Bradafilozof wrote:probaj svoju kuću ne čistiti 7-8 godina pa ćeš vidjeti na šta će ličiti.holowey wrote: pa to ti poredjenje dodje kao i porediti javni wc sa wc-om u trznom centru... nisu grasova vozila prljava sama od sebe nego od putnika... a sto se tice ljubaznosti ima tu svega na obje strane, ali opet i to vecinom zavisi od putnika... sa ljudima ljudski...
- vješalica
#17150 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
hah probaj sratiBradafilozof wrote:
probaj svoju kuću ne čistiti 7-8 godina pa ćeš vidjeti na šta će ličiti.
povraćati
pišati pljuvati,bacati smeće po kući itd
pa da vidimo na šta će ti ličiti kuća za 2 dana