Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Brane89

#17126 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Brane89 »

zincx wrote:
Brane89 wrote:Dali je netko naručivo sa geekbuybinga i kakva su iskustva ?
Jesam ja, telefon, u oktobru, došao u decembru...
Aha haha,jel doso ispravan u komadu sluzi li te kako ?
zincx

#17127 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

Brane89 wrote:
zincx wrote:
Jesam ja, telefon, u oktobru, došao u decembru...
Aha haha,jel doso ispravan u komadu sluzi li te kako ?
Ma nisu oni krivi,bila je pretprodaja, cijena je bila niža nekih 30%, u osnovi, putovao je 10 dana. Radi dobro.
choxnox

#17128 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

PhilCou wrote:Neću sad listati 20 strana da bih dobio odgovor na par pitanja i nejasnoća koje imam. Zato sam i rekao "kome nije teško"..
Tebi mrsko prelistati napisano da bi sebi pomogao, a nekome nece biti mrsko trositi svoje vrijeme da ti napise sto se vec nalazi ovdje napisano :lol: Bez uvrede, ali nisi ti jos za online kupovine...
choxnox

#17129 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

Smece, topla preporuka da zaobidjes u sirokom krugu.
PhilCou

#17130 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by PhilCou »

choxnox wrote:
PhilCou wrote:Neću sad listati 20 strana da bih dobio odgovor na par pitanja i nejasnoća koje imam. Zato sam i rekao "kome nije teško"..
Tebi mrsko prelistati napisano da bi sebi pomogao, a nekome nece biti mrsko trositi svoje vrijeme da ti napise sto se vec nalazi ovdje napisano :lol: Bez uvrede, ali nisi ti jos za online kupovine...
Ima ljudi kojima nije mrsko, tako da sam već saznao što sam trebao. Ne znam ni šta se javljaš, ako ne možeš biti od pomoći. LP
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#17131 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

choxnox wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
choxnox

#17132 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

PhilCou wrote:Ima ljudi kojima nije mrsko, tako da sam već saznao što sam trebao. Ne znam ni šta se javljaš, ako ne možeš biti od pomoći. LP
Nije tvoje da razmisljas sto se ja javljam.
irac300

#17133 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by irac300 »

Kupio telefon, android box, i još sepet nekih džidža, nikad problema nisam imao. 20-ak dana je prosjek da ti stigne narudžba na adresu.
PhilCou

#17134 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by PhilCou »

choxnox wrote:
PhilCou wrote:Ima ljudi kojima nije mrsko, tako da sam već saznao što sam trebao. Ne znam ni šta se javljaš, ako ne možeš biti od pomoći. LP
Pravac Jagomir
Laertes

#17135 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Laertes »

Hoće li sad čovjek listati 712 strana da nađe? Očito da prvi put naručuje. Ako je teško odgovoriti, preskoči post i to je to.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#17136 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

Ne mora 700, dovoljno je 10!

Ovo je forum, zato i ostavljamo postove, da bi nekome bili od pomoci. Ukoliko neko dođe i kaže da nema vremena da čita ranije postove, zašto bih ja, ili bilo ko od nas trošio vrijeme i posao ono što je u zadnjih 10 stranica navedeno barem 2-3 puta?
PhilCou

#17137 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by PhilCou »

Laertes wrote:Hoće li sad čovjek listati 712 strana da nađe? Očito da prvi put naručuje. Ako je teško odgovoriti, preskoči post i to je to.
Ma neka, volim ovako ove pametnjakoviće koji misle da su popili svu pamet svijeta. Ako se ne namjeravaš javiti, preskočiš post i vozi dalje, a ne našli nešto prosipati pamet kao da sam tražio kvantnu fiziku da mi objasne. Ovaj @un1ted mi je rekao da se javim ako mi zatreba još nešto da objasni, poslao fino poruku, nije se udostojio ni da uzvrati poruku, pa kakav god da je njen sadržaj. Ali, zato hvala Bogu ima ljudi kojima nije bilo teško odvojiti malo vremena, javilo se par osoba i hvala im. U zdravlje.
Adoxxx

#17138 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Adoxxx »

vidim da vecina zemalja ne salje u BiH, haman niko osim kineza :D

sta radite u takvim situacijama, kontaktirate prodavca i pitate ga bi li poslao u BiH ili?
choxnox

#17139 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

PhilCou wrote:
choxnox wrote:
Pravac Jagomir
Moze, cim bude vrijeme vizita. Koji si sprat i soba?
choxnox

#17140 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

Laertes wrote:Hoće li sad čovjek listati 712 strana da nađe? Očito da prvi put naručuje. Ako je teško odgovoriti, preskoči post i to je to.
Online kupovina nije za nestrpljive, pogotovo ako se obavlja prvi put. I onda takav genije dolazi ovdje nakon 2 sedmice i kukumace...
deny_s

#17141 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by deny_s »

.
Last edited by deny_s on 25/06/2018 17:40, edited 1 time in total.
deny_s

#17142 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by deny_s »

[quote="deny_s"]JBt,kojih pametnjakovića ima na ovom forumu,ne mogu da vjerujem..
Čovjek je fino upitao da mu neko pomogne ako mu nije teško,ako ima vremena,itd itd..kome se ne odgovara, nek fino preskoči
Šta ste se odmah nadigli,ko da ste hebeni ajnštajni što znate naručiti stvar online,a eto, momak je lijen jer nije pročito 700 strana,nije to za njega,bla bla bla..
PhilCou

#17143 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by PhilCou »

deny_s wrote:
deny_s wrote:JBt,kojih pametnjakovića ima na ovom forumu,ne mogu da vjerujem..
Čovjek je fino upitao da mu neko pomogne ako mu nije teško,ako ima vremena,itd itd..kome se ne odgovara, nek fino preskoči
Šta ste se odmah nadigli,ko da ste hebeni ajnštajni što znate naručiti stvar online,a eto, momak je lijen jer nije pročito 700 strana,nije to za njega,bla bla bla..
Sreća pa ima ovakvih ljudi. :bih:
The BEN10

#17144 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by The BEN10 »

Druškane, radi se o sljedećem: za svoje dobro se trebaš naučiti da online kupovina zahtijeva dosta strpljenja, te da moraš pregledati dosta reviewa dok ne nađeš sebi nešto. Ovim gestom mu ljudi prave uslugu.
Druga stvar - trebaš pokazati namjeru da zaista hoćeš da naučiš tako što prelistaš par stranica i vidiš šta se pisalo. Pa onda kažeš: OK, vidim pisali ste to i to, nije mi jasan samo taj dio. Garantujem da nema forumaša koji onda neće uskočiti da pomogne.
Ovako to ispada da čovjek traži sve na pladnju, i to na prilično drzak način. :)

LP
deny_s

#17145 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by deny_s »

The BEN10 wrote:
Druškane, radi se o sljedećem: za svoje dobro se trebaš naučiti da online kupovina zahtijeva dosta strpljenja, te da moraš pregledati dosta reviewa dok ne nađeš sebi nešto. Ovim gestom mu ljudi prave uslugu.
Druga stvar - trebaš pokazati namjeru da zaista hoćeš da naučiš tako što prelistaš par stranica i vidiš šta se pisalo. Pa onda kažeš: OK, vidim pisali ste to i to, nije mi jasan samo taj dio. Garantujem da nema forumaša koji onda neće uskočiti da pomogne.
Ovako to ispada da čovjek traži sve na pladnju, i to na prilično drzak način. :)

LP
čovjek je postavio 3 jednostavna pitanja koja glase
1. Da li plaćam carinu? Mislim da ne bi trebao, ali nisam siguran.
2. Da li će biti nekakve peglancije na carini ili ne?
3.Da li ja biram poštansku službu ili? Pošto sam listao stranice i vidim nekom dostavlja BH Pošta, nekom DHL.
Ako ti je problem odgovoriti na ovo bez ovakvih izjava:za svoje dobro se trebaš naučiti da online kupovina zahtijeva dosta strpljenja, te da moraš pregledati dosta reviewa dok ne nađeš sebi nešto. Ovim gestom mu ljudi prave uslugu,,onda ja stvarno ne znam o čemu dalje da pričamo..
Ja koliko vidim da momak nije tražio savjet,kako postati "maher" za online trgovinu,nego je postavio 3 najjednostavnija pitanja
I šta će naučiti ako prelista par stranica unazad,ako počne čitati od početka,hoće li tu naći informaciju da je sad 300 km granica do koje se ne carini..
Hoće,malo morgen..
Ja bih te stvarno zamolio da prekinemo ovu raspravu jer obično završi na način na koji ne bih želio da se završi..
Moderatori na forumu imaju taj neki čudni kriterij kome će dati trajni ban a koga če samo naružiti...mrzi me iznova i iznova se registrovat..LP
un1ted

#17146 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

PhilCou wrote:
Ovaj @un1ted mi je rekao da se javim ako mi zatreba još nešto da objasni, poslao fino poruku, nije se udostojio ni da uzvrati poruku.
Ovo je forum, gdje dijelimo iskustva, kao i znanje. Sve putem privatnih poruka ukoliko nije lično, ne odgovaram. Onda forum gubi smisao.

Ukoliko mogu pomoći iskustvom, na svako pitanje koje je javno odgovorim. Nema mi smisla odgovarati na pitanja koja se ponavljaju svake druge stranice. Zašto bi bilo ko odgovarai na upite koje se ponavljaju? Zar ima takvih koji ne cijene vlastito vrijeme, jer druga strana "nema vremena" da pročita prethodne upite, koje smo svi ostavili kako bi pomogli?
mrzi me iznova i iznova se registrovat..LP
Dovoljno govori o tebi :D
deny_s

#17147 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by deny_s »

un1ted wrote:
PhilCou wrote:
Ovaj @un1ted mi je rekao da se javim ako mi zatreba još nešto da objasni, poslao fino poruku, nije se udostojio ni da uzvrati poruku.
Ovo je forum, gdje dijelimo iskustva, kao i znanje. Sve putem privatnih poruka ukoliko nije lično, ne odgovaram. Onda forum gubi smisao.

Ukoliko mogu pomoći iskustvom, na svako pitanje koje je javno odgovorim. Nema mi smisla odgovarati na pitanja koja se ponavljaju svake druge stranice. Zašto bi bilo ko odgovarai na upite koje se ponavljaju? Zar ima takvih koji ne cijene vlastito vrijeme, jer druga strana "nema vremena" da pročita prethodne upite, koje smo svi ostavili kako bi pomogli?
mrzi me iznova i iznova se registrovat..LP
Draga gosPoĐŽo/gospoDIne...nije do mene,nego do takvih kao što si ti i sličnih tebi :D
Zejnep

#17148 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Zejnep »

Ovi dok su objasnili što neće da odgovore mogli su odgovoriti. Koji idiotizam :-)
Čuj na pladnju ... :lol:
choxnox

#17149 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

un1ted wrote:
Laertes wrote:mrzi me iznova i iznova se registrovat..LP
Ma prokleti moderatori banuju sto covjek spama forum opet i iznova :D
choxnox

#17150 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

Zejnep wrote:Ovi dok su objasnili što neće da odgovore mogli su odgovoriti. Koji idiotizam :-)
Čuj na pladnju ... :lol:
Cuj idiotizam. Naravno da cu trositi svoje vrijeme na nacin kako ja to zelim, a ne ponavljajuci liku stvari napisane 2 stranice ranije :-)

Ko nema strpljenja da se samoobrazuje po pitanju online shoppinga pocet ce kukati prije ili kasnije kako su ga oderali, svi od prodavaca, kompanije koja vrsi transport, carine, postara, vanzemaljaca...
Post Reply