Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Capajebo

#17127 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

swanfilter wrote:Imam pitanje za citaoce knjiga. Nekako mi se ne citaju knjige jer, eto, pogledah seriju. Ali me zanima koliko se u knjigama spominju Essos i daljni Istok ili podrucja juzno od Westerosa? Da li se isplati? Hvala.
Hajmo reci da se moze sklopiti bar jedna cijela knjiga samo o Essosu.
Imas 2 posebne price koje uopste nisu spomenute u seriji, a koje su vezane za Essos.
Na sve to Dorna, koju su isto izignorisali u seriji :D

PS. Ashai se samo spominje par puta, nema nista konkretno o tome, ako te to zanima.
alibaba_i_30_godina

#17128 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibaba_i_30_godina »

AleksoMKD wrote:
liaar wrote:A šta ako je Arya ustvari Azor Ahai ?
Nigdje nije definisano da je muškarac ta legenda
Jon je AA.

Okupio je raznoliku ekipu i time je spasen svet. Nebitno ko je ubio NK.

Arya je samo orudje koje je zadalo krajnji udar.

Nego moram veceras opet pogledat epizodu zbog ovoga:

Image
Sad sam baš nekoliko puta odgledao scenu prije nego Arya doleti do NK-a i tačno kao da Jon kaže "GO!!" umjesto što smo svi na prvu mislili da samo vrišti na onog zmaja.

Sve u svemu meni još uvijek jako dobro. I ja sam čak mišljenja da je Arya ustvari Azor Ahai, a ne Jon.
Jack Be Nimble

#17129 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Ko vam je taj Azor Ahai? Odakle sta njega/nju iskopali?
MarlboroGold

#17130 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Top komentar je predobar

Arya: Kills night king
Gimli: That still only counts as one!

:lol:
kakavdanakneiskustvu

#17131 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

MarlboroGold wrote:
Top komentar je predobar

Arya: Kills night king
Gimli: That still only counts as one!

:lol:

:lol: :thumbup:
MarlboroGold

#17132 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Image

:mrgreen:
cassius

#17133 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

alibaba_i_30_godina wrote:
AleksoMKD wrote:
liaar wrote:A šta ako je Arya ustvari Azor Ahai ?
Nigdje nije definisano da je muškarac ta legenda
Jon je AA.

Okupio je raznoliku ekipu i time je spasen svet. Nebitno ko je ubio NK.

Arya je samo orudje koje je zadalo krajnji udar.

Nego moram veceras opet pogledat epizodu zbog ovoga:

Image
Sad sam baš nekoliko puta odgledao scenu prije nego Arya doleti do NK-a i tačno kao da Jon kaže "GO!!" umjesto što smo svi na prvu mislili da samo vrišti na onog zmaja.

Sve u svemu meni još uvijek jako dobro. I ja sam čak mišljenja da je Arya ustvari Azor Ahai, a ne Jon.
Jon je Azor ahai, Arya je lightbringeru u ljudskom obliku :D
alibaba_i_30_godina

#17134 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibaba_i_30_godina »

Vidjet ćemo šta će biti u naredne 3 epizode i da li će se uopće rasplesti priča oko AA i ostalog.

Nego, niko ne spominje ovaj masterpiece ispod. Toliko napeto da se osjeti svaka nota, a u glavi scena sa NK, hod prema Branu, pogled i Arya. Ovo pogotovo važi za dio od 4:40 pa do kraja.

Raminu dati Emmy, Golden Globe i sve ostale nagrade. Sad konačno ne moram samo slušati ranije remek djelo u epizodi kada je Cercei spalila Margery i ostalo - Light of seven.
ćiribiribela

#17135 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

Probudila se u pola 4 da gledam epizodu (radim od 6), nosala laptop po stanu dok sam se spremala, gledala na nekoj žnj stranici, molim se da mi ne stigne nikakva kazna... i na to sve Arja ga ubi k'o da je bio neki random vojnik (ed sheeran). :facepalm:
drogon2

#17136 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

ćiribiribela wrote:Probudila se u pola 4 da gledam epizodu (radim od 6), nosala laptop po stanu dok sam se spremala, gledala na nekoj žnj stranici, molim se da mi ne stigne nikakva kazna... i na to sve Arja ga ubi k'o da je bio neki random vojnik (ed sheeran). :facepalm:
Kako bi ga ti ubila? :D
ćiribiribela

#17137 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

Ja bih sacekala da ubije brana, sansu i plavusu pa bih onda nesto skontala. :mrgreen:
drogon2

#17138 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

ćiribiribela wrote:Ja bih sacekala da ubije brana, sansu i plavusu pa bih onda nesto skontala. :mrgreen:
Ti si samo zedna krvi :D
polacijela

#17139 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by polacijela »

Pazite ovu ludilo teoriju, ovaj ishod gdje Arya ubija NK je samo jedna od varijacija u Branovoj glavi, sve dalje je niz događaja u njegovim mislima, Sjever ide na Cersei, gubi na najstrašniji način, Cersei postaje vladarica prijestolja, Bran odlučuje da je bolje da NK vlada Vesterosom nego Cersei, vraca se u neki trenutak u proslosti, dogadjaje usmjeri tako da ih NK sve pobije u borbi za WF, ode juzno, pregazi KL, Cersei postaje samo obicni leš koji hoda. I onda nam se NK svima naceri u lice. I kraj. :D
drogon2

#17140 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

polacijela wrote:Pazite ovu ludilo teoriju, ovaj ishod gdje Arya ubija NK je samo jedna od varijacija u Branovoj glavi, sve dalje je niz događaja u njegovim mislima, Sjever ide na Cersei, gubi na najstrašniji način, Cersei postaje vladarica prijestolja, Bran odlučuje da je bolje da NK vlada Vesterosom nego Cersei, vraca se u neki trenutak u proslosti, dogadjaje usmjeri tako da ih NK sve pobije u borbi za WF, ode juzno, pregazi KL, Cersei postaje samo obicni leš koji hoda. I onda nam se NK svima naceri u lice. I kraj. :D
ne sumnjam da je neki jutuber vec pronaso dokaze za ovo u sve i jednoj objavljenoj knjizi kao i u seriji :D Znaci za mjesec meltdown ako se ovo ne ostvari :D
polacijela

#17141 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by polacijela »

Da se razumijemo :D sto se mene tice, s ovom trecom epizodom meni je srce na mjestu, sve je kako je trebalo da bude i nikako drugačije, ne moraju ni emitovati 4., 5. i 6. epizodu :D
Gledam vec dva dana ovo prenemaganje po forumima i socijalnim medijima, to kuka, to se prenemaže, blasfemija, izdaja, sve sam Martin do Martina. Evo produkcija vec krenula u ponovno snimanje zadnje tri epizode, da utješe fanove očajne zbog "prejednostavnih rješenja" :D
Odrastite!!! :D
ćiribiribela

#17142 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

I ja mislim da je epizoda bila dobra. Samo mi je kraj sa NK bez imalo emocije, to mi je jedina zamjerka, i naravno cinjenica da sansa, bran i plavusa jos uvijek disu, but thats just me :mrgreen:
Forumerrer

#17143 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Forumerrer »

Fakat ne kontam cemu nezadovoljstvo. Sada kada je sve zavrsilo, mozemo reci da su se kockice poslozile i da je logicno da ga je Arya roknula. Ne znam kakav su fight ljudi ocekivali sa NK...

Jedina primjedba mi je sta su uradili sa Dothrakima.

Za mene je glavna prica gotova, a sada ocekujemo konacan rasplet Cersei-Jamie, Mountain-Houd i Jon-Daeneris-Sansa.

Cersei je ipak main villain :)
drogon2

#17144 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

ma ljudi kukaju, a ja u fazonu what's gonna happen next :D Ovo je prvi put nakon dugo vremena da nemam nikakav spojler. :D
polacijela

#17145 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by polacijela »

Ali me ne bi iznenadilo da je ovo samo jedna od Branovih kalkulacija.
On ako procijeni da je za Westeros bolji NK od Cersei, Allahimanet im je svima :D
Pryda

#17146 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pryda »

Cersei je zaslužila da vlada. Nakon što su joj pobili svu djecu i svih trauma koje prošla - Cersei je zaslužila da vlada!

Lets go Cersei!
Neće biti tesko protiv taktičara sa sjevera.
kio01

#17147 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kio01 »

Što više mislim o epizodi, to mi se manje sviđa. Miguel Sapochnik( režiser) je odradio fenomenalan posao, ali su ga Weiss i Benioff zasrali. Borba nema ni najmanjeg smisla( ne samo Dothraki, nego općenita taktika). Što se tiče Night Kinga, ne bih imao problema sa ovakvim krajem njegove price da ga nisu predstavili kao "nezaustavljivog", i da white walkeri nisu imali toliku ulogu u seriji( Prva scena serije je o njima). Nakon toliko buildup-a od početka serije, nema mi smisla da ovako naglo završe sa njima. Također, ovo je trebao biti "Red Wedding 2", a čak i neki likovi( kao npr. Brienne) kojima je završen character ark nisu umrli. Nadam se da će se nešto neočekivano desiti u sljedećim epizodama što će pojasniti većinu od navedenih problema( jedina stvar koja je 100% neobjašnjiva je borbena taktika).
drogon2

#17148 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

kio01 wrote:Što više mislim o epizodi, to mi se manje sviđa. Miguel Sapochnik( režiser) je odradio fenomenalan posao, ali su ga Weiss i Benioff zasrali. Borba nema ni najmanjeg smisla( ne samo Dothraki, nego općenita taktika). Što se tiče Night Kinga, ne bih imao problema sa ovakvim krajem njegove price da ga nisu predstavili kao "nezaustavljivog", i da white walkeri nisu imali toliku ulogu u seriji( Prva scena serije je o njima). Nakon toliko buildup-a od početka serije, nema mi smisla da ovako naglo završe sa njima. Također, ovo je trebao biti "Red Wedding 2", a čak i neki likovi( kao npr. Brienne) kojima je završen character ark nisu umrli. Nadam se da će se nešto neočekivano desiti u sljedećim epizodama što će pojasniti većinu od navedenih problema( jedina stvar koja je 100% neobjašnjiva je borbena taktika).
Ko o cemu,ljudi o taktici u seriji.Vi majkem ne shvatate ili necete da shvatate da se neke stvari moraju uradit kako bi radnja isla dalje.Da su se ovi kojim slucajem postavili perfektno i odradili savrsenu egzekuciju plana onda bi vi jos vise ovdje kukali da je NK prelako otisao :lol: :lol:
polacijela

#17149 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by polacijela »

Sto se tice borbene taktike, ja to objasnjavam Branovom vizijom, kao dr Strange, samo jedan od 20 miliona mogucih slijedova događaja dovešće do smrti Thanosa.
E tako i u borbi za WF, samo jedan slijed događaja dovešće do toga da Arya ubije NK, znači sve, pozicija, gubici, minutaža, sve je precizno isplanirano i unaprijed žrtvovano, tj. Bran ih je poredao na način na koji jeste, bez da im je rekao šta je cijena željenog ishoda.
Jer Bran vise nije covjek, on je 3ER, vidi samo višu svrhu i po tome postupa.
strucnjakdemagog

#17150 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by strucnjakdemagog »

zato je i rekao teonu da ga je sve ono što (pa i ono loše) je učinio, dovelo tu gdje jeste.
Post Reply